Фан Клуб: Интер

@Io Sono Interista ок он сејм пејџ сме, треба да има во нозете јасно, но колкав е периодот кој треба да го одигра фудбалерот за да донесеш одлука дека има во нозете и да ги дадеш тие пари? (пошто 30-40 е прилично голема цифра поготово за такви фудбалери)

Одговорот би требало да е многу јасен - никако во една сезона! (или па Светско или Европско)
Треба да се опсервираат повеќе сезони на фудбалерот и тоа поминати во различни услови секоја година, за да имаш некаква проценка и гаранција дека ќе се снајди и нема залудно да бидат парите. Ок ризиците секогаш постојат, али се работи за оние драгоцени индикатори или како што ги рече ти показатели дека шансите да флопни се помали.

Ок, тука е Политано, што се замарам и јас... :)

Абе кај реков дека исто се Далберт и Малколм, ти викам дека за Далберт не одраа на невидено, ама за другиве двајца не е дека беа анонимуси, тоа пробувам да ти го кажам. Да не се разбереме погрешно, не е дека скроз оправдувам такви купувања, ама тогаш во тие услови тоа беше максимумот. Знаеш кога дојдоа Марио и Габигол? Манчини доби отказ на сред припреми, у паника беше донесен Де Бур, Кинезите само што дојдоа, не се знаеше уште кој пие кој плаќа. Навивачите паничеа, бараа трансфери, а Интер во тој момент процени дека треба да земе двајца надежни играчи. Викаш Габигол блеснал покрај Нејмар, а како така Хесус исто блесна покрај Нејмар па сега е прв напаѓач во Сити? Значи не е дека бил некоја незналица или анонимус, едноставно не му се погодија работите и веројатно не е кадарен да издржи притисок во европски тим со европски начин на живот и тренирање. Ете го, се врати во Сантос и пак почна да дава голови. :)

Истото е и за Марио, ти велам НЕ ДОЈДЕ како анонимус, не ми навлегувај во тоа дали знаел или не знаел фудбал, не може да не знае фудбал а да игра прва постава во Португалија и тогаш реално да изигра одлично ЕП. Играа и Стриниќ и Вида сега ама немаа одлично ЕП како Марио. Имаше тогаш мислам и добра сезона во Спортинг, ме мрзи сега да барам точни бројки пошо ме нервираат такви податоци. Имаше и за МАрио и за Габигол клипови, хајп се креваше, на крајот не успеаа, Интер се заеба и тоа е тоа.

Затоа велам можно е и овој Малколм исти кур да испадне, кој е он па да даваме 50м за него па уште и да ни се курчи Бордо?

Konkretno za Malkom jas imav moznost da go sledam na poveke natprevari i toa protiv posilnite od taa liga, i spored mene deckoto igrase solidno. Znaci ne velam deka e nesto wow ama isto taka ne e Kandreva igrac, da ja zakopa glavata v teren i da napravi milion bezuspesni centar shutevi. E sega toa dali ke se vklopi vo sistemot na Spaleti ili ke flopni e sosem druga stvar.

Абе кај реков дека исто се Далберт и Малколм,

За Далберт може да се сложам дека не постоеше на мапата, језда таа сезона Ница изигра топ, веројатно од таму и цената за него, ама сепак не беше некој за кој се тепаа клубовите и се креваше голема фама.

Не гледам што е поразличен овој Малколм, исти кур, само ете на јутјуб ни изгледа и мене и тебе дека е добар играч и дека може да го биде.

Овде, ама се разбравме, друго си мислел.

Туку прочитај друго што си пишал за Далберт: не постоеше на мапата, Ница одигра топ, затоа и цената. Никој не се тепал за него.

Точно тоа ти викам: немам појма дали Бордо одиграл топ, не ги гледам ни Бордо ни Португалија на Олимписка на Бразил. Гледам Малком како игра. Плус, за него има интерес, за разлика од Далберт.

Тоа се тие показатели, иако до некаде се согласувам со _BerzerkeR_ кога вика дека една сезона не е доволно. Проблемот е што после две добри сезони нема да можеме да го купиме. Освен ако не флопне лол :)

Овде, ама се разбравме, друго си мислел.

Туку прочитај друго што си пишал за Далберт: не постоеше на мапата, Ница одигра топ, затоа и цената. Никој не се тепал за него.

Точно тоа ти викам: немам појма дали Бордо одиграл топ, не ги гледам ни Бордо ни Португалија на Олимписка на Бразил. Гледам Малком како игра. Плус, за него има интерес, за разлика од Далберт.

Тоа се тие показатели, иако до некаде се согласувам со _BerzerkeR_ кога вика дека една сезона не е доволно. Проблемот е што после две добри сезони нема да можеме да го купиме. Освен ако не флопне лол :)
Ама гледаш дека долниот пасус ми е одделен од горниот, што значи не гледам што е поразличен Малколм од сите набројани, не стрикно од Далберт. Затоа и ги двојам со празен ред пасусите, за да има прегледност и да се знае на што мислам.

Друго, па тоа де викам и јас, Далберт дојде баш како анонимус, односно кратко кажано ни го начукаа Ница. Ама Марио и Габигол не дојдоа ко такви, тоа пробувам цело време да ти го кажам ама не ме сфаќаш изгледа. Ете, тебе и мене ни е добар Малколм од клипчиња, до душа јас и две утакмции го имам гледано :icon_lol: ама не постои гаранција дека ќе биде јак играч во голем клуб. Едно е Бордо, а друго Интер. Плус ќе ти повторам по 4990 пат, не е Интер во позиција да се расфрла со пари и да глумат локални шерифи со вакви трансфери, не смеат да ризикуваат зашо може многу да не кошта во наредните сезони. Затоа и пробуваат со тие позајмици, е сеа веројатно Бордо не сака и тоа е тоа, нема што да плачам кога не може двата тима да најдат заеднички јазик.

А на пример наместо да наоѓаме заеднички јазик, да платиме 40м, па да ги шитнеме Жоао и Кандрева/Весино?

Не?

Да, ако играш многу менаџер може и ќе се деси тоа. :)
Кандрева нема да биде продаден летово, ни се допаѓало тоа или не. Италијанец е, јебига мора да се има и домашни играчи ради таа смрдлива квота. Весино не гледам зошто би го продавале, лани го земавме, не е лош играч и не се буни ако е на клупа. Марио под итно мора да го продаваат, ако тоа ги кочи работите за останатите трансфери тогаш треба да преземат се што е потребно за да летне што побрзо од тимов. Веројатно нашиве сакаат максимум да му извадат, затоа и се натегаат во Вулверхемптон.

Весино не затоа што е лош туку за да купиш што ти треба. Не ни е неопходен.

Еве поинаку: како планираш ти да купиме било кого? Биди Аусилио за еден ден :)

Ти кажав, Кандрева одма би го жртвувал ама ете, не е изводливо тоа. :) Кандрева и Далберт веројатно би ги продал, а би ги земал Врсаљко, Малколм и не знам Рафиња ваљда. Кај што има пари ќе се кешира, кај што треба ќе се користи позајмица и тоа е тоа.

Абе каков Габигол, сеа погледнав еден хајлатс на Јутјуб и срам ме фати реално. Чим од тоа ме фаќа срам, нема потреба на терен да го гледам. Веројатно уште еден во низата преценети бразилски цигани кој ќе биде преплатен. Па уште пишуваат сме ги победиле Барса и Јуве во трката за потпис на овој. :facepalm::facepalm:
Оф мори мајко мила... И сакаат некои од тука Икарди да го дадеме и да земем некој ваков азилант... Е тек тогаш нема да видиме ни ЛШ ни ништо уште 1000 години.

Ама ова е само според тебе, твое некое мислење, зашо не е вистина ова што го зборуваш. Марио дојде како европски шампион, не беше ниту јутјуб играч ниту нешто трето. Горе доле сите го имавме видено на ЕП и исто така бевме свесни дека преземаме ризик со толкава сума за трансферот. Јас дури и го бранев и по одењето во Вест Хем, и уште стојам на тоа дека не доби права шанса кај нас, ама после изјавине дека ги советувал играчите да не одат во Интер и Италија умре за мене, се најлошо му посакувам.

Габигол, заедно со Габриел Хесус од Сити најхајпуваните играчи од тогашниот Сантос. Како тоа немало ни на јутјуб за него? Реално дојде ко еден од најголемите таленти, тоа што флопна и што се покажа ко циркузант е сосема друго. За Далберт може да се сложам дека не постоеше на мапата, језда таа сезона Ница изигра топ, веројатно од таму и цената за него, ама сепак не беше некој за кој се тепаа клубовите и се креваше голема фама.

Не гледам што е поразличен овој Малколм, исти кур, само ете на јутјуб ни изгледа и мене и тебе дека е добар играч и дека може да го биде. Се слагам со тебе дека треба да го донесат и покрај тоа што не би играл ЛШ, ама едноставно Бордо ќе мора да се нафати на таа позајмица со право на откуп. И немој да ми кажеш дека не можат да направат џентлменски договор под маса, откуп сезонава и следната откупот да биде задолжителен, и покрај тоа што во договорот ќе си стои само право на откуп, без тоа задолжителен. Гаљардини така беше земен, сите знаеја дека ќе го откупиме, али првично беше позајмица.
Зашо мењаш мислења кај што си бил во право :D

Зашо мењаш мислења кај што си бил во право :D
Пак не се разбираме.
Нигде не сум рекол дека ми се допаѓа Габигол како играч, со ИО правевме муабет дали бил или не бил “познат“ пред да дојде во Интер. ИО вика ни на клипчиња го немало, јас му викам дека се креваше прашина позади неговото име, ете од денешен аспект неоправдано, дури јас сум имал право со моето негодување околу неговото носење.

За Марио си признавам дека згрешив, што е тука е нема бегање. :D

Габигол е океј играч,тоа што дојде од циркузантска лига како бразилската и не му се дадоа доволно натпревари во нозете за да се навикне на лигата е сосема друга работа.

Не може играч што си го преплатил за да ти дојде во тимот да го оставаш да дреме на клупа,а притоа да му “даваш шанса“ на 10-20 минути пред крајот на натпреварот.
Или пак кога тимот ти губи и твојата екипа игра лошо,да очекуваш од него да одигра за сите на теренот,да даде пет гола и да додели четири асистенции.
Мора неколку натпревари константно да ги одигра,да се навикне на соиграчите,да се разбира со нив и многу е важно да му ја најдеш вистинската позиција на теренот,каде што е најкорисен и каде што најмногу ќе покаже.
Јас стојам позади тоа дека не ја доби вистинската шанса да покаже што знае и умее.

Ете на Кондогбија му сменија 100 позиции,му даваа шанси не се покажа,се губеше на било кој дел од теренот.Отиде во Валенсија,почна да игра на вистинска позиција и почна да се подобрува,па и Валенсија го откупија.

Факт е дека Интер како клуб не е место за развивање млади играчи,имаме многу примери за тоа.
Сакаат инстантни решенија за секој дел од теренот и не можеш секогаш да играш на таа карта,мора и дел од академијата да прекомандуваш во првиот состав,да видиш кој чини,кој не чини,кој знае да игра,кој не знае да игра.

Малком ни треба во тимот како вода,барем на тој дел од теренот сме дефитицарни и ќе даде импакт на екипата,не е ни малку играч од типот на Кандрева,да трча едносмерно,да не знае да нафрли,да не знае да шутне од далечина без да убие некој гледач на трибина.

На Кандрева и Политано не можеме и не смееме да се потпреме,Кандрева знаеме дека не го бива,а Политано може да изгори под притисокот и да падне психички.
За подобри играчи од Малком Интер моментално не се интересира,па затоа тој е на врвот на листата како најдобро решение за тој дел од теренот.
Нека не се натегаат многу околу него,со малку повеќе пари нека издејствуваат кај Бордо да го пушти бидејќи очигледно играчот сака да дојде кај нас и според тоа што го читав пред неколку дена,сме имале договор со него,проблемот е клубот.

Вака ако се натегаат за него за еден-два милиона повеќе да ги дадат,на крај ќе треба да се задоволиме со Пандев за џабе.

А на пример наместо да наоѓаме заеднички јазик, да платиме 40м, па да ги шитнеме Жоао и Кандрева/Весино?

Не?
Еве хипотетички да го направиш тоа. Сега, треба да покриеш 40 милиони од двајца играчи за кои сите заинтересирани клубови знаат дека, во ограничен временски период од месец дена, ти мораш да ги продадеш за да ги собереш тие 40 милиони. Што значи, им отвораш можност со low-balling да ти го земат играчот за многу под вистинската вредност, затоа што се свесни дека ти мораш да продаваш под било какви услови. Дополнително и двајцата играчи немаат некој голем пазар, а од одолговлекувањето губиш ти како продавач, затоа што со секој поминат ден ризикот да не го продадеш се зголемува, што значи дека се зголемува и твојата подготвеност да го продадеш по услови на купувачот. Изнуда е, ама најголем дел од преговарањата во секој бизнис на тоа се сведуваат. :) Плус, што не можеш да ја скриеш информацијата дека излезните и влезните трансфери треба да ти се нула, сите го знаат тоа.
На крај можно е, а и веројатно е дека ќе завршиш со една од двете опции:
1. Со продал двајца играчи под реалната вредност за играч за кој, ако не собереш доволно пари, нема да бидеш во позиција да го пријавиш да игра за тебе во ЛШ (незадоволен играч, не верувам дека би потпишал ако знае дека нема да игра ЛШ), плус треба да пополнуваш позиција на средина на терен за која немаш пари.
2. Решаваш дека нема да дозволиш да те заебаваат рандом англиски/шпански/германски клубови и не им ги продаваш играчите за семки, па остануваш со 40 милиони во минус и играч кој не можеш да го пријавиш во ЛШ до следната година, со дополнително финансиско оптоварување кое ќе ти прави проблеми со ФФП.
Или можеш да речеш, кој к*р е па УЕФА, да го пријавиш во листата за ЛШ и да ризикуваш санкции од следната сезона.
Според мене сите опции од погоре се полоши од тоа да не го купиш Малком за 40 милиони. Не е толку плукни-залепи работата. :)

Ако не можат да го купат Малком по овие услови, платена позајмица со право на откуп, нека не го купуваат воопшто. Полошо е да влегуваат во непланирани финансиски гимнастики и да мора да импровизираат и следните години, само ради паника од засилувањата на конкурентите. Попаметно би било да раскрстат со таа спогодба која ја имаат потпишано со УЕФА, која ако добро разбрав им важи уште една година, па од следната сезона да почнат со нов свеж тригодишен циклус по ФФП, во кој ќе може посериозно да се инвестира. Подобро уште една година да им биде цел местата за ЛШ и стабилна иднина, отколку ризични купувања кои можат да ги вратат пак на почетна позиција. Интер и заврши со овие проблеми со УЕФА, баш ради такви панични, некогаш и нелогични, купувања на играчи кои ги правеше во минатото.
Јас дури и би бил позитивно изненаден, ако се воздржат од купување на некоја брзоплета замена за овој Малком, ако Рома сега им го собере пред нос.
Само, мораат да купат десен бек и уште еден играч во средина, зошто според мене тие две позиции можат да направат разлика, помеѓу стабилно 3-4 место и ЛШ на крај, и пропадната сезона, надвор од топ-4 место.
Ако успеаја со Кандрева и Едер на напаѓачките позиции да фатат ЛШ место, би требало да успеат и со Мартинез, Политано, Кандрева и една година поискусен Карамо да го направат истото.
.

Еве хипотетички да го направиш тоа. Сега, треба да покриеш 40 милиони од двајца играчи за кои сите заинтересирани клубови знаат дека, во ограничен временски период од месец дена, ти мораш да ги продадеш за да ги собереш тие 40 милиони. Што значи, им отвораш можност со low-balling да ти го земат играчот за многу под вистинската вредност, затоа што се свесни дека ти мораш да продаваш под било какви услови. Дополнително и двајцата играчи немаат некој голем пазар, а од одолговлекувањето губиш ти како продавач, затоа што со секој поминат ден ризикот да не го продадеш се зголемува, што значи дека се зголемува и твојата подготвеност да го продадеш по услови на купувачот. Изнуда е, ама најголем дел од преговарањата во секој бизнис на тоа се сведуваат. :) Плус, што не можеш да ја скриеш информацијата дека излезните и влезните трансфери треба да ти се нула, сите го знаат тоа.
На крај можно е, а и веројатно е дека ќе завршиш со една од двете опции:
1. Со продал двајца играчи под реалната вредност за играч за кој, ако не собереш доволно пари, нема да бидеш во позиција да го пријавиш да игра за тебе во ЛШ (незадоволен играч, не верувам дека би потпишал ако знае дека нема да игра ЛШ), плус треба да пополнуваш позиција на средина на терен за која немаш пари.
2. Решаваш дека нема да дозволиш да те заебаваат рандом англиски/шпански/германски клубови и не им ги продаваш играчите за семки, па остануваш со 40 милиони во минус и играч кој не можеш да го пријавиш во ЛШ до следната година, со дополнително финансиско оптоварување кое ќе ти прави проблеми со ФФП.
Или можеш да речеш, кој к*р е па УЕФА, да го пријавиш во листата за ЛШ и да ризикуваш санкции од следната сезона.
Според мене сите опции од погоре се полоши од тоа да не го купиш Малком за 40 милиони. Не е толку плукни-залепи работата. :)

Ако не можат да го купат Малком по овие услови, платена позајмица со право на откуп, нека не го купуваат воопшто. Полошо е да влегуваат во непланирани финансиски гимнастики и да мора да импровизираат и следните години, само ради паника од засилувањата на конкурентите. Попаметно би било да раскрстат со таа спогодба која ја имаат потпишано со УЕФА, која ако добро разбрав им важи уште една година, па од следната сезона да почнат со нов свеж тригодишен циклус по ФФП, во кој ќе може посериозно да се инвестира. Подобро уште една година да им биде цел местата за ЛШ и стабилна иднина, отколку ризични купувања кои можат да ги вратат пак на почетна позиција. Интер и заврши со овие проблеми со УЕФА, баш ради такви панични, некогаш и нелогични, купувања на играчи кои ги правеше во минатото.
Јас дури и би бил позитивно изненаден, ако се воздржат од купување на некоја брзоплета замена за овој Малком, ако Рома сега им го собере пред нос.
Само, мораат да купат десен бек и уште еден играч во средина, зошто според мене тие две позиции можат да направат разлика, помеѓу стабилно 3-4 место и ЛШ на крај, и пропадната сезона, надвор од топ-4 место.
Ако успеаја со Кандрева и Едер на напаѓачките позиции да фатат ЛШ место, би требало да успеат и со Мартинез, Политано, Кандрева и една година поискусен Карамо да го направат истото.
.
Се ќе беше ова убаво што го збориш ама проблемот е што веќе 7 и кусур години ние се тешиме со наредната ќе биде.
У меѓувреме на добри 80% од нас навивачите ни пукна курот и косата почна да ни белее.
Ако интер сака да се врати во кремот на европскиот фудбал мора да инвестира!Како - тоа нека му го мислат оризарите.
Сакале пари му дале на некој да си откупи договор,сакале у гз се ебеле,нас навивачите воопшто не треба да не интересира!Тоа е така зашто баајги време инвалиди од рангот на дамбо,кандрева,сантон и другарчињата нивни не брукаа,ни уништуваа денови,правеа да се чуствуваме како мисири зашто сме поминале 1000км+ и сме поебале брдо пари за да ги гледаме и тн. и тн..
Да не го заборавиме и ебаниот хајп што го форсираат од лани со интерискаминг,а поготово со годинешниов интерисхиер со кој само дополнително ќе ја заострат негативната мисла кај навивачите коа на крај на преоден рок ќе ги домкнат гоче пандев,паредес и славчо ѓоргиевски - тупан.
Имам уште баајги за штракање ама ме здомрзи...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom