Фан Клуб: Интер

Ако градиш тим за ЛШ не смееш да продаваш млади таленти колку и да е примамлива понудата. Јадрото не се растура него треба да се надоградува и засилува. Остави 2-3 сезони да се уиграат па ќе си дојдат резултатите и приходите. Кеширање 30-40 мил е краткорочна закрпа, долгорочно обратно ќе се одрази.

Ние секоја година менуваме 50% од тимот и немаме стартна 11 ниту прав лидер и капитен. Ова е дел од проблемот, со овие играчи да си на 10 место...

За која сума го продадовме Бонацоли на Сампдорија?

За која сума го продадовме Бонацоли на Сампдорија?
Мислам дека беа 7 милиони, од на лето ќе биде кај нив и мислам дека имаме право ако сакаме да го откупиме по 3 год.

Ако го дадеме Самир мора нови штопери пошто ќе нема кок да пере говната на капитенот
тука збориме АКО се продаде во што не верувам ни јас бидејќи друг класа голман кој би дошол во Интер мене не ми текнува.Можеби Ромеро,но не е тоа тоа.

Не знам што се наложивте сите ако се продаде некој од Ханда,Икарди или Ковачиќ.Факт е дека Интер не може да ги задржи наспроти понудите од некој од Манчестер,Челзи,Псж,Реал и другите клубови кои имаат огромен буџет.
Факт е дека екипа за ЛШ се прави со задржување на јадрото главни играчи,но факт е и дека Интер сеуште е во гомна финансиски од кои лесно не се излегува,па затоа и ќе се прават жртви.
Најавена за лето беше финансиска инјекција која воглавно ќе биде за закрпување на долговите,се споменуваа околу 250 милиони.Ако се оствари тоа и закрпат некоја дупка,полесно ќе се задржат некои играчите како Кова,Икарди,Ханда и останатите што ја прават разликата во екипата.Другото под итна постапка да се продаде.

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk

Мислам дека беа 7 милиони, од на лето ќе биде кај нив и мислам дека имаме право ако сакаме да го откупиме по 3 год.

Мислам дека имаме ПРЕДИМСТВО ако сакаме да си го вратиме у следни 3 години.

8k9jGKA.jpg

Вечер играме со Селтик од 21:05.

Нека дадат се од себе пошто уште во ова напреварување имаме некаква надеж сезонава.

Има можни состави за вечер, во напад ќе биде Икарди, зад него Шаќири и Кова, средина -- Кузмановиќ-Медел и Гуарин, во одбрана Хуго Кампањаро -- Ранокија -- Хуан--Сантон.

Ернанез не добива шанса да игра, мислам дека на крај на сезона ќе замине, заедно со Паласио. Исто мислам дека Доде нема да биде откупен, мислам дека не е со клаузула да мора да го откупат. Со можно заминување на овие погоре, се ослободува околку 6 милиони плата.
Манчини го сака Коларов и Јаја Туре, ако има добри финансии може да склопи добар тим, јас би да дојде Туре па макар имал и 35 години, не е толку стар 32 не е многу, најреален пример е Пирло, последните 2-3 години е/беше (добро сега го има Јуве Погба како замена) главен играч и една од аклите за освојување на првата титула после серија б.

Додо тек за 2 години купување, не наредна, мора да му дадат шанса да не му ебам све на Манчини, ебате кампањароно го игра десен бек тој едвај оди.
А Сантон маме си ебал, у Интер ко у старите добри времиња, си гази, овој од никаде крајно неочекувано може да испадне засилување у права смисла на збор, за Броз се знаеше дека е одличен фудбалер, али Сантон мене лично апла пријатно ме изненадува.

Од кај се знаеше за Броз? Јас имам перцепција дека сите прв пат го слушнљвме кога го договорија трансферот

Се повикува на малку внимание кога се употребува зборот "одличен"! :P

Од кај се знаеше за Броз? Јас имам перцепција дека сите прв пат го слушнљвме кога го договорија трансферот
Броз ти е нешто налик на трансферот на Ковачич, потенцијал на Динамо кои последнава декада извадија доста јаки фудбалери ко Манџо и Модрич на пример, беше дел од поширокиот список за Бразил и за него имаше голем интерес од Арсенал, Наполи и Милан, скоро договорена беше со Наполи и Интер реагираа во последен момент.
Муабетот ми беше дека не е рандом трансферче па што биде биде, од него имаат големи очекувања, Манчини инситирал за него и напињал ко да нема утре, не е случајно тоа што одма почна да го игра а и овој да се наметнува ко првотимец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom