Фан Клуб: Интер

Играта е подобра зошто решија неколку играчи кои беа MIA 3-4 месеци, да се појават последните натпревари. Два одлични натпревари на Гаљардини и Брозович, два добри натпревари на Кандрева и денес одличен натпревар на Перишич и играта горе-доле изгледа подобра. Тие се работите што се сменија, ништо друго.
Добро е што, барем за сега, клубот се воздржува од својот типичен Интер-нагон, целата одговорност да ја префрли на тренерот и за работи што се и за работи што не се во негова контрола. Па благодарение на тоа, одговорноста за своите индивидуални перформанси си ја понесуваат самите играчи. А тогаш нема кај да се кријат, или ќе играат квалитетно или не го заслужуваат местото и платата во тимот. Реално, најголемата причина за тој пад во последните 3-4 месеци, беа катастрофалните падови на форма на некои играчи, особено на средината и на крилата. Икарди беше повреден долг период, така да он не може да влезе во таа категорија. Не им треба поголема мотивација од тоа да осеќаат притисок за своето работно место. Ако не можат да бидат подобри од играчи на Беневенто и Спал, ќе играат во екипи како Беневенто и Спал, и тоа е тоа, така функционира светот за сите останати.
Од тој аспект, добро е што и тренерот и клубот и навивачите јасно им ја пренесуваат таа порака. Условите ги имаат, на нив е да си ја вршат работата.

Победава како победа, не им менува многу, битно е дали може констатно да играат на слично ниво, така да уште останува отворено прашањето колку може тимот.
Иначе, Гаљардини ми е апсолутна мистерија како играч. Очигледно треба да биде спојуван со специфични играчи за да си го покаже квалитетот и треба да му се погоди улогата. Не знам до што е, ама последните два натпревари во комбинацијата со Брозович беше фантастичен, претходно, во текот на сезоната беше еден од најслабите поединици.

Еднаш нема да го изгледам Интер (се успав) и петарда на гости :pos:

Пред 1 месец напуни 25 години. Топ 10 стрелци на Интер.
Чиста класа. :cuc:

29342712_1839759842740813_1064020985864257536_n.jpg

taka e koa deluvate ko edvaj da cekate kiks na inter za da ste ispadnale za nekoj x post od minatoto u pravo ...
Ok e ja usra upravata, toa nikoj ne go negira vishe, ali i fakt e deka timov komotno mozese da ima barem 6 do 8 bodovi poveke od segasnoto bodovno konto, denesnive 0-5 se klasicen primer deka mozat da igraat 1000 pati podobro od prikazanoto vo poslednive 2-3 meseci, sampdoria do ova kolo 10-2-2 bea doma, dosta nezgoden domakjin se a bea pregazeni ( na opsto iznenaduvanje na site ), mozese i poubedlivo na krajot.

Spaleti glej go sea vika demek pofalbite samo losi stvari mozele da donesat, i kritikite od nego vrodile so plod, sto cisto sumjam deka e do toa, ednostavno Se e u racete na inter vo momentov zasto seuste ne se vo situacija da zavisat od rezultatite na lazio i milan, pa valjda i igracive sfakaat deka ova e fakanje na posledniot voz i sekoj mec treba da go gledaat ko situacija da se bide ili ne.
Slednive 3-4 kola se mnogu klucni za nas koga ke se zeme vo predvid nasiot raspored i onoj na ostanatite, i roma i milan i lazio, ke bide mnogu interesno do krajot.

taka e koa deluvate ko edvaj da cekate kiks na inter za da ste ispadnale za nekoj x post od minatoto u pravo ...
Ok e ja usra upravata, toa nikoj ne go negira vishe, ali i fakt e deka timov komotno mozese da ima barem 6 do 8 bodovi poveke od segasnoto bodovno konto, denesnive 0-5 se klasicen primer deka mozat da igraat 1000 pati podobro od prikazanoto vo poslednive 2-3 meseci, sampdoria do ova kolo 10-2-2 bea doma, dosta nezgoden domakjin se a bea pregazeni ( na opsto iznenaduvanje na site ), mozese i poubedlivo na krajot.

Spaleti glej go sea vika demek pofalbite samo losi stvari mozele da donesat, i kritikite od nego vrodile so plod, sto cisto sumjam deka e do toa, ednostavno Se e u racete na inter vo momentov zasto seuste ne se vo situacija da zavisat od rezultatite na lazio i milan, pa valjda i igracive sfakaat deka ova e fakanje na posledniot voz i sekoj mec treba da go gledaat ko situacija da se bide ili ne.
Slednive 3-4 kola se mnogu klucni za nas koga ke se zeme vo predvid nasiot raspored i onoj na ostanatite, i roma i milan i lazio, ke bide mnogu interesno do krajot.

Конзистентност друже, конзистентност, знаеш што е тоа? Тоа се бара во фудбалот.

Добар не е оној тим кој игра неколку утакмици преку цела сезона како онаа, туку оној кој има капацитет да држи солидно темпо.

Ок, не сме критичкни на табелата, но факт е дека гневот ни го прикри и лошата игра на конкурентите (Рома, Милан и Лицио) кои ако не кикснеа сигурен сум дека поинаку ќе стоеа работите.

@Syn
Не чекаме едвај кикс,само сме реални.Да не треба да ги фалам ако играат слабо?
Можевме да бидеме + 6-8 бода,но доколку го дадевме максимумот.
Никој не вели дека тимот е слаб,туку дека кинезите ако сакаа да го одврзат кесето ќе бевме рутинирано во топ 4.

Икарди МОТМ нема збор тука но за мене јунакот денес беше Брозович. Брозо разбира фудбал и знае да даде пас. Се виде колку лесно ја префрлавме топката во контри и полуконтри. Мајстор е за долги топки, има ептен осет и визија. Штета што е мрза голема кога не е мотивиран и е целосна спротивност од она што навистина го може и што го покажа денес. Само да не го ставаат како АМФ, најдобра позиција му е таму кавер за одбраната и од него да одпочнуваат акциите.

Сите беа добри денес, Кансело и Рафиња играа мајмуни со играчите на Сампдорија, Шкриниар, Миранда и Гаљардини босуваа со одбраната а Перишиќ и Кандрева прикажаа солидна партија.

Штета што и конкурентите исто победија па е статус кво на табелата. =/

dobro e sto lazio kiksnaa, vo momentov sme bod pred niv so utakmica manje, verona ne treba da se prai muabet sto i kako, so pobeda tamu se stavaat u polesna situacija pred duelot so milan zasto vaka ke moraa da pobeduvaat, nit nereseno nemase da im odgovara, sea ne bi trebalo toa da e slucaj, a i milan doagaat od duel so juve, drami ke se desavaat na taa utakmica.

Lazio igra na 2 fronta, naredna im e so benevento gosti pa tezok raspored, le, udinese gosti, le, roma, fiorentina gosti.

Konecno malce polesno da se dishe posle haosov sto ni se deshavase nekolku meseci.

Наредно коло треба да имаме лесна победа, па порелаксирано да влеземе во дербито.

И ние немаме баш лесен распоред. Следат и гостувања кај Торино и Аталанта.

neame, nikoj nema :), toa e, samite se krivi sto ne napravija poosetna prednost pred ostanatite, go odbraa poteskiot pat i toa e sto e, jebiga.
Ali denes polozija sjeban test, torino se u mnogu losa situacija i za macari se spominja sea otkaz, atalanta standard, edno od ponezgodnite gostuvanja za nas, ama togas za togas ke mu ja mislime, prvo verona, so nadez deka i tuka ke kiksne nekoj od konkurentive za ls, lazio tesko zasto doma so benevento igraat, milan igra so juve taka da imaat najzaeban protivnik, roma gosti so bolonja.

Зш?Демек не сакам да победуваме?
Така делуваш, ко едвај да чекаш да кикснат Интер за да се изнајадеш вафли против се што е поврзано со Интер.

Инаку денес ме фати огромна нервоза после мечот, да ти ебам и 5-0 и се, кај кур беа вака да играат од декември навака? И ќе ми каже сеа некој дека немаме квалитет за ЛШ? Дека не ги бивало играчите? Убеден сум дека нешто внатрешно се деси/дешава, нема теорија онака добро да играме 15 кола па после да не можеме три месеци меч да добиеме... Нека играат вака до крај на сезона и ќе играме ЛШ, ама пошо ова е Интер постои едно големо АКО кога е во прашање играта.

За Икарди не ми се трошат зборови, Бог од играч, дај нека влезат у ЛШ да не си иде од тимов да не им ебам се.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom