Фан Клуб: Интер

Ili nie sme ovde glupi ili tie vo italija se epten glupi. Sekade vo svetot vazi nieden igrac trener ne e nad klubot no toa vo Inter ne vazi. Spaleti , Perisic i Brozovic se nad klubot. Da dozvolis 3 gomna + Ikardi da ti ja dupat cela sezona i dokolku so vakov pristap obezbedat LS moze komotno da zaklucime deka Seria A e dno od liga a Inter ekipa kako Belasica.

Тоа е во клуб кога ќе донесеш второразреден тренер, кој освен тоа што нема квалитети ко тренер, очигледно нема ни квалитети ко човек. Од обично гомно кое дури влезе во конфликт со Тоти, еден од ретките легендарни фудбалери кои ги тренирал во неговата патетична кариера, не може да се очекува ништо друго.

За тоа дека е тотално изгубен, нема никаков авторитет, најдобро говори тоа што го најави Икарди за Џенова. Претходно буквално го понижи на прес-конференција кога немаше никаква потреба за тоа, зошто Икарди не ни играше против Лацио, за сега очигледно откако Марота или Жанг го подбрале, да го најави како стартер против Џенова. Премногу очигледно е дека има кренато раце од клубов, па како да очекува утре нов кикс за да рече - „Еве каква разлика прави Икарди“.

Капак на се е Курва Норд. Не го поддржувам Икарди и мислам дека мора да си оди, ама стварно нема потреба сега од вакви циганчења во клучен дел од сезона, кога клубот де факто има потреба од центарфор. Ваљда не беа слепи против Лацио да видат каде беше проблемот.

Стварно тажно е ова што се дешава, вакви цигански работи не памтам кога имало последен пат. Ваљда Жанг ќе извлече поука од ова што го прави Спалети и КОНЕЧНО на лето да донесе некој нормален, докажан тренер.

Спалети ова го одигра за себе. Знае дека ќе биде ногиран, намерно направи драма, навивачите пак се замараат со Икарди наместо со него. Кога ќе си замине, две-три години ќе изјавува по медиуми како Икарди е виновен за се и така ќе се провлекува уште во еден - два клуба додека не сфатат сите за какво дно од тренер и човек се работи.

Вкус, лично убедување, мислење..истата работа е.
Не е секогаш меродавен параметар статистиката, особено не за голмани.
Ти напишав и во претходниот пост, голманот е таква позиција која воглавно зависи од играта на целиот тим. Со квалитетна одбрана пред него, среден ред што ќе знае да задржи топка и нема да биде изложен на толку напади, дури и просечен голман ќе изгледа добро.
Ако толку сакаш статистики, Шчесни има најдобар процент на одбранети удари ( најверодостојна статистика за голман) околу 71 %, а Ханда и Џиџи имаат по 67% двајцата. Колку може да лаже статистиката, Алесио Крањо (веројатно вака се пишува) од Каљари има 68 %, па никој не ни помислува да го спомне во тој муабет за најдобар голман.
Според овој параметар Војо е најдобар голман во лигата, ама размисли малце за моќта на Јувентус како колектив, најдобар тим во Италија со страшна одбрана пред него.
Друг факт, Шчесни има 8 натпревари помалце изиграно од Донарума и Ханданович, па овој процент на одбранети удари негов може лесно да варира.
И последен факт, однос меѓу удари во гол и одбрани:
Донарума 92-137
Ханда 82-121
Шчесни 55-77
Или со зборови да ти протолкувам, Донарума е многу повеќе изложен на удари во рамки на гол во споредба со другите двајца.
Заклучок- Неможеш слепо да веруваш на статистиката кога зависи од многу променливи фактори, особено за позицијата голман.

Добро си го истражил и разработил сето тоа во постов, добар инфо.

Се согласува потполно, се зависи и од одбраната пред голманот, особено нашата која со години е една од послабите мора да признаеме!

Се започна од тоа дали Ханда е добар или одличен, јас велам дека е одличен, и затоа спомнав дека често фигурира во најдобриот тим во Серија, дури и повеќе од Донарума колку што можам да приметам.

Спалети ова го одигра за себе. Знае дека ќе биде ногиран, намерно направи драма, навивачите пак се замараат со Икарди наместо со него. Кога ќе си замине, две-три години ќе изјавува по медиуми како Икарди е виновен за се и така ќе се провлекува уште во еден - два клуба додека не сфатат сите за какво дно од тренер и човек се работи.
https://youtu.be/oUmP7hbvFCA?t=247

elelelele kolku mu bese tocno ova na murinjo, abe od zbor do zbor, ne mora ni da razbira covek italijanski za da sfati sto zbori tuka murdzo.

Ако заврши интернава драма, тогаш тајмингот им е одличен зошто за само недела ипол почнува GoT, па имавме со што да го пополниме овој меѓупериод.
Фала му на Икарди и Ванда во прв ред за тоа, а понатаму на сите асистенти.

Спалети направи огромен рикверц за два дена. Не дека не беше во право за тоа што го збореше. Не само понижувачки, туку и апсурдно е да преговараш со играч за да дојде и да почне да си ја врши работата за која е платен. Ама во вакви надреални околности, тоа е единственото решение. Да правиш апсурдни работи.
Како и да е, сосема е глуп и непрофесионален начинот на кој Спалети го искоментира тоа. Подеднакво непрофесионален како коментарите на Ванда. Можеби сакаше да го оттргне вниманието од поразот, ама сеедно требаше да попие заушка за коментарот. И веројатно тоа се случило, со оглед на оваа контрадикторна изјава на Спалети денес. Сигурно им дошле преку глава на цел менаџмент и Икарди и Спалети и Перишич и се останато. Си играат со цел бизнис. Страшна несериозност и непрофесионалност, за возрасни луѓе со кариера во овој спорт.

Јас не гледам толку негативно на овие неколку месеци како останатите. Мислам дека му требаше една ваква катарза на клубот. Можеби без намера, ама исплива на површина загноената култура во клубов, која година за година си фаќала корен, уште од времето кога Интер беше континуирано најлошо менаџираниот клуб во светот. Тогаш некој не го сметал за проблем, или немал желба и интерес да го реши. Резултат е оваа непрофесионална средина која сега дојде до израз, во текот на овие неколку месеци.
Сретнав некаде извадоци од автобиографијата, или нешто слично, од Ван дер Мејде, за неговото време во клубот. Распашана команда е мал збор за тоа што се случувало тој период. Интер за играчите бил нешто ко Лас Вегас.

Икарди сега треба да си го стегне гзот и да игра, без разлика на реакции на навивачи и целата прашина околу. Уште очекувам на лето, заедно со Спалети, да си одат.

Добро си го истражил и разработил сето тоа во постов, добар инфо.

Се согласува потполно, се зависи и од одбраната пред голманот, особено нашата која со години е една од послабите мора да признаеме!

Се започна од тоа дали Ханда е добар или одличен, јас велам дека е одличен, и затоа спомнав дека често фигурира во најдобриот тим во Серија, дури и повеќе од Донарума колку што можам да приметам.
Мене постот не ми е хејт на Ханданович, напротив баш сметам дека е супер голман. Мене ме тригерна тој членот што имаше напишано како бил прехајпнат Донарума и дека јебени Перин бил бог и батина за него.

Си играат со цел бизнис. Страшна несериозност и непрофесионалност, за возрасни луѓе со кариера во овој спорт.

Од кога почна калакурницава, ова ми беше можеби најважната поента. Колку пари само ќе изгубиме со оваа непотребна драма. До пред два месеца се расправавме на форум дали да се продаде Икарди за 110 милиони, а сега во најдобар случај ќе направат некоја трампа со нешто доплата. Може да пукнеме добри 30-40 милиони заради ова, пари за кои се купува играч како Кансело на пример.

Се надевам дека некако ќе му наредат на ќелавиот да го игра, веќе и не е важно за бодови, ќе изгураме до ЛШ со оглед на конкуренција. Важно е Икарди да даде неколку гола и колку толку да се подзаборави на драмата и да се испазарат за него.

Овој преоден рок нема да се замарам воопшто со тоа кој ќе дојде, сакам само да не ги гледам повеќе Спалети, Перо, Кандрева, Кеита, Весино, Гаљардини, Борха... Икарди ќе си оди секако, Дамброзио секако ќе остане...

Мене постот не ми е хејт на Ханданович, напротив баш сметам дека е супер голман. Мене ме тригерна тој членот што имаше напишано како бил прехајпнат Донарума и дека јебени Перин бил бог и батина за него.
Немој жити cе не биди triggered :pos: ајде можеби ќе ме демантира Донарума, ќе го видиме понатака, но до тогаш, си стојам на мојот став.
Друг пат, кога ќе водиш дискусија , води ја како цивилизиран човек не туку да ми пишуваш "Да Го ПрАшАмЕ ДоНрИсТоВсКи Од КаЈгАнА ФоРуМоТ" можеше убаво да ме цитираше со твојата (супер истражувана) статистика за Донарума дека е повеќе изложен на удари од гол од Хандановиќ и други голмани, немаше потреба цинично да се изразуваш како што ти кажа некој член поназад.
:smirce:

Последно уредено:
Од кога почна калакурницава, ова ми беше можеби најважната поента. Колку пари само ќе изгубиме со оваа непотребна драма. До пред два месеца се расправавме на форум дали да се продаде Икарди за 110 милиони, а сега во најдобар случај ќе направат некоја трампа со нешто доплата. Може да пукнеме добри 30-40 милиони заради ова, пари за кои се купува играч како Кансело на пример.

Се надевам дека некако ќе му наредат на ќелавиот да го игра, веќе и не е важно за бодови, ќе изгураме до ЛШ со оглед на конкуренција. Важно е Икарди да даде неколку гола и колку толку да се подзаборави на драмата и да се испазарат за него.

Овој преоден рок нема да се замарам воопшто со тоа кој ќе дојде, сакам само да не ги гледам повеќе Спалети, Перо, Кандрева, Кеита, Весино, Гаљардини, Борха... Икарди ќе си оди секако, Дамброзио секако ќе остане...
Многу пари за условите кои ги има Интер. Трагичното е што лани имаа, после долг период, горе-доле стабилна сезона. Ги остварија целите, не променија тренер, не фрлија пари во зимски преоден рок на непромислен трансфер. За да сега ги имаат овие бурни неколку месеци, кои ги тераат да влечат потези на лето, и за тренер и за играчи кои мислевме дека се темел на кој ќе се гради тимот.

Ова лето ќе биде огромен тест за спортскиот дел од менаџментот. Имаат простор да направат тим кој ќе биде конкурент за титула. Или да ја посерат работата од претходните години, со неразумни трансфери што пак ќе го заглават клубот во овој циклус. Аусило, Марота, кој и да е, подобро да не усерат.

Немој жити cе не биди triggered :pos: ајде можеби ќе ме демантира Донарума, ќе го видиме понатака, но до тогаш, си стојам на мојот став.
Друг пат, кога ќе водиш дискусија , води ја како цивилизиран човек не туку да ми пишуваш "Да Го ПрАшАмЕ ДоНрИсТоВсКи Од КаЈгАнА ФоРуМоТ" можеше убаво да ме цитираше со твојата (супер истражувана) статистика за Донарума дека е повеќе изложен на удари од гол од Хандановиќ и други голмани, немаше потреба цинично да се изразуваш како што ти кажа некој член поназад.
:smirce:
Во ред, се извинувам.

Ikardi ne bese povikan so Lacio mislam poradi domasniot teren i navivacite. Pod pretpostavka utre da dade gol i da bacuva dresovi i da se guska i slavi so Perisic se ke se zaboravi. Vaka golemi bea sansite cel stadion da go sviri i ovoj da se izgubi I posle da pokazuva kurovi. Taka poleka nelrimetno I na gosti go uvalija Mario on togas izigra 3 perfektni utakmici se izvini I se bese zaboraveno.

Ikardi ne bese povikan so Lacio mislam poradi domasniot teren i navivacite. Pod pretpostavka utre da dade gol i da bacuva dresovi i da se guska i slavi so Perisic se ke se zaboravi. Vaka golemi bea sansite cel stadion da go sviri i ovoj da se izgubi I posle da pokazuva kurovi. Taka poleka nelrimetno I na gosti go uvalija Mario on togas izigra 3 perfektni utakmici se izvini I se bese zaboraveno.
Марио де факто не кажа ништо лошо за клубот, туку за Италија како земја за фудбал.

За вечерва се враќаат Икарди и Наинголан и тоа најверојатно од прва минута.

Јас би излегол вака:
Ханда- Соареш,Миранда,Шкриниар,Асамоа- Гаљардини,Наинголан, Марио- Балде,Икарди,Политано

Време е Брозович и Перишич малку да одморат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom