Фан Клуб: Интер

A претходно на Шампончини му понудиле договор од 3 години но обврзан со неколу цели кои доколку не ги исполнува да може да го отпуштат без никаков надометок и нели пошто е голем шупак овој одбил и тоа ги искомплицирало работите.[DOUBLEPOST=1470608793][/DOUBLEPOST]
Kaко ти се наредија работите вчера призна дека си

Епа драга Кајги, конечно решив да признаам дека сум педер.

Утре Интер ќе пркне со нов тренер... Е што ти се вика коа ќе ти се среди живот.

Последно уредено од модератор:
A претходно на Шампончини му понудиле договор од 3 години но обврзан со неколу цели кои доколку не ги исполнува да може да го отпуштат без никаков надометок и нели пошто е голем шупак овој одбил и тоа ги искомплицирало работите.[DOUBLEPOST=1470608793][/DOUBLEPOST]
Kaко ти се наредија работите вчера призна дека си

Утре Интер ќе пркне со нов тренер... Е што ти се вика коа ќе ти се среди живот.
Ќе видиме дали ќе пркнеме. Да видиме само колку време ќе помине пред да почне да му се ебе мртва мајка и да се бара оставка.

Ја у секој случај ќе бидам од негова, чим Мацари го поминав мислам дека веќе сум имун на било кој тренер. :D

GOTOVO! MANCINI NIJE VIŠE TRENER INTERA!

Navodno Mancini sam je odlučio da napusti klub i odbio produženje ugovora od tri godine koji mu je nudio Suning.

Чао мистер маму ти јебем покварену.

Нека го светнат Скудетото сезонава и нека изгравираат Интер уште од сега... :D

Де Бур лапа титули уште во прва сезона.

Последно уредено од модератор:
13879336_10155109757283696_8054265660747007620_n.jpg

ideeemooo

Kaj odi ovaj be so ventijaga :D
Nekoj zbor za batkava? kakov stil forsira? Me tepa hype za potegov iako smetam deka barem pred 2 nedeli trebashe da se sluci

Nekoj zbor za batkava? kakov stil forsira? Me tepa hype za potegov iako smetam deka barem pred 2 nedeli trebashe da se sluci
Де Бур не е искусен тренер но сепак направи многу со Ајакс. Освои 4-5 титули по ред што е рекорд до сега во Холандија а лани титулата ја загуби во последното коло.

Форсира 4-3-3 систем, но се работи за модерен тренер кој може и да менува.
Критиките се главно позитивни, посебно за развојот на младите играчи под негово водство.[DOUBLEPOST=1470668640][/DOUBLEPOST]
Де Бур не е искусен тренер но сепак направи многу со Ајакс. Освои 4-5 титули по ред што е рекорд до сега во Холандија а лани титулата ја загуби во последното коло.

Форсира 4-3-3 систем, но се работи за модерен тренер кој може и да менува.
Критиките се главно позитивни, посебно за развојот на младите играчи под негово водство.

Скај: Милан заинтересиран за Аусилио како спортски директор, но понудата ќе биде одбиена и тој ќе потпише нов 3 годишен договор со Интер.

Еве ви читајте, да не се буните после ако видите формација без крила, со 5 везни играчи, без напаѓач или Фелипе Мело шпиц. :D

http://outsideoftheboot.com/2015/07/05/tactical-philosophy-frank-de-boer/

http://www.thinkfootball.co.uk/tactical-analysis-how-do-frank-de-boers-ajax-press-their-opponents/

http://www.goal.com/en-gb/news/1438...72/has-frank-de-boer-run-out-of-ideas-at-ajax

На кратко, холандска филозофија на фудбал што ја имплементирал Кројф во Ајакс и во Барса, растен е во тој систем цел живот ко екс играч на овие два клуба. Школа на Кројф и Ван Гал. И Гвардиола се води по тој систем.
Пеп за сиромашни може да се каже слободно. :icon_mrgr:

Други позитивни работи е тоа што ќе одговара во новиот проект (по 4564 пат) со развивање на млади и талентирани играчи. Во Ајакс практично работеше без трансфери и со деца од негова школа. Млад и талентиран тренер со модерни сфаќања и филозофии. Ќе видиме како и што ќе биде, ја и претходно спомнав мене ми е сеуште ко експеримент од тренер, ја бев за Блан ама крај среќен сум што е Де Бур а не Прандели, Капело, Леонардо, Биелса и остала багра.

Ко што спомна и меаца погоре, има доста позитивни критики за развојот на млади играчи, под негова палка од Ајакс искочија играчи како Суарез, Вертонген, Алдервирелд, Блинд, Стекеленбург, Анита, Ериксен, Ван Дер Вил, Цилесен, Сикторсон, Фишер, Ел Гази, Милик, Кишна.

Уште да го научи добро Италјанскиот јазик и не мора да се вклопи во Италјански фудбал..нека излегува офанзивно и на екипи како Саусоло и Лацио да му се трескаат по 5 гола а не како ретардосот со 4 копачи на средина ..небаре јаките екипи ги има во Сериа А па ќе му се бранам на Џенова и Карпи да му ебам све на онај Манчини.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom