Фан Клуб: Интер

jasno e kako den ova deka inter e ukraden, so ogled deka ova se gleda so VAR 200 pati, ednostavno nevozmozno e da pogresis posle gledanjevo na snimkive, osven ako namerno ne sakas da doneses odluka i vo edna vakva situacija sprotivno na ona sto ti go nalaga videoto a i pravilata.

a eve ja i polozbata na sudijata koga sve ova se desavase

53292207_10156238048984389_6445593498556039168_n.jpg

Mislam deka samo vo Italija vakvite raboti mozat da pominat i na nitu edno drugo mesto na planetava, tragedijata e sto nit e prv pat, nit posleden.

Знаев дека ќе ни се случи катаклизма после 1-3...проклета екипа ни е Виола и никогаш неможиме да ги победиме на тој посран стадион..дај боже да пропаднат како клуб и никогаш да не се вратат све да му изнаебам

За судијата нема што да речам,класична кражба не само од него туку од сите судии што гледаа на ВАР...она да го свирниш пенал се коси со фудбалските правила,раката во природна положба и плус се одбива од градите на пола метар растојание..и 7 минути продложение...убеден сум да беше обратно на Меаца немаше да свирни пенал за Виола..ова ми делуваше на класично домашно судење како во трета Фиромска лига..резил од судија треба да бидиш да подпадниш под притисок во вакво натпреварување

Inace u cel haos za penalot, sky italia u svojata analiza naveduvaat deka i pred da se desi penalot, kieza napravil faul u napad

53160208_2332513080115313_1495344558328774656_n.jpg

Normalno, ova ne se ni pregleduvase so VAR, tuku samo dali bilo ili ne bilo penal. Inace me mrzi video da baram od ovoj sporen moment, sekako posle takov daden penal, nema da bidam iznenaden i tuka da imalo faul a i za toa sudijata so sila slep da se napravi.

@Марли
Milan ako ne ti idat u LS sezonava, ke te prinudime od net da se brises sve da ti ebam lajkuvacko i na tebe.

Последно уредено:
У целиов хаос никој не стигна ништо да искоментира за изданието на играчите денес. Јас само за Лаутаро ќе искоментирам, се повеќе и повеќе ме воодушевува момаков, се гледа дека разбира фудбал, има одличен осет за играта, знае како да се постави, се на се според мене ќе го биде во иднина.

Џабе е све у пм, џабе и добра игра кога судија те ебе у здрав памет.

Штета што играме во ЛЕ и играчите додатно се исцрпваат па тука е проблемот што неможат комплетно да се посветат на тоа 3/4-то место...ниту Милан,ниту Рома а најмалку Лацио имаат подобар тим ама ете сплет на околности не стигнаа со бодој и сите се некако во налет...едноставно нека ги добијат следните две релативно полесни утакмици со Каљари и Спал и нека влезат all-in на дербито против Милан..ама нормално стручњакот Спалети ќе ги стави сите битни играчи против Франфуркт и ќе се истрошат ќе си ебат мајката .

Заебан распоред имаме до крајот,добро е што повеќето дерби утакмици ги играме на домашен терен па ако ги добиеме Милан и Лацио ( што е реално сценарио) тогаш играчите ќе добијат ветер во грб..ама никогаш ништо не се знае со Интер,можи пак од нигде никаде бродолом да не фати.

Ако не биде казнет судујата за оваа "грешка", федерацијата ке покаже само дека е соучесник во криминал!
За голот на Киеза не знам, излегоа фотографии дека сепак е во офсајд ама ен знам колку беа веродостојни.

Свесен сум дека секој може да погреши, ама да имаш ВАР кој ти дава можност од секој агол да ја прегледаш сутуацијата, тоа е веќе скандалозно.

Ситуацијава сепак може да се искористи во наша корист. Спалети правилно да го насичи гневот на играчите, и со ова да ги мотивира уште посилно да се борат против неправдата.

Ништо не ми значи ако го казнат судијата, секако Интер го изеде немиен и изгуби два битни бодови.

Поентата на варот е да се елиминираат вакви судиски грешки како онаа првичната на судијата, иако според мене имаше одличен агол уште од прва да види дека не е пенал, али кога веќе се деси да свирне пенал имаше огромен монитор пред него, ХД слика, 765688 снимки и агли кои го покажаа истото, дека Дамбо ја удри топката со гради.

Ова е намерна грешка, не знам која е причината, дали подлегна на притисокот кој го имаше во голема мера од играчите на Виола во текот на целиот меч, дали е нешто друго стварно не знам, ама секако да му го ебам племето негово.

kATYRiZ.jpg

Ова е намерна грешка, не знам која е причината, дали подлегна на притисокот кој го имаше во голема мера од играчите на Виола во текот на целиот меч, дали е нешто друго стварно не знам, ама секако да му го ебам племето негово.

Јас убеден сум дека подлегна под притисокот,едноставно премногу ќе беше да свирни уште една одлука против Виола иако се користи најсовремена технологија каде треба да ги минимизира човечките грешки..ова Варот пак иди како компензација наместо правична одлука..па ако треба 350 пати нека се користи ВАр и сите одлуки да одат за една екипа важно да бидат точни...неможи да подпаѓа под притисок на навивачите и домашната екипа па ајде да ги задоволиме...да немаше навивачи или да се играше на Меаца никогаш немаше да свирни копилето,ама вака се уплаши.

Два дена по несекојдневните случувања, судиската асоцијација во Италија излезе со кратко соопштение, во кое се вели дека Абисо е привремено отстранет од делегирањата, па така нема да се појави на првенствен меч до 24-ти март. Тоа значи дека Абисо ќе биде суспендиран три првенствени кола, а уште се наведува дека нема да му суди на Интер до крајот на сезоната.

Смешно, ова ти е како да удриш пешак на пешачки премин а полицијата да те казни со 25 казнени поени...

Два дена по несекојдневните случувања, судиската асоцијација во Италија излезе со кратко соопштение, во кое се вели дека Абисо е привремено отстранет од делегирањата, па така нема да се појави на првенствен меч до 24-ти март. Тоа значи дека Абисо ќе биде суспендиран три првенствени кола, а уште се наведува дека нема да му суди на Интер до крајот на сезоната.

Смешно, ова ти е како да удриш пешак на пешачки премин а полицијата да те казни со 25 казнени поени...

И во наредните 6 месеци да не го удриш пак истио пешак :)

А, ако си у Македонија може и пешакот да е крив што поминувал на пешачки. :)

Бидна веќе, нема назад, нит нас ќе ни дадат плус 2 бода ни на Виола ќе и скинат.

I utre na Inter ako mu falat 2 boda za LS site ke pisuvaat kako ovaa situacija bila nebitna za krajniot ishod, demek Inter ako zasluzuval LS ke tepal se do kraj...[DOUBLEPOST=1551197597][/DOUBLEPOST]Му дава десен жмигавец и врти лево

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom