Фан Клуб: Интер

Инаку не го кривам Бране, ваква крупна работа не може никој да направи без дозвола од стариот. Ова е веќе политика на клубот која ја практикуваме во последно време, очигледно има директива која се базира само на бројки.

Го глеал Морати Moneyball, па се филма сеа дека е Бред Пит, а Бранка му е Џона Хил.

Нема европска будала што би го купила клубот :)

Може да ти држи вода ова, само доколку кинезите им дале услов да им го предадат тимот во некаква финансиски кондиција, па затоа сега забрзано се прават вакви работи, само од преголемо фокусирање на катирање на трошоците, заборавиле на revenues-ите, т.е. ЛШ...

За да ги врати парите на фирмите ќе треба да го продаде клубот, бидејќи колку што знам до сега загубите се покриваа со свеж капитал, фирмите на Морати не се директно поврзани со Интер.

Не знам дали беше тука кога се водеше жестоката дискусија за ФФП и дали Интер ќе успее некако да ги пресретне барањата, но уште тогаш зборев дека е невозможно со она што ни се презентираше(од блогови, бидејќи официјални податоци така детални е невозможно да се добијат и ги нема ниту на италијанската берза ниту на интер.ит) како финансиска состојба некако да го исполниме ФФП и притоа да останеме конкурентни. Ми се чини и дека покрај сите кратење и станувањето на тим со просечни играчи, пак не ги исполнуваме условите за ФФП...

Интересно е што тогаш беше правена математиката на форумов од една страна, од страната на заштедите, као инвестиции да правиме...

Сепак, на добра позиција сме на табелата, во првенство каде Паласио, Вучиниќ и Матри се главни шпицови :) (Шева, Роналдо, Батистута, Виери, Ибрахимовиќ, Дел Пиеро, Инзаги...)

Па да у право си, тешко со префрлање на една сума на пари преку неговите фирми, зошто собрано низ годините многу пари се а и немаме никакви податоци за тоа во која форма се влезени во Интер, плус вистина дека тешко може било каков капитал да изнесе од клубот. Едино цел да му е било како да излезе од компанијата, па да пробува барем да изгледа дека не работи во дефицит, за да скокне малку цената на акциите. Мада и тоа дали држи вода.

Мене знаеш што ич не ми е јасно. Ако до таму 2007/08, дефицитот се покривал од заеми што Морати ги давал од негови пари од дивидендите што ги земал, тогаш од каде се покриваше клубот овие сезони кога неговата фирма не давала дивиденди, зошто по бројките што искачаат по весниците имаат во тој период некој дефицит од 300-400 милиони евра. Да земал заеми од банки ќе се знаеше ( а и која банка би дала такви пари на Интер), друга опција е Сарас формално да ги давало заемите, ама тоа колку е веројатно, зошто она котира на берза и би имал притисок од другите акционери. Ја неам многу длабоки познавања од сметководство, ама something doesnt add up. :)

Ни Syn не си го може со тебе :)
Долги се постовите?
Можда пишувам долги постови, ама затоа барем досаден сум. :)

Па да у право си, тешко со префрлање на една сума на пари преку неговите фирми, зошто собрано низ годините многу пари се а и немаме никакви податоци за тоа во која форма се влезени во Интер, плус вистина дека тешко може било каков капитал да изнесе од клубот. Едино цел да му е било како да излезе од компанијата, па да пробува барем да изгледа дека не работи во дефицит, за да скокне малку цената на акциите. Мада и тоа дали држи вода.

Мене знаеш што ич не ми е јасно. Ако до таму 2007/08, дефицитот се покривал од заеми што Морати ги давал од негови пари од дивидендите што ги земал, тогаш од каде се покриваше клубот овие сезони кога неговата фирма не давала дивиденди, зошто по бројките што искачаат по весниците имаат во тој период некој дефицит од 300-400 милиони евра. Да земал заеми од банки ќе се знаеше ( а и која банка би дала такви пари на Интер), друга опција е Сарас формално да ги давало заемите, ама тоа колку е веројатно, зошто она котира на берза и би имал притисок од другите акционери. Ја неам многу длабоки познавања од сметководство, ама something doesnt add up. :)
Во Сарас се он и брат му, не верувам дека смее да ја меша директно Сарас со неговото милениче... Сметководството и за фудбалски клубови е поинакво, но ни јас не го знам, не сум се заинтересирал да го погледнам. Иначе дефицит имаш во буџет, овде само годишна загуба и долгови, што и како е точно не знаеме зашто немаме официјални податоци.

Којзнае што се прави, според мене сака да си го донесе клубот да функционира без загуби, што е во ред, но е тешко да се остане конкурентен со екипи што немаат таков проблем и што веќе имаат разработено маркетинг и фудбалска школа.

Даниел Беса се опорави и поча да тренира со останатите. Со Лонго ке бидат супер ѕвезди в година.

Во Сарас се он и брат му, не верувам дека смее да ја меша директно Сарас со неговото милениче... Сметководството и за фудбалски клубови е поинакво, но ни јас не го знам, не сум се заинтересирал да го погледнам. Иначе дефицит имаш во буџет, овде само годишна загуба и долгови, што и како е точно не знаеме зашто немаме официјални податоци.

Којзнае што се прави, според мене сака да си го донесе клубот да функционира без загуби, што е во ред, но е тешко да се остане конкурентен со екипи што немаат таков проблем и што веќе имаат разработено маркетинг и фудбалска школа.

Да, загуби е правилниот термин, на тоа и мислев. Не знам што ми се увртеле дефицити во глава, можда зошто сум во дефицит со спиење од сабајле. :)

И мене тоа ми беше, а и уште ми е прво објаснување, ама многу работи што ги прават и оваа и минатите години изгледаат краткорочни. И муабетите дека имаме проект некаков ко да висат во воздух.

Него ако си отиде Снајдер, којзнае какви се муабети нема да дознаеме од кога ќе почне да трачари по медиумите, ради одмазда.
За "состаноците" по тајни соби во Апиано Џентиле на Станкович со тренерите, дека Киву е уствари вонбрачно дете на Морати, Бранка има фетиш за шешири па ја тера жена му да носи еден додека ја ебе, Морати го уби Џими Хофа, Папата го мрази Јувентус и што ли уште не. :D

Снајдер не е меѓу повиканите за утрешниот дуел со Нефчи, нормално очекуван епилог е ова. Инаку ова беше објавено на неговиот твитер профил.

Следната сезона ќе започнат со намалување на платите од 1.500 000 евра на 900 000 евра во духот на штедењето и ффп...
--- надополнето: 5 декември 2012 во 20:37 ---
Даниел Беса се опорави и поча да тренира со останатите. Со Лонго ке бидат супер ѕвезди в година.
Ќе бидат, ако не играат во Интер.

Снајдер го казниле со 10 000 евра поради кршење на клупските правила. Ова веќе нема смисла, боље нека го продадат човекот за да не се мачи повеќе и да си ја уништува кариерата со овие скапанициве од управава кои ми глумат диктатори, ебате простаците.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom