Фан Клуб: Интер

@loophole ne me zezaj, pa ako e za toa aj 10 od 10 porazi da ima inter od ekipi sto se pojaki od niv na hartija ...
Ubavinata u fudbalot ko sport e bas taa, parceto hartija nema tolku golemo znacenje ko vo drugite sportovi, tuka totalen autsajder moze do pobeda da doe so samo eden sut, sto ne e slucaj so drugite sportovi ...
Sto poveke da se kaze za politano osven deka bese eden od najdobrite igraci na inter na terenot do toj moment, ima 20 drugi resenija kako da se zatvori kanselo, vidi kako go praat toa drugi timovi koi imaat klasa krila napred koi ne se zamaraat mnogu so odbrana, koi ne pomagaat mnogu nazad, mislis nejmar se vraka nazad, ili dybala, mbape i ostali, glumat bekovi ko u formacii na mutinjo ? U nikoj slucaj, zar toa bese resenieto denes za kanselo, politano da iskoci ... :), pa ete ti rekov, dovolna bese i rokada, perisic da ide tamu i zavrsena prikazna. Ti sea mozes na pretpostavki da teras sto bi se desavalo ako ostanel, tvoeto drzi voda ko i ova sea sto ke go kazam, deka so politano uste edna do 2 dobri priliki ke sozdadea za gol, so ogled deka bese jedini sto uspevase toa da go iznudi u timov prethodno.

Spaleti skor so juve, 26 utakmici, 20 porazi, gostuvanja u anglija, 0 pobedi, 0 nereseni, 7 porazi, sto sakas poveke od ova osven deka ednostavno ne e dorasnat da se nadigruva so golemite, ti ides na toa deka ednostavno ako si poslab, nema sto da se bunime sto 10 utakmici so jaki timovi ne gi dobiva. Da e rakomet ova pa da te sfatam, ama za fudbal nikad.
Eve da odime po tvojata logika, inter imase roster lani za da bide edvaj 1 poen pred lazio so budzet od 8m evra i glavno zasiluvanje lukas leiva ? Ne, sto toa ti govori tebe, deka inter potfrli, odnosno, deka parceto hartija mnogu ne ni znacese vo sporeda so lazio na primer, koi pak ti se primer sto se desava koga trenerot gi cedi maksimalno i go vadi najdobroto od niv..

Sezonava vidi ne, sporedbeno so lani, kako kotirame na tabela, kaj kiksnuvaa i slicno, kako igraat, timot ednostavno potfrla, koga timot potfrla, koga e 14 poeni zad prviot u dekemvri, potencijalni 11 pozadi vtoriot, potencijalni EDEN poen pred milan, sto drugo da se pisuva ?
Svesen si deka vo 2018 godina, gatuzo so milan osvoil 64 poeni, a spaleti 60 ? :) Poporazitelno od ova nema za keljaviot, uzasna statistika i brojki. Ova ako ne e potfrlanje, togas ne znam sto e.

Se slagam deka bese logicna solucija za inter i moze i najdobra u zadnji nekolku godini, i uste e, ama tolku bese, uste sezonava i ajt, ednostavno se proba sea u golem klub, vide kako e, vide za sto e sposoben i to je to, uste ne e dorasnat za vakov klub i prasanje e dali nekogas i ke bide.
Па нема 10 од 10 порази, тоа е поентата. Барса дома, не беше пораз, Лацио не беше пораз, Милан не беше, Тотенхем дома не беше. Едно е ти дали ќе се помириш или не, друго е дали бараш одговорност и да бараш да се преземат радикални чекори, како бркање на тренер на сред сезона. Убаво е све тоа дека фудбалот е непредвидлив и може се да се случи, ама победите и титулите не се еднакво дистрибуирани меѓу сите тимови, некои се подобри од другите, и согласно тоа каде ти се наоѓа тимот, по квалитет, во однос на другите, треба да го оценуваш тој што е одговорен за перформансот на тимот. Кога веќе идеме по туѓи логики, ако идеме по твоја логика, тимовите од долниот дел на табелата треба секое коло да менуваат тренери. Ако испадне од топ 4 во оваа фаза од сезоната и ја ќе барам одговорност, ако изгуби 1-0 од Јуве на гости, со ваков квалитет на тимовите, во скоро израмнет натпревар, за мене нема логика да се бара одговорност.
За Политано, ако го преместеше на другата страна и Алегри ќе го премесетеше Канесело на таа страна. :) Има тренер и на другата страна. Сеедно, не знам зошто правиме воопшто муабет толку за таа измена, тоа ми е главната поента.
Политано сеа е светска класа крило, па треба да се адаптира тимот на него? Затоа не ја коментирав аналогијата со Маикон што ја направи. Политано, никогаш нема да ја има продуктивноста што Маикон ја имаше во своите најдобри денови, ни блиску. И Роналдо игра малку одбрана и други играчи покриваат за него, ама што е неговиот ефект врз продуктивноста на нападот на определен тим, што е на Политано?
Можам и ја да зборам за два хипотетички примени голови и ти за два хипотетички дадени голови, ама само еден од нас критикува одлуки врз основа на хипотетички ситуации. За мене беше тотално небитна измената за резултатот.

Скоровите не ми прават разлика, Спалети водел секакви ѓубре тимови низ кариерата кога играл против Јуве. Плус, не ни викам дека е Гвардиола или дека е најдобриот тренер на светот. Тоа што, според мене, прави разлика е какви се целите на клубот, каква е очекуваната позиција на тимот според квалитетот на тимот, колку целите се соодветни на квалитетот и дали тренерот ги исполнува целите. За мене тоа е анализата што е битна за дологорочен успех, не резултати против овој или оној тим. Лани ги исполни целите, без разлика како се случи тоа (инаку не мислам дека потфрли лани со тимот), годинава, за сега, мислам дека се движи во рамките на целите. Ќе видиме во иднина што се случи.
Ако правиш споредба со лани, треба да земеш во предвид дека, лани овој период, Интер играше над можностите, собра еден куп бодови на среќни околности на почеток на сезона и тоа направи разлика до натпреварот со Удинезе лани. Плус не играше ниту ЛШ, ниту ЛЕ. Тие среќни околности се нивелираа во останатиот дел од сезоната, кога примија неколку голови во 90та минута.
Разликата во бодови со Јуве,е повеќе доказ за нивната фантастична серија годинава, отколку за нешто што Интер го прави. 14 победи од 15 натпревари, подобри се и од Сити ако не сум грешка. Од второпласираниот тим Интер е на 3 бода разлика моментално.

И на крај, не е во моментов пресудно дали Спалети знае да води тим што освојува титули или не, зошто Интер сеуште нема тим за титула. Кога ќе има Спалети на располагање тим за борба за титула и кога нема да успее да ја освои, тогаш според мене е релевантен муабетот за носење на тренер што ќе гарантира титули. Треба да се изодат неколку скалила за да дојдеш до позиција да се бориш за титула, неможе тим што 7 години не играл во ЛШ и завршувал 7ми, ограничен од ФФП, за две сезони да дојде во позиција да игра за титула. Треба неколку чекори пред тоа да се изодат, меѓудруото неколку 2/3 места и прифаќање дека ќе се губат вакви натпревари од Јуве, Тотенхем или Барса. Тоа што е битно е дали тимот со моменталниот тренер ги оди тие чекори, оценување дали е способен за нешто не се случило во моментов е бесмислено. Уште по бесмислено е да се даваат откази за тоа. Во спротивно, се менуваат 11 тренери за 8 години.[DOUBLEPOST=1544231960][/DOUBLEPOST]
Не бе другар, немаше било кој друг тренер да извади поубави резултати, ама ИМА тренери шо ќе извадеја подобри резултати, то сакам да ти кажам од утакмицата Интер - Јуве од април. Конте, Симеоне, Зидан, Анџелоти, Гардиола, Сари, Мурињо, Клоп.

Да бидеме реални, Интер уште сигурно 3-4години нема да има подобар тим од Јувентус барем на хартија, ама можеме то да го надохнадиме ако имаме класа тренер и да им земаме титула и со послаб тим.

Со овај на клупа, и да имаме некогаш подобар тим од Јуве, пак најверојатно нема да освоиме. То е цела фама шо се крева за бркањево на Спалети, не е лош тренер, ама никогаш нема да му донесе скудето на Интер, можит некош купон на Италија ќе му упалит, ако играат Јуве и Наполи со втора постава таму.
Нормално дека има. И колку од тие тренери се слободни, подготвени да дојдат во Интер и играат стил на фудбал за тимот кој се гради во Интер последните две години?
Еве, Конте да го стават уште утре, ќе му треба цела предсезона за тимот да се навикне на неговиот фудбал, ќе требаат 1 или 2 трансфер рока за ростерот да му биде по вкус, ќе треба сите планови на клубот од корен да се менуваат на сред сезона. Не се конкурира на веќе етаблирани тешкаши како Јувентус со вечни импровизации. Тоа е метод на работа од последните 10 години и од ерата на Морати. Брзи, непромислени, нереални одлуки, донесени врз база на моментално расположение. Не може да критикуваш нешто и потоа да бараш да се случат причинјте за тоа што го критикуваш. Нон сенс е.

Кога единствената пречка за освојување на титула ќе биде тренерот, тогаш ќе збориме за тренерот. За сега, овој тренер си ја врши работата. Тоа е мојата поента.
Викам само да имате трпение, клубот си ја врши својата работа, еден од подобро менаџираните клубови е овие две сезони. Нема потреба сега да се прават избрзани ризични потези, за ситуација што уште не настанала.

Последно уредено:
@loophole
Друже ама зашто толку навлагаш длабоко у анализите за спалети, кога човекот лани го извади сантон на сметка на икарди, и типот кај изгуби 2 гола позитива против мацари, у 92ра, на 4 мин продолжение, користеше трета измена. Ова ти се низа примери каде можеш да воочиш дека спалети се губи и нема капацитет, односно, дека влече потези што не се за доброто на тимот.
Тие цели за кои ти говориш и гасперини може да ги достави со овој тим и услови кои ги има он за работа а клубот му ги доставил, и со таа конкуренција за 4то место, лани лацио главна конкуренција, сезонава милан, грогираната и ослабена рома, и пак лацио, кои го имаат истиот тим, зашто го третираш спалети ко да доставил тројна круна. И Манчини достави исто, 4то место само тогаш 3 екипи одеа во ЛШ, едноставно гледај нубот што прави и како го кине потенцијалот на екипата, имаш низа примери каде он е најголемиот непријател на терен, па после противникот, колку и да е истиот јак, или слаб. Дебакл од епски размери доживеавме од гасперини и аталанта за што и самиот призна дека ја сјебал ( прв пат нешто такво прави ), дај не ме заебавај сеа, ја ти говорам за потенцијалот на екипата, и десеткувањето на истиот, а не каде интер се сеа на табела, или лани кај биле.

И нигде не викам сега дека треба да се избрка, ако добро ме читаш, ја го критикувам неговото водење на тимот и убивање на потенцијалот на истиот, за бркање на сред сезона само ако сега не успее да се пласира во осмина финале, тогаш ја спомнувам таа варијанта, инаку ќе си тераме со него до крај на сезона. Али то је то шта се тиче чељави, нема апсолутно никаква поента да го оставаат тука во ситуација да има 10 пати подобра достапна опција од него па какви сака нека им се целите, Манчини освои титула па 80% од навивачите сакаа да лета од тимот зашто мурињо беше слободен.

И уште нешто, тоа што нема тим за титула, или целите на клубот биле такви какви што се, него не му дава кредит да се бламира или да не бламира. Имаш низа примери каде целите на еден клуб биле ниски, а тренерите доставувале многу повеќе, Челзи со Конте во страшна конкуренција, Јуве со Конте, Лестер со Раниери, Симеоне со Атлетико, Монако со Жардим, Ливерпул со Роџерс, Рома лани со ебаниот ди франческо и тн и тн. Пример, лани, не дека можевме или сакавме повеќе, ама дефакто тимот имаше капацитет, а и супер старт на година, да достави ЛШ лагано, во Април, или, сезонава, имаа бе капацитет да освојат повеќе од бод со сасуоло, парма и торино па и аталанта која не декласира. Барем 5 бодови повеќе мораа да имаат сега, и ако ништо друго, да сме мирни на тоа трето место, кое сега почнува да ни виси.

Конечно сакав да го пофалам Спалети како добро ја постави играта и да ги искритикувам играчите за своите промаршувања.

Сепак не издржа, и во 60та направи уште поголема глупост од онаа кога го изваде Икарди минатиот пат против Јувентус...

На крај заслужена побаеда, подарена од Спалети.. ги направивме шанпиони уште пред полу сезона, нека им е честито.

Конечно сакав да го пофалам Спалети како добро ја постави играта и да ги искритикувам играчите за своите промаршувања.

Сепак не издржа, и во 60та направи уште поголема глупост од онаа кога го изваде Икарди минатиот пат против Јувентус...

На крај заслужена побаеда, подарена од Спалети.. ги направивме шанпиони уште пред полу сезона, нека им е честито.
Дека ако ги тепавме, на нив нешто драстично ќе им сменеше. Ние сме тие кои во вакви натпревари бараме моментум, со победа да се тргне во серија и да се држи чекор со Наполи. Али се потешко и тоа, ќе видиме дали ќе реагираат у Јануари нешо.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Околу #SpallettiOut, тоа е повеќе излив на револт отколку реална опција. Без разлика на се, ништо нема да се чепка до крај на годинава. Ќе обезбедиме ЛШ за догодина и тоа е крајниот домет. После ќе се види што и како.

За измената не можам да најдам никакво оправдување. @loophole (извини не можам да барам цитат) рече нешто во смисла дека Политано не можел дефанзивно да се справи со Кансело па затоа измената. И дека измената не влијаеше на резултатот затоа што секако можевме да примиме гол, или повеќе.

Јас лично би бил позадоволен да примевме повеќе, ама да продолжиме да играме со Политано и да ги задржиме шансите за победа. Значи малку мадиња да имаше Спалети да преземе ризик. Политано беше еден и единствен играч вчера што им создаваше проблеми. По неговиот прием и проигрување до Икарди дојде шансата на Гаљардини, и со неговото пресекување топка се створи уште една шанса подоцна. Не го вадиш единствениот играч што ти создава шанси. Значи да имаш 2-3ца кои се опасни по голот па да извадиш еден, ама ние имавме еден и само еден: Политано. Откако го извади се сруши целата игра што се однесува до нападот, значи голот не го помирисавме.

Ќе бев позадоволен да продолжевме машки, да им создаваме проблеми назад. Со измената Спалети се предаде и почна да игра на 0-0.

Сега точно е дека тимот се уште не е на потребното ниво. Имаме играчи како Перишиќ, комплетно вон форма, играчи како Гаљардини и Весино кои не знаат ништо со топка. Туѓ срам ме изеде вчера од Гаљардини, сите проигрувања завршуваа со него, не може топка да застане, да исконтролира, а да не зборуваме да додаде нешто употребливо. Еден таков играч во екипа е премногу, сите акции, сите идеи пропаѓаат, се губат топки, се губат нерви и самодоверба... не мора секој да е Брозовиќ и да има преглед на игра, ама барем основна техника да има.

И тука може да се најде некакво оправдување за резултатите на Спалети. Но останува очигледно дека човекот влече многу погрешни потези во клучни моменти. Нивото на екипата нема да го промени тоа, и кога ќе имаме многу посилна екипа ќе има многу погрешни потези кои чекаат да бидат направени... Единствено што ќе се шлепа подолго време на индивидуален квалитет на играчи кои ќе го вадат од кашата.

Јас сум задоволен што овие две години го имаме Спалети кој не стабилизираше. Предходно имавме серија тренери кои беа каде каде бетер. Но се плашам дека максимумот му е тука некаде. На крај на сезонава јас би му се заблагодарил.

Сега да се надеваме дека нема да ја покакаме со ПСВ, барем да се презими во Европа и да имаме нешто за очекување.

Лупхол

До негде ти ја сфаќам поентата и веројатно си во право, само мислам дека не си во право за начинот на кој го доловуваш Спалети овде, односно го правдаш. Сите лани се сложивме дека Спалети е донесен да не внесе пред се во ЛШ. Тоа и се случи, иако на најтешкиот можен начин. За годинава му беа донесени доста засилувања, тимот по негов терк правен и што правиме ние? Дури може слободно да кажам и дигресија имаме во играта, а во најмала рака стагнација затоа што НЕ УЧИМЕ од своите грешки. Малце му беше ланската школа со изменана Сантон-Икарди па сеа мораше пак да ја усере? Како тоа можеш да ја оправдаш измената Политано-Валеро? Ако му била критична таа десна страна тогаш фино лепо пребаци го Перишиќ таму и крај на приказната, иако има уште мал милион начини да се покрие тој фамозен бек, да го ебам ја и бекот и Спалети. Таа измена немаше логика од многу аспекти, пред се Гаљардини имаше жолт и 2-3 старта после тој, значи на работ на црвен беше и он требаше да искочи за да влезе Валеро. Која му е таа изјава дека му требал ДРИБЛЕР во средина па затоа го ставил Валеро место Политано? Па ако ти треба ДРИБЛЕР и сакаш да нагазиш на топка го вадиш Гаљардини кој веројатно е најнеспособното нешто во светот на фудбалот од аспект на контрола на топката и тоа е тоа. Ама тука е тоа што го зборувам јас за Спалети, она клучното што го двои од класата тренери, ќе постави добро и игра и се на крај ќе усере со некоја измена или тактичка грешка, грешки кои му се повторуваат од меч во меч.

Знаеш што значеше таа измена? Идам на бод момци а тек је шесдесети минут. Јас не велам да стави 8 напаѓачи во игра и среде Торино да играме ко ретардирани само напред, ама во меч каде бевме подобри и поконкретни зошто се пичкаш??? За кој кур? Ете немавме среќа и знаење до негде да забиеме гол од тие 3 шанси што ги имавме, ама зошто се откажуваш во 60-та? Со Тотенхем ИСТАВА работа го чинеше пораз, сега пак го направи тоа, утре се кладам дека пак ќе го направи и тоа е тоа, ќе кинеме нерви, ќе тапкаме во место и ништо нема да правиме.

Убаво ти рекол Урко, да, Спалети беше донесен да го застане на нозе Интер, ама криво ми/ни е што тимов има добар потенцијал а дебилов го десеткува на одредени мечеви. Како може Конте да извади максимум од еден смрдлив Мозес кој кај ниеден тренер пред и после него не заигра? Како може Чоло од неписмени фудбалери да направи да изгледаат пристојно и да гинат на теренот? Ама тоа се класа тренери кои го вадат максимумот од одредени играчи и екипи, додека Спалети ти е една права линија со надолна тенденција на одредени моменти. Затоа, чим го доставил лани тоа што требаше, нека го достави и годинава и очи да не му гледам веќе во тимов. Се надевам дека се свесни од управа оти со овој титула никогаш нема да освоиме па макар Меси и Роналдо ги имале во тимот. Спалети треба да ни биде една прелазна фаза во тимов, ете не застана на нозе колку толку, ама на лето нов тренер под итно ако сакаме да се бориме за титула, јер од следна година нема изговори ама Јуве е појак ама доволно е второ/трето место ама ова ама она, мора да се удри ол ин на титула и тоа е тоа. Ќе ти ебам ја 60 годишното гомно со две титули во кариерата, една во купот со Рома и една со Зенит во монопол лигата, ајде мрш све ли ти ебам најмило.

Па ако ти треба ДРИБЛЕР и сакаш да нагазиш на топка го вадиш Гаљардини кој веројатно е најнеспособното нешто во светот на фудбалот од аспект на контрола на топката и тоа е тоа.
Тоа беше очигледната, нормална измена. Па после тоа тераш понатаму во зависност како ќе се одвиваат работите.

Лупхол

До негде ти ја сфаќам поентата и веројатно си во право, само мислам дека не си во право за начинот на кој го доловуваш Спалети овде, односно го правдаш. Сите лани се сложивме дека Спалети е донесен да не внесе пред се во ЛШ. Тоа и се случи, иако на најтешкиот можен начин. За годинава му беа донесени доста засилувања, тимот по негов терк правен и што правиме ние? Дури може слободно да кажам и дигресија имаме во играта, а во најмала рака стагнација затоа што НЕ УЧИМЕ од своите грешки. Малце му беше ланската школа со изменана Сантон-Икарди па сеа мораше пак да ја усере? Како тоа можеш да ја оправдаш измената Политано-Валеро? Ако му била критична таа десна страна тогаш фино лепо пребаци го Перишиќ таму и крај на приказната, иако има уште мал милион начини да се покрие тој фамозен бек, да го ебам ја и бекот и Спалети. Таа измена немаше логика од многу аспекти, пред се Гаљардини имаше жолт и 2-3 старта после тој, значи на работ на црвен беше и он требаше да искочи за да влезе Валеро. Која му е таа изјава дека му требал ДРИБЛЕР во средина па затоа го ставил Валеро место Политано? Па ако ти треба ДРИБЛЕР и сакаш да нагазиш на топка го вадиш Гаљардини кој веројатно е најнеспособното нешто во светот на фудбалот од аспект на контрола на топката и тоа е тоа. Ама тука е тоа што го зборувам јас за Спалети, она клучното што го двои од класата тренери, ќе постави добро и игра и се на крај ќе усере со некоја измена или тактичка грешка, грешки кои му се повторуваат од меч во меч.

Знаеш што значеше таа измена? Идам на бод момци а тек је шесдесети минут. Јас не велам да стави 8 напаѓачи во игра и среде Торино да играме ко ретардирани само напред, ама во меч каде бевме подобри и поконкретни зошто се пичкаш??? За кој кур? Ете немавме среќа и знаење до негде да забиеме гол од тие 3 шанси што ги имавме, ама зошто се откажуваш во 60-та? Со Тотенхем ИСТАВА работа го чинеше пораз, сега пак го направи тоа, утре се кладам дека пак ќе го направи и тоа е тоа, ќе кинеме нерви, ќе тапкаме во место и ништо нема да правиме.

Убаво ти рекол Урко, да, Спалети беше донесен да го застане на нозе Интер, ама криво ми/ни е што тимов има добар потенцијал а дебилов го десеткува на одредени мечеви. Како може Конте да извади максимум од еден смрдлив Мозес кој кај ниеден тренер пред и после него не заигра? Како може Чоло од неписмени фудбалери да направи да изгледаат пристојно и да гинат на теренот? Ама тоа се класа тренери кои го вадат максимумот од одредени играчи и екипи, додека Спалети ти е една права линија со надолна тенденција на одредени моменти. Затоа, чим го доставил лани тоа што требаше, нека го достави и годинава и очи да не му гледам веќе во тимов. Се надевам дека се свесни од управа оти со овој титула никогаш нема да освоиме па макар Меси и Роналдо ги имале во тимот. Спалети треба да ни биде една прелазна фаза во тимов, ете не застана на нозе колку толку, ама на лето нов тренер под итно ако сакаме да се бориме за титула, јер од следна година нема изговори ама Јуве е појак ама доволно е второ/трето место ама ова ама она, мора да се удри ол ин на титула и тоа е тоа. Ќе ти ебам ја 60 годишното гомно со две титули во кариерата, една во купот со Рома и една со Зенит во монопол лигата, ајде мрш све ли ти ебам најмило.
Околу тоа "скоцкан тим" по негова желба, реално единствено одбраната се среди со Асамоа и Де Фрај. Шиме е сосем солиден, се надевам ќе остане здрав втор дел на сезона.

Но што праиме со срединава? Главново засилување баш нинџа јеботе, не можеш да го видиш. Нападот исто, донесоа играчи за клупа греење. Среќа Политано игра, бар Кандрева да не го гледаме со Перишич.

И по тоа што видовме вчера, поприлично сум убеден дека Кансело повеќе ни фали него Рафиња. Центаршут, влечење топка... Немал дефанзива, за кур му е, ќе го покрие некој.

Тоа беше очигледната, нормална измена. Па после тоа тераш понатаму во зависност како ќе се одвиваат работите.
Не знам искрено по која основа стартуваше вчера слепецот но добро. Тотално вон натпреварувачки ритам е кретенот, единствено и логично беше средината да биде иста ко со Рома али тоа е... И да, од летоска треба сериозно да се размислува на ставање некое вето да се купуваат вакви играчи кои се неспособни со топка. Ај па преку тасета веќе ќе гледам јас неспособњаци како се сопнуваат од линиите на теренот, преку глава ми е. И исто не ми е јасно зошто Миранда стартуваше пред Де Фрај, зошто побогу менува штоперски тандем секоја утакмица??? Тој па дебилот гол ќе им подареше за малце, што глупост направи не знае топка да избие све ли му ебам неспособно и на него.[DOUBLEPOST=1544263264][/DOUBLEPOST]
Околу тоа "скоцкан тим" по негова желба, реално единствено одбраната се среди со Асамоа и Де Фрај. Шиме е сосем солиден, се надевам ќе остане здрав втор дел на сезона.

Но што праиме со срединава? Главново засилување баш нинџа јеботе, не можеш да го видиш. Нападот исто, донесоа играчи за клупа греење. Среќа Политано игра, бар Кандрева да не го гледаме со Перишич.

И по тоа што видовме вчера, поприлично сум убеден дека Кансело повеќе ни фали него Рафиња. Центаршут, влечење топка... Немал дефанзива, за кур му е, ќе го покрие некој.

Па кој го бараше Нинџа, баба ми? И на тој мртви му ебам, да му се посерам у тоа наркоманот никаков. Скоро се што побара му донесоа, затоа и така искоментирав.

Ја само 1 ќе ве прашам... Ја знаете ли причината зашто го извади Политано? Јас не ја знам, ама еве теоретски одговори ќе ви дадам... Можеби душа немаше више и ќе му треба за со ПСВ (каде каде побитна утакмица од таа вчера) ... можеби виде дека на почеток на второ Јуве притисна јако и немаше човек кој ќе ја пренесе топката на спротивната половина (колку сакате зборете, ама на почеток од второ до голот, интер не можеше да ја изнесе топката од свој 16тник

Ја само 1 ќе ве прашам... Ја знаете ли причината зашто го извади Политано? Јас не ја знам, ама еве теоретски одговори ќе ви дадам... Можеби душа немаше више и ќе му треба за со ПСВ (каде каде побитна утакмица од таа вчера) ... можеби виде дека на почеток на второ Јуве притисна јако и немаше човек кој ќе ја пренесе топката на спротивната половина (колку сакате зборете, ама на почеток од второ до голот, интер не можеше да ја изнесе топката од свој 16тник
si kaza spaleti zasto go izvadil, sakal igrac sto ke nagazi na topka, uspori tempo, znae pas da dade, a i kanselo podobro da se zatvori.
Nit kanselo podobro se zatvori, zasto on asistirase, nit nesto smeni vleguvanjeto na borja vo pogled na napadot. Realnosta bese sledna, so politano na teren imavme 3 super priliki za gol koj on gi iznudi, bez nego na teren inter imase 0 sansi za gol, i igrata vo odbrana buvkalno na nikakov nacin ne se smeni.

Spaleti trebase da go stava borja, vsusnost ja bev on da startuva, a ne galjardini, a vaka trebase da vleze na mestoto na galjardini, a ne on da misli samo na odbranata i ebaniot kanselo, koga gleda deka timot mu e kadaren da dade gol. Vaka pickarskoto go istera, i pak go snajde istoto ko i koga go izvadi ikardi za santon, radi ISTATA pricina, da se pomogne na odbranata, od trite go zema podolgoto.

Ех да беше сеа конте величенствениот коа ќе им викневме на јуве у сред торино удри,мавај...3-4 комада ќе јадеа гарант.
Кај можат дибала,пјанич,коста,роналдо,сандро,матуиди,чан со нашите мега јаки гаљардиновци,политановци и валеровци водени од неговото величество Конте?

Е овој муабет другарчиња ни кај децана во градинка не поминува.
Поголема катаклизма од менување на спалети ВО МОМЕНТОВ не би можела да го снајде тимов.Младиот кинез у старт ќе си ја усере кариерата како претседател на интер ако повлече ваков потег,што јас лично 100% сум убеден дека нема.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Ех да беше сеа конте величенствениот коа ќе им викневме на јуве у сред торино удри,мавај...3-4 комада ќе јадеа гарант.
Кај можат дибала,пјанич,коста,роналдо,сандро,матуиди,чан со нашите мега јаки гаљардиновци,политановци и валеровци водени од неговото величество Конте?

Е овој муабет другарчиња ни кај децана во градинка не поминува.
Поголема катаклизма од менување на спалети ВО МОМЕНТОВ не би можела да го снајде тимов.Младиот кинез у старт ќе си ја усере кариерата како претседател на интер ако повлече ваков потег,што јас лично 100% сум убеден дека нема.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk
so cel pamet veruvas deka spaleti e bolja opcija za inter od konte ? :)

Konte znae da go vadi maksimumot od timot so koj raspolaga, ti teknuva li so kakov juve osvoi titula bez poraz ? Milan go imaa ibra, konte znaes koj go imase ? Mirko vucinic ko glaven napagac, u sezona koga osvoi titula on mu dae 9 gola. Trgam na strana sramot so muntari i toj gol, toj juve i so vtoro mesto ke imase fantasticna sezona, dzovinko, star del piero, star potrosen pirlo izbrkan od milan, barcalji za 300 000 evra kupen, mirko vucinic glaven igrac napred, ama ete toa se desava koga trenerot go crpi maksimumot od timot, mu dadoa cel plasman u evropa, on ne ls sto dostavi direktiva, i titula im dade ... ostanatoto e istorija, postavi strasna osnova koja ja nasledi alegri.

Sigurno bolji skor ke imase konte od spaleti, so istiov tim, i lani i sega, titula mozebi nemase da osvoi, toa se slagam ipak juve se presilni, ama lani komotno mozese i tret da zavrsi, sezonava pred milan da e dobri 10 boda vo momentov, ne 4 so utakmica poveke.

Taka bese i koga dojde vo celzi konte, totalni autsajderi, ne se plasiraa ni vo LE so murinjo i imaa bedna sezona, i ete go konte defanzivata, nisto posebno ne kupi a osvoi titula, izleze protiv pep so negoviot prejak siti i i na negov teren 3 parcinja mu zakaci, iako imase na hartija poslab tim. Mozebi i istorijata ke ni se povtori, i nego ko i na murdzo mu se mesaa vo rabota, i edniot i drugiot posle toa jadea otkaz.

Konte inaku ne veruvam sega i da saka da doe, on pretpostavuvam bi sakal celo leto da go ima pred sebe i da si skroi tim po negov vkus taka da spaleti samo bi se menuval AKO ispadneme od grupi vo LS, vo sprotivno ke sedi uste sezonava kaj nas i toa bi bilo toa. A sea ako se smeni, valjda kertejker ke se nosi do kraj na godina koj ne veruvam deka bi imal problemi da zavrsi tret ili cetvrti so ogled na konkurencijata.

si kaza spaleti zasto go izvadil, sakal igrac sto ke nagazi na topka, uspori tempo, znae pas da dade, a i kanselo podobro da se zatvori.
Nit kanselo podobro se zatvori, zasto on asistirase, nit nesto smeni vleguvanjeto na borja vo pogled na napadot. Realnosta bese sledna, so politano na teren imavme 3 super priliki za gol koj on gi iznudi, bez nego na teren inter imase 0 sansi za gol, i igrata vo odbrana buvkalno na nikakov nacin ne se smeni.

Spaleti trebase da go stava borja, vsusnost ja bev on da startuva, a ne galjardini, a vaka trebase da vleze na mestoto na galjardini, a ne on da misli samo na odbranata i ebaniot kanselo, koga gleda deka timot mu e kadaren da dade gol. Vaka pickarskoto go istera, i pak go snajde istoto ko i koga go izvadi ikardi za santon, radi ISTATA pricina, da se pomogne na odbranata, od trite go zema podolgoto.
Ама не можеш да го знаеш исходот ако останел политано.. можда ќе даеше интер гол а Јуве да тепа 3:1 (нешто налик со наполи) ќе ви дуваше промаја и можеше бродолом да ви се деси... сето тоа е хипотетички..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom