Фан Клуб: Интер

Во врска со Curva Nord и Икарди во целост застанувам зад навивачите , прво зошто знам што е да си навивач и да го бодриш клубот 90 мин од љубов , да оставиш глас и понекогаш да бидеш на дожд ветер и слично ..
Ни еден играч не е поголем од клубот(можда само Занети:)) , а Икарди ниту бил ниту ке биде , пред се како капитен не му личи тоа што го зборел за навивачите во врска со криминалците со Аргентина , мислев дека само Балотели можеше да тресне таква глупост али очигледно не заостанува ни Икарди ..
Ај тоа со Ванда во врска со Макси е приватен живот али ова што го пишал не е баш за простување , ова е слично како што беше кај нас ситуацијата Комити - Манасков кога му свиревме ради срањата кон Вардар и Комити па потоа во комуникација со клубот за мир во куќа се извини пред трибина иако некои никогаш не го прифатија извинувањето!
Сега исти случај , останатиот дел од стадионот не го мрзи толку како CN бидејки не сфаќа како се чуствуваат тие повредени навивачи кои секаде одат со клубот ..
Занети застана во одбрана на навивачите што е многу нормално , прво Икарди не ни требаше да биде избран за капитен со негови 23 год , второ книга се издава коа си при завршеток или крај на кариера а не на 23 год ..
Значи Икарди мора да сноси одговорност да ја симне капитенската лента и јавно да се извини пред CN , капак на све ради него ја сруши атмосферата во клубот , ебати капитенот !!

Не си реален брат.Значи 4 чисти гола само вчера спаси,да не зборам колку пати не вадел од кал годиниве.Интер има најслаба одбрана во цела европа (од поголеми клубови).И ноер да е со ваква крими одбрана ќе прима и смешни голови коа противникот има над 200 шута у рамки на гол.Викторија му играат секоја втора утакмица,нормално е и да кикса.
Друго е на пример да ги има пред него киелини бонучи барзалји,а сосем трето е со ранокија мурилјо сантон нагатомо ансалди и дамбо

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Што е крива одбраната за вториот гол? Што кур бараше во празно да излетува дегенот, линијашот, што не знае една нафрлена топка да процени? Што кур правеше после излетувањето во празно, односно зошто како и секој нормален голман не проба да ја избие нанадвор, а не да ја фаќа жива или што ти ја знам...? Значи лани со Виола, пред тоа со Киево мислам, пред 2 сезони со Јуве, еве сега со Каљари, има и уште други али овие ми текнуваат на прва, сето ова се аматерски киксови кои не коштаат бодови. Немам јас против кикс на било кој играч, луѓе се сепак, ама Хандановиќ е вечити киксер и реално што побрзо се изгуби од Интер тоа подобро за клубов. Кое фајде од тоа што фатил 2-3 топки пред тоа кога САМИОТ им ја поклони победата на Каљари? Ова пробувавме да му го објасниме на Џони пред некое време, колку може голманот да ти донесе, но и да ти однесе од една утакмица.

П.с. Се јавија македонските хулигани Кире Ултрас, Ѓорче и Урко кој се на се бил на две дербиња помеѓу МЗТ и Работнички и одма објаснува за навивачки етики. Абе би го тепал со мокар весник додека не му омодри тоа гигантската кењара.

Прво јас не сум хулиган , меѓу навивач и хулиган има огромна разлика :)
Во секоја нав група имаш секакви фаци , не се сите хулигани како што мислиш .
Имав можност да бидам со CN на трибина кога гостуваше Интер кај Партизан , дечките беа организирани и дојдоа екипа 20 год+ и таму имаше ок дечки кои се сликаа со нас и беа комуникативни иако слабо го знаат англискиот :D
Како и дае тие се пред се ултраси кои секаде одат со клубот и мора да се почитуваат :)

Знам де, само ве поткачив така вас тројца први што ми дојдовте на памет. Можеби не си хулиган, ама те молам немој мене да ми објаснуваш за навивачи, навивање и све остало. Прво поаѓам од нашава земја, Комити на секој ебан меч се угнетувани, тепани, обесправени, буквално цвеќиња за мирисање. Затоа пример идат на гостување во Струмица, застануваат на бензинска и ја прават пустош, крадат се живо и диво и си одат, али после полицијата е крива што ги тепала. Влагаат на стадион и главна цел е да направат фрка, односно да се степаат со противничките навивачи, али полицијата е крива. Немој жити мене, навивачите колку му помагаат на тимот толку и му наштетуваат, можда и дупло више, со своите глупости и сељачења. За мене не е прав навивач оној што идел и на дожд и снег и +40 степени ако истиот го направи она што го набројав погоре. И која му е верноста на тој навивач кога тој првенствено го кошта клубот пари, пошо нели увек клубот се казнува за глупостите на навивачите.

Далеку од тоа дека го оправдувам Икарди, класичен идиот, на 23 години земал биографија објавува, 0 постигнувања у животот, 0 важност у светската јавност.... Али пример зошто никој не ги осуди кретените што не сакаа да ги земат дресовите на мечот со Сасуоло? Нели се со клубот и во добро и во лошо? ЗОШТО ТИЕ МОРОНИ НИКОЈ НЕ ГИ ИЗБРКА ОД ТРИБИНИ КАКО ШТО ОНИ САКААТ ДА ГО ИЗБРКААТ ИКАРДИ ОД ИНТЕР МОМЕНТАЛНО? Кој кур се они да кажуваат бе све да им изнаебам???

Oni se vistinskite navivaci koi ziveat za Inter i toa ne im e samo opsesija i hobi tuku toa im e i zivot i rabota i normalno deka ke se slusaat. Dzabe samo so Dzontra se silite i strakate. Dresovite gi odbija od revolt kon igracite koi ne davaat se od sebe i gubat od selski ekipi.

Ебате правите навивачи што одбиваат дрес од клубот кој го сакаат.

Прво за тоа со бензиските и тие што крадат , точно го има тоа али тие се неколку души кои се пијани , да не речам издрогирани кои одат на утакмици да си поминат лудо , таков е цел балкан јбг ...
Ама неможеш цела група да ја оцрнуваш ради таквите , на утакмица секој сам за себе си одговара ..
За утакмицата со Сасуоло во право беа CN , они поминуваат толку км за некој да си играат курташак на терен ?
Џабе се објаснуваме , не си бил навивач на екипа за да осетиш разочараност од својата игра на тимот па да видиме ти како ке реагираш !!

ovaj dzontrava skros zabegal be.Majmunot icardi zatoa sto dal 15 gola koga sme bile najotepani i e pobiten od navivacite koi se tuka so godini.Ti bate ko za inaet da pisuvas , nema sansi ova da go mislis.So sila so glavata vzid se mavas.So sho zasluzil BILO KOJ IGRAC da gi napajga navivacite zaradi izigravanje kurac ipol? Pa i zaneti da bese nemase da go opravdam a ne ovaj ligushot glupav.Mi izigarva nekoja svetska klasa glupakot :tapp:
A i se gleda do koe deredze e dojden klubov , koga moze eden vakov posran igrac da si go ladi so navivacite i vie dase krstite vo nego.Abe mrs tamu neka go prodadat za kilo semki da ne go gledam samo .

Икарди се извинил сабајлево, има на неговиот ФБ профил.

Ова е копирано од Армата !!!

Почитувана "Curva Nord"

Јас сум изненаден и тажен.
Изненаден, бидејќи релативно на стадионот Реџо Емилија, немам кажано лага: едноставно кажано, благодарение на адреналинот после натпреварот и лошиот момент што го поминуваше екипата, го изгубив мозокот. Сакав едноставно да направам атмосфера во тој момент. Толку е и точно што во книгата додадов дека изговорив несоодветни фрази ( глаголот "плука" дава идеа колку непотребна беше мојата реакција ). Во врска со говорот на аргетинските убијци, бидејќи многу пати ми повторуваа дека ќе се најдам со "немирните" пред куќата ( забелешка : не на " Curva Nord " ), ја кажав таа реченица; но во биографијата додадов дека " користев несоодветни зборови со фановите, а не требаше да го правам тоа."
Разочаран сум. Разочаран заради оваа "прашина" што се создаде безпотребно. Едноставно разкажав една епизода. Освен тоа, ако човек би имал малку чувства, нема да дозволи да ги навреди сопствените фанови, а и да бев многу нечесен би користел поинакви зборови за вас. Не го направив бидејќи никој не сакаше да навреди или да не почитува некого.
Сега сакам да ви објаснам што значи за мене да го носам овој дрес. За мене претставува остварување на соништата од дете, радоста што му ја дадов пред се на мојата фамилија, а потоа за себеси. Овој дрес го носам со гордост, ве претставува и вас. Вие сте тие што ги барам секоја недела постигнувајќи гол, вашата прегратка е таа што ја барам прва. Заради овај тим и овај дрес, две години добивам понуди од Топ европски клубови, оти јас го сакам Интер. Уште малку ќе бидам на терен, и не сакам повеќе разочарувања. Се надевам сфативте колку сте важни за мене и колку љубов има за сите вас. Само едно нешто барам од страна на " capitano " : бидете блиски до Интер како што бевте секогаш, јас и моите колеги имаме потреба од вас.

Со љубов, Мауро.

Ова е официјално соопштение од Мауро за вчерашниот настан. Човечки е да се згреши, уште почовечки да се прости! Браво Мауро!! #FCIM #MI9 #IoStoConMauro

Веројатно денеска ке следи соопштение и од CN , што и да одлучат мојот став ке биде со нив , они знаат најдобро !!
По мене извинување пред трибината на CN со микрофон !!

Последно уредено:
Најверојатно Курва Норд сакале Икарди да ги повлече тоа мртвите книги.
Моментално трае состанокот помеѓу Занети, Аусилио, Икарди и Де Бур, ваљда ќе му биде одземена капитенската лента додека не се средат овие работи, најверојатно до крајот на годинава.
Од ова највеќе губи Интер, може и да го продадат Икарди за некоја никаква сума.

Не знам оние двајцана од кај видоа дека го бранам Икарди ама не им замеравам толку им сече. Не го бранам Икарди у никој случај, многу голема глупост напраи со книгата прво и после со тоа што го пишал, ама ни тие тифозите не се светци и не се фактор што одлучува кој да биде капитен на Интер и кој да игра.
Пак ќе повторам, од сите играчи овие 5 години они најдоа на Икарди да се истурат, единствена светла точка во овие црни години за Интер.

ovaj dzontrava skros zabegal be.Majmunot icardi zatoa sto dal 15 gola koga sme bile najotepani i e pobiten od navivacite koi se tuka so godini.Ti bate ko za inaet da pisuvas , nema sansi ova da go mislis.So sila so glavata vzid se mavas.So sho zasluzil BILO KOJ IGRAC da gi napajga navivacite zaradi izigravanje kurac ipol? Pa i zaneti da bese nemase da go opravdam a ne ovaj ligushot glupav.Mi izigarva nekoja svetska klasa glupakot :tapp:
A i se gleda do koe deredze e dojden klubov , koga moze eden vakov posran igrac da si go ladi so navivacite i vie dase krstite vo nego.Abe mrs tamu neka go prodadat za kilo semki da ne go gledam samo .

Брат те разбирам и тебе а и останативе, али нема потреба од олкави драми. Човекот не го навреди глубот воопшто за со олкав презир да се зборува против него. Врзан е а и го сака клубот, се приметува. И срамота е да порекнуваме и оспоруваме нечиј труд, и тоа не на било кој... на играч со кои години наназад сме на врвот на листата стрелци во лигава.

btw еве се извини типацов и долу лопта!

Nikoj ne rece deka ne e vrzan za klubot, ama koja e potrebata od glumene kurnazlaci od negova strana ? koga ke igra za inter kego pocituva klubot i navivacite a ne da mi se ponasha ko popalen sseljak.
I pak ke kazam,nikako nemozam da svatam zosto do nekade go opravduvate ti i dzontra ??? zaradi toa sto bil dobar? pa preku kur ako bil dobar i najdobar be sekoj treba da znae kako treba dase pocituva klubot i navivacite i kako treba dase ponasha.

lele lele navivacite na inter izmislile topla voda, gi odbile dresovite od navivacite, iako milion drugi navivacki grupi istoto go napravile, nacin na protest be, sto vi e toa cudno, razocaranost i slicno, ne se obvrzani ako igrac im dade dres, da go prifatat.
I nisto nema da napravi ikardi so izvinuvanje, knigata pak ke se prodava, od tie napisani zborovi on ke obavuva licen profit, jedino resenie mu e da ja povlece od prodazba, ne deka vo celost nekoj ke mu prosti ali dobar znak ke bide toa deka e resen da gi ispravi rabotite nekako, jedini kompromis bi bil toj, vo sprotivno ultrasite nikogas nema da mu prostat, u sekoj mec ke peat protiv nego ko vcera koga peea deka e gomno, i so drugi zborovi, prasanje na vreme ke bide koga ke go prodadat zasto taka sekako ne moze da se funkcionira.

Nikoj ne rece deka ne e vrzan za klubot, ama koja e potrebata od glumene kurnazlaci od negova strana ? koga ke igra za inter kego pocituva klubot i navivacite a ne da mi se ponasha ko popalen sseljak.
I pak ke kazam,nikako nemozam da svatam zosto do nekade go opravduvate ti i dzontra ??? zaradi toa sto bil dobar? pa preku kur ako bil dobar i najdobar be sekoj treba da znae kako treba dase pocituva klubot i navivacite i kako treba dase ponasha.

Пак ти клубот! Направи разлика помеѓу навреда кон навивач и кон клубот.

И почни да ме цитираш не биди како Џонтра. :cool:

А ваква слична ситуација имав и со Џонтра за Милито. Тој го ругаше Милито и небитен му беше фактот што Милито беше најстрелец сезона-две во клубот, а јас нормално секогаш застанувам зад такви фудбалери кои даваат голови и го сакаат Интер.
А од петици мрзам фудбалери кои се ретардирани и немаат ни 1% талент за да играат во Интер (Хесус).
И за моја среќа повеќе не го гледам како трчка лево-десно како мува без глава и не знае топката каде се наоѓа, и со триаголници да го праќаат по семки.
Дно од дефанзивец, најлош во одбраната последниве 20 години уназад. Еден Ривас комотно можи да му држи лекции по дефанзива!
дец ит!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom