Фан Клуб: Интер

Море сурат еден,ние да имавме асолна одбрана односно бекој немаше ни да дојди до таа ситуација да го пцуеш Ханданович..ме разбираш што сакам да ти кажам..значи е фактор голманот ама е најмал во споредба со останатите играчи тоа пробвам да ви нацртам
Па добро брат, реално и ако имаш добра одбрана не значи дека противникот нема никад да има шанса за гол. Нека ти текне Цезар што правеше на времето, види Де Геа по палката на Ван Гал, т.е. лани, милион бодови им донесе на Јунајтед а имаа мега бедна игра, рак да фатиш, нека ти текне Касиљас како го извади Реал во финалето пред 323243432 години итн итн. Пак ќе кажам, во право си дека ако немаш одбрана, односно добар тим пред себе, џабе ти е се, ама сепак битна алка е голманот за екипата. Во модерниот фудбал нарочито, секоја акција почнува од голманите, дали со краток пас кон дефанзивецот, дали со дегажман кон средината и нападот, плус и голманот е главен координатор на одбраната, им го олеснува движењето бидејќи има најдобар преглед на теренот.

Па добро брат, реално и ако имаш добра одбрана не значи дека противникот нема никад да има шанса за гол. Нека ти текне Цезар што правеше на времето, види Де Геа по палката на Ван Гал, т.е. лани, милион бодови им донесе на Јунајтед а имаа мега бедна игра, рак да фатиш, нека ти текне Касиљас како го извади Реал во финалето пред 323243432 години итн итн. Пак ќе кажам, во право си дека ако немаш одбрана, односно добар тим пред себе, џабе ти е се, ама сепак битна алка е голманот за екипата. Во модерниот фудбал нарочито, секоја акција почнува од голманите, дали со краток пас кон дефанзивецот, дали со дегажман кон средината и нападот, плус и голманот е главен координатор на одбраната, им го олеснува движењето бидејќи има најдобар преглед на теренот.

Цезар на времето имаше играчи пред него, а не сега некој куртони шо се нарекувет бекој. Тогаш ваков Каљари сите топки аут ги маваа од шо имавме на сите позиции класа играчи, а не сега те убивет од контри на секој натпревар. Цезар на времето со вакви бози екипи една интервенција цел натпревар ќе имаше, сега Ханда на секој натпревар треба "чуда" да прави. И нормално, кога противникот има шо повеќе шанси, поголема шанса е за некаков кикс на голманот. Цезар од 38 утакмици во првентството, на 30 не мораше ни тука да е, можеа едно страшило да ставеа на гол, исти кур секако тогаш.

Да не беше Пацини, сега Цезар ќе го викаше "лајнарот заради кого не освоивме тројна круна" . Пушти и гледај против Фиорентина и Рома шо правеше Цезар на тие двете утакмици.

Цезар на времето имаше играчи пред него, а не сега некој куртони шо се нарекувет бекој. Тогаш ваков Каљари сите топки аут ги маваа од шо имавме на сите позиции класа играчи, а не сега те убивет од контри на секој натпревар. Цезар на времето со вакви бози екипи една интервенција цел натпревар ќе имаше, сега Ханда на секој натпревар треба "чуда" да прави. И нормално, кога противникот има шо повеќе шанси, поголема шанса е за некаков кикс на голманот. Цезар од 38 утакмици во првентството, на 30 не мораше ни тука да е, можеа едно страшило да ставеа на гол, исти кур секако тогаш.

Да не беше Пацини, сега Цезар ќе го викаше "лајнарот заради кого не освоивме тројна круна" . Пушти и гледај против Фиорентина и Рома шо правеше Цезар на тие двете утакмици.
Значи неам намера да се објаснувам со секого посебно, нема да ми го промените мислењето за Хандановиќ. 32 години има, 0 настапи во ЛШ, просечен голман кој брани во Интер откако Интер стана просечен тим, end of story. Да беше Интер моќен како порано ќе си го прашав куров што ќе бранеше он. Немој те молам Цезар да ми го ставаш во иста реченица со него, црева ми се превртуваат. Ене ти го и ден денес во Бенфика чуда прави на голот, класа си е класа. Прочитај ми го постот уште еднаш, реков дека луѓе се и голманите, секој прави киксови, ама овој е телетабис и тоа е тоа. Не пробувај да ме убедуваш, нема да ми го смениш мислењето.

Ханда е подобар голман од Цезар, изгледа некој забораил што киксови правеше Цезар и како после секој кикс плачеше како мало дете, да му ебам тоа фацата бебешка. Во последно време беше толку киксер што моравме да го продаваме, а не дека неможеше да остане кај нас уште бар 2-3год.

Најинтересното е што сите му го памтат тој еден кикс на Цезар против Баерн Минхен кога му излета топката од рака и Марио Гомез даде гол а Жулионе на таа утакмица бранеше откако вечерта пред натпреварот имал сообраќајка.

Срамота е да кажеш дека Цезар е послаб голман од Хандановиќ, ќе ти се смее некој, неписменоќа на дело.
Океј е Самир, добар голман е, знае да праи чуда на голот кога е расположен и кога му се брани, можда и во погрешно време се најде во Интер ама дечкото не се труди да промени нешто, понекад ми се чини дека ко за инат да брани, како со сила да го ставиле на гол.

Најнепотребната инвестиција на Интер последниве 5 години, кога на гол имаш голманиште како Цезар ти се одлучуваш да купуваш друг голман а имаш да средуваш пола екипа.

Најинтересното е што сите му го памтат тој еден кикс на Цезар против Баерн Минхен кога му излета топката од рака и Марио Гомез даде гол а Жулионе на таа утакмица бранеше откако вечерта пред натпреварот имал сообраќајка.

Срамота е да кажеш дека Цезар е послаб голман од Хандановиќ, ќе ти се смее некој, неписменоќа на дело.
Океј е Самир, добар голман е, знае да праи чуда на голот кога е расположен и кога му се брани, можда и во погрешно време се најде во Интер ама дечкото не се труди да промени нешто, понекад ми се чини дека ко за инат да брани, како со сила да го ставиле на гол.

Најнепотребната инвестиција на Интер последниве 5 години, кога на гол имаш голманиште како Цезар ти се одлучуваш да купуваш друг голман а имаш да средуваш пола екипа.
so chelsea beshe toa , ko beshe cel pomodren vo suratot, kalu koga mu dade gol od 20tina metri

so chelsea beshe toa , ko beshe cel pomodren vo suratot, kalu koga mu dade gol od 20tina metri
Да, така беше, после се жалеше дека не ја ни видел топката, цела утакмица глеал замаглено. :D

Без разлика, сакам да кажам дека повеќето му го памтат тој кикс и го праат киксер а дечкото беше се освен киксер.

Ханданович тогаш го ангажираа поради големата плата што ја земаше Цезар и секако разликата во години каде мислам дека Ханданович е 6 години помлад од Цезар.

Ханданович тогаш го ангажираа поради големата плата што ја земаше Цезар и секако разликата во години каде мислам дека Ханданович е 6 години помлад од Цезар.
Цезар беше спремен да ја намали платата само за да остане у Интер, беше спремен и да остане и покрај Хандановиќ да се бори за место.
Истата плата што ќе ја добиваше у Интер ја зимаше и во КПР после.
Срамен однос беше тоа од управата кон Цезар, ко куче го избркаа да им ебам све у фамилија нивно јас.

Без разлика што е помлад Самир, ништо не придонесе ниту пак го засили тимот овие 4 години колку што е тука. Никаква потреба немавме од Ханда тогаш, апсолутно никаква.

mn daleku zamina diskusijata. Cesar beshe world class.... nema smiasla da go sporeduvame so handa, a uste pa i da go velicime handa kako pojak.Daleku e toa.
Ama deka handa e mizerija i deka ne e za vo OVAJ inter,malo morgen.I ako si go mrazite nego vored e , ama nemojte da se kacuvate na kur pri sekoj gol dali mozel podobro da reagira ili ne.

Интересно е како Интер имаТ моментално милион проблеми, од навивачи, играчи, капитенот, тренер, трансфер политиката итн. а @Stefan-kobe се фатил за голманот. Кај беа да пишат нешто против Ханда претходната утакмица со Рома или со Пескара кога на 1-0 фати две 100% шанси, па Интер ја сврти 1-2 ? Или тие бодови не се бројат, тие шо се губат само гледате.

Ханда е во топ 10 голмани во Европа, и тоа само двајца се само една класа пред него, другите сите се тука-така некаде, а има играчи шо играат прва постава шо пред 2010 за чистачи неможеа место да фатат во Интер.

И за Цезар, ако не ја освоевме лигата и не беше Пацини, тој ќе беше ГЛАВНИОТ виновник шо немаше да земиме тројна титула. Дали мојте за Ханда да кажите дека е еден од главните виновници шо неможеме да сме ебано трето место во ова смешна лига ?

Тоа е таа експертиза на дело ала Џонтра, не сме го засилиле тимот со Ханда хаха. Па кога ние го земавме Ханда, имаше најдобра форма човекот, беше дури подобар и од Буфон таа сезона, после и кај нас продолжи со високата форма, тоа време Цезар беше избркан поради тоа што имавме политика да го подмладиме тимот и да скратиме на плати, плус не беше во форма човекот, како тоа ќе можевме да дозволиме 2 голмани со висока плата?!, никој не беше луд, дури и Морати и компанијата, на чело со Бранка.

Кога бранеше Цезар во Интер, повеќе немаше работа отколку што имаше, се видоа одма неговите квалитетите, после 2010, кога се распадна тимот, вие репер зимате само една сезона тоа 2010, и толку тоа е доволно да го процените некој екс-играч. Само лани Ханда имаше работа во Интер, колку Цезар цела кариера во Интер додека бранеше.

Јас памтам еден период и на форумов @Syn и компанијава колку само го искритикуваа тука на форумов, јас тогаш иако ги пратев, не дискутирав, и во поголемиот дел од работите за Цезар бевме сите на исто размислување, па и на forzainterforums преовалдуваше истото размислување за него. Далеку од тоа дека беше лош голман, но за разлика од ханда, овој првиот имаше далеку повеќе киксови ако му се земе предвид дека имаше помалце работа.

Ханда секој ебан меч ни брани по 2-3 зицери и пак некој тука како овој Стефан си зима за право да го искритикува безвеза затоа што не го нејќел, па секогаш чека на мал кикс, да му се нафрли, и да ни го претстави на форумов како главниот виновник за резултатот.

Цезар беше спремен да ја намали платата само за да остане у Интер, беше спремен и да остане и покрај Хандановиќ да се бори за место.
Истата плата што ќе ја добиваше у Интер ја зимаше и во КПР после.
Срамен однос беше тоа од управата кон Цезар, ко куче го избркаа да им ебам све у фамилија нивно јас.

Без разлика што е помлад Самир, ништо не придонесе ниту пак го засили тимот овие 4 години колку што е тука. Никаква потреба немавме од Ханда тогаш, апсолутно никаква.

Тогаш во таа 2012 година сакаа да направат ремонт на тимот со намалување на платите и да си заминат старците па да дојдат нови играчи и се тераше некој квази проект со Страмачиони како тренер за на крајот од сезоната да испадни фатална грешка и да се заврши катастрофално 9 место со 16 порази..убедливо најслаба сезона на Интер откако пратам фудбал.

Донесени беа се сеќавам Паласио,Гаргањо,Ханданович,Паломбо..потоа на полусезона Ковачич,Роки и Скелото и веќе постоечките Гуарин,Алварез,Џонатан,Нагатомо,Ранокија,Занети и Камбиасо..преслаб ростер и нормално беше да губиме од сите тогаш..ама ете поради тие грешки на Морати(тогаш тој беше претседател со Бранка) неможиме уште да се отарасиме со оглед на тоа дека дел од овие играчи сеуште се во тимот..а Снајдер беше избркан исто како куче ама во Јануари...да ти ебам и управа и све,го испустија клубот.

Сега сме 1000 пати подобри од тогаш и страмота е што се вадат вакви резултати,напреднавме во секаков поглед освен резултати..па потоа со Мацари и Манчини колку се нервирав страшна работа,најглупите менаџери ги пребродивме и сега е време за напредок и мислам дека Де Бур е вистинскиот човек.

Тоа е таа експертиза на дело ала Џонтра, не сме го засилиле тимот со Ханда хаха. Па кога ние го земавме Ханда, имаше најдобра форма човекот, беше дури подобар и од Буфон таа сезона, после и кај нас продолжи со високата форма, тоа време Цезар беше избркан поради тоа што имавме политика да го подмладиме тимот и да скратиме на плати, плус не беше во форма човекот, како тоа ќе можевме да дозволиме 2 голмани со висока плата?!, никој не беше луд, дури и Морати и компанијата, на чело со Бранка.

Кога бранеше Цезар во Интер, повеќе немаше работа отколку што имаше, се видоа одма неговите квалитетите, после 2010, кога се распадна тимот, вие репер зимате само една сезона тоа 2010, и толку тоа е доволно да го процените некој екс-играч. Само лани Ханда имаше работа во Интер, колку Цезар цела кариера во Интер додека бранеше.

Јас памтам еден период и на форумов @Syn и компанијава колку само го искритикуваа тука на форумов, јас тогаш иако ги пратев, не дискутирав, и во поголемиот дел од работите за Цезар бевме сите на исто размислување, па и на forzainterforums преовалдуваше истото размислување за него. Далеку од тоа дека беше лош голман, но за разлика од ханда, овој првиот имаше далеку повеќе киксови ако му се земе предвид дека имаше помалце работа.

Ханда секој ебан меч ни брани по 2-3 зицери и пак некој тука како овој Стефан си зима за право да го искритикува безвеза затоа што не го нејќел, па секогаш чека на мал кикс, да му се нафрли, и да ни го претстави на форумов како главниот виновник за резултатот.
И што напраивме со тоа мега засилување во Хандановиќ? Ништо, апсолутно ништо. Истите резултати ќе ги имавме и со Цезар горе-доле. Што ако бил најдобар голман тоа време кога ни пола не брани ко што бранеше во Удинезе.
Тоа време Цезар имаше 32 години и сеуште држеше форма а со тие пари што ги потрошија за Самир (јес да не се многу 11 милиони) ќе се купеше некој играч што беше повеќе потребен од голман.

Се слагам со тоа дека поради слабиот состав Хандановиќ е највеќе изложен и највеќе трпи ама за тие киксови што ги праи и што прима смешни голови кои идат директно на негова душа не му е крива одбраната.

Мене не ми смета Самир воопшто, сега за сега нема потреба да се купува нов голман кога има други места во тимот што треба да се засилуваат, исто ко во 2012та кога дојде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom