Фан Клуб: Интер

Има изглеа некое непишано правило секој тренер што доаѓа у екипава а е сеа за сеа ништо у фудбалов, а дојде овој дел од сезонава, едноставно има излив и мозочен удар и све тоа се манифестира и на екипата и играчите. Нестварно ми е ова како е можно овој фудбал да го играат у задњи две текми, денес прв шут директен у гол беше мислам голот на Лаутаро а играа против екипа која води грчевита борба за плеј оф у втора лига.

Добро е што до Милан неаме некој посериозен противник па имаат простор да подигнат ниво на игра, самодоверба и слично, да имавме некое сјебано гостување периодов огромни ќе беа шансите да продолжи губењето бодови и примањето голови, вака колку толку постои надеж дека тоа нема да се деси а уз пут ќе се консолодираат зашто ова у задњиве 2 утакмици е аларманто, бајаги.

Ако се паметни, уште ова зимо нека искешираат на Думфриз. Со секој меч му паѓа вредноста.

Кореа, Дамброзио, Гаљардини, Дефрај тоа се треба на клоци летоска и комплетен ремонт.

Единствена позитива е Онана во последно време.
Како тоа да искешираат за Думфриз? Па нели овде имаше дискусија пред неколку месеци и некои се чаталеа дека добро го покријал Хакими, и како тоа тие знаеле дека многу лесно се покрива бек? :D

Како тоа да искешираат за Думфриз? Па нели овде имаше дискусија пред неколку месеци и некои се чаталеа дека добро го покријал Хакими, и како тоа тие знаеле дека многу лесно се покрива бек? :D

Имаше солидни изданија Думфрзи и многу често изгледаше доста перспективен бек. Ама он е веќе 2 сезони во Интер и ова што го гледам од него последниве неколку натпревари е срамно. Ма цела сезона, не само после светското. Не ми текнува на некој огин перформанс од него сезонава иако минатата имаше неколку и тоа против добри тимови.
Вчера играше против тим кој има повеќе киксови од победи во Серија Б и едноставно мораше да се издвојува. За играчи како Гаља, Дамброзио мислам дека и нивните по дома не очекуваат повеќе од тоа што го изиграа вчера ама овој игра прв тим за Холандија, го барале тимови од ПЛ, но според мене е бек кој ако се продаде, брзо ќе биде заборавен. Тоа што никој не коментира зашто Дармијан игра прва а овој е на клупа периодов доволно збори за неговите квалитети.
Е сега ја повеќе од нервоза го кажувам тоа да искешираат ама не е така едноставна ситуацијата. Нашиве ако искешираат најверојатно нема никој да донесат и ќе останеме со Беланова и Дармијан. Е, тоа ќе е па уште поголем проблем.

Гаљардини не може да игра фудбал, нема основни познавања, не може едно обично додавање со играч 5м дистанца да направи.
Дури ни кај нас во општинска селска лига, ке влезе некој ради-реда колку место да пополни нема вакви антиталенти.
Веќе не ми се гледа Интер поради играчов.
Едно време го имавме и Скелото, или Кузманович, во споредба со Гаљардини се квалитетни играчи.

Се пореално е дека Шкринијар ќе пакува куфери и нема намера да продолжи. Финалниот одговор ќе го дадел на крај на меркато.
Замена: Родриго Бекао и Шурс од Торино :D
Ако се реализираат шпекулацииве, тогаш узалуд лани го задржаа и пропуштија Бремер.

Се пореално е дека Шкринијар ќе пакува куфери и нема намера да продолжи. Финалниот одговор ќе го дадел на крај на меркато.
Замена: Родриго Бекао и Шурс од Торино :D
Ако се реализираат шпекулацииве, тогаш узалуд лани го задржаа и пропуштија Бремер.
Nema tie, ne se apla do tolku, Scalvini od Atalanta go imaat nameraceno i ima sansi da go zemat, Bastoni tip na transfer, nepoznat igrac do ovoj moment a ke koshta mnogu. Za Bastoni koj apsolutno nikoj ne go znaese toj period iskesirale 30m evra. Bekao mekao sve toa se opcii sto bi vlagale od klupa zasto Dambrosio skoro i 0 sansi veke da dobiva, Acerbi e isto star, barem eden tamu treba da se zeme. Idealno scenario e da ostane Skriniar i da dojde Scalvini ko dosta poseriozna opcija za prv tim i sekako idnina na timot mesto De Vrij.

Ovoj Scalvini nikad go neam gleano, sea gleam 13 utakmici izigral sezonava, samo znam deka na menadzerot stanue bog i batina u odbrana a oni obicno uboduvaat vakvi talenti.

Iako sum epten kontra nacinot na koj funkcionira timov, za Skriniar nisto nema da im zameram, a on ke ispadne klasicna picka jer takva ponuda od strana sekako nikogas Inter nema da mozat da mu dadat, samo sign in bonusot ke mu bide 13m evra vo PSG taka da definitivno ke se uleta po parite a i veke ako doslo do toa, mozese letoska fino lepo da go izvesti klubot za da iskeshiraat kolku tolku za nego. Vaka apla ke ne poebe i realno ako potpise za PSG sea i ceka leto za free opcija, nema ni da go zasluzi veke dresot na Inter do kraj na sezona.

Последно уредено:
Ovoj Scalvini nikad go neam gleano, sea gleam 13 utakmici izigral sezonava, samo znam deka na menadzerot stanue bog i batina u odbrana a oni obicno uboduvaat vakvi talenti.
Скалвини ти е налик Бастони само деснак. Играч со одлична техника и преглед на играта, ќе биде сигурно многу јак во иднина. Ако веќе си ебавме мајка за Миланчо нека го земат овој, а не Бекао и такви слични глупаци.

Чалханоглу најверојатно утре прва постава, Барела ќе биде на клупа, исто и Брозовиќ.
Ќе видиме дали ќе влезат вториве во игра, ама добро е што се веќе во плановите. Сега ќе играат на 18ти суперкуп со комшиките ќе требаат многу.

Гаљардини пред Аслани игра денес. Инзаги сине кај дојде кај не заеба.

Гаљардини чиј договор истекува на лето. Ова е многу побитно да се знае како податок.

Од такт се вадам коа ќе видам некој ваков тактички потег од рандом тренерски маг. Баш ме интересира како Инзаги размислува и кое му е логичното објаснување за ваквата одлука. На домашен терен, против Верона која е у зона за опстанок, убацуваш неинтелигентен копач со кого нема да продолжиш договор на сметка на креативец, млад талентиран играч. Бог да чува.

И повторно Гаљардини од прва минута.

Има некој нормален во клубов?

Удинезе, Рома, Милан, Монца...
На сите овие натпревари имавме рано водство па пак киксавме на крај.
Се надевам денес ќе е поинаку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom