Фан Клуб: Интер

Другар јас сум фудбалски судија мене ми кажуваш сега што имам читано еден куп сменати правила?
--- надополнето: 10 декември 2012 во 02:41 ---

муабетот ми е дека пеналот е релативна работа и секоја ситуација можи да се окарактеризира како пенал..но според мене тоа не се свири и то е то

Дај да ја видиме таа литература во која пишува дека доколку има дефанзивци од страна на играчот и топката е млака, се остава на судијата да суди субјективно?

Дај да ја видиме таа литература во која пишува дека доколку има дефанзивци од страна на играчот и топката е млака, се остава на судијата да суди субјективно?

како да ја видиме??.да ја копирам и да ја покажам на форумот за да ти докажам една теза која сум убеден дека е така??..не ни се замарам ако сакаш верувај ако сакаш не јас ти пишувам како што ни кажуваат и учат оние што се вистински инволвирани во фудбалот и како што пишува во правилата иначе таман работа секоја рака во шеснаесетник пенал да бее или пак секој прекршок..ќе имаше така по 7-8 пенали на утакмица и ќе требаше за 3+ 1.10 коефициенти да даваат кладилниците

Одлична победа во право време, следи тешко гостување во Лацио но Интер мора да ја среди играта.

Колку фустрирачки беа последните 30 мин кога се бранеа со пола тим во шеснаесетник,малце срека да имаа Наполи и ке ја свртеа утакмицата.На моменти ме потцети на оној Интер кога Раниери го водеше мада он и кога губи се брани.. патетика.
Добро , ипак Наполи е во прашање па нема тука многу опуштање , 3 бода си се 3 бодам, ама ипак против помалите клубови губиме значајни бодови поради таа пичкарска игра.Се знае дека тие идат на се или ништо , затоа треба да се игра со висок пресинг во тек на цела утакмица. Мора страма да направи некој тактички измени дека веке година дена функционира со иста тактика, и неможам да ги гледам како се бранат пола утакмица.

Одбраната беше на ниво , Хесус, Камби , Ранокија и Переира беа црвсти во дуелите и ретко кој успеа да излезе со нов на крај.Шансите максимално се искористија но нападот е кондиционо беден.. 30 мин пред крај и толку. Мора Кутињо да добива повеке првотимски статус против помалите екипи , ке ни биде витален за понатамошниот тек на првенствово,,, пред се кондиционо.

Победа вредна 3 бода и голем морал буст.На ред е Лацио, според мене најтешко гостување во Италија (заедно со наполи), дотогаш држете палци некој дефанзивец да не се повреди.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Chovek na natprevarot Guarin, epa zamislete vakov Guarin u tandem so Snajder i samo eden shpic.
Drugo Gargano e zver, kako nenormalen trchashe.
Huan i Ranokia odlicni, ako moze nekoj da gi najde dvata starta na Ranokia u prvo kako samo im gi skrati topkite.
Drugo so Naga na desen i Pereira na lev bek igrata ni e podobra po strana, nego li so Zaneti kako na desen bek.

Ideme po tri boda vo Rim.

68435_488661294511669_442278742_n.jpg

Хуан Хесус :cuc: враќаме се :D Наполи ку* да пушат . Касано 5 гола 5 асистанции :cuc: браво! Сега со Лацио ќе биде тешко ама со оглед на тоа како играме против големите тимови сезонава ,секако приоритет се 3 бода. И нешто ми мериса оти затворениците не нарешено туку ке изгубат од Аталанта.:D
ФОРЦА ИНТЕР!
Curva NORD!:cuc:

Секоја игра со рака, во било кој дел од боксот, дури топката да е шутната од петерецот накај аут, се санкционира со пенал доколку видел судијата.

Нема никакви what if ситуации, кои и чии дефанзивци биле поблиску.

Игра со рака во шестнаесетник е пенал. Може да не биде само доколку главниот и помошникот не виделе.
Ова врска нема. Кажи ми доколку раката ти е прилепена уз телото или на пример на тестисите се свири пенал? Тогаш играчот се штити од удар во абдомен, тестиси итн. Згора на тоа во оваа ситуација не постоеше теорија да се свирне пенал бидејќи тоа беше доста млак пас или удар сеедно кој идеше директно во рацете на Ханданович каде немаше ниеден играч на Наполи, а башка Камби немаше ја удри првично топката со рака туку влезе со клизач и несакајки го чепна за раката. Муабетот ми е дека тој ништо не спречи ниту уништи на екипата на Наполи, таа топка беше тотално непродуктивна.

Ова врска нема. Кажи ми доколку раката ти е прилепена уз телото или на пример на тестисите се свири пенал? Тогаш играчот се штити од удар во абдомен, тестиси итн. Згора на тоа во оваа ситуација не постоеше теорија да се свирне пенал бидејќи тоа беше доста млак пас или удар сеедно кој идеше директно во рацете на Ханданович каде немаше ниеден играч на Наполи, а башка Камби немаше ја удри првично топката со рака туку влезе со клизач и несакајки го чепна за раката. Муабетот ми е дека тој ништо не спречи ниту уништи на екипата на Наполи, таа топка беше тотално непродуктивна.

Стварно?

Одиме по твојата логика, значи кога нема противнички играч наоколу, наместо да се врати топката со нога, може со рака да му ја подадеш на голманот, затоа што нели, нема ниеден противнички играч и нема штета за противничкиот табор?

И не, за прилепена рака+тело не се свири пенал. Реков игра со рака, а не игра со рака и тело, прочитај пак пред да се решиш да вадиш работи од контекст.

Стварно?

Одиме по твојата логика, значи кога нема противнички играч наоколу, наместо да се врати топката со нога, може со рака да му ја подадеш на голманот, затоа што нели, нема ниеден противнички играч и нема штета за противничкиот табор?

И не, за прилепена рака+тело не се свири пенал. Реков игра со рака, а не игра со рака и тело, прочитај пак пред да се решиш да вадиш работи од контекст.
Збориме за ненамерна игра со рака во ситуација кога топката оди кон голманот, нема шанса да се постигне гол, истата се влече и играчот има мал контакт со истата кој нема шанса да го избегне со оглед на тоа каква беше ситуацијата, клизач, блокирана топка, истата се влече и по чуден сплет на околности го закачи Камби во рака, му помина под нозе а он у пад беше.

Пенал може имаше во ситуацијата со Переира, не и со таа на Камби, и дај не го гушете на темава за меч каде Интер беа оштетени повеќе од судијата, никој не дојде да кука како Наполи се вратија во игра со класичен нерегуларен гол, уште и бараа пенал за она со Хуан и Маџо, навикнати од лани кога за иста таква ситуација, со фаул надвор од шеснаестерец, добија пенал кој беше реализиран по одбрана на Цезар и прерано влегување во шеснаестерецот од страна на играчот на Наполи кој постигна гол. Пакет 3 у едно беше таа ситуација, незаслужен црвен за Оби, пенал надвор од шеснаесетник и давање на гол кој мораше да биде поништен бидејќи пред изведувањето на пеналот играчите на Наполи влегоа во шеснаестерецот.

Абе реков, дај боже Наполи да се победат со апла помош од судиите, и по мечот Страма да каже абе ние бевме оштетените, не они, уште сред Неапол ова да се деси пуна капа, поголем мерак ова ќе ми направи од онаа победа над Јуве од 1-3.

Никаде не спомнав дека Наполи требал да победи и која е оштетената.
Поентата ми беше дека судијата може комотно да свири пенал за игра со рака, без оглед на околностите и никој не би можел да му приговара.
Не верувам дека ако види игра со рака, нема да свири пенал.

Стварно?

Ти рече дека за било каква игра со рака во шестнаесетникот се свири пенал. Еве јас ти кажувам дека не се свири, особено не во онаа ситуација на Камбијасо. Не реков јас дека со рака може да му ја подава на голманот ама во ситуацијава он се пушти со клизач и малку го поткачи во раката млакиот удар на играчот на Наполи, таа топка не претставуваше опасност по голот на Интер а и не одеше кон играч на Наполи така да тоа ненамерно играње со рака теорија немаше да биде окарактеризирано како пенал, макар видел судијата или не.

Одличната акција за голот на Гуарин.

63088_527431630608797_1363904752_n.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom