Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ми излезе на фејсбук настан СЛадолед во корнет за Иван...Отварам што да видам.Детенце мало , мајка му го оставила татко му во затвор поради пренесување мигранти.Живее со баба му во руинирана куќа без струја.А да и чичко му(18) живеел со нив кој започнал да работи како готвач.И така читам и си размислувам добро којзнае колку вакви случаеви има во државава.Па да ви ебам душата ненаситна на сите македонски транзициски бизнисмени и политичари нели ви е жал бе ? Кога ќе прочитате вакво нешто додека пиете вино од 100 евра на кожната фотеља од 1000 евра и боцкате во шопската салата од најскапата кафана во градот со вилушката која чини бог знае колку пари нели ви паѓа тешко ? 1 успешен човек кој има да им помага на ваквите случаеви ќе биде супер.Ја не викам да им купува бентлиња,али да им овозможи услови за нормален живот и школување за децата.

Последно уредено:
Јас немам видено народ со полоша смисла за хумор од македонскиот. Овој сајтот паника.бе на Бранко Огњановски е одраз на кое дереџе е македонскиот капацитет за народецот да свати барем една едноставна анегдота , или да препознае смешна иронична споредба со некоја случка/настан/јавна личност. За народот и редакцијата на паника.бе , ова се смешни фотки. И сите ги објавуваат како улави по фб. http://panika.be/article/45004/smeshni-fotki-nº224-123-fotki

Не да го хејтам Бранче , К-15 се недостижни за било кој друг комичар или изведувач од таа гранка , али ова што сега се објавува е срамно во секој можен облик.
Дури и на некоја рандом статија или објава на фб кога ќе искоментираш некоја иронична смешка поврзана со статусот , воопшто не сваќаат и ти коментират оддолу каква врска имало ова со ова, глупости било , и wtf коментари. Или јас сум навлечен ептен на британски ситкоми и смислата за хумор ми е светлосни години од просечниот македонец , или масата во Македонија е страшно глупа и ограничена на ликови како Марјан Ѓоргиевски. Нема друго објаснување.

Кајги ,

Нели ти кажав имам нова цимерка од Индија и максимално се трудам да ја избегнувам глупачата да не сум во контакт со неа па само муабетам со другата цимерка од Алжир.
Денеска имав некои обврски низ град и се враќам дома и цел стан смрди на некој глуп индијски зачин од кој може човек да поврати :sick:
Како и по обичај цимерката од Алжир излезена да ебе нешто , а оваа новата од Индија седнала у дневна со нозете качени на маса и срка нешто од чинијата.

Ми вика здраво женска како си - а мене ми се лоши од миризбата низ цел стан и не можев да издржам и викам : женска дали си слушнала за проветрување на собите и знаеш ли како се отвара прозорот или треба да ти покажам ? И ме гледа ко овца ми вика што е проблемот - јас се вртам и и викам , ај заврши со јадењето па ке разговараме.

Еве ја чекам сега да заврши со муабет со нејзините од дома па да и дадам до знаење дека дома треба да биде чисто и проветрено , не сакам алиштава да ми смрдат на индијски зачини и нека има во обзир дека не е сама , ако планира да ја чува храната нека ја запечати скроз и нека ја замрзне во фрижидерот.

Аххх бреее колку мразам гадни , смрдливи луѓе и без осет.

Пак ке речам мајка ми била во право - се тоа што мразам , се тоа ми се погодува .

Ама Кајги, не сум јас крива што сум педантерија , така ме научиле :(

Ќе може некој да ми каже што се случува со времево?
За чудо сеуште имам струја

И така три години со ред го тупите за тоа колку обожавате кафе, ок е мислам ве разбираме дека ви е потребен напиток во денот, немора да не давите со 1000 слики на инстаграм и фејсбук.

Абе не ги можам овие што ќе отидат на одмор и додека се таму, секој ден аплоадираат по 27 слики.
На одмор си, батали интернет, уживај сфе да ти ебам. После ќе дојде и во ноември ќе пише срцепарателен статус како општеството отишло у курац, сфе зависело од нет, немало дружба, немало љубов. Мрш сфе да ви изнаебам.

Имаше една од Македонски народни приказни кога чорбаџијата купува прасе за некој празник и на утепаниот што му го носи до дома му купува некој џигер и по пат на сите им се фали какво добро дело направил.
Ова е најнајнајпримитивната форма на човечка заедница во која живееме. И после - сме имале лош хумор, па животот ни е лош хумор.Screenshot_2016-08-06-19-57-29.png

Ве ускратив од можноста да ги читате патетичните коментари во продолжение.

И да врне и да вее и бура да коси,
тоа за него ништо не е,
чичко Коце безбедност ни носи....
13912697_10208141975201940_7890548619148468120_n.jpg

...препис од Блиц Онлине..ВАЖНО ЗА СИТЕ ШОФЕРИ
~voma ka ~majkavuka: Stigli smo sinoc u Grcku. Vozio sam od Subotice autoputom 110, zenu i dvoje dece. Obilazili su nas svi redom kao da stojimo, u svakom autu koji nas obidje, vidimo nevezanu decu kako skacu po autima. Kada smo prosli Nis, kazem zeni da ubrzam u koloni koja me obisla da vidim koliko voze. Idem par kilometara za kolonom 155 i od nazad me sustizu i blicaju mi da se sklonim. Posle se cudimo i pitamo "zasto"
------------------
е тоа ти е Балкан... или кога од магаре ќе седнеш во кола.

Читaш кaде е се пoплaвенo и читaш декa улицa Рилски Кoнгрес...
Кoa ме пукнa еден срaм...

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I ADORE you, you crazy, gorgeous, wonderful! You give me butterflies and make my heart race...

Ристо трактористо

Јас сум Ристо трактористо и
изгледам многу чисто
Трактор терам, вол со заби дерам
На тракторот имам плуг
како мојот нема никој друг
Со него си орам се до зора

Терам трактор, терам трактор
Јас сум главен селски фактор
А во град ќе одам в зора
таму имам што да орам

Навечер во град си одам
и тракторот го паркирам
после сите жени ги кипирам

Градски жени кубат коси која прва да се вози
на тракторот дома да ги носам

Градски мажи љубоморат
оти немаат трактор да си орат
а со коли само шлајфат в место

Ниту мечка ниту мазда
не може да напрај бразда
јас со плуг го правам тоа вешто.

Браво за тие што дремат пред компјутер и пишуваат глупи смешки на фб за поплавите, додека во Скопје и Тетово има многу луѓе кои молат за помош. Најачи сте хехе, ви ебам мороните.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom