чекај,Syn ме убедуваше пред 2-3 год (може и помалце) дека заради ФФП не купуваме и слично.
Па ми кажуваше дека 2013та ќе сме имале нов стадион и после приходите ќе биле ЕНормно големи и ќе бидеме Тим-тим ипол...и сеа за тоа треба дасе плати цената и 2010 - 2013 тој период да биде црна дамка.
2014та сме веќе а како што гледам работава само на полошо оди,од стадион ни трага ни глас! Играчки кадар - ОЧАЈ ! Мацари колку и да го критикувате е најмал проблем во цела ситуација .... Во наполи со добро работење на управата се виде колку го бива, ова кај нас е само вклопување во сивилото.И најдобриот тренер кој ќе ви падне напамет во моментов не може да ни помогне ! ОВај Тохир ДЦ Јунајтед од Уса го имал па како што можете да забележите последни скапуваат цело време..Ајде, за некоја година и ние ќе станеме таков тим.Не гледам како може да се излезе од кризава!
2013 y некој друг универзум изглеа сум рекол дека ке имаат нов стадион со оглед на времето потребно истиот да се изгради поготово што Интер нема да градат стадион ко оној у Ѓорче, минимумот беше 2016, потврдено и од официјален сајт на клубот, поофицијално од тоа нема никаде, изгуглај..
За ФФП, а ради што не купуваа(т) иначе ?
Секоја година се во минус, и моментално се во минус нешто што самиот Тихо го потенцира ко приоритет ( читај му интевјуа ), балансот прво да се среди, еве нов газда, истата приказна е, минусот на клубот, Милан зашто не купуваат ? И они се у Минус, а играат и во ЛШ ...
Интер не ни играат у ЛШ за да имаат големи приходи сеа, ФФП е веќе во сила ако не знаеше, а Интер секоја година работи со минуси, нешто што новиот газда ќе мора да го консолидира, у пакет со изградбата на нов стадион кој е услов за огромни приходи и секако, да донесе нов технички кој во
вакви финансиски услови од Интер ќе направи конкурентен тим во Серија А.
Работата е што условите во Италија
за сите се исти, со тоа што Јуве веќе почна редовно да игра во ЛШ и имаат нов стадион, интересни се за спонзори, па имаат поголем прилив на пари и можат да си дозволат играчи со високи плати, ко Тевез, сега Видал, или Погба кој може и ке си иде, ама не за помалку од 40м евра. Инаку и они не се расфрлаат со пари, разликата е следна, Видал 12м евра, Переира 12м евра, Погба без пари, Мудингај без пари и тн и тн, да не навлагам сеа, се разбираме.
Според тоа што го читав пред недела дена, имале долг кон банки од 150м евра, и биле во минус ланска фискална година 40 или 60м евра, не сум точно сигурен ( како и да е и двата минуса не се у ред ). Тихо е у право, не е супермен, треба да си забеган за да очекуваш од него ваква калакурница што му продале да ја среди за 30 дена у Јануар.
На Тихо може да му се суди од летово, кога се очекува да се направат низа претумбации во клубот, сега не е време за тоа, за жал.
--- надополнето: 14 јануари 2014 во 09:33 ---
Има ли некоја не луда сезона, од ко знам нерви кинам за овој тим.
Добро, триплете коа земавме, малце опуштив.
Па ја таа сезона најмногу нерви искинав бе, тогаш си ветив ако освојат Серија А и ЛШ ќе гледам да се консолидирам на тој план и да видиш да не веруваш супер ми иде.
Тогаш Рома кога го превземаа врвот, и играат потоа со Лацио, губат на полувреме а ја на стрим глеам ( дополнителна нервоза ) зашто телма не даваа, стримот кочи, сецка, праам рифреши ко луд на лајвскор и овие ја вртат, само вториот гол им го фатив на стрим, сум искршил пола куќа, и излагам нервозен на тераса со цигара и слушам апла од далеку едно педерско фенси гласче за Рома песни пее ... абе, незнам како да го опишам тој филинг кога го слушнав тоа педерско гласче, неописиво беше тоа, врвот.
Ехеее таа сезона, цела федерација ги дупеше, Таљавенто и неговата мртва фаца, оној линискиот што се израдува кога Интер го прими вториот гол од Фиорентина, гласчето, црвениот на Мота со Барса, киксовите на Цезар, Мунтари ... ехее, таа сезона чим ја преживеав, ова пичкин дим е бе, бар знаеш на што се

.