Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Во некоја нормална ситуација, по логика, во ред е да се продај Скриниар за 80-100 милиони. Со тие пари купуваш уште еден помлад штопер и лев бек. Ама која е реалноста дека ќе добиете толку пари. А да се продај за 60-70 милиони е апсурд. Наполи не верувам да го пуштат Кулибали испод 80 милиони а е 5 години постар. По исплатлива опција е да го продајте Икарди за 150 милиони а да го зачувате Скриниар. Има колку сакаш квалитетни напаѓачи за 50-80 милиони.
Не се чепка во одбрана што функционира. Годин мора да е замена за Миранда. Пари да се направат кај Перо, Весино и Габигол, и ако мора да се прави мега трансфер тогаш дефинитивно Икарди а не Шкринијар. Оваа година треба клубот да инвестира во трансфери, ако чекаме само од продажба на играчи ништо не правиме.
Абе после толку години одма прво црното сценарио ми паѓа на памет. Апсолутно се слагам со сите муабети за Шкринијар ама too good to be true ми е да го носиме годин, а шкринијар да остане, притоа знаејќи дека имаме 50 милиони за покривање. Шкринијар не би го мењал за ниеден штопер во свет во ситуација кај што сме финансиски обезбедени и немаме никакви притисоци од уефа ама ако веќе мора еден од шкринијар и икарди да се жртвува ондак дефинитивно тоа е првиот бидејќи веднаш би имале квалитетна краткорочна замена за 0 евра, за разлика од икарди каде што дупката ќе се осети многу повеќе (остајте муабети за 50-60 милионски напаѓачи. Не постојат тие).da ama kielini igra vo toj sistem 100 godini a i marota na taa defanziva nosese novi igraci vo odbrana, sekogas minimum 3ca kvalitetni stoperi imale juve sto bilo kade bi bile prvotimci.
Miranda sigurno si zaminuva, ako si zamine i skrinijar na kogo ke ostanat ? Ranokija, de vrij i 33 godisniot godin koj prv pat stapnuva vo Italija ...
Nema apsolutno nikakva logika godin da se stava vo ista recenica so skrinijar u momentov, ako e taka kako sto vikas togas ova e klasicen fejl koj ne veruvam deka bi si go dozvolil marota, i bas radi toa sto i ti vleces paralela so juve, a vakva stvar tamu nikad ne napravil.
Vo sezona u koja klubot celi na toa da igra nad 45 utakmici, mora da imas kvalitetni igraci i u prv tim i na klupa, vo takva sezona godin ke ima nakaj 20 + utakmici i ke se menja so de vrij, ili pa zavisi i od trenerot, mozebi i so trojca stoperi ke se igra taka da ova e poveke od dovolno za 33 godisen igrac koj doaga vo pogolem klub koj igra vo LS.
Realno godin e prilika zasto e sloboden igrac i klubot nema nistod a potrosi od svojot transfer budzet za nego, a e kvalitetten. So ova go resavas problemot so stoperite za naredni 2 godini, de vrij, skrinijar, godin, ranokija i valjda bastoni, ili toj andersen od sampdoria i toa e toa, perfekcija za stoperskite pozicii.
Абе после толку години одма прво црното сценарио ми паѓа на памет. Апсолутно се слагам со сите муабети за Шкринијар ама too good to be true ми е да го носиме годин, а шкринијар да остане, притоа знаејќи дека имаме 50 милиони за покривање. Шкринијар не би го мењал за ниеден штопер во свет во ситуација кај што сме финансиски обезбедени и немаме никакви притисоци од уефа ама ако веќе мора еден од шкринијар и икарди да се жртвува ондак дефинитивно тоа е првиот бидејќи веднаш би имале квалитетна краткорочна замена за 0 евра, за разлика од икарди каде што дупката ќе се осети многу повеќе (остајте муабети за 50-60 милионски напаѓачи. Не постојат тие).
Следно засилување се надевам ќе биде фелипе луис кој е минимален краткорочен апгрејд на асамоа. Исто и дембеле е слободен на лето како апгрејд на весино.
Озбилен си? Дуван Запата?Што ти е пореално тебе,Дуван Запата да се снајде како шпиц кај нас или па Годин како стопер?
Прво за да не се сфатиме погрешно, јас сакам двајцата да останат. Оние 50м да се покријат од други играчи што се за продавање и клубот да вложи во засилувања.Во некоја нормална ситуација не би се продал ваков играч како Шкриниар!
just sayin'...[DOUBLEPOST=1546734713][/DOUBLEPOST]
Не знам како можеш Икарди да го жртвуваш пред Шкриниар, играч кој сѐ уште не знаеме дали би поврзал неколку добри сезони како оваа...
Што ако се изгуби како Муриљо, Хесус, (Перо?) итн...
А замисли, за Перо ни даваа 60м, што мислиш колку би вредел сега?
Икарди игра 3-4 сезони на топ ниво, незапирлив беше дури и кога остатокот од тимот беше тиња, а башка тоа е нашиот капитен.
Не бате не го давам капитенот, сѐ додека тој не посака!![]()
Прво за да не се сфатиме погрешно, јас сакам двајцата да останат. Оние 50м да се покријат од други играчи што се за продавање и клубот да вложи во засилувања.
Ако мора еден од Шкринијар и Икарди... тогаш капитенот, со тешко срце. Зошто? Затоа што имаме стопери да ја држат таа одбрана на високо ниво со години. Ако направиме промашување во одбрана, како што правевме години наназад, џабе ти е се, ќе се распадне сезоната како кула од карти. Згора на тоа, Шкринијар и по 5 години ќе вреди многу, ако некогаш мора да се продава.
Икарди е фантастичен но заменлив. Без Икарди можеме да направиме систем со двајца напаѓачи, Лаутаро + 1. Нам ни е потребен среден ред што континуирано ќе создава шанси и двајца добри напаѓачи. Не мора да се екстра класа.
Тоа е мое размислување. Иначе Годин не е доволен ако заминат и Шкринијар и Миранда. Ќе треба да се купува ем млад стопер ем да го погодиме. Колкави се шансите да биде барем блиску до квалитетот на Шкринијар? Да не се заебаваме со одбраната...
Моментално наши стопери на кои може да се потпреме би биле Скринијар, Годин, Де Фрај, Бастони, Зино Ванхојден. Двајцава млади се многу перспективни, и сметам дека би можело да им се даде шанса. Доколку се решат да го жртвуваат Скринијар, очекувам да се донесе уште еден сигурно од Андерсен/Мансини, и двајцата со добри партии зад нив во солидни клубови во Серие А.Тоа е мое размислување. Иначе Годин не е доволен ако заминат и Шкринијар и Миранда. Ќе треба да се купува ем млад стопер ем да го погодиме. Колкави се шансите да биде барем блиску до квалитетот на Шкринијар? Да не се заебаваме со одбраната...
Робен има 35 години. Не знам колку би бил корисен во тимот еден таков играч. За ротација е ок, ама дека ке седи на клупа тешко.Робен понуден free transfer за летово. Како тргнала работава, и по Агим Ибраими од Домжале ќе тргнат, и онака раскина договор.
Перо аут, Робен фри...Робен !?
Дали се нормални овие нашиве?
Ќе им лупнат астрономски плати на двајцата,а платите се бројат како трошкови при смрденото фпп(кое само за утепаните жабари важи) и после ќе се чудиме што да им праиме.Нит ќе ги купи некој,нит па робен ќе заигра салам.А Годин 6 милиона по сезона за ротација?FACEPALM
Мн. аматерски потег од Марота...
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Не ми прави ќејф зш робен 3 утакмици у германија неможе да врзе.Перо аут, Робен фри...
Според тебе ова е полоша солуција?
Не ми прави ќејф зш робен 3 утакмици у германија неможе да врзе.
У италија па ич.
Болје нека го продадат перо и нека ги покријат балде и политано со + 15тина милиона.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk