Фан Клуб: Интер

Историски гледано ги шиете, со моментална работа на клубови ве шијат. Споредбата ми е некако како Тотенхем и Арсенал во ПЛ :)
Во што не шијат? Интер е веќе посилен тим од Рома, тоа што искористија 4-5 сезони на ОЧАЕН Интер е друг муабет. Еве Интер со јаки газди со све како што треба одма се издига со голема брзина.

Во што не шијат? Интер е веќе посилен тим од Рома, тоа што искористија 4-5 сезони на ОЧАЕН Интер е друг муабет. Еве Интер со јаки газди со све како што треба одма се издига со голема брзина.

Под моментална работа на клубовите, не мислев на денес што правеле, него овој извесен период, кога Интер не знаеше каде се наоѓа, менуваше газди, не може да купи јаки играчи (тн ѕвезди) а Рома е постабилна, секогаш завршува на 2-3то место, игра во ЛШ и еве ланската сезона имаа значаен успех за нив во тоа натпреварување. Не те провоцирам или да се курчам сеа, да објаснувам по туѓи фан клубови што и како, само дадов мое мислење.

Inter bara igraci na pozajmica so pravo na otkup za da moze da gi registrira vo LS, inaku ako zemi igrac na pozajmica so obavezen otkup ke moze da go koristi samo vo Seria A. Vaka pisuvaat od GDS.
Za Malkom se zameshaa poveke ekipi koi mozat da platat kesh,
taka da situacijata sega e pokomplicirana.
A i ne gledam koj drug igrac bi go zemale na takov nacin, site baraat kesh.
Подобро Малком за Серие А отколку никој за Серие А и ЛШ.

Не знам како да го кажам ова поинаку ама ако не земеме некој да буши од крило се ни е џабе. Многу поважна ни е таа позиција од онаа на десен бек, посебно ако играме со тројца назад.

Под моментална работа на клубовите, не мислев на денес што правеле, него овој извесен период, кога Интер не знаеше каде се наоѓа, менуваше газди, не може да купи јаки играчи (тн ѕвезди) а Рома е постабилна, секогаш завршува на 2-3то место, игра во ЛШ и еве ланската сезона имаа значаен успех за нив во тоа натпреварување. Не те провоцирам или да се курчам сеа, да објаснувам по туѓи фан клубови што и како, само дадов мое мислење.
Само требаше да кажеш не ШИЕЈА, ништо повеќе. :) Моментално Рома не е подобар клуб од Интер, нарочито не со играчки кадар.

Само требаше да кажеш не ШИЕЈА, ништо повеќе. :) Моментално Рома не е подобар клуб од Интер, нарочито не со играчки кадар.
Уште ве шијат, затоа што еден (ова според вас) добар преоден рок или една асална година работење не ве прави 10 чекори пред Рома, која фунцкионира ко што би требало и вие да функционирате во континуитет.

Уште ве шијат, затоа што еден (ова според вас) добар преоден рок или една асална година работење не ве прави 10 чекори пред Рома, која фунцкионира ко што би требало и вие да функционирате во континуитет.
Нит ова е (сега за сега) асален преоден рок,нит сме подобар тим од нив.Вака како што стојат работите интер пак ќе бидат позади тројката јуве наполи рома наредна сезона.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Рома ти се како сталкери, следат со кој преговараме, знаат дека скинат ни е џебот, дека на крајот ќе му кажеме на играчот извини ама ние никогаш и немавме пари за тебе, сакавме само да поразговараме малку... и тогаш ќе се појават со понуда - win!

Досеткава ми текна Пасторе кога го донесоа.

Инаку Стеф, не беше муабетот кој кого шие туку дека конкурентите ни се засилуваат со играчи со чии клубови имаме неуспешни преговори. Не се работи овде дека Малком не сака во Интер туку дека ние сакаме позајмица со право на откуп, како што ги откупивме Кансело и Рафиња, не знам зошто сега Бордо вика не. Рома има кеш, и покрај тоа што ги шиеме.

Мадиња, тоа немаме ние, мадиња да инвестираме во дечкото оваа година за Серие А. Да не дозволиме да ни ги засили конкурентите. Да склопиме тим што може да гази во лигата, да не се тресеме како лани за едно 4-то место.

Во право е Io,има мал милион случаи кога сме биле заинтересирани или сме преговарале со одреден играч,сме застанале во место,сме се колебале и размислувале и дошол друг тим со куферче пари и си го земале играчот.

Не сакаат да преземат ризик,па затоа ќе ни се случуваат трансфери како Каржа,Кузмновиќ.Скелото и останати.

Секако,и за да дојде одреден играч,а е толку платен,треба да му ветиш прв состав,а не да го искилавиш од седење на клупа на сметка на некој како Кандрева,кој не знае да се спои со топка.

Најголемиот проблем летово е (и ќе биде уште 1 месец) тоа што ние сакаме да земеме играчи на позајмица со опција за откуп. Опцијата за откуп е уствари начин за да можеме да ги регистрираме играчите во ЛШ, зошто ако е задолжителен откуп или сите пари во кеш, ќе се рачуна сумата како дел од ФФП и ќе го надминеме дозоволениот лимит со што ќе не можеме да ги регистрираме играчите во ЛШ (како што беше случајот пред 2 години во ЛЕ кога имавме "скратен" состав.

Ио, изгледа различно гледање на работите имаме. Прво, Интер работи моментално со ограничен буџет ради ФФП, и сам знаеш. Второ, Малколм не е личност за која треба да се акаме од земја ако не дојде кај нас затоа што е меч со две острици. Велиш ќе биде добар играч, од кај знаеш, баба Ванѓа си? Можно е, ама можно е и да испадне Габигол број.2 и да се чешаме после и да викаме еј ама чекај сега од каде флоп овој, од каде ова вака... Ако е добар на јутјуб не значи дека ќе биде добар и во веројатно најзаебаната лига за прилагодување на некој млад играч.
Трето, аналогно на првото, Интер работи со ограничен буџет и сака да го земе играчот на позајмица па следната година да го откупат. Бордо веројатно нејќе и тука завршува секоја приказна дека некој ни ги зимал играчите што ги следиме. Не се ни Сунинг криви ни Аусилио што имаме ограничен буџет и што треба да мислим за секое евро што го даваме. И пак ќе повторам, Малколм и 50 милиони ајде поздрав, 2 гола дал од 30 метри во таа селската лига и 50 милиони, ќе си го прашам Стојко.

Ио, изгледа различно гледање на работите имаме. Прво, Интер работи моментално со ограничен буџет ради ФФП, и сам знаеш. Второ, Малколм не е личност за која треба да се акаме од земја ако не дојде кај нас затоа што е меч со две острици. Велиш ќе биде добар играч, од кај знаеш, баба Ванѓа си? Можно е, ама можно е и да испадне Габигол број.2 и да се чешаме после и да викаме еј ама чекај сега од каде флоп овој, од каде ова вака... Ако е добар на јутјуб не значи дека ќе биде добар и во веројатно најзаебаната лига за прилагодување на некој млад играч.
Трето, аналогно на првото, Интер работи со ограничен буџет и сака да го земе играчот на позајмица па следната година да го откупат. Бордо веројатно нејќе и тука завршува секоја приказна дека некој ни ги зимал играчите што ги следиме. Не се ни Сунинг криви ни Аусилио што имаме ограничен буџет и што треба да мислим за секое евро што го даваме. И пак ќе повторам, Малколм и 50 милиони ајде поздрав, 2 гола дал од 30 метри во таа селската лига и 50 милиони, ќе си го прашам Стојко.
Не.

Играчите кои флопнаа не беа играчи ни на јутјуб. Ние ги земавме Далберт (види јутјуб), Жоао моторот (види јутјуб), Габигол (види јутјуб). Тие беа флопови од раѓање. Вам ви набија страв дека секој играч што ќе го земеме може да е флоп затоа што овие флопнале. Не. Овие флопнаа затоа што немаше ни еден показател дека нема да флопнат.

Премногу користење на поимот флоп во Македонски литературен јазик.

Значи ризик има, колку што има за секој нормален играч, а не за неиграч.

Тука не се согласуваме.

Второ, има начин да се доведе Малком и да игра во ЛШ, со продажба на Марио 25м кај Португалците во Англија и ставање на Кандрева и Весино на трансфер листа пошто-зашто.

Трето, Серие А ни е приоритет, не ЛШ. Според мене потребен ни е играчот. Критична ни е позицијата. Ќе кукате кога нема да можат да го најдат Икарди каде е од таа страна. Малком може во ЛШ и догодина. Знам дека повеќето нема да се согласите со ова но јас така мислам.

Четврто, опција позајмица со право на откуп никој нема да ни даде за нормален играч затоа што не ги откупивме Рафиња и Кансело. Целата логика позади позајмица со право на откуп е да го откупиш играчот ако се покаже и да го вратиш ако не се покаже. Не е за да се услужиш и да кажеш фала многу. Затоа никој не ни дава играч. Да го откупевме Рафиња, Бордо немаше да ни прави проблеми, колку што знам не им се итни парите (за ФФП).

Јас овие работи што ги пишувам ги пишувам дека секое сабајле кога се будам, прва работа со доручекот ми е читање штампа, и добро гледам дека работиве не мрдаат и тоа ме иритира. Затоа малку ќе морате и да ме трпите. Попријатен сум во тек на сезона, трансфер периодот ме убива :)

Играчите кои флопнаа не беа играчи ни на јутјуб. Ние ги земавме Далберт (види јутјуб), Жоао моторот (види јутјуб), Габигол (види јутјуб). Тие беа флопови од раѓање. Вам ви набија страв дека секој играч што ќе го земеме може да е флоп затоа што овие флопнале. Не. Овие флопнаа затоа што немаше ни еден показател дека нема да флопнат.
Ама ова е само според тебе, твое некое мислење, зашо не е вистина ова што го зборуваш. Марио дојде како европски шампион, не беше ниту јутјуб играч ниту нешто трето. Горе доле сите го имавме видено на ЕП и исто така бевме свесни дека преземаме ризик со толкава сума за трансферот. Јас дури и го бранев и по одењето во Вест Хем, и уште стојам на тоа дека не доби права шанса кај нас, ама после изјавине дека ги советувал играчите да не одат во Интер и Италија умре за мене, се најлошо му посакувам.

Габигол, заедно со Габриел Хесус од Сити најхајпуваните играчи од тогашниот Сантос. Како тоа немало ни на јутјуб за него? Реално дојде ко еден од најголемите таленти, тоа што флопна и што се покажа ко циркузант е сосема друго. За Далберт може да се сложам дека не постоеше на мапата, језда таа сезона Ница изигра топ, веројатно од таму и цената за него, ама сепак не беше некој за кој се тепаа клубовите и се креваше голема фама.

Не гледам што е поразличен овој Малколм, исти кур, само ете на јутјуб ни изгледа и мене и тебе дека е добар играч и дека може да го биде. Се слагам со тебе дека треба да го донесат и покрај тоа што не би играл ЛШ, ама едноставно Бордо ќе мора да се нафати на таа позајмица со право на откуп. И немој да ми кажеш дека не можат да направат џентлменски договор под маса, откуп сезонава и следната откупот да биде задолжителен, и покрај тоа што во договорот ќе си стои само право на откуп, без тоа задолжителен. Гаљардини така беше земен, сите знаеја дека ќе го откупиме, али првично беше позајмица.

Се слагам со тоа дека не е некој јак кур овој Малком, па да треба да се колеме со тешки цифри по него.
Али досега сите што ги донесовме беа фудбалери од тој калибар (Марио, Габигол, Кондогбија, фудбалери со една солидна сезона во една таква "мека јака" лига како Бразил и Португалија) ама Стеф, Џонтра, Син и уште неколку други "поистакнати" членови тврдеа дека ние не се разбираме од фудбал и од она што нас ни треба.

"Појма немаш, само чекај да видиш како прераснува во мега ѕвезда"! А типот, изгубен во свемирот, повисоко од носот да му замини топката тој не знај каде е и трча во обратен правец, али ѕвезда ќе е...
Па Боже мој, толку да не приметиш дека не го бива треба ептен слеп да си.

Истите муабети со овој другаров Ио ги кажуваме јас и уште неколку тука, али со него успеавте да дојдете до некаква вин вин ситуација и да пишете "Епа ок, очигледно имаме различна перцепција кон клубот". Пошо мене и неколку други не праќавте у пм коа ругавме.

Не знам, јас секогаш би идел за некој 30(+) докажан фудбалер за (пример) 40 мил. (фудбалер за кој како што вели овој Ио има повеќе показатели дека нема да флопни, (солиден муабет и слична поента со мојата али можда со различни зборови) отколку за млад пилиштар со една добра сезона како Марио за истата сума. И кога ќе му се спомни име сите по Јутјуб го бараат, пошо никој не го знае а рскаме тешки цифри...

Нема полошо место за избор на играч од Светско/Европско/Младинско/Олимпијада. Ако некаде налеташ на превара, таму ќе налеташ. Нема врска што бил Европски шампион, кажи ми ти мене каде гледаш дека човекот корне во среден ред, дека има прецизен удар, шутира слободни, повлекува на себе, презема одговорност, завршува акции... тоа се бара, а не да биде Европски шампион, Грција беше Европски, Стриниќ и Вида за малку ќе беа светски. Ние земавме играч на клучна позиција во тимот, таму каде што ни беше потребна очигледна класа, и се чудиме зошто флопнал? Флопна заради сите оние работи што треба да ги има играч на таа позиција, а тој ги нема.

Габигол „блесна“ на Олимпијада и под блесок подразбирам што играше до Нејмар. Во екипа што беше многу појака од сите други. Така се продаде.

Никој не знае кој играч ќе флопне, си постои ризик во бизнисот кој мора да се преземе. Но секој лажен играч ќе флопне, секогаш и секаде.

Велиш дека исто ти изгедаат Далберт и Малком, јас постирав неколку страни наназад видеа за споредба, најди ги за да не барам пак. Кажи ми во кој универзум исто изгледаат?

На страна видеата, еве ти уште еден показател: За Малком беше заинтересиран Тотенхем, Интер, Евертон, Рома... читав дека лани и МанУ нешто покажал интерес не знам дали е точно. Тоа барем треба да ти покаже дека квалитет има.[DOUBLEPOST=1532006482][/DOUBLEPOST]@_BerzerkeR_ јас имам поедноставно гледање на работите, не ги гледам колку се млади или стари или од која лига се. Гледам дали имаат во нозете (некогаш и во главата). Според мене, секој може да флопне, без исклучок, и секогаш постои ризик. И Малком, за кој мислам дека е одличен играч, може да флопне. Нема бегање од тоа.

Проблемот е кога купуваш играч без никаква видлива техника поради некаков (можеби) инцидентен успех. Такви се овие двајца што ги збориме.

Иначе имаше време кога гледав 4 топ лиги, се што може да се изгледа. Сега морам на јутјуб, тоа е. Ќе дојдете и вие на моето :)

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom