Фан Клуб: Интер

Стандард натпревар за Интер оваа сезона, ќе дадат еден или два гола и после чекаат на контри, но јас сум задоволен од ваквиот развој на настаните во дерби дуеливе, единствено ме нервира со малите екипи кога ќе се повлечеме. Добро е за тимов што победија денес, следното коло имаат пеколно тешко гостување во Рим против Лацио, е и таму ако победиме тогаш ќе биде одлично. На зимо мора да се купи напаѓач и еден во одбрана, Милито се повеќе и повеќе делува незаинтересирано и не може да издржи повеќе од 60 минути на терен, Касано исто си има проблем со кондицијата.
Денес одлични беа Ранокија, Хуан и Камби, особено Камби, страшно изигра како дефанзивец, од средниот ред Гуарин чиста 10ка од мене, трчаше како коњ 90 минути, а исто ме изненади и Нагатомо кој доби доста дуели до играчите на Наполи и во глобала беше добар. Касано ѕвер, Милито преодна оцена ради голот, друго ништо посебно не направи.

Се на се ова е добар ветар во грбот пред дуелот со Лацио, таму мора да се оди на победа за да се одржи чекорот со Јувентус а и да ја одржиме разликата во однос на Наполи и Виола.

Иначе арно чист пенал на Наполи не му сиврнаа кога Переира за малце автогол ќе си дадеше ..ама кој му е крив..ионака голот од офсајд го дадоа..па и Џемаили играл за овие гнасите бе:facepalm:.
Pishav i na temata na Serija A, ako gledame po toa koj e oshteten denes, toa se Inter, i onaka od Rizzoli drugo i ne mozes da ocekuvas.
U prvo penal bese ona nad Kasano, golot na Napoli od ofsajd, i cist crven nedosuden za Behrani, ovie od druga strana ete toa, 1 penal, ona startot na Pereira po golot na Napoli bese nadvor taka da toa priznavam, bese faul ama ne i penal zasto nadvor bese napraven.

Sto se odnesuva do mecot, jedina dobra stvar 3te boda, vrakanjeto na Kasano i toa sto Milito konecno pogodi. Guarin samo potvrdi deka ke bide eden od nositelive na igrata vo idnina.
So toj kadar drugi i ne moze da se ocekuva, zboram za pristapot na igra, ali protiv pojaki ekipi, vakva igra i te kako im odgovara na pomalite a bar so niv mozat da napadnat pojako so ogled na faktot sto istiov ovoj pristap sto im odgovara u derbi sredbi ic ne im odgovara protiv pomali osokoleni i motivirani ekipi.

Луѓе за кој пенал над Касано зборите? Она по повратната топка од Милито? Тоа не беше фаул, ако зборите за таа ситуација.

Ми се чини дека исто така и по ударот на глава од Кавани судијата досуди офсајд иако првично линискиот не крена офсајд, ова исто беше во прво полувреме.

Ja kako sto primetiv, a gledav u Veles pa moes da zamislis kako bese, mislam deka go fauliraa asalno od pozadi i imase osnova za penal, ali eve, da go trgnam i toa na strana, gol od ofsajd i nedosuden crven, dovolno e.

Судијата имаше грешки и на двете страни, нема муабет тука. Не знам дали и шутот на Пандев заврши во раката на Камбиасо, од прво ми се виде како рака, после од друг агол не се виде баш убаво, иако шутот беше за никаде, ако одиме по правилата и тоа беше пенал.

Со Лацио ќе биде пеколно тешко, но очигледно на нас само во дерби натпреварите ни оди.

Vo derbi natrevari im odi zasto vakviot pristap tamu e ok, so malite ne, so malite treba da se udri na napad i da gi nateras niv vaka da igraat, samo toj e i nacinot da se ima konstantost na dobri rezultati i so niv, odnosno, pogolemi se shansite so napagacki fudbal da se pobedat oni otkolku so vakov, nikakov fear faktor ne pretstavuva vakviot fudbal za poslabite timovi.

Samo rekov, u Januari ne smee da si odi Snajder ili veke ako si odi neka go pokrijat so Pastore iako toa e sci-fi film, ovoj tim treba da se nadogradi so uste 1 do 2ca kvalitetni fudbalri, ko Guarin sto e na primer ili Juan.

Ќе видиме во јануари како ќе одиграат, не би се осудил да прогнозирам, секогаш постои можноста Морати да каже дека и вака сме конкурентни :D

Судијата имаше грешки и на двете страни, нема муабет тука. Не знам дали и шутот на Пандев заврши во раката на Камбиасо, од прво ми се виде како рака, после од друг агол не се виде баш убаво, иако шутот беше за никаде, ако одиме по правилата и тоа беше пенал.

Со Лацио ќе биде пеколно тешко, но очигледно на нас само во дерби натпреварите ни оди.

Тоа на Камби беше рака ама не беше пенал бидејќи топката удира ненадејно во неговата рака и тука немаше играч на Наполи туку Ранокија и Хуан беа поблиску д топката од Пандев затоа тоа неможи да биди пенал..а на Переира беше чист пенал(бидејќи ако не ја допреше директно топката му идеше на играчот на Наполи) ама толку пребрзо и неочекувано се случи со тоа што и судијата се збуна поради киксот на Переира и со тоа што се реши во таа ситуација топката да ја исфрла со левата ногаo_O..ама кој ги еба пак ќе речам..арно му се напрај..како штос е и гнасен тим дај боже до грло да му влегва секоја утакмица вака бидејќи веќе години наназад се тимот кој константо судиските предвидувања или грешки одат во нивна корист и само тие ќарат а Мацари се прави ненормален кога ќе победат незаслужено..

Фалкао дал 5 гола против Депортиво. Му пишав писмо на Дедо Мраз дека сакам да ни го донесе во клубот за нова година! :D

Тоа на Камби беше рака ама не беше пенал бидејќи топката удира ненадејно во неговата рака и тука немаше играч на Наполи туку Ранокија и Хуан беа поблиску д топката од Пандев затоа тоа неможи да биди пенал..а на Переира беше чист пенал(бидејќи ако не ја допреше директно топката му идеше на играчот на Наполи) ама толку пребрзо и неочекувано се случи со тоа што и судијата се збуна поради киксот на Переира и со тоа што се реши во таа ситуација топката да ја исфрла со левата ногаo_O..ама кој ги еба пак ќе речам..арно му се напрај..како штос е и гнасен тим дај боже до грло да му влегва секоја утакмица вака бидејќи веќе години наназад се тимот кој константо судиските предвидувања или грешки одат во нивна корист и само тие ќарат а Мацари се прави ненормален кога ќе победат незаслужено..
Сакаш да кажеш дека удар кон гол кој е сопрен со рака не е пенал бидејќи тука биле дефанзивците? Кое правило ти е тоа бе :)

Единствено оправдување за мене е тоа што топката беше многу млака, но и во таква ситуациа тоа е удар кон гол.

Сакаш да кажеш дека удар кон гол кој е сопрен со рака не е пенал бидејќи тука биле дефанзивците? Кое правило ти е тоа бе :)

Единствено оправдување за мене е тоа што топката беше многу млака, но и во таква ситуациа тоа е удар кон гол.
Tрета лига - југозапад:D

бидејќи топката апла од неговото тело се одби на неговата рака..ме разбираш?..неможи секоја ирга со рака во шеснаесетник да се свири пенал бидејќи зависи од ситуацијата..тука веднаш беа дефанзивците на Интер неможи сега ниту еден напаѓач да има во близина и топката ненамерно скроз случајно да удри во раката на дефанзивецот па да се свири пенал..пеналот е релативна работа затоа

Ај да причекаме снимка па да ја видам баш ситуацијата, мислам дека топката идеше кон голот и откако се одби од телото, не е дека топката застана.

бидејќи топката апла од неговото тело се одби на неговата рака..ме разбираш?..неможи секоја ирга со рака во шеснаесетник да се свири пенал бидејќи зависи од ситуацијата..тука веднаш беа дефанзивците на Интер неможи сега ниту еден напаѓач да има во близина и топката ненамерно скроз случајно да удри во раката на дефанзивецот па да се свири пенал..пеналот е релативна работа затоа

Секоја игра со рака, во било кој дел од боксот, дури топката да е шутната од петерецот накај аут, се санкционира со пенал доколку видел судијата.

Нема никакви what if ситуации, кои и чии дефанзивци биле поблиску.

Игра со рака во шестнаесетник е пенал. Може да не биде само доколку главниот и помошникот не виделе.

Секоја игра со рака, во било кој дел од боксот, дури топката да е шутната од петерецот накај аут, се санкционира со пенал доколку видел судијата.

Нема никакви what if ситуации, кои и чии дефанзивци биле поблиску.

Игра со рака во шестнаесетник е пенал. Може да не биде само доколку главниот и помошникот не виделе.

Другар јас сум фудбалски судија мене ми кажуваш сега што имам читано еден куп сменати правила?
--- надополнето: 10 декември 2012 во 02:41 ---
Ај да причекаме снимка па да ја видам баш ситуацијата, мислам дека топката идеше кон голот и откако се одби од телото, не е дека топката застана.

муабетот ми е дека пеналот е релативна работа и секоја ситуација можи да се окарактеризира како пенал..но според мене тоа не се свири и то е то

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom