Фан Клуб: Интер

Прво идеме со зип запо

И еве ти бонус од димарцио за тоа кој каде сакал да игра.

После одиме со бастони, кој од интер е земен за верувал или не, 30м евра, моментална цена на трансфермаркет 23м евра, вредноста во јули 15м евра, провери си сам на трансфермаркет мене ако не ми веруваш. 35м плус 15 бастони = 50, тоа што каљари го поставија како услов а марота начелно го одби и се повлече од преговорите. Ова јавно беше обелоденето, и во меѓувреме го договорија сенси, again, провери си на гугл ако мене не ми веруваш, ама ко што глеам од погоре, ти ни на самиот себе не си веруваш.

И еве да ти исцртам уште еднаш, никаде не реков дека интер финансиски боље поминале ако ја гледаме финалната цена која би се платила, одговорено е на барањата на каљари во поглед на цената која ја сакаа, ама начинот на исплата за интер е далеку подобар од кеш плус бастони, чист кеш од 50м евра и слично. Во една таква ситуација интер и ќе изгубеа пари, и немаше да можат да си дозволат голем дел од другите трансфери ( лукаку, алексис, сенси ) бидејќи 12м евра е многу помалце од 35 за едно лето, и бонус уште еден голем, ќе изгубеа голем талент. Така да bottom line, интер поминаа многу подобро отколку што ќе беше случај ако прифатеа зделка од 35м евра плус бастони.
Ја стварно незнам што сакаш да кажеш со мојте постови, што од тоа сега што го зборам го негирам, ништо:toe:
Зипзапо повторно не ти работи:D

Незнам веќе што не ти е јасно, тоа што ти го кажуваш како зипзап го поткрепуваш на претпоставка дека тие првичните 30-35мил евра и од Рома и од Интер биле дадени ЌЕШ, а дека кога Барела кажал дека сака само да оди во Интер, сте го зеле на рати, а никаде не пишува дека во првите и Интер и Рома нуделе ЌЕШ и шансите се над 90%, а ти тоа неможеш да го докажеш, толку е тоа просто и едноставно. Значи целиот сеир ти се базира на оваа претпоставка и знаеш што е најјако, си признаваш дека целокупно во последната понуда сте дале повеќе пари, АЛИ НА РАТИ БИЛЕ и многу сте ги заебале Каљари:pos:
А уствари си помогнавте ради ФФП, а дека нешто сте ги условиле и зафркнале со зипзапо на Барела, мало сутра. Значи ова последното го збореме како претпоставка дека првата понуда ви била ЌЕШ, а оваа другата на рати(што не е точно),чисто да ти доловам дека и тука не сте направиле нешто "ваууу" и дека дури и да си во право за муабетите, форсот ти нема везе, барем не гледам тука ништо за фалење :)

Исто и со Рома

Now there we are: the negotiation that will bring Spinazzola to Inter and Politano to Rome has been unlocked. After the medical visits sustained by the two players, there were hitches in the conclusion of the operation. The Nerazzurri had asked for further medical tests, but then it became clear that the Nerazzurri company intended to change the transfer formula. It took another day to unlock the deal. At Skysport they say that we are going yes. The new formula would be this: loan with redemption obligation linked to the presence of the players. We think about the number of presences, between 15-16 and the details are being filed. We also work on the minutes of attendance, from 45 and 90 minutes. So we think about the latest things and we are getting to the finish line.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

I za spinacola izglea se resile, za da dilot bide permanenten ke trebal da izigra do kraj na sezona 15 do 16 utakmici po sto inter ke mora da plati kolku sto e dogovoreno, ako ne, sekako ostanuvaat so istata opcija vo slucaj sepak da odlucat da go zemat.
Автоматски споено мислење:

Ја стварно незнам што сакаш да кажеш со мојте постови, што од тоа сега што го зборам го негирам, ништо:toe:
Зипзапо повторно не ти работи:D

Незнам веќе што не ти е јасно, тоа што ти го кажуваш како зипзап го поткрепуваш на претпоставка дека тие првичните 30-35мил евра и од Рома и од Интер биле дадени ЌЕШ, а дека кога Барела кажал дека сака само да оди во Интер, сте го зеле на рати, а никаде не пишува дека во првите и Интер и Рома нуделе ЌЕШ и шансите се над 90%, а ти тоа неможеш да го докажеш, толку е тоа просто и едноставно. Значи целиот сеир ти се базира на оваа претпоставка и знаеш што е најјако, си признаваш дека целокупно во последната понуда сте дале повеќе пари, АЛИ НА РАТИ БИЛЕ и многу сте ги заебале Каљари:pos:
А уствари си помогнавте ради ФФП, а дека нешто сте ги условиле и зафркнале со зипзапо на Барела, мало сутра. Значи ова последното го збореме како претпоставка дека првата понуда ви била ЌЕШ, а оваа другата на рати(што не е точно),чисто да ти доловам дека и тука не сте направиле нешто "ваууу" и дека дури и да си во право за муабетите, форсот ти нема везе, барем не гледам тука ништо за фалење :)
Нормално дека не знаеш, сега тоа пу пу не важи, за да тогаш сепак се потпреш на истите извори и да ги сметаш за релевантни, и да го збориш истото што ја сега го велам, дека рома биле спремни за кеш плус дефрел, и дека играчот сепак преферирал во интер иако све било договорено со каљари.

зипзапот уште не сфати каде е што е така малце жалосно после толку постови, нема врска тоа со понудите на двата клуба, туку со фактот дека барела ве рецна и ви дае класично zz, односно, сакаше да оди онаму каде веќе све беше дефинирано за него, и каков статус ке има, и каква плата, а тоа е интер, далеку подобрата опција за него од рома. Да сакаше да иде у рома моментално таму ке беше, зашто веќе, ко што и Ти самиот си пишувал летото, со каљари све беше договорено. Не знам како ти си сфатил дека на нешто друго се однесуел муабетот за рецки и зипзап, но добро.

а никаде не пишува дека во првите и Интер и Рома нуделе ЌЕШ
It’s reported the Sardinians have accepted the Giallorossi proposal of €35m cash plus ownership of forward Defrel, who spent this season on loan at Sampdoria.

:kafence:

До утре ако сакаш смарај за втората понуда на интер ( прва уствари не ни имаше , одбија таква формула која начелно ја бараа каљари што не било случај со рома според CDS ), не сум ја крив што ти не сфаќаш дека за мала екипа ко каљари 35м евра инстантно плус огромен потенцијал во одбрана ( кој сега чини 23м евра ) се боља опција од 12м евра првото лето, и загарантирани 25 наредното плус бонуси кои може а и не мора да се реализираат. За интер веќе ти исцртав од колку аспекти договорената понуда е далеку боља за клубот од онаа првата што ја бараа каљари каде ќе изгубеа пари за лукаку плус супер потенцијал за одбрана, ффп што сега го спомнуваш е уште еден од неколкуте аспекти што на интер му одговараа.

Последно уредено:
Ако не освојат ЛШ и годинава, живо фијаско ќе искочи купувањето на Роналдо. Неговата амортизација и плата им е како сидро.
За следната финансиска година имаат најавено докапитализација од 300 милиони евра, што треба финансиски да ги врати во колосек.

Иначе, се поверојатно е доаѓањето на Ериксен. Последните информации се дека трансферот е многу блиску до комплетирање. Преведено на јазикот на италијанскиот трансфер пазар, трансферот е на чекор од "e fatta".
Ако тоа се случи, според мое мислење, ова е тип на трансфер кој ќе пресвртница за клубот. Не само од спортски аспект, туку и од аспект на репутацијата на клубот. Плус што е одговор на најголемата болка на тимот и годинава и во минатото.

Мислам дека е време @Syn да почне да печати маички со ликот на Марота, од постерот што сите знаеме дека го има закачено дома од него. :D
Најважниот дел заборави да го постираш посебно :

Wouldn't mind seeing them in B like in 2006 again

:D

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

Изгледа и Габигол ке го продадеме на Фламенго за 20м + 20% од нареден трансфер.
Пинамонти во Џенова за 18м.

Можеби се чекаше ова, па да се реализираат влезни трансфери.

Исто и агентите на Весино и Лазаро денес биле на состаноци со представници на клубот. Може да има и тука нешто.

Добиен here we go! за Ешли Јанг. Со среќа нека е.
Очигледно Спинацола не е поврзан со трансферот на Јанг. Најверојатно Лазаро ќе биде жртвата, кој ќе оди на позајмица.
Ахх Лазаро. Ќе остане запамтен по својата долга и плодна кариера во дресот на Интер. Ќе фали на таа десна страна ...... од клупата. За да биде шокот уште поголем, си заминува во ист преоден рок со уште легенда од аналите на Интер. Да, зборувам за Габигол и неговиот едногодишен шопинг во Милано.

Во исчекување на вистинското colpo di mercato, продавањето на Весино. :D

Од кога се преселија во таа стаклената зграда, новинарите имаат поставено камера надвор, ја снимаат рецепцијата 24/7, не може да помине агент на играч без да биде уловен :)

I za spinacola izglea se resile, za da dilot bide permanenten ke trebal da izigra do kraj na sezona 15 do 16 utakmici po sto inter ke mora da plati kolku sto e dogovoreno, ako ne, sekako ostanuvaat so istata opcija vo slucaj sepak da odlucat da go zemat.
Автоматски споено мислење:

Нормално дека не знаеш, сега тоа пу пу не важи, за да тогаш сепак се потпреш на истите извори и да ги сметаш за релевантни, и да го збориш истото што ја сега го велам, дека рома биле спремни за кеш плус дефрел, и дека играчот сепак преферирал во интер иако све било договорено со каљари.

зипзапот уште не сфати каде е што е така малце жалосно после толку постови, нема врска тоа со понудите на двата клуба, туку со фактот дека барела ве рецна и ви дае класично zz, односно, сакаше да оди онаму каде веќе све беше дефинирано за него, и каков статус ке има, и каква плата, а тоа е интер, далеку подобрата опција за него од рома. Да сакаше да иде у рома моментално таму ке беше, зашто веќе, ко што и Ти самиот си пишувал летото, со каљари све беше договорено. Не знам како ти си сфатил дека на нешто друго се однесуел муабетот за рецки и зипзап, но добро.

It’s reported the Sardinians have accepted the Giallorossi proposal of €35m cash plus ownership of forward Defrel, who spent this season on loan at Sampdoria.

:kafence:

До утре ако сакаш смарај за втората понуда на интер ( прва уствари не ни имаше , одбија таква формула која начелно ја бараа каљари што не било случај со рома според CDS ), не сум ја крив што ти не сфаќаш дека за мала екипа ко каљари 35м евра инстантно плус огромен потенцијал во одбрана ( кој сега чини 23м евра ) се боља опција од 12м евра првото лето, и загарантирани 25 наредното плус бонуси кои може а и не мора да се реализираат. За интер веќе ти исцртав од колку аспекти договорената понуда е далеку боља за клубот од онаа првата што ја бараа каљари каде ќе изгубеа пари за лукаку плус супер потенцијал за одбрана, ффп што сега го спомнуваш е уште еден од неколкуте аспекти што на интер му одговараа.
Господе боже, па јас секогаш така ги пишувам ЌЕШ, од кај да знам ја на колку рати ќе биде, истото беше и за Кристанте, ќе ти најдам пост, сум рекол 25мил ќеш, исто и за Манчини, исто и за Шик сум викал 42мил ЌЕШ и сите испаднаа на рати, а ти тука врз основа на тоа ме демантираш, колку си чуден :pos:

И што ми праќаш и од медиумите, кога и тие така се изразуваат најчесто, пошо нели не знаат буквално СЕ. Новинар може да ја погоди сумата што клубот ја бара, а другиот клуб што ја нуди за на крај да сите да чекаме кога ќе се ОФИЦИЈАЛИЗИРА трансферот да видиме како всушност ќе оди плаќањето, не се прави како да си паднал од марс и ти го знаеш тоа и сите ние тука. И таквите трансфери најчесто поминуваат тука во Италија, најчесто тоа го прават Интер,Милан и Рома кога купуваат играч кој треба да се плати дебело а доаѓа од помал италијабски клуб.

И да, јас највеќе ти реагирав за тоа како Марота не дозволиле да си играт курот со Интер, некој клуб како КАљари и како после зз од Барела што ни дал и кога кажал дека сака само во Интер, како "мајсторски" сте ги обработиле со ратите:pos:
А всушност вие у рок на една година ќе им ја исплатите посакуваната сума на Каљари :))
А ти кажав, Каљари немаат никаков проблем што ќе ги земат парите на две рати и ти објаснив зашто.
Впрочем кога го купувавме Најголан од Каљари, фудбалерот никаде не кажа јавно зз ни на Интер, ниту пак на Милан или Јуве, па тоа не беше проблем да го плаќаме 2 години на 3-4 рати:icon_mrgr:
Ете ти пример, само да ти доловам како ништо посебно не сте искористиле и ситуацијата не е нешто посебна јака за да ја споменуваш во некои прилики кога се препукуваш со некој друг, во случајот ио соно интериста. Али ти си ја така убаво скоцкаш, накитеш ситуацијата после господ не може да те убеде дека не е така како што кажуваш, сите да ти викат бело ти па ќе кажеш црно или па ако видеш дека не ти оди муабетот, малце бегаш од суштината на истиот, ги побркуваш работите, почнуваш да мешаш баби жаби, само за да испаднеш во право :)))

Доста бе со трансферот на Барела, пред 100 години беше.

Гледајте што се случува со Политано-Спинацола трампата. Прво, се согласиле на директна трампа. После нашиве сфатија дека ќе го извлечат подебелиот крај, па сакаа да го пратат Спинацола на кондициони тренинзи (кои не се одржаа мислам бидејќи во Рома попиздеа).

Медиумите пренесоа дека се ќе пропадне.

Клубовите пак седнале на маса и се договориле и двајцата играчи да имаат минимум 15 настапи за да се активира опцијата за задолжителен откуп.

Медиумите пренесоа дека клубовите се договориле.

Марота побарал да дефинираат што се подразбира под „настап“ :pos: Рома вели ако играчот стапне на терен, макар и во судиско продолжение, да се смета за настап. Интер бара минимум 45 минути, што е многу педерски од наша страна пошто никогаш нема да му се брои ако влезе во второ полувреме :pos:

Политано се уште го чува шалот од Рома, за секој случај :)

Голема глупост беше трансферов, среќа што Марота се премисли. Факт е дека овој Спинацола може да ни се најде овие 6 месеци и дека Интер нема никаква намера да го откупува. Подобро е да ги размениме двајцата до крајот на сезонава, па после ние да го продаваме Политано а тие да си го продаваат Спинацола.

Доста бе со трансферот на Барела, пред 100 години беше.

Гледајте што се случува со Политано-Спинацола трампата. Прво, се согласиле на директна трампа. После нашиве сфатија дека ќе го извлечат подебелиот крај, па сакаа да го пратат Спинацола на кондициони тренинзи (кои не се одржаа мислам бидејќи во Рома попиздеа).

Медиумите пренесоа дека се ќе пропадне.

Клубовите пак седнале на маса и се договориле и двајцата играчи да имаат минимум 15 настапи за да се активира опцијата за задолжителен откуп.

Медиумите пренесоа дека клубовите се договориле.

Марота побарал да дефинираат што се подразбира под „настап“ :pos: Рома вели ако играчот стапне на терен, макар и во судиско продолжение, да се смета за настап. Интер бара минимум 45 минути, што е многу педерски од наша страна пошто никогаш нема да му се брои ако влезе во второ полувреме :pos:

Политано се уште го чува шалот од Рома, за секој случај :)

Голема глупост беше трансферов, среќа што Марота се премисли. Факт е дека овој Спинацола може да ни се најде овие 6 месеци и дека Интер нема никаква намера да го откупува. Подобро е да ги размениме двајцата до крајот на сезонава, па после ние да го продаваме Политано а тие да си го продаваат Спинацола.

Доста ќе биде кога јас ќе прекинам, овој зипзапот ќе ја тера дискусијата до 15тиот настап на Спинацола во Интер:D

Интер се освестиа дека повредите кај Спинацола можат да бидат голем проблем, затоа во последен момент се предомислиа. Али здрав Спинацола како лев крилест бек ќе биде 100 пати покорисен од сите што ги имате :)

@Boom Shaka Lakka Никад немој да викаш дека јас водам дискусија и ја терам у правец како ми одговара после сите твои муабети тука, зашто нештата ги толкуваш токму како што тебе ти одговара.
Формулата на плаќање и понудите скоро секогаш медиумите ги пишуваат и пред да се официјализираат трансферите, примери имаш катаљарда, само дека сеа не ти одговара у муабетот ти толкуваш у стил ама чекај ама не е официјално ама знаеш дека може да не е така, али фактот одстанува, римски весник вели рома плаќа кеш, све останато е само твое толкување и претпоставување зашто ова не ти одговара у дискусијава.

Дискусијата што ја разви тука беше ради фактот што ти не си ни сфатил на што се однесуе муабетот за зипзап, мислеше дека има врска со понудите, не ради фактот кој велеше дека Барела вас ве рецна на сметка на интер, рома и каљари се договараат, барела ви удира рецка, зашто ? Зашто дечкото веќе беше спакуван од Марота и Конте, со него и неговиот агент све беше дефинирано, Интер беа 20 пати боља опција за него што е и нормално со оглед декај кај вас не се знаеше кој јаде кој пие. Остана уште каљари да попушти и да прифати ДРУГА формула на плаќање, формула која беше многу боља за нас отколку онаа каде интер требаше да кешира, не Ќешира, многу пари, плус да изгуби супер талент. И ти објаснив убаво зашто е тоа така.

А конктретно за @Io Sono Interista , не се расправав со него на таа тема, туку ради неговото паничење па му посочив да се сети како го земаа барела иако он овде велеше дека рома ни го крадат. Еве го ио и сеа крева паники па интер пак голема е веројатноста да му го достави она за кое он оставаше простор да не се деси али ај да не збориме пред рука додека и ова не се официјализира.

И пак ке кажам, на темава премногу се потценува Марота, кој еден од најдобрите CEO во светскиот фудбал. Не гледам апсолутно никаква основа да се сомневаме у него, иако у cv има гомно извесен период од неговата кариера, едноставно све што конте сакаше му доставува, на ваков или онаков начин.

Па и ти си ги толкуваш работите по твое, ти кажав зошто реагирав, за тоа дека Марота не дозволил да си играт кур со него. А тој според мене не направи ништо специјално за да ти биде оправдан муабетот.

Не го потценувам Марота, сметам дека е еден од најдобрите спортски директори ама конкретно за ситуацијата со Каљари ти го возвишуваш непотребно, нема ништо посебно во дилот за да се величи човекот, купил играч од Каљари за 37мил на две рати, плус 8мил лесно остварливи бонуси и додатни 5мил тешко остварливи кои верувам се поврзани со освојување на скудето а овие 8те мил дека до сега му се исполнети :toe:

Бастиони е исфрлен од зделката не ради по поволната ситуација во преговарање( по изјаснувањето на Барела), туку ради тоа што Каљари повеќе им одговараше ЌЕШ, а тоа и го добија. ( гледаш дека фразата ЌЕШ ја користам кога мислам на пари општо, а не дека конкретизирам дека нема да биде на рати, туку во готово, неможеш ти да ми кажеш што сум мислел со тоа што јас го пишувам ) :)

Да ја олесниме дискусијата :D

What Is Cash?
Cash is legal tender – currency or coins – that can be used to exchange goods, debt, or services. Sometimes it also includes the value of assets that can be easily converted into cash immediately, as reported by a company

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom