Фан Клуб: Интер

Среќа не играме ЛШ, ќе не полнеа.
Оваква Верона, да ни даде 2 гола ( а тек има уште 20минути игра) на домашен терен, не смее да се дозволи.

ебан факт е дека тактиката на Мацари не може да успее во Европа.Прашање е и дали во Италија ќе успее.

Zamisli istata ovaa nikakva verona 3 komada mu plesna na Milan.ama sreka milan ne igra vo liga na sampioni,inaku barsa ke mu dadese 10 gola vo sred milano...ah previse strucnjaci drzi kajganava vo zadnje vreme

Ај кажи ми што напраи Верона денес на натпреварот, освен што шутнаа 2 пати на гол и 2 пати погодија, мене ме боли таквото што Верона му дала 3 гола на Милан, за нив ич не ми чуе, ама ти ако си задоволен од ова што го гледаш во одбрана, некој друг не е..
И ако мислиш дека океј се да се примат 2 гола од оваква Верона како што ја гледаме денеска.

Многу лошо играа во одбрана, Верона со 4-5 шута даде 2 гола, за првиот гол многу лошо реагираа Ранокиа и Хуан, вториот гол исто од таа страна падна.
Задоволен сум како играа во напад, создадоа доста шанси, добро е што ги извади Ковачич и Паласио, во вторник има вонредно коло во Италија, треба малку одмор. Гуарин добар, Џони добар, Паласио и Рики одлични, Кова добро изигра, генерално не беше лошо, досега освен Рома никоја екипа не нема надиграно.

После завршеток на натпреварот Белфодил добил црвен картон заедно со некој играч од Верона.

Алварез, алфа и омега ни е у тим.
Одбранава тапа, многу ефтини голови примаме, фали Кампањаро позади да и даде цврстина и сигурност.
Ковачич солидно, најдете гиф кога со пета му ја подаде на Белфодил.

Среќа не играме ЛШ, ќе не полнеа.
Оваква Верона, да ни даде 2 гола ( а тек има уште 20минути игра) на домашен терен, не смее да се дозволи.
Verona ne se slabi tolku kolku sto mislis, imaat nekolku igraci koi imaat potencijal da imaat asalna idnina u fudbalov, dvajca od niv meta na Inter, Iturbe i onoj drugion brazilecon, jorginho ili kao i da bese, seedno, dobro e sto pobedija, nemav prilika da go gledam mecot no po toa kako se odvival rezultatot bi rekol deka ova e rutinska pobeda, i statisticki dominirale, ne deka tolku bi e biten ovoj element ali aj da vidam i tuka kako stoele.

Inace zasto Belfo crven be, c c c, direkten i toa. :facepalm:

Ај кажи ми што напраи Верона денес на натпреварот, освен што шутнаа 2 пати на гол и 2 пати погодија, мене ме боли таквото што Верона му дала 3 гола на Милан, за нив ич не ми чуе, ама ти ако си задоволен од ова што го гледаш во одбрана, некој друг не е..
И ако мислиш дека океј се да се примат 2 гола од оваква Верона како што ја гледаме денеска.

Факт е дека има уште многу работа Мацари околу тимов,поготово во одбрана се слаби.Но и во вакви утакмици,каде во прво буквално ги откажавме,пак да се мудрува во стилот - Срека не играме ЛШ,е во најмала рака смешно.Јас сум мегу најгласните критичари кога треба да се критикува,вечерва тоа не беше случај.Точно,напраивме две грешки во одбраната,ама па имавме ок игра во другиот дел од теренот.А Милан го спомнав како контра аргумент на тоа дека чим верона ни дала 2 комада,вонземјаните од фамозната лш ке ни даваат по 5 на утакмица.

И така ви викам јас не фатив спортска и денес.
Друго, сме тепале бе? Топ, топ, иако не ја гледав утакмицата сепак задоволен сум, да се затвори серијата од 3 натпревари без победа.

Алварез, алфа и омега ни е у тим.
Одбранава тапа, многу ефтини голови примаме, фали Кампањаро позади да и даде цврстина и сигурност.
Ковачич солидно, најдете гиф кога со пета му ја подаде на Белфодил.
Problemot kaj odbranata e sto e sostavena od dvajca staticni igraci, Ranokija i Rolando, za vakva formacija 1 preku sila i toa, sto po podvizna i podinamicna odbrana tolku podbro, a ne dvajca igraci koi vo dueli 1 na 1 se mnogu slabi, baska so Ranokija e vo dosta losa forma.
Ne e slucajno toa sto so neigranjeto na Campagnaro se duplo poslabi nazad, baska toa sto tipot e zver, ama zatoa Juan gazi, neznam kolku ste u tek so informaciite vo vrska so nego, go planiraat za iden kapiten na timov, tolku od argetinskoto lobi ako toa se desi. :)

Мене единствено не ми се допаѓа нестабилноста во одбраната.
Дали е до формацијата или до тоа што фали Кампањаро,не знам,ама не смееме да дозволиме прост тим ко Верона да ни даде два евтини гола.
Мора одбраната да се стегне под конец,Ранокија да се стабилизира психички а Исус да не излетува многу напред со слаломите у стил на Марадона.
Ковачич мора константно во прв состав да игра,човекот е магионичар со топката кога е во него,имаме играчина во тимот.

На зима мора да се стегнува одбраната по страна,квалитетни играчи место Нагасан и Џони и да тргнеме на скудето.
И напаѓач.

Inace zasto Belfo crven be, c c c, direkten i toa. :facepalm:

Нешто на крај се спречка со Морас... Белфодил многу ми оди на нерви, уште се прашувам со што има заслужено да игра пред Икарди на пример. Ич не ми праи ќејф ко напаѓач, не знам воопшто зошто го купија.

Инаку одбраната денес тапа, без Кампањаро 50% сме послаби во одбрана.

Za Ikardi neznam dali vide ponazad sto pisav, Macari kaza deka covekot ne e u sostojba seuste da izigra cel natprevar, a veke Noemvri dojde, sto e rabotata ne se znae tocno ali seuste se raboti na nego na treninzite, ako startuel, ke moral da go vadi na poluvreme ...

Само што тепаа го исклучив стримот и гледам сега црвен добил Белфодил по завршувањето. :confused:

Битно им покажавме кој е најјачи. :P

Сеа гледам хајлајтси, гледам некој го критикуваше Карицо, а човекот ама ич не беше крив за примените голови. Не знам зошто го искритикувавте кога немаше шанси при двата шута.
Паласио (y) Џони :drk: Рики :cuc:
Немате поим колку ми е драго за Рики, уште кога дојде во Интер имав верба во него, но некако не можеше да се пронајде самиот себе си кај многуте тренери што продефилираа во Интер последниов период. И еве го конечно, во топ форма, оној правиот Рики од аргентинското првенство, од Велез ако не се лажам. Само нека продолжи така, мислам дека може да биде главна алка во средниот ред во иднина, заедно со Кова. Него кога сме веќе кај Кова, како изигра денес?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom