Фан Клуб: Интер

Мене искрено ме изненади слабата игра на Наполи,не само што не направија шанса туку асолна изградена акција неможеа да врзат цел натпревар..дали нашите изиграа добро и Спалети ги прочита незнам што е работата ама бедни беа вчера..не знам со кое лице излегва Анџелоти да кажва дека доминирале,јас разбирам дека се фрустрирани од расистичките навреди ама немора да се вади со тоа ..расизам секаде и секогаш имало,не е било само вчера па ајде ќе плачиме
Толку ги имаш гледано сезонава. Разбери Џонка, Наполи не се толку јаки како што мислиш, 10 утакмици тепаа у последни 5 минути сезонава, на среќа на гурање, све да им ебам ја нивно. Моторот на екипата им отиде, на Жоржињо мислам, Хамшик веќе е во годинки, а адекватна замена немаат за овие. Напред тоа миџетите умрени кои се за мене најпреценети играчи на светот, нарочито тоа кепецот Инсиње, вечниот талент да му ебам сестрата. Јас очекував полесно да ги добиеме, ме нервираше што не одеа на повеќе прекини нашиве, физички сме предоминантни за нив.

Inter Tifosi Balkan пред 2 часа ·

BREAKING! KAŽNJENI SMO SA DVIJE UTAKMICE BEZ PUBLIKE I JEDNU BEZ CURVA NORD!
13.01.19 Inter vs Benevento bez publike,
19.01.19 Inter vs Sassuolo bez publike,
03.02.19 Inter vs Bologna bez Curva Nord.

За овој случај мислам дека треба да има детална истрага, барем сега има камери и може да се видат одговорните.
Драстични казни и да им се забрани доаѓање на "Меаца" доживотно!

Не се виновни навивачите на ИНтер, ова е случај на неколку будали поради кои ке страдаат сите.

Има и реакција од клубот:
"Od 1908. godine, Inter je predstavljao integraciju, inovaciju i progresivnost. Istorija Milana je dobrodošlica i zajedno se borimo da izgradimo budućnost bez diskriminacije. Oni koji ne razumiju ovu povijest nisu sa nama!"

Курва Норд не верувам дека е вмешана во ова работа, бидејќи досега не им се случил таква работа, но како и секогаш мора тие да го јадат први.

Ова е чин на неколку десетици ретардоси, кои стапнале на Меаца за првпат.

Курва Норд не верувам дека е вмешана во ова работа, бидејќи досега не им се случил таква работа, но како и секогаш мора тие да го јадат први.

Ова е чин на неколку десетици ретардоси, кои стапнале на Меаца за првпат.
vo curva nord ima frakcii koi se teski nacionalisti, na vremeto imaa i znaminja na tribina, znaci zboram od porano, i takvi frakcii ima i sekogas ke ima na taa tribina
I vcera cel stadion urlikase, ne 10 dusi, za zal, apla se slusase na tv se nadevav deka bladam, a 10 dusi ako se kako sto vikas, odma ke bea rasljakani od tie iljadnici sto se na tribina, ama toa ne e slucaj, tuku ova ocigledno go napravile nekoi koi se faktor, i se vo pogolem broj, vo sprotivno, ke bea izbrkani instantno i skandiranjeto ke prekinese. Taka da ova ne doaga od nekoi si 10 nebitni faci tamu, niti pak od nekoj koj prv pat e na taa tribina sto e problem za Inter kako klub.

1.1.jpg

1.3.jpg

1.6.jpg

1.4.jpg

1.13.jpg

Poslednive sliki se ponovi, a ova e zname koe go koristat neonacistite vo Italija.

Третата слика е од Blood & Honor ултрасите на Варезе, ваљда збратимени со Curva Nord. Овој што го згази комбе бил меѓу главните фаци на Blood & Honor, ултраси познати по „негување“ на неонацизмот и ваљда тие се таа фракција што носи неонацистички знамиња на Меаца. Всушност, самиот назив на групата е тој, Blut und Ehre, или главниот слоган на младината на Хитлер.

Инаку убиениов навивач имал два пати по 5 години забрана за влез на стадион.

Толку ги имаш гледано сезонава. Разбери Џонка, Наполи не се толку јаки како што мислиш, 10 утакмици тепаа у последни 5 минути сезонава, на среќа на гурање, све да им ебам ја нивно. Моторот на екипата им отиде, на Жоржињо мислам, Хамшик веќе е во годинки, а адекватна замена немаат за овие. Напред тоа миџетите умрени кои се за мене најпреценети играчи на светот, нарочито тоа кепецот Инсиње, вечниот талент да му ебам сестрата. Јас очекував полесно да ги добиеме, ме нервираше што не одеа на повеќе прекини нашиве, физички сме предоминантни за нив.

Во право си..ама како и да е ручек не ми бега од тебе и останатите Интераши што ми се кладевте за тоа кој ќе заврши понапред на табелата :D..бидејќи сега кога ќе киксниме со Саусоло на домашен терен пак ќе умри сезоната и ќе пцуеме по Спалети мајки шајки..додека Наполи на таквите екипи по 3 парчиња ќе му стега и така во круг.

Во право си..ама како и да е ручек не ми бега од тебе и останатите Интераши што ми се кладевте за тоа кој ќе заврши понапред на табелата :D..бидејќи сега кога ќе киксниме со Саусоло на домашен терен пак ќе умри сезоната и ќе пцуеме по Спалети мајки шајки..додека Наполи на таквите екипи по 3 парчиња ќе му стега и така во круг.
Нема да кикснеме, различен е тимот со оној од лани.
Далеку сме постабилни и речиси е невозможно да се замисли таков пад во еден ваков тим.

Само Спалети да свати дека мора повеќе да дава шанса на одредени играчи и дека само офанзивниот пристап дава резултати, дури и втората позиција е возможна.

Еве го примерот со Мурињо. Само тврдоглавоста му го направи тоа во Јунајтед.

Дојде време кога фудбалот се игра за пари, никој не сака досаден и дефанзивен фудбал.

Таман работа, ќе си испоштуваме кладба тука нема збор. :D

Секако немаше да го видиш затоа што следен клуб ќе му е некаде во Англија каде плаќаат 10м по сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom