Фан Клуб: Интер

Сантон не игра 2 месеци овој на дерби го става , исто и за Брозович , Кондогбија е Бог за него а го чува на клупа .
А Медел па го направивте кујзнае што , само трча како магаре ,боље Гнокури ке изиграше

Али голема грешка ке излезе што не зема Интер играч од средината а го продаде Гуарин, после вечерашното фијаско на Брозовиќ и Медел не би ги играл едно 5 натпревари по ред... Но кој ќе игра Мело удрениот? Останува само Кондогбија да добие поголема шанса па и да усере да му ебам мајката преплатен ни е, ако некој сере он нека сере и Њокури кој не играл од прво коло и влезе еднаш резерва...

Последно уредено од модератор:
Интер треба да е тим во кој перформанси од типот на Јоветич, Кондогбија, Едер и Икарди би влегувале од клупа, а не од соблекувални...

Во шо се претворивме бе не ми се верува, еден Брозович да ни носи дрес... :facepalm:
Па Мурињо ни на ПЕС не би го купил бе!

Далеку сме од Интер на Мурињо ... т.д Јоветич и Икарди се таман - само што нема кој да го уигра тимов.

Ја од почеток не приметував ама коа ќе видиш стварно 300 кола искача идиотов со различни 11 и со различни улоги ....да ми је знати што праеле 7 месеци ебате неписмените .....

Апла не е кадарен али тоа е ... уште една година најверојатно ќе одиме без ЛШ ....

Само ме напиња тоа што за разлика од Мацари/Гасперсон/Рафа Свињата и сите остали само на него му ги испунија сите желби и сите играчи што ги сакаше му се донесоа ....

brozgara izigra celi 90 minuti so Milan, u maalo da igras ko sto on igrase denes prvo ke te ishutiraat pogolemite, pa nekolku zauski ke jades plus, i na kraj po voda ke te pratat, a ovoj na milansko derbi dobi luksuz 90 minuti da igra a nema zbor u recnik sto moze da dolovi kolku bese ocaen ...
A ocaen e unazad 5 - 6 utakmici. Kako be 90 minuti be ccc, abe pamtam Murinjo prvata godina, so lecce doma, u 55ta site 3 izmeni gi imase napraeno, sto bese ova be :), kako

I ocekuvas rezultati, e nema, u pravo bese bene mislam, koga kaza deka mancini e dobar za generalen menadzer, nosenje dogovaranje igraci i slicno, kako trener definitivno e Nula, ama takva ni bese srekata da po macari e jedina dostapna varijanta, nesto slicno ko so Benitez, zboram za trener so nekakvo renome i tituli zad nego, pu da ti se namocam u srekata.

p.s. Cestito skudeto za Milan, ne otvorija ko alien stomak, sezonava se fantasticni, Mihajlovic kur da pusi.

pms Neznam dal ste goo primetile mancini, za sekoj protivnik posebna postava ima, posebna formacija, posebno bekovsko duo ( ko denes juan i santon ), prai nekoi analizi na protivnicite i taka ja adaptira formacijata a i startnite 11, tolku mnogu e skoncentriran na protivnicite a nikako da uvidi deka negoviot tim igra ko prv put da se nasle na teren, 11 dusi, petok vecer, u balon u cair.

Da i napravam jas na Vanda Nara crnokoso dete, da vi ebam toa plavusite glupi, da vi ebam glupata familija. U stativa da se akate kaj i da odite

Брат шо ти е ?

Демек летово малце пари дадоа ? Сите желби на педерчето му ги исполнија ама баш сите - до една.

Кондогбија 40 милиони боже сачувај - бар да го става да игра па да јадеме гомна дека е флоп - вака НЕ игра а јадеме гомна дека е ФЛОП (гарантирам дека позицијата му ја посеруе секоја партија и затоа се кочи црништето)

Едер го зима кога неаме плеј и го става прва утакмица уште да игра а Икарди му дреме клупа хахахахха
Штознам другар...Јас најверојатно сакам да гледам баајги поинаков интер од овој.Интер кој редовно игра лш,интер кој завршува у први 4 секоја година и тн.Со овие смрдливи трансфери од 10тина милиони евра у денешно време тоа е невозможно.А невозможно е затоа што се инвалиди комплетно цела управа.Од тохир па надоле...Ние неаме ни скаути како треба,нит спортски директор нит тренер кој би осетил играч од типот на видал или снајдер за 10тина милиони.Значи да резимираме - коа си неписмен за праење багатела трансфери (видал,снајдер,) или носење млади ефтини таленти,тогаш треба да си брцнеш подлабоко у џебот.Прво и основно треба тренериште (симеоне клоп мурињо).Па после тргаш по гризман ројс гундоган алаба и тн и тн...
Е така се праи тим за високи дострели.Ова е само мачење !

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Дечки здраво,одамма немам пишано овдека на форумот,порано бев потпишан Sneijder10 сигурно ме памти некој,сега сум под ова име најавен.За овој очајен Интер немам зборови,она што вчера го гледав и изминативе утакмици е катастрофа,да почнеме од сакатиот Манчини кој нема врска од тренер не упропасти на чисто,уште одма трева клоците да му се удрат,неможам да го смислам веќе.Играчите нема што да се коментира со играчи од типот на Брозивиќ,Медел,Перишиќ,Хуан,Сантон,титула и макар влез во ЛШ не се освојува,знак прашање беше кога ке паднат,и Гуарин го дадоа кој е цар по фудбал за некој од наведените горе,како и да е мора победа наредна со Киево,ако не смрадот Манчини одма црвен картон.

Сигурно некој од постарите членови ме памти под Sneijder 10 поздрав

Ам стил уејтинг нешто да ме убеди дека Жезус прерасна во класа дефанзивец. Нешто што дури и членови надвор од фан клубов ме контраа тука во темава.

Ам стил уејтинг нешто да ме убеди дека Жезус прерасна во класа дефанзивец. Нешто што дури и членови надвор од фан клубов ме контраа тука во темава.
Брат не знам зошто толку го хејташ Хуан, не е он крив што Манчини го игра лев бек, а он е централен уствари. Ај Миранда нека го стави десен бек, и на него истото ќе му го прават. Требаше Нагатомо да го игра вчера место Хуан, или Телес, Хонда му го помати мозокот на Хуан, а и секој друг побрз играч ќе му го прави истото, јебига спор е, не е за бек, штопер е он. Уствари најбоље ќе беше десно Нагасаки а лево Телес и аукурац.

Брат не знам зошто толку го хејташ Хуан, не е он крив што Манчини го игра лев бек, а он е централен уствари. Ај Миранда нека го стави десен бек, и на него истото ќе му го прават. Требаше Нагатомо да го игра вчера место Хуан, или Телес, Хонда му го помати мозокот на Хуан, а и секој друг побрз играч ќе му го прави истото, јебига спор е, не е за бек, штопер е он. Уствари најбоље ќе беше десно Нагасаки а лево Телес и аукурац.

Брат, изгубен е!
И како стопер е истиот, ок ајде нека е нијанса подобар во пар утакмици и то е то.

Се надевав многу на Миранда и Муриљо, али и тие покажуваат слаби перформанси во низа утакмици. Но како и да е за Жезус се измислени, што значи дека "талентот" многу лесно ( и заслужено) го изгуби првотимскиот статус во тимот. Ајде гитла, доста му беше!

Не знам каде е кривицата али тимов воопшто не игра добро!

Брат, изгубен е!
И како стопер е истиот, ок ајде нека е нијанса подобар во пар утакмици и то е то.

Се надевав многу на Миранда и Муриљо, али и тие покажуваат слаби перформанси во низа утакмици. Но како и да е за Жезус се измислени, што значи дека "талентот" многу лесно ( и заслужено) го изгуби првотимскиот статус во тимот. Ајде гитла, доста му беше!

Не знам каде е кривицата али тимов воопшто не игра добро!
Па кога цел тим не игра добро се знае каде е кривицата...

Па кога цел тим не игра добро се знае каде е кривицата...

Манчини?
Да, се разбира дека има добар дел од кривицата, но јас мислам дека и капацитетот на тимот е тука некаде. Тимот не е моќен да нареди 2-3 гола и да има максимална контрола на играта во остатокот од натпреварот. Со кој само... со Броз? Мело, Медел, Кондогбија? Со кој?

Првиот е на вистинска позиција ама толку му дарил Господ, останативе тројца се добри али само во дефанзивни задачи, кога станува збор за креирање на акција трупови си. Бековите и тие треба да играт добра улога во креирањето на нападот, но да не ги коментирам. :facepalm:

Манчини?
Да, се разбира дека има добар дел од кривицата, но јас мислам дека и капацитетот на тимот е тука некаде. Тимот не е моќен да нареди 2-3 гола и да има максимална контрола на играта во остатокот од натпреварот. Со кој само... со Броз? Мело, Медел, Кондогбија? Со кој?

Првиот е на вистинска позиција ама толку му дарил Господ, останативе тројца се добри али само во дефанзивни задачи, кога станува збор за креирање на акција трупови си. Бековите и тие треба да играт добра улога во креирањето на нападот, но да не ги коментирам. :facepalm:
Грешка си во капацитетот на тимот, тимот има капацитет па дури и да играат со Медел и Мело во средина, проблемот е во невоиграноста и глупиот пристап на Манчини, никако не може да најде контра одговор на пресинг.

На Манчини замислата е Љаиќ, Јоветиќ и Перишиќ да ги уигруваат акциите а Медел и Мело да копаат, он не бара Медел да креира акции... Еве конкретно со Милан се бараше Едер, Љаиќ и Перишиќ да бидат движечка сила а од Медел се очекуваше само да коси а за Брозовиќ тотално се изгуби но кога сме кај Брозовиќ иако добива дефанзивни задачи дечкото се заборава и сака да изиграва нешто што друг треба да го игра но тоа е само поради желбата да победи (и фактот дека тоа не е негова позиција).

На почетокот на првенството што се случи? Ни еден тим против Интер не играше пресинг и следуваа победите, иако напаѓачите не се движеа доволно, нивните индивидуални квалитети доаѓаа до израз. Сега после пресингот организаторите на играта Љаиќ, Перишиќ, Јоветиќ најново и Едер се скроз исечени од еден зид од 4 играчи и цел товар паѓа на Медел кој рака на срце не знае а и тоа не е негова работа да ја изнесе топката и да го диктира темпото, Брозовиќ до сега два пати ја доби оваа улога и неуспеа до степен што сега скоро сите сметаат дека врска нема од фудбал ете до толку се исфрустира што ни еден пас не можеше да погоди. Одбрамата попушти затоа што е под огромен пресинг од било кој тим дали е тоа Карпи, дали Аталанта не е битно.

Најголем проблем е што Манчини излага со 4 напаѓачи, кога некој излага со 4 напаѓачи не можеш да очекуваш тие да бранат и да се повлечат на своја половина како што е случајот со Интер, затоа што кога правиш контра нема кој да излезе ако се сите напаѓачи повлечени а така беше вчера во 3 контри кои можеа да бидат убиствени од 4 напаѓачи само еден беше во шеснаестеник а минимум треба двајца да бидат во најдобар случај тројца. Муабетот ми е кога играш со 4 напаѓачи најдобро ќе ги искористиш ако истите тие прават огромен пресинг на противничка половина, нешто налик како сите селски тимови што играат против нас, така падна едниот гол против Наполи. Тек тогаш ќе видиш како селската одбрана на Милан ќе беше отсечена од средината и нападот. А што направи Манчини? Јоветиќ и Љаиќ си трчкаат напред не вршат притисок, Едер изгубено брка а Перишиќ вратен во свој шеснаестеник и Милан те доминира со 11 играчи во свое поле.

И секој нормален човек ќе каже па што кур не вршат притисок Јоветиќ, Икарди и Љаиќ туку трчкаат без врска или Љаиќ и Першиќ играат бекови??? И еве Интер освојува топка Перишиќ тек допрва треба да помине половина, Љаиќ можеби бил вратен а можеби и не и напред е сам Јоветиќ опкружен со 3 играчи, акцијата на Интер се состои од долга топка према Јоветиќ бидејќи сите играчи се под страшен пресинг на своја половина и во најдобра варијанта Јоветиќ ја прима топката ја смирува и изнудува фаул, бидејќи е сам нема што да прави.

Бидејќи веќе се изгубив во постот и знам дека никој нема да го прочита збороти ми е (односно моето решение): Кога веќе си курназ и излагаш со 4 напаѓачи постави ја цела постава високо на 35 метри од голот и играј страшен пресинг, тука копачите Мело и Медел ќе дојдат во најдобар израз, и дека цела постава е над 35 метри од голот секоја пресечена топка лесно ќе се дистрибуира до Љаиќ, Едер, Перишиќ, Јоветиќ или Икарди, и нема да доаѓаат ситуации Медел да е под страшен прсинг на 30 метри во наша половина и да ни организира напад. Да ќе ни цури малку одбраната, ќе патиме од брзи играчи и контри но затоа секоја најмала грешка на противникот ќе биде убиствена. Едноставно тимов со овие 4 играчи за тоа е составен кога веќе знаеме дека Љаиќ, Перишиќ и Едер имаат страшна брзина, змачи најголемата грешка е што цела постава на Интер е поставена блиску до споствениот гол. Знам дека некој ќе пише и Уфо Мацари :) но знам дека секој просечен фан ќе се сложи дека Интер мора да ја постави цела формација на 35 метри од гол и да игра страшен пресинг па што биде нека биде. Знам дека ќе треба 2 утакмици да се фрлат во вода додека се уиграат но според мене ова е најдобрата формација за моменталниот тим на Интер.

Грешка си во капацитетот на тимот, тимот има капацитет па дури и да играат со Медел и Мело во средина, проблемот е во невоиграноста и глупиот пристап на Манчини, никако не може да најде контра одговор на пресинг.

На Манчини замислата е Љаиќ, Јоветиќ и Перишиќ да ги уигруваат акциите а Медел и Мело да копаат, он не бара Медел да креира акции... Еве конкретно со Милан се бараше Едер, Љаиќ и Перишиќ да бидат движечка сила а од Медел се очекуваше само да коси а за Брозовиќ тотално се изгуби но кога сме кај Брозовиќ иако добива дефанзивни задачи дечкото се заборава и сака да изиграва нешто што друг треба да го игра но тоа е само поради желбата да победи (и фактот дека тоа не е негова позиција).

На почетокот на првенството што се случи? Ни еден тим против Интер не играше пресинг и следуваа победите, иако напаѓачите не се движеа доволно, нивните индивидуални квалитети доаѓаа до израз. Сега после пресингот организаторите на играта Љаиќ, Перишиќ, Јоветиќ најново и Едер се скроз исечени од еден зид од 4 играчи и цел товар паѓа на Медел кој рака на срце не знае а и тоа не е негова работа да ја изнесе топката и да го диктира темпото, Брозовиќ до сега два пати ја доби оваа улога и неуспеа до степен што сега скоро сите сметаат дека врска нема од фудбал ете до толку се исфрустира што ни еден пас не можеше да погоди. Одбрамата попушти затоа што е под огромен пресинг од било кој тим дали е тоа Карпи, дали Аталанта не е битно.

Најголем проблем е што Манчини излага со 4 напаѓачи, кога некој излага со 4 напаѓачи не можеш да очекуваш тие да бранат и да се повлечат на своја половина како што е случајот со Интер, затоа што кога правиш контра нема кој да излезе ако се сите напаѓачи повлечени а така беше вчера во 3 контри кои можеа да бидат убиствени од 4 напаѓачи само еден беше во шеснаестеник а минимум треба двајца да бидат во најдобар случај тројца. Муабетот ми е кога играш со 4 напаѓачи најдобро ќе ги искористиш ако истите тие прават огромен пресинг на противничка половина, нешто налик како сите селски тимови што играат против нас, така падна едниот гол против Наполи. Тек тогаш ќе видиш како селската одбрана на Милан ќе беше отсечена од средината и нападот. А што направи Манчини? Јоветиќ и Љаиќ си трчкаат напред не вршат притисок, Едер изгубено брка а Перишиќ вратен во свој шеснаестеник и Милан те доминира со 11 играчи во свое поле.

И секој нормален човек ќе каже па што кур не вршат притисок Јоветиќ, Икарди и Љаиќ туку трчкаат без врска или Љаиќ и Першиќ играат бекови??? И еве Интер освојува топка Перишиќ тек допрва треба да помине половина, Љаиќ можеби бил вратен а можеби и не и напред е сам Јоветиќ опкружен со 3 играчи, акцијата на Интер се состои од долга топка према Јоветиќ бидејќи сите играчи се под страшен пресинг на своја половина и во најдобра варијанта Јоветиќ ја прима топката ја смирува и изнудува фаул, бидејќи е сам нема што да прави.

Бидејќи веќе се изгубив во постот и знам дека никој нема да го прочита збороти ми е (односно моето решение): Кога веќе си курназ и излагаш со 4 напаѓачи постави ја цела постава високо на 35 метри од голот и играј страшен пресинг, тука копачите Мело и Медел ќе дојдат во најдобар израз, и дека цела постава е над 35 метри од голот секоја пресечена топка лесно ќе се дистрибуира до Љаиќ, Едер, Перишиќ, Јоветиќ или Икарди, и нема да доаѓаат ситуации Медел да е под страшен прсинг на 30 метри во наша половина и да ни организира напад. Да ќе ни цури малку одбраната, ќе патиме од брзи играчи и контри но затоа секоја најмала грешка на противникот ќе биде убиствена. Едноставно тимов со овие 4 играчи за тоа е составен кога веќе знаеме дека Љаиќ, Перишиќ и Едер имаат страшна брзина, змачи најголемата грешка е што цела постава на Интер е поставена блиску до споствениот гол. Знам дека некој ќе пише и Уфо Мацари :) но знам дека секој просечен фан ќе се сложи дека Интер мора да ја постави цела формација на 35 метри од гол и да игра страшен пресинг па што биде нека биде. Знам дека ќе треба 2 утакмици да се фрлат во вода додека се уиграат но според мене ова е најдобрата формација за моменталниот тим на Интер.

Јас ти го прочитав постот, не се секирај! ;)
Али прикрајот стварно ми запече устава за вода и бев да сипам една чаша...

:ROFLMAO:

Во право си за Манчини и генерално ти го почитувам мислењето. Но јас мислам дека акција не се почнува само од напаѓачите, средината е многу битна. Ние во средина имаме деструктивци (Мело, Кондогбија, Медел). Не можиш да правиш пресинг со тим кој не знае две додавања да поврзи. Замисли што би се дешавало кога во средина би имале фудбалер налик на Снајдер, Иниеста, Фабрегас, Силва...
По колку само топки ќе јадат Икарди и дружинава...

Пошо нема плејмејкер нема плеј, и то е то..

Ни треба креативец во средина, некој кој знае да предаде топка, фудбалер кој ќе ја движи средината. А и бекови ни требаат да.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom