Фан Клуб: Интер

Штета , подобри бевме поголем дел од утакмица , боље шанси и пред да се извади можда најдобриот играч се идеше според план. Ама се задеси Спалети потег и со влагање на валеро незнам која му беше идеата ама ако усере и против ПСВ може да се пакуе порано од очекуваното.

Џабе си трошите зборови, секоја недела едно исто вергламе. Највеќе што можеме сезонава е да се надеваме дека Барса ќе изигра мушки у вторник и дека ние еднаш за промена нема да испаднеме куротресини и ќе изиграме ко што треба.

И нема поента да гледаме више нагоре на табела, него надоле, да видиме колку ни дишат у врат за 3то и 4то место. Шкринијар у 90та им покажа на везњациве како се пренесува топка. Па нек го игра ДМ, бем ти Гаљардини/Весино и остали идиоти што ги држиме у тим.

И дај овој Шиме нека се опраи, нека не се повредува, јер прв пат заличевме на тим и не не шибаа по страни како сакаат.

Кога мислиш дека не може да направи поголема дно од замена, секогаш е тука да те убеди дека може уште поретардиран потег да направи. Каков лузер од тренер, никаква визија, нула од човек. Политано еј... хахаха, типот искина утакмицава и овој го уби во поим со еден потег - прв го извади.

Па на крај со Кеита и Лаутаро колку да рече, еве игравме и напаѓачки ама тоа е тоа, немавме среќа.

Тотенхем 1:0 Интер
Рома 2:2 Интер
Јувентус 1:0 Интер

Мислам дека дури и да се пласираме во нокаут фаза, секоја нормална управа би му дала шут карта.

Носи го Конте, да си играме 3-5-2 со Лаутаро-Икарди напред, позади кој сака нека игра, ме боли кур. Само усташон да го продадат у јануар, и нека ни се симне ФФП од курац и да не го гледам и него више.

цело полувреме Политано е најопасен играч и ги ротираше Кансело и ДеШиљо да го чуваат
Со самото чување немаа простор да се кренат напред нивните бекови
У МУ ТЕКННА НА МЕНТАЛНИОТ ЌЕ ГО ВАДАМ ПОЛИТАНО СРЕДИНА ЌЕ ПОЈАЧАМЕ
и за 5 минути Кансело двапати центаршут даде и наравно 1-0
Полоша измена од таа Сантон - Икарди беше оваа бидејќи и цела страна Јуве празна да ја оставеа Жоао Марио немаше теоретска шанса да направи шпринт и да пробие бидејќи немаше душа еден дуел да издржи а камоли шпринтови да мава

Му оди на дебилов со измениве против Јуве, секогаш “знае“ да ги погоди. Не знам што да кажам, максимално ме изнервираа и разочараа.

Пак старата болка. Во второ полувреме му изиграа агресивен пресинг на Брозович и не можеа топка да изнесат од своја половина. Сигурен сум дека ради тоа и го внесе Борха, за да има уште еден играч кој може да ја контролира топката и да ја дистрибуира напред, зошто вака е патетично со Гаљардини да пробуваш да организираш напади. Типот беше апсолутна катастрофа денес и не само ради пропуштената шанса. Како од олово да му се нозете, топки што му стигаат на тацна не успева со прв допир да ги контролира. Едноставно не е за ова ниво.
Претпоставувам дека Политано беше жртвата, затоа што типот едноставно не игра одбрана. Фрустрирачки е да се гледа колку пати пропушта да си го прати играчот. Прави глупави непотребни спринтови на дефанзивците и после нема енергија да се враќа и да го маркира бекот. Кансело го уби во второ полувреме. Не може преку еден напад противничкит бек да прави 2 на 1 на Врсаљко, а овој да си џогира во позадина. Кога играа со Аталанта истото му го правеше на Дамбросио во прво полувреме. Таков проблем, кога игра, има и Кеита. Затоа и Алегри уште во прво полувреме го смени Кансело на таа страна.
Како и да е, можеше и Гаљардини да го извади место него, ама така уште повеќе физички ќе ги издоминираа на средина. Матуиди може и Марио и Борха да ги качи на ушка и цела утакмица да ја изигра. Нормално, очекував дека тука ќе се издраматизира измената и одма ќе се прави муабетот за смена на тренери. :) Во 15 коло, кога тимот е трето место, е време кога се менува тренер? Така се завршува со 8 години year zero.

Во секој случај, јас имам впечаток дека тимот, полека расте. Овојпат не беше проблемот ментален, едноставно разликата во квалитет помеѓу тимовите, на крај го даде резултатот. Интер ги имаше своите добри 20-25 минути, кога ги имаше зицерите на Гаљардини, шансите на Перишич, кога се чукнаа со Икарди и чистата шанса на Политано. Не дадоа гол, па Јувентус ги имаше своите 20ина минути од 55 минута па натаму. Од првата и најсериозна шанса, дадоа гол. Тие се неколкуте чекори што треба да ги изоди тимот за да биде на ниво за освојување на титули, а што очекувам дека во иднина ќе се случи.
Сега треба да не паѓаат во депресија и да ја завршат работата со ПСВ. Тешкиот дел од оваа полусезона помина, најголемиот дел до тешките дербиња на гости ги изиграа, тешката група во ЛШ им е скоро завршена, се надевам дека и повредените играчи како Наинголан и Врсаљко ќе фатат полека ритам и работите ќе тераат помазно. :)

@loophole da te potsetam maikon morano koga pravese izleti napred, kako se branese desnata strana, smesta taa praznina ja popolnuvase igrac od sredinata ( mota, zaneti ili kambijaso ).
Sve se moze, koga trenerot ima znaenje i kapacitet u nego.
Politano ne smeese da izleze, ucestvuvase u prvata, vtorata i tretata sansa za gol, i site klucni pasovi on gi dade, zaedno so ikardi za prvata i tretata sansa, kade on bese u uloga na asistent.
Zasto pobogu nego go vadi, ili, zasto ne napravi rokada, perisic desno, politano levo, ne, morase bas borja da vleze koj bukvalno nisto ne ponudi zasto mooozebi odbranata ajde bila porasteretena, ama sto pravime so drugiot segment od igrata, napadot ? Takticki go deformirase timot spaleti, mario igrase krilo, a ne e krilo, so toa ni se desetkuvase drasticno potencijalot vo napadot i inter prakticno do kraj na mec ne sozdade sansa za gol .

Dzabe ke baras objasnuvanja za taa izmena, efektot se gleda na teren, i izmenata santon-ikardi sigurno imala nekoe logicno objasnuvanje, ama efektot znaeme kakov bese za inter, taka e i sega, spaleti ima defektni idei u glava, samo nemu mu imaat smisla i na nikoj drug. Galjardini von forma skoro godina dena, isto i perisic, dvajcata denes starteri, aj za perisic ke sfatam, ama galjardini ? Tipot denes gol gi kostase, i sea ke rece nekoj abe sreka nemaa, kurac moj nemavme sreka, znaenje tuka falese, ne sreka, znaenje koe galjardini momentalno go nema i toa e odamna ustanoveno. Bilo koj drug igrac da bese u ista prilika za gol, ke postignese gol, ovoj edvaj stativa pogodi, ko posran sutirase, nit rutina u nego nit nisto, samo strav od eventualen neuspeh sto i se desi.

@loophole da te potsetam maikon morano koga pravese izleti napred, kako se branese desnata strana, smesta taa praznina ja popolnuvase igrac od sredinata ( mota, zaneti ili kambijaso ).
Sve se moze, koga trenerot ima znaenje i kapacitet u nego.
Politano ne smeese da izleze, ucestvuvase u prvata, vtorata i tretata sansa za gol, i site klucni pasovi on gi dade, zaedno so ikardi za prvata i tretata sansa, kade on bese u uloga na asistent.
Zasto pobogu nego go vadi, ili, zasto ne napravi rokada, perisic desno, politano levo, ne, morase bas borja da vleze koj bukvalno nisto ne ponudi zasto mooozebi odbranata ajde bila porasteretena, ama sto pravime so drugiot segment od igrata, napadot ? Takticki go deformirase timot spaleti, mario igrase krilo, a ne e krilo, so toa ni se desetkuvase drasticno potencijalot vo napadot i inter prakticno do kraj na mec ne sozdade sansa za gol .

Dzabe ke baras objasnuvanja za taa izmena, efektot se gleda na teren, i izmenata santon-ikardi sigurno imala nekoe logicno objasnuvanje, ama efektot znaeme kakov bese za inter, taka e i sega, spaleti ima defektni idei u glava, samo nemu mu imaat smisla i na nikoj drug. Galjardini von forma skoro godina dena, isto i perisic, dvajcata denes starteri, aj za perisic ke sfatam, ama galjardini ? Tipot denes gol gi kostase, i sea ke rece nekoj abe sreka nemaa, kurac moj nemavme sreka, znaenje tuka falese, ne sreka, znaenje koe galjardini momentalno go nema i toa e odamna ustanoveno. Bilo koj drug igrac da bese u ista prilika za gol, ke postignese gol, ovoj edvaj stativa pogodi, ko posran sutirase, nit rutina u nego nit nisto, samo strav od eventualen neuspeh sto i se desi.
Јас мислам дека и да останеше Политано во игра, пак ќе го примеа голот, можеби и уште некој плус. И со Политано, не можеа нормално да изнесат топка 20 минути во второ полувреме. Ни па измената имаше директен ефект за голот. Голот падна поради погрешно поставена офсајд стапица, што се случува кога тимот ти е под опсада 20 минути, паѓа концентрација и заморот си го прави своето. Претерувате со ефектот што баш таа измена го имаше врз мечот. Веројатно и да не се случеше таа измена, тогаш ќе имаше некоја друга измена или тактичка, формациска “грешка“ што ќе му ја уловевте и ќе беше главната и единствена причина што изгубија. :)
Политано имаше ок утакмица, добар беше во напад, промаши голема шанса и оставаше да дува промаја по негова страна. Човек ќе помисли дека Меси го извадил од игра, по реакциите. Еве, откако го стави Кеита во игра како природно крило, се осети некоја разлика во играта на Јуве?
За мене резултатот е последица на разликата на квалитетот помеѓу играчите, работи што играчи на Интер ги промашуваа, играчи на Јувентус ги погодуваа, дали пасови, стартови или голови.
Место Гаљардини кој да игра? Мислиш дека Весино ќе направеше голема некоја поголема разлика? Типот против Тотенхем се сопнуваше од своите нозе. И он редовно промашува шанси, како онаа што Гаљардини ја промаши натреваров. Наинголан е повреден, тие се играчите. Не може да се измисли играч на сред недела, што ќе ги има квалитетите за да игра со Јувентус.

Јас мислам дека сосема ок играа, некогаш треба да се има предвид и можностите и квалитетот на персоналот, не само што прави тренерот или некој трет. Формација и тактика само до определен степен прават разлика, не може тренер да искочи и да ја прима топката место Гаљардини, или да ја дистрибуира место Брозович или Валеро. Мислам дека имате нереална престава за можностите на тимов, и затоа се ствара волку голем револт после натпревари со екипи кои се на исто или повисоко ниво од Интер.
Да не се разбереме погрешно, не викам дека Спалети не смее да се критикува. Има усерено директно работи на други натпревари, повеќе од некои други тренери, помалце од некои останати. Пример, натпреварот со Аталанта и со Торино беа лош менаџмент од негова страна, натпреварот со Лацио, пример, беше добар менаџмент со тимот. Ама, не може за секоја предвидена и непредвидена ситуација со негативен ефект за Интер, да биде само он виновен. Смешно е малку. На крај на сезона, ќе собереме што направил, колку додал и колку одземал од резултатите и тогаш ќе оценуваме.

Реално, за тебе, со оглед на играта на секој од натпреварите, 1-1 дома и 2-0 пораз на гости со Барса, по 1-0 порази на гости со Јуве и Тотенхем и 2-2 со Рома на гости, се потфрлање на тимот? Интер е подобар од сите овие тимови? Било кој друг тренер ќе имаше подобри резултати од Спалети? Не ви го разбирам револтот искрено, ништо не е завршено уште, ниту се во некоја сериозна криза.

Со Тотенхем самиот пристап беше катастрофален и мизерен..тука е виновен Спалети бидејќи мораше да оди на гол со оглед на лошата игра на Тотенхем каде делуваа анемично,и плус со пораз од 2-1 пак ќе бевме пред нив...додека Спалети се бранеше како да играа против Барселона..ај за денес неможи да му се замери бидејќи тимот играше солидно и имавме шанси,ама со Тотенхем е директен виновник и ако не одат понатаму односно ако не ја поминат групата тогаш нема што да бара повеќе во Интер

@loophole ne me zezaj, pa ako e za toa aj 10 od 10 porazi da ima inter od ekipi sto se pojaki od niv na hartija ...
Ubavinata u fudbalot ko sport e bas taa, parceto hartija nema tolku golemo znacenje ko vo drugite sportovi, tuka totalen autsajder moze do pobeda da doe so samo eden sut, sto ne e slucaj so drugite sportovi ...
Sto poveke da se kaze za politano osven deka bese eden od najdobrite igraci na inter na terenot do toj moment, ima 20 drugi resenija kako da se zatvori kanselo, vidi kako go praat toa drugi timovi koi imaat klasa krila napred koi ne se zamaraat mnogu so odbrana, koi ne pomagaat mnogu nazad, mislis nejmar se vraka nazad, ili dybala, mbape i ostali, glumat bekovi ko u formacii na mur ? U nikoj slucaj, zar toa bese resenieto denes za kanselo, politano da iskoci ... :), pa ete ti rekov, dovolna bese i rokada, perisic da ide tamu i zavrsena prikazna. Ti sea mozes na pretpostavki da teras sto bi se desavalo ako ostanel, tvoeto drzi voda ko i ova sea sto ke go kazam, deka so politano uste edna do 2 dobri priliki ke sozdadea za gol, so ogled deka bese jedini sto uspevase toa da go iznudi u timov prethodno.

Spaleti skor so juve, 26 utakmici, 20 porazi, gostuvanja u anglija, 0 pobedi, 0 nereseni, 7 porazi, sto sakas poveke od ova osven deka ednostavno ne e dorasnat da se nadigruva so golemite, ti ides na toa deka ednostavno ako si poslab, nema sto da se bunime sto 10 utakmici so jaki timovi ne gi dobiva. Da e rakomet ova pa da te sfatam, ama za fudbal nikad.
Eve da odime po tvojata logika, inter imase roster lani za da bide edvaj 1 poen pred lazio so budzet od 8m evra i glavno zasiluvanje lukas leiva ? Ne, sto toa ti govori tebe, deka inter potfrli, odnosno, deka parceto hartija mnogu ne ni znacese vo sporeda so lazio na primer, koi pak ti se primer sto se desava koga trenerot gi cedi maksimalno i go vadi najdobroto od niv..

Sezonava vidi ne, sporedbeno so lani, kako kotirame na tabela, kaj kiksnuvaa i slicno, kako igraat, timot ednostavno potfrla, koga timot potfrla, koga e 14 poeni zad prviot u dekemvri, potencijalni 11 pozadi vtoriot, potencijalni EDEN poen pred milan, sto drugo da se pisuva ?
Svesen si deka vo 2018 godina, gatuzo so milan osvoil 64 poeni, a spaleti 60 ? :) Poporazitelno od ova nema za keljaviot, uzasna statistika i brojki. Ova ako ne e potfrlanje, togas ne znam sto e.

Se slagam deka bese logicna solucija za inter i moze i najdobra u zadnji nekolku godini, i uste e, ama tolku bese, uste sezonava i ajt, ednostavno se proba sea u golem klub, vide kako e, vide za sto e sposoben i to je to, uste ne e dorasnat za vakov klub i prasanje e dali nekogas i ke bide.

Последно уредено:
Реално, за тебе, со оглед на играта на секој од натпреварите, 1-1 дома и 2-0 пораз на гости со Барса, по 1-0 порази на гости со Јуве и Тотенхем и 2-2 со Рома на гости, се потфрлање на тимот? Интер е подобар од сите овие тимови? Било кој друг тренер ќе имаше подобри резултати од Спалети? Не ви го разбирам револтот искрено, ништо не е завршено уште, ниту се во некоја сериозна криза.

Не бе другар, немаше било кој друг тренер да извади поубави резултати, ама ИМА тренери шо ќе извадеја подобри резултати, то сакам да ти кажам од утакмицата Интер - Јуве од април. Конте, Симеоне, Зидан, Анџелоти, Гардиола, Сари, Мурињо, Клоп.

Да бидеме реални, Интер уште сигурно 3-4години нема да има подобар тим од Јувентус барем на хартија, ама можеме то да го надохнадиме ако имаме класа тренер и да им земаме титула и со послаб тим.

Со овај на клупа, и да имаме некогаш подобар тим од Јуве, пак најверојатно нема да освоиме. То е цела фама шо се крева за бркањево на Спалети, не е лош тренер, ама никогаш нема да му донесе скудето на Интер, можит некош купон на Италија ќе му упалит, ако играат Јуве и Наполи со втора постава таму.

Konte so daleku poslab celzi od konkurentite osvoi titula u anglija, so siti na nivni teren 1-3 pobedi, vo fudbalot sekogas postoi nacin za da se izvadi dobar rezultat, spaleti istiot nikogas ne uspeal da go najde. Nikoj od nego sea ne bara titula, odnosno ne go uslovuva so toa, ama deka mozese (mnogu) podobro da se odviva sezonava do sega, mozese, i toa e fakt, golem kur ako titulata sekako idela kaj juve, toa ne znaci deka ovoj ima kredit pak da ne maci ko lani za ebanoto 4to mesto.

Со Тотенхем немав замерки, ама ова со Јуве и заменава не можам да го разберам, боље Кандрева да влезеше. Весино > Гала

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom