Фан Клуб: Интер

ама вакво непрофесионално понашање немало до сега во Интер.

Имало дамбетер,Адриано и Балотели се први на памет што ми идат,Виери исто така...барем овај не се пијанчи/дрогира/коцка/курва како овие..и не се слика со дресови на најголеми ривали.

Апсолутно не го оправдувам неиграњето. Имаше време да го амортизира шокот, два натпревари беа доволни, па да ја доигра последната сезона во клубот и да си замине.

За целава ситуација апсолутно ја обвинувам управата. Реков на почетокот кога му ја одземаа лентата дека ова нема да заврши добро. Јас сум практичен човек, не сум емотивец како вас, па љубов, па лојалност и што ти ја знам. Кога носиш одлука треба да има позитивен ефект од истата. Ако предизвикаш негативен ефект тогаш си погрешил. И еве што се случи, му ја одзедоа лентата и сега гледаме циркузи и играме без најдобриот играч.

Јас во Марота гледам со недоверба, еве му давам година две да ме демантира. До сега ефектот од неговото доаѓање е бура во тимот и наскоро продажба на најдобриот играч, можеби и во јувентус.

Апсолутно не го оправдувам неиграњето. Имаше време да го амортизира шокот, два натпревари беа доволни, па да ја доигра последната сезона во клубот и да си замине.

За целава ситуација апсолутно ја обвинувам управата. Реков на почетокот кога му ја одземаа лентата дека ова нема да заврши добро. Јас сум практичен човек, не сум емотивец како вас, па љубов, па лојалност и што ти ја знам. Кога носиш одлука треба да има позитивен ефект од истата. Ако предизвикаш негативен ефект тогаш си погрешил. И еве што се случи, му ја одзедоа лентата и сега гледаме циркузи и играме без најдобриот играч.

Јас во Марота гледам со недоверба, еве му давам година две да ме демантира. До сега ефектот од неговото доаѓање е бура во тимот и наскоро продажба на најдобриот играч, можеби и во јувентус.

E добро бе Ио, што очекуваш да направат? Со оглед на тоа што најверојатно одамна дотичниот е испокаран со пола екипа (веројатно од после победата над Тотенхем 2-1 пошто од тогаш прекинаа да му подаваат хахах) што очекуваш клубот да направи?

Да го трејда пола тим за Икарди да биде среќен?

+ доста беше толерирање на курвата Нара - Не може и не смее да се дозволи жена ти која е и твој агент, да јаде гомна за сите соиграчи во тимот а ти да ќутиш ко пичка.

Па уште солзи рони во тоа Тики Шлака БУм ШАка Лака шоуто да и ебам гз мајчин.

Кој ја ебе и неа а и него - најверојатно ради волов ќе останеме без ЛШ али тоа е - Очи да не му гледам.

И клубот и Икарди се криви, али се започна од клубот а не од Ванда (Икарди).. Зошто? Па затоа што 2-3 пати го одбиле за платата што ја бара, и дрољата и икарди се одлучиле преку куршлус да бараат покачување што им е голема грешка, али реално Икарди сака да игра за Интер, затоа и толку фама се крена, да сакаше да си оди уште од одма ќе им речеше не ми давате плата, ок чао пријатно стајте ме на трансфер листа.. Вака и ванда и икарди пробуваа преку плачки и сапуници да измолзат поголема плата па и умилкување кај навивачите се' со цел на нивна страна да застанат и да направат притисок за повисока плата.. Е сеа финтата е што тоа не им успеа, па затоа на потешкиот начин ќе се игра, ќе биде продаден со сила за пониска сума и клубот ќе изгуби највеќе од целата ситуација..

Вашата управа е глупа, па ако сакаш да го задржиш својот најдобар играч, најголемата ѕвезда и капитен на тимот, и еден од топ3 голгетери, па ќе пуштиш срце и ќе дадеш 1-2 милки повисока плата.. 2 милки да зима повеќе од сега, за 4 години, тоа ти се 8 милки.. Па за 8 милки ли се ценкате бре, тие пари ги зимате само од 2 утакмици ЛШ на домашен терен стадионот фулл се пуни..

Ako upravata go podrzuva perisic i poradi hervatskoto gomno ke se odkazat od ikardi togas kluc na vrata i gasi klubot.

Ako upravata go podrzuva perisic i poradi hervatskoto gomno ke se odkazat od ikardi togas kluc na vrata i gasi klubot.
Па тоа е проблемот бе батка!
На крајот така испаѓа работава, застануваат позади мртвиот Перо против Икарди. Него го толерираат иако се влечи цела сезона.

Па нормално е и да се искара со сите неспособњаци кои не си ја заслужуваат и платата која ја земаат, ич не го обвинувам за тоа.

И клубот и Икарди се криви, али се започна од клубот а не од Ванда (Икарди).. Зошто? Па затоа што 2-3 пати го одбиле за платата што ја бара, и дрољата и икарди се одлучиле преку куршлус да бараат покачување што им е голема грешка, али реално Икарди сака да игра за Интер, затоа и толку фама се крена, да сакаше да си оди уште од одма ќе им речеше не ми давате плата, ок чао пријатно стајте ме на трансфер листа.. Вака и ванда и икарди пробуваа преку плачки и сапуници да измолзат поголема плата па и умилкување кај навивачите се' со цел на нивна страна да застанат и да направат притисок за повисока плата.. Е сеа финтата е што тоа не им успеа, па затоа на потешкиот начин ќе се игра, ќе биде продаден со сила за пониска сума и клубот ќе изгуби највеќе од целата ситуација..

Вашата управа е глупа, па ако сакаш да го задржиш својот најдобар играч, најголемата ѕвезда и капитен на тимот, и еден од топ3 голгетери, па ќе пуштиш срце и ќе дадеш 1-2 милки повисока плата.. 2 милки да зима повеќе од сега, за 4 години, тоа ти се 8 милки.. Па за 8 милки ли се ценкате бре, тие пари ги зимате само од 2 утакмици ЛШ на домашен терен стадионот фулл се пуни..

Магистре што лупаш?

Не е океј тоа што клубот не му ја покачил платата што ја бара?

Што е Икарди секоја полусезона +1м на договор да добива бе? Меси?

+ на што личи такво педерско пуштање инсајдерски информаци за личен ќар?

Како напишал у писмото како сам да го однел тимот у ЛШ а 6 години пред тоа исто голови дава тимот од 4 до 9 место завршува и таман кога сменија и кога го вратија 4-то место за ЛШ 'Ете успеав да ве внесам и во ЛШ да си го исполнам сонот' 'Патем кој кур сте вие навивачи на Интер ако не можете да издржите 2 месеци без победа и константно да барате да се подобрам и притоа сеуште плата не ми зголемиле а барам уште од Oктомври?'

Кај ке оди во Јувентус па топка нема да добие, што си мисли ќе го тинтраат како во Интер. Каде и да оди нема да биде прва виолина, па уште со години се буниме зашто не се менува системот на игра со тие скапани центаршутеви кон Икарди, не можел Икарди сам а сега се гледа кој инсистирал на таква игра. Рано е да се збори ама без Икарди даваат голови Нианголан, Мартинез, Перишич, Политано, Весино... Кеита тек ке се врати.

Магистре што лупаш?

Не е океј тоа што клубот не му ја покачил платата што ја бара?

Што е Икарди секоја полусезона +1м на договор да добива бе? Меси?

+ на што личи такво педерско пуштање инсајдерски информаци за личен ќар?
Oк ако не ви е меси у тим ондак продатете го

Не можам да разберам како некој може да застане на страна на Икарди.

Денес и ГДС го нападна "капитенот" дека се става себеси пред клубот. Излезе и информација дека Марота му порачал да заборави на трансфер во Јувентус/Наполи, а ке биде слободен ако најде екипа од друга лига која ке плати 110м.
Во спротивно ке мора да остане уште 2,5 години во Интер и најверојатно со вакво размислување ке седи на клупа со Ранокиа заедно.

Ванда доволно го понижи клубот со секојдневните изјави, а исто и Иакрди продолжува со тоа. Како некое дете на ФБ или како нас на кајгана си пиши статуси, еден ден шифрирани еден ден па цели раскази како го сака клубот...

НИкој не ги спори неговите квалитети, никој не ја потценува важноста за негово враќање во тимот. Сепак, за тоа мора да има разбирање и прифакање на некои работи и од негова страна.

Па тоа е проблемот бе батка!
На крајот така испаѓа работава, застануваат позади мртвиот Перо против Икарди. Него го толерираат иако се влечи цела сезона.

Па нормално е и да се искара со сите неспособњаци кои не си ја заслужуваат и платата која ја земаат, ич не го обвинувам за тоа.
Neznam kolko e tocno deka upravata go podrzuva klanot perisic brozovic na smetka na Ikardi. Toa e nevidena peza zaradi nekoe gomno hrvatsko (perisic) koe nikade go nema cela sezona i jas kako kapiten ke go odnesam u kurac, ikardi dosta vreme e izdrzal a da ne pregovre da e bil nekoj drug dosega perisic ke grese klupa, ama gomno od trener gomno igrac jbg.

Не знам како не ви е јасно дека агентот секогаш го искажува ставот на својот клиент, сака нов договор, сака ова, сака она, во конкретниов случај, станува збор и за негова жена, и за негов агент.
Он јавно не го навредил клубот тоа е факт, кал врз истиот фрла жена му, ама ни тоа не беше проблем скоро година дена, проблемот настана кога она удри по неговите соиграчи, и тука изби куршлусот, тука спалети пресече, тука играчите пресекоа, зашто Икарди бабанот не сакал да се дистанира од тој став на неговата сопруга и агент, човек кој е капитен на тие играчи.

Така да не ми е јасно како е можно некој што навива за еден клуб, да се става на страна на играч во една ваква ситуација. Ако приметивте, никогаш немаше проблем со Икарди на терен додека беа муабетите за неговиот договор нити пак имало некаков проблем со неговата капитенска лента, он има 2 години до истек на постоечкиот, си има (мала) откупна клаузула, ама апсолутно ништо тука не го држеше на сила, можеше да си оди кога и да посака, и да лапа пари и све, факт е дека Интер не се во ситуација да му ги даваат парите кои би ги давале пример ПСЖ.
Проблемот настана кога неговата сеоска кардашијан се реши секоја недела да гостува на тоа тики така шоуто на телевизија, и да кажува работи што НЕ СМЕЕ да бидат кажани во јавност, зашто удри директно на неговите соиграчи на кои утре на терен он треба да им е Капитен и Лидер.

И не е управата таа која пресече за ова, туку Спалети ко тренер, а ја у принцип сите знаете каков став имам за него али во овој случај целосно е во право, нарочито со изјавата у која буквално исцрта што е проблемот, а рече, ова е одлука која е во корист на екипата, а не во корист на еден единствен индивидуалец.

@Io Sono Interista
Не знам со кој памет мислиш дека оставањето на капитенската лента ќе било позитивно кога играчот ја има спукано со 80 - 90% од соиграчите, стварно не видов едно асално објаснување на тоа како ова ќе се одрази добро за Тимот, ако клубот застане позади 1 индивидуалец, нарочито што истиот е профил на играч кој е многу зависен од останатите. Еве, просветли ме, како ова ќе се одразеше добро за клубов кога според секое логично размислување, она спротивното ќе се случеше, хаос, кој сега е минимизиран и ограничен само околу 1 играч. Дади едно рационално објаснување и ти и оние 2-3ца што се на страната на Икарди, како е изводливо покрај све што е извадено на површина, он и понатака да е Капитен на тимот а без притоа да се извини или дистанцира од тие ставови, а чим не се дистанцира, целосно е согласен со истите.

И никој не го ни негирал фактот дека Икарди се оставал на теренот, ама апсолутно никогаш нити он нити било кој друг фудбалер, нарочито Капитен на екипа, нема да има кредит за да си дозволи ваков луксуз ко ова што сега Икарди, односно неговата сопруга го прави, јавно. Еден пример наведете каде агент на Капитен од екипа, јавно кажува дека неговите соиграчи се срање а притоа тоа поминало ко ништо да не се случило. Ова е погрешно on so many levels, дури и глупо е да се дискутира од што е очигледно каде лежи проблемот и глупо е да се дискутира каков проблем внатре во екипа можат да направат таквите изјави и у меѓувреме, оставањето на играчот да биде капитен ко апсолутно ништо да не се случило.
Не е ни случајно што 95% од фан базата е на страната на Кимот, не управата, не тренерот, не играчите, туку Клубот, нешто над кое сака да се стави Икарди, колку сака нека паламуди, у право е дека не е до парите, бар за тоа се слагам со него, фактот што измисли нов левел на папучарење е причината за ова што сега се случува.

Не знам како не ви е јасно дека агентот секогаш го искажува ставот на својот клиент, сака нов договор, сака ова, сака она, во конкретниов случај, станува збор и за негова жена, и за негов агент.
Он јавно не го навредил клубот тоа е факт, кал врз истиот фрла жена му, ама ни тоа не беше проблем скоро година дена, проблемот настана кога она удри по неговите соиграчи, и тука изби куршлусот, тука спалети пресече, тука играчите пресекоа, зашто Икарди бабанот не сакал да се дистанира од тој став на неговата сопруга и агент, човек кој е капитен на тие играчи.

Така да не ми е јасно како е можно некој што навива за еден клуб, да се става на страна на играч во една ваква ситуација. Ако приметивте, никогаш немаше проблем со Икарди на терен додека беа муабетите за неговиот договор нити пак имало некаков проблем со неговата капитенска лента, он има 2 години до истек на постоечкиот, си има (мала) откупна клаузула, ама апсолутно ништо тука не го држеше на сила, можеше да си оди кога и да посака, и да лапа пари и све, факт е дека Интер не се во ситуација да му ги даваат парите кои би ги давале пример ПСЖ.
Проблемот настана кога неговата сеоска кардашијан се реши секоја недела да гостува на тоа тики така шоуто на телевизија, и да кажува работи што НЕ СМЕЕ да бидат кажани во јавност, зашто удри директно на неговите соиграчи на кои утре на терен он треба да им е Капитен и Лидер.

И не е управата таа која пресече за ова, туку Спалети ко тренер, а ја у принцип сите знаете каков став имам за него али во овој случај целосно е во право, нарочито со изјавата у која буквално исцрта што е проблемот, а рече, ова е одлука која е во корист на екипата, а не во корист на еден единствен индивидуалец.

@Io Sono Interista
Не знам со кој памет мислиш дека оставањето на капитенската лента ќе било позитивно кога играчот ја има спукано со 80 - 90% од соиграчите, стварно не видов едно асално објаснување на тоа како ова ќе се одрази добро за Тимот, ако клубот застане позади 1 индивидуалец, нарочито што истиот е профил на играч кој е многу зависен од останатите. Еве, просветли ме, како ова ќе се одразеше добро за клубов кога според секое логично размислување, она спротивното ќе се случеше, хаос, кој сега е минимизиран и ограничен само околу 1 играч. Дади едно рационално објаснување и ти и оние 2-3ца што се на страната на Икарди, како е изводливо покрај све што е извадено на површина, он и понатака да е Капитен на тимот а без притоа да се извини или дистанцира од тие ставови, а чим не се дистанцира, целосно е согласен со истите.

И никој не го ни негирал фактот дека Икарди се оставал на теренот, ама апсолутно никогаш нити он нити било кој друг фудбалер, нарочито Капитен на екипа, нема да има кредит за да си дозволи ваков луксуз ко ова што сега Икарди, односно неговата сопруга го прави, јавно. Еден пример наведете каде агент на Капитен од екипа, јавно кажува дека неговите соиграчи се срање а притоа тоа поминало ко ништо да не се случило. Ова е погрешно on so many levels, дури и глупо е да се дискутира од што е очигледно каде лежи проблемот и глупо е да се дискутира каков проблем внатре во екипа можат да направат таквите изјави и у меѓувреме, оставањето на играчот да биде капитен ко апсолутно ништо да не се случило.
Не е ни случајно што 95% од фан базата е на страната на Кимот, не управата, не тренерот, не играчите, туку Клубот, нешто над кое сака да се стави Икарди, колку сака нека паламуди, у право е дека не е до парите, бар за тоа се слагам со него, фактот што измисли нов левел на папучарење е причината за ова што сега се случува.

Во Ноември 2005, Рој Кин јавно го критикуваше тимот на Манчестер, посебно Алан Смит, Ричардсон, Браун и не ми текнува кој друг, па и Рио Фердинанд, не биле доволно добри да играат за Јунајтед. 1 недела подоцна договорот со него беше раскинат "by mutual consent " :icon_lol:
Али тоа беше Ферги...

Во Ноември 2005, Рој Кин јавно го критикуваше тимот на Манчестер, посебно Алан Смит, Ричардсон, Браун и не ми текнува кој друг, па и Рио Фердинанд, не биле доволно добри да играат за Јунајтед. 1 недела подоцна договорот со него беше раскинат "by mutual consent " :icon_lol:
Али тоа беше Ферги...
Абе вииди, работата за ваков испад може да има само еден единствен епилог, а тоа е, клубот да донесе одлука која нема да му штети на цел тим, односно, ќе ја одберат опцијата со која таа штета ќе се минимизира. Не па дека мора некој да се труди да наведува примери, ова треба да ни е познат факт ко и страната на која изгрева и заоѓа сонцето.
Да, факт е дека неиграњето на Икарди е удар за клубот, ама мнооооогу поголем удар ќе беше направен врз екипата, ако они застанеа позади него. Затоа и реков, едно бе логично објаснување да се даде, како тоа оставањето на Икарди за Капитен, ќе се одразеше добро врз тимов ...

На крај краева, многу подобро изгледаат на терен моментално, отколку што изгледаа додека он беше дел од истиот, послаби се без него нормално, ама и во една таква ситуација, шансите за подобри резултати се далеку поголеми, од оној Интер каде Икарди не сака да се извини на соиграчите, и застанува зад изјавата на Ванда дека нив за кур не ги бивало, а во меѓувреме е на теренот и игра. Доколку оној друг Икарди биде дел од теренот, каде он ќе се извини на сите играчи, и потоа ќе дејствува така што повторно ќе си ја заслужи капитенската лента, многу јасно дека Интер ќе е појак.
Да бирам, би го одбрал последново сценарио, ама сеа за сеа овој не сака да си го погази сопственото его, и она на онаа која го врти околу малиот прст.

Како може да го правдате папучаров не ми е јасно?Најак бил.Па нека е и Роналдо ако сака,не може онака да се понаша.Значи летово 2018 имал 3 години до истек на договор,зошто тогаш не рекол сакам повисок договор или трансфер?Зошто не чека лето 2019та и да рече јас сакам 9кк ако давате арно,ако не ќе си одам.И не му даваат пример 9кк и си заминува,чао пријатно.Немаше да биде крив воопшто и дури и навивачите ќе беа на негова страна мислам и против управата што се џупчела.
Е арно ама братчево начекува погоден момент на СРЕД СЕЗОНА и не уценува.Или ќе дадете 9кк или сезоната у неповрат.И вие го оправдувате нештово? Иосоно,Берзекер?
Ќе не фати во тесно и тоа е ајде ќе му ги нарасат очите со уште +2кк по сезона од планираните оти во спротивно ќе ни се еби сезоната и ќе изгубиме повеќе пари.Па мрш бе се да му ебам,не може така да се изживува врз клубот па кој сака нека биде.Ако мислел најдобро за клубот ќе го направеше она што го реков погоре т.е ќе почекаше лето 2019та.
И јак аргумент има,гинел за клубот.И Дамбо гине ако гледаме тоа.Убаво пиша некој погоре,секоја сезона исто погодоци има и порано бевме 8мо сеа сме ЛШ место.Сигурно тоа не е само негова заслуга.Како божем само тој не однел.
И мислете малце,сигурно нема туку така цел тим да го мрази и да биде против него ако е мајчина душица како што го правите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom