Фан Клуб: Интер

Ajde osvaldo bidna,uste jovetic i valda dokaj treto mesto ke se dogura nekako :D

Колку формации мислиш дека знае Мацари? :)

тоа е проблемот,само за таа една негова формација знае.
Ми се моча кога ќе видам како се мучат по терен[DOUBLEPOST=1406745616][/DOUBLEPOST]
Ajde osvaldo bidna,uste jovetic i valda dokaj treto mesto ke se dogura nekako :D

Јојо не доаѓа ни под разно.

И да дојде Освалдо мора да се земе уште еден напаѓач. Плус некој од средина, веројатно Медел, и бар уште еден дефанзивец, Роландо или нека откопаат некој друг. Напорна сезона ќе биде, стандардниве тројца плус Андреоли се малце. Силвестре не го ни рачунам веќе, чим не игра на пријателскиве нема жанси да остане. Со Кампањаро незнам што ќе се праи. Ако остане он нема потреба да се зема дефанзивец, ќе покриваат он и Андреоли, само што е раскаран со Мацари и веројатно ќе иде негде беспари колку да не зема плата.

Скелото може за 100гр семки да го дадат, не е фрка. Бота, Мбаје и Лаксалт плачат за позајмица, Таидер и Гуарин изгледа ќе си идат без разлика што сакаат и двајцата да останат. Чим успеаа еден Снајдер да го избацат од тим со овие уште полесно ќе се справат, нема да заиграат уопште. Глупа одлука би била тоа. Еден од Гуарин/Таидер/Алварез да си отиде за да се земат пари за напаѓач е добро и кога би бирал кој да си иде би го одбрал Таидер пошто на негова позиција ќе има 5мина(М'вила, Медел, Кузмановиќ, Таидер, Крхин), нека си напраи кариера детето на друго место. Алварез и Гуарин може да останат како измени за Хернанес и Кова. Плус и Оби би го оставил да покрива на тие позиции во случај на повреди и слично.

Напад, Паласио и Икарди стандардни. Овој лабилниов Освалдо измена и плус да се земе можда Биабиани не би било лошо. Фали таков брз играч. Плус и Алварез би можел да покрива во некоја поофанзивна улога. За бековиве нема што да се збори, таму сме покриени....

Како да се ослободиме?

Кога ќе ми текне за овој Андреоли две години се пишуваше дека ќе дојде... :facepalm:
Па така, ќе платиме на некој тим да ги земе.

Заборавив да напишам уште претходно, Кампањаро за Жабата (IO ти текнува? :pos: ) и Жуан е доктор за одбрана, кога веќе ги уигруваат другиве, мораат да го задржат по секоја цена Кампањаро, не знам зашто толку лесно се откажуваат од него.

м
П.С И Меси и Роналдо да дојдат,и Крос и Хамес џабе е,ако се тера онаа шугава формација од ноќеска.
Па Конте со 352 доминираше во Италија 3 години по ред, не е до формацијата колку што е до самиот пристап, немој да мислиш дека ако смени формација и пристапот ќе се промени.
Моменталниот кадар на Интер е таков да било која формација да ја играше Мацари исходот ќе беше ист зашто недостапни се Гуарин, Алварез, Ковачич, Хернанес и Паласио, сите играчи со офанзивни карактеристики, не за џабе факинг Џонатан го играше во средина.
Се соочив со фактот дека Мацари ќе игра со таа формација, ама ете во Италија се покажа како доста добра, мене лично проблемот кај Мацари ми е во пристапот, едноставно не му е аналоген на еден голем шампион, односно, Пичка е, и пристапот му е таков, пичкарски и лузерски.
Конте го имаше простудирано цел начин на функционирање во лигата и укапира дека екипа ко Јуве против помалите екипи на терен треба да доминира 90 минути, да напаѓа, и да го натера противникот да се брани во текот на целиот меч, за да веќе кога би биле во негатива, истите би биле и изморени, и со квалитетот слабо ко што стојат, кога ќе нападнат, уште толку простор има за Јувентус да ги докрајчи.

Е Мацари наш го остава противникот да игра, пристапот му е таков да и помаливе екипи се осоколуваат да нападнат, зашто Интер не е опасен, не се принудени ол ин во одбрана да се и тоа е тоа, се губи цел fear фактор и многу лесно играат против Интер. Не гледам никаква причина за тоа, нема што да оставиш екипа ко Аталанта која игра Раниери 4-4-2 формација да игра свој фудбал, каде под дифолт се знае дека Денис ќе им го спопика, толку боси екипи се тоа, ни прва 11ка не им знаеш, овој се однесува ко да гостува на Бернабе, буквално ...

Сезонава допрва треба да видиме дали ја научил лекцијата или не, првото ако е случај, Интер ќе се бори за титула во тоа сум убеден, второто ... ќе го јаде отказот, зашто наредно лето сигурно ќе има некое големо тренерско име кое ќе биде достапно за Интер.
Се надевам на некое '' чудо '' односно слична преобразба во пристап ко онаа на Роџерс во Ливерпул.

^^ Види има разлика меѓу многу 3-5-2 формациски поставени тактики. Баш дека и ние почнавме со ЛВГ со оваа формациска поставеност, сепак имаме офанзивна 3-5-2 или 3-4-1-2 со плејмејкер зад напаѓачите кои имаат слобода да играат бочно. Тука се освојува простор пред се, со можност 10-ката да се придобива полесно во фор (има слобода во игра), а и некој од задните везни да го прави тоа. Плус им се дава и слобода на централните бекови кои оперираат лево и десно да ја движат топката до средина.
Од тоа што го воочив кај вас Мацари форсира 3-4-2-1 со дефанзивна поставеност, доста висок пресинг и дисциплина пред се. И со Реал ве гледав и против нас дефанзивно му е топ филозофијата на Мацари. Секој играч одлично маркираше, имате одбрана со доста солидни играчи кои е тешко да се поминат при дуели, одлично се надополнуваат пред се. Проблемот ви лежи во трансформацијата на контранапади, при градење на течни напади без висока топка кон напаѓачот. Бековите немаат таква слобода да ја движат топката до центар (и после центар). Од креативен аспект, доста спора игра ви нуди ваквата филзофија на оваа 3-5-2 која ја форсирате вие. Со оглед на тоа што имате играчи кои се одмараат сметам дека двата меча не треба да се некое мерило, но вака формациски постаени со овие играчи во последна линија ви гарантира доста малку примени погодоци, но не ви гарантира и многу постигнати погодоци зошто оваа е доста дефанзивно ориентирана 3-5-2 според мене.

Osvaldo na pozajmica so pravo na otkup od ... 7m evra, sega za sega Ausilio odlicni dilovi pravi ( izborite se na Macari ), cisto za info, vo dogovorot so Juve, Sautemnton lupnaa otkupna klauzula od 20m evra, a i minatoto leto go platija 15m evra.
Taider nema nikakva vrska so transferov kako sto razbrav ( uste se nadevam deka ke ostane ).
Mene licno Osvaldo i ne mi pravi nekoj merak, baska na ista pozicija ko Ikardi igra, t.e. tamu e najdobar, vaka ko vtor napagac se koci. Ima ogroment potencijal koj za zal, poradi negoviot sjeban karakter, ne go koristi maksimalno, taman pocna vo Roma da si igra dobro, da ima progres i Se i ja spuka i so niv. Dobra rabota od transferov e sto i Ikardi i on na teren ke se tepaat za prvotimski status pa ocekuvam da se ostavaat na terenot, i sekako za onie zenski fanovi na Inter ... niagara falls.

Jovetic gazi na podgotvitelnive natprevari za City, Negredo se povredi gadno taka da sansite da go zeme nekoj sega se mali, a i City treba da se teski retardi da go prodavaat ama so niv nisto ne se znae.
Vo momentov porealni opcii se Chicharito i Pato, najverojatno prviov ke go dogovorat, ja koga bi biral, bi idel all in na Pato ali toa e. :)

Кал Дрого, а? Добро, ме густа.

А овој Медел кој е?

Јас немам многу надеж на Паласио , треба да се даде шанса на Освалдо и Икарди.

Кал Дрого, а? Добро, ме густа.

А овој Медел кој е?

Околу Медел @Џонтра Волта најдобро ќе ти објасни.
Ајде Џони почни,знаеме дека ти е миленик.
Мене М’вила ми го донесоа,тебе Медел,ова е знак да не трубиме многу многу :pos:

Мислам дека и Патос ќе го договорат каде и да е,Чикарито не верувам да го пушти Ван Гал

А Мусачо?

Туку, сега кога имаме нов менџмент, има некој задолжен да ги преброи дали се сите на број?

Абе кога играт Интер-Рома, ме мрзе да барам, знае некој?

Освалдо и Икарди не знам како ќе се снајдат еден до друг, јас би идел со Икарди и Паласио на крило, Освалдо во напад, 4-3-3, али не верувам дека Мацко ќе смени, па така да кој од овие тројца би отпаднал не знам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom