Фан Клуб: Интер

Кој би бил нов тренер на Интер?Блан би го одбрал од слободниве :D
Дури сабајле прв пат се појави Лоран Блан како можен тренер на Интер доколку Де Бур киксне.
Останати алтернативи се Мандорлини, Гвидолин, Леонардо и класика Биелса. Све ова би било привремено решение до крај на сезона, после Чоло доаѓа. :pos:

Нека згасне оваа проклетија наречена фудбалски клуб.

Кандрева инстантно направи разлика кога влезе, нека го чува на клупа и друг пат. Бот, сам се победи.

не знам зошто кандрева не го испорба како десен бек (и самиот изјави дека е подобар од дамброзио и сантон :) ) или како CM одма се ствара покреативна средина со банега и марио, десната страна време е да се препушти на габигол редно е да почни да игра, воедно и јоветич на место на икарди, мора да одмори икарди ептен ја наруши атносферата во тимот, брозович во аут џабе е од ваквите недокажани накурчени играчи... јас би одел со оваа тактика
1522787_FC_Internazionale.jpg

Последно уредено:
Аууууу сме изгубиле..арно не ја гледав дури сега видов и искрено мислам дека Де Бур ќе лета..атмосферата во клубот е катастрофа и страмота е да имаме толку порази досега ..

Штета за Де Бур ..после натпреварот со Емполи каде издоминиравме сите очекувавме напредок во поглед на играта каде пресингот ќе носи резултат ама очигледно ние сеуште не сме за таква игра..одбраната и бекојте се катастрофа и затоа ќе треба да се вратиме на стариот дефанзивен 0-2 гола стил.

Манчини враќајсе да ти ебам стопанката твоја ретардирана

smeska bea denes, u prv del pogotovo, vo vtoro logicna takticka izmena napravi de bur so toa sto eder i perisic igraa ko poluspicovi pozadi ikardi i bea doblizeni eden do drug, a ne ko klasicni krila sto rezultirase so podobra igra vo napadot, gol, i kreiranje na dve solidni priliki al u sekoj slucaj nedovolno so ogled deka 45 minuti im propadnaa u prvo ...
de bur skoro sigurno ke si odi posle ova kolku i da sum protiv takva odluka, al ispolneti se uslovite jebiga, takov e fudbalot, najmnogu radi toa sto mislam deka e izgubena kontrola vrz igracite, ne reagiraat na ona sto trenerot go bara, se izgubija vo vremeto i prostorot i definitivno nema dobra relacija igraci-trener.
Handanovic i Medel se bunele radi visokiot presing, i ete posledni 2 meca slucajno ili ne De Bur ne igra taka, padna pod vlijanie na mediumite i toa sekako se odrazuva uzasno loso za timov ...

U pogresno vreme dojde tuka, definitivno snosi del od vinata za ova sto sega se slucuva al najmaliot, ti da dozvolis istata skapana odbrana od lani da ti bide i ovaa sezona e apsurd nad apsurdite za Inter, tim koj u princip e poznat po defanzivniot fudbal, baska sto italija e u prasanje. Nudis 85m evra za rodrigez, te odbivaat, a ovie dibeci nazad ti sedat i pari ti cicaat, epa jebiga, ne e deka e nezasluzeno ova sto ni se slucuva koga namesto da rabotis celo leto, ti se nategas dal mancini ke ostane ili ne 3 meseci.

Blan najseriozen kandidat, samo neznam i on kolku ke e kadaren nesto da smeni, u sekoj slucaj ni on ne e trener sto garantira super rezultati, igra i slicno, takov za zal ne ni ima momentalno dostapen, eventualno murinjo hehehe.

Во Среда последна шанса за Де Куер најдобро ќе му биде да го седне ебачот со автобиографија кој ја еба цела атмосфера во Интер на клупа и да почне со Барбоса Кандрева и Јоветиќ од прва, нека го одмори Перишиќ зашто и он во последно време прави многу грешки. Банега, Марио и Кондогбија наместо Медел кој исто така се изгуби денес. Ако не тепа со Торино и ако не разбере дека не може да се форсира со нафрлувања 90 минути туку дека мора да има некоја комбинаторика помеѓу напаѓачите тогаш нека се пакува одма.

А зашто Банега не играше бе? Озбилно.
Има некое инфо или ова е тактичка замисла со малце подефанзивна средина на тешкото гостување во Бергамо каде е доволен и бод со оглед на тоа што бегаме само 4 бода пред Јувентус кој е втор. :facepalm:

Абе да имаш бомбона состав реално за услови ко што е калчото за висок пласман топ 3, и да менуваш тренери на секои три ипол месеци.. Не знам шо да речам.
Пет години пробуваме место во ЛШ да обезбедиме, за титула нема ни потреба да се размислува.
Преку кур и од Блан, ист ташак ко Де Бур. Тренер на ол стар тим во француско првенство.

kaj ja snema ona igra na de bur od prvite dva tri natprevari trcanje ko ludi posed ala barsa sansi milion borbenost ovie poslednive dva natprevari sranje igra, takticki nesposobni ,kontrola na topka 0 sansi za gol 0 akcija 0 . spored mene nekoj nesto ja koce rabotta nekoj vo soblekuvalnata vnesuva nemir i tie taka nareceni klanovi u soblekuvalnata treba da se rasturat ednas zasekogas za inter da trgne napred.

ako ostane de bur, i mu se dade uste edna sansa protiv torino, skoro siguren sum deka ke go igra ona sto se obide da go nametne vo vtoriot del so atalanta, a toa 4321 formacija, so toa sto santon veke gotovo, nikad veke da ne pripari u prv tim, ikardi da go sedne na klupa a da startuva jovetic, i istoto vazi za perisic, odnosno, konecno gabriel barbosa da go vidime kako prvotimec, eder posle poslednava utakmica sigurno ke igra, al ne e bitno toa.

vo sredina moze da smeni so kondogbija, banega i mario, ova sekako pod uslov seuste da e trener, mislam deka so atalanta konecno svati deka so klasicni krila vo napadot inter ne moze da igra.

Erkin btw, nesudeniot interas, si ebal majkata vcera za besiktas, mozna pauza 8 meseci, kolku tazna prikazna e igracov od letovo do sea. I so koj pamet go pustija nazad a go zadrzaa invalidiziraniov bubuljicar santon, ubedlivo najlosiot kalco igrac vo momentov.

p.s. ne e losa i idejata so kandreva ko ofanziven desen bek, al toa poveke bi bilo pep poteg koj sterling i sane gi igrase bekovi u 343 formacija, so toa sto medel bi se vrakal nazad vo odbrana za da moze muriljo da pokriva u paket so kandreva desno, al tesko toa da go vidime od de bur, ili bilo koj drug trener u inter.

Муриљо игра лев штопер а Миранда десно.

Него, озбилно тоа дека Медел и Хандановиќ се бунеле ради високиот пресинг? ООООООЗБИЛНО???????????????? Па одма ги би избркал и двајцата, абе секундарно би ги избришал од список. Кои сте бе вие двајца да се буните на тренерски одлуки и тактика на модерен фудбал. Едниот просечен голман што никад не искочил од просекот наречен 4-10то место у Калчо лига а другиот последен мохиканец што се тиче на позицијата класичен задњни везни копач.
Ако е точно и тоа дека дел од играчите ко да не сакаат да го слушаат тренерот, стварно не знам што да кажам.

Вчера пишав да лета Де Бур ама коа подобро ќе размилам сепак најубаво ќе биде да остане, макар до полусезона. Нема никаква потреба од менување тренер моментално, и тој што ќе дојде тешко дека нешто многу многу ќе смени.
Мора да има 100% поддршка од управата за да може да седне некој недопирлив на клупа, Икарди на пример, Медел и сл.
Треба веќе да почне да игра Барбоса.

Уште еднаш, што е со Банега знае ли некој?

И мене тоа ми падна во очи..играчи да ти се бунат за висок пресинг и за одлуки на тренер е нешто невидено и нечуено досега..па ако не ви чини истребете се во Ватфорд кај ебаниот Мацари или Манчини кај и да го ангажираат пичка ви мајчина ваша..мајмуни тие ќе кажваат кој како ќе игра и како ќе се игра..ако е вистина нека се гонат двата

nisto ne e so banega, ne igral, odluka na trener, moze e eden od onie koi grevaat dzeva, neznam, al definitivno del od igracite mu vrtat grb na de bur, ne veruvam ova da e samo spekulacija.
Medel nema da igra naredni 3, suspendiran e radi udarot vrz Kurtic vcera koj sudijata ne go vide, inace ke lapase odma crven, sega da vidime De Bur kako ke se odluci da igra, melo ili kondogbija, ova e slika i prilika za kondogbija da igra dmc, a i De Bur prv pat sezonava da go pusti tamu so nadez deka deckoto ke pokaze solidna igra. Epten ke se nakurcam ako ne go vidam kondogbija tamu, a go vidam gnokuri ili melo.

Sega se spekulira deka de bur ke bide trgnat posle torino, bez razlika na toj rezultat, ne veruvam deka na toa se resile, mislam deka torino mu e zadnja sansa, ama nema samo da go izvadi pobeda, tuku nekoja asalna pobeda so shamaranje na protivnikot i dominacija. Ako od start povtorno iskoci so istata 433 taktika, so dve klasicni krila i nikakva kohezija megu niv i ikardi ko sto bese slucaj celo prvo so atalanta, a i vo prethodnite dueli so sautemton primer i kaljari, togas od start se osuduva samiot sebe si na propast, zasto nema sansa taka da se sozdavaat sansi i da se postignuvaat golovi. 4321 formatot mu e posledna nadez na de bur, valjda go uvide toa i so atalanta.

No trebaat i rokadi u prv tim za koi pisav pogore.

Абе вие се буневте за високиот пресинг на Бенитез :D

Се би ги избркал, само Медел би го остаил со коска на Меаца.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom