Фан Клуб: Интер

За мене најважно е што конечно Страма го формираше костурот на екипата. Нормално дека ќе се ротира многу но кога е најпотребно веќе имаме 7-8 играчи кои се фикс:
Хандановиќ
Ранокиа - Самуел - Хуан
Занети - Камби
Милито - Паласио

Касано утрчава ако играме тридент, и + 2-3 места во средина зависно од формацијата, тука ќе се ротира најмногу. Снајдер ќе биде фикс ако успее да се опорави.

Мислам дека понатаму ќе биде полесно, проблем кај нас е претенката клупа во одбрана така да се ќе зависи од тоа како ќе се справиме со повреди.

Oдбраната не е тенка многу, сега што игра со 3ца па е проблем, инаку стопери во тимов се Ранокија, Хуан, Самуел, Силвестре и Киву, плус еден од младинците и Камби по потреба, проблем прави тоа што Киву е повреден а Силвестре игра лошо али таман е за резерва, и он и Киву.

Киву кога ќе се врати и одбраната ќе е таман. Бековските позиции според мене се поголем проблем, пред Се десно, али Занети ретко се повредува па тоа е плус за тимов. Зимава скоро е сигурно дека ќе инвестираат во поквалитетен десен бек, бек плус Паулињо и пуна капа, комплетни ќе се во права смисла на зборот.

На крајот од краиштата добро е што Страма тимов го има адаптирано и на одбрана со 4ца, импровизира, ја сум против менување на тактики константно но сега за сега тоа вродува со плод а Страмачиони сигурно повеќе знае од нас тука, до душа пристапот е ист, филозофијата е иста, само има разлика во изгледот на одбраната, она од вчера му е убедливо најдобра утакмица и една од најдобрите на Интер у последниве неколку години, у топ5 влага без сумја кај мене.

Ама пак ќе кажам, да не испадне дека ширам скептизизам, на сам старт се од оваа револуција, или еволуција, сеедно, очекувам пак да се дешаваат грешки а и после она што се случуваше последни недела дена, и судиите да почнат да ги дупат. Еве сега и Наполи кикснаа, безбедна им е втората позиција, плус 4 имаат во однос на Наполи.

Оваа тројка во одбрана што ја имаме сега е далеку пред клупата. Не станува збор за ситни повреди и паузи поради картони, зборот е да не не задеси посериозна, подолга повреда па да мора да се потпираме на Киву и Силвестре. Ама како и да е, голман топ, одбрана топ, напад топ, среден ред солиден со шанси за подобрување. Одлично е.

Бев на свадба не ја гледав, ја снимав ама не е тоа тоа кога веке го знаеш резултатот.Интересното беше што вчера мислев дека е 0-0 на полувреме после дознав дека сме примиле гол во 18 секунда од офсајд (imagine the нервоза) ..
Секоја чест за Страма што успеа да ги измотивира фудбалерите до максимално ниво, ипак да направиш ваков голем пресврт после шок во 1ва мин потребно е фудбалерите да ти бидат психички појаки него ли физички :) Полека се врака стариот сјај на Интер и сите анализи веке ги направивте околку играта само уште две работи кој не ги прочитав.
Ранокија пак не беше на висина, мислам дека му пага формата во лош временски период и ,
дали ке има место за Снајдер ,Кутињо и Алварез во тимов?

Форца!

Страмачиони кажа дека знаел дека ќе победат уште на полувреме откако видел каков е односот на терен и Јуве на што личеле, односно, дека она што го замислил имало ефект али ете околностите, судии и протекции, си го направија своето у први 45 минути. Скај известија дека Таљавенто бил известен од линискиот дека Асамоа бил во офсајд ситуација ама овој не сакал да ја преиначи одлуката.Барај логика тука, ова веќе не влегува во дефиницијата за грешка на еден судија.

Сега е време натпреварите против послабите противници да преминуваат во рутина, зашто после ваков триумф све под дифолт е на максималното ниво, ја имаат потребната сигурност и самодоверба, после ова ваљда им се укотви у нивните глави фактот дека оваа година се јак тим, и пак ќе кажам, ова све се дешава без Снајдер кој за мене такоџе е една од клучните алки во овој тим откако веќе системот на Страма се дефинираше, до неговата повреда шараа бараа, едноставно не беше тоа-тоа цел тим.

Се тргна во нагорна линија откако беа победени Фиорентина кои покажаа каков тим се оваа година, а они беа издоминирани, од тука се виде дека тимот почна да напредува и од тој момент до ден денешен констатно прават еден прогрес кој вчера кулминираше.

Sto da kazam super sekoja cest na igracive,na gargano i nagatomo u prvo poluvreme imae nekoi kiksevi ali jbg nikoj ne ocekuvase deka ke primimi od ofside tolku brz gol,ova ne da e pobeda samo protiv juve tuku i protiv sudiite,ne vidoa cist ofside sto bese skoro 1metar a na sprotifnata strana go vidoa ofsidete na palaciao,pa posle cist crven ne mu dadoa,sea ke ni se vrati sneider i sredniot red ke bide uste po top,valda casano ke ide u glupa ama ke imame super sreden red super napad i fantasticna odbrana IDEME NA TITULA

Излезе некое видео од натпреварот со коментар на Скарпини?

Novinar:-''Milito jesili ikada prevarijo zenu!?''
Milito:-''Jesam!''
Novinar (zacudeno):- ''Pa kad si prevaijo zenu, Milito!?''
Milito:- ''Veceras kad sam naguzio staru damu!

Дали приметивте дека оваа серија ја направивме без Снајдер? Исто и лани беше со Ранко, кога направивме серија од 7 по ред тогаш Весли не играше. Јас од се срце го очекувам во тимов, одличен ќе е за 3-4-1-2, ќе ги храни со топки Милито, Паласио и Касано само ептен е стакленко, никако да фати ритам и да изигра неколку месеци по ред.
Мислам дека голема пресвртница за тимов оваа сезона е тоа што Страма успеа да ја пронајде правата формула за тимов и да создаде страшна одбрана, а и Камби е прав лидер на екипата оваа сезона. Ќелавкото игра на врвно ниво, маестрален е, погледнете како само ја организира целата екипа и во одбрана и во напад. Друга му е улогата во 4-2-3-1, а сосема друга во оваа новата на Страма.

И гледам никој не пиша до сега, Интер оваа сезона игра пресинг по целиот терен, вчера ги бркаа играчите на Јуве буквално од нивниот шестнаесетник. Ова е една од главните причини поради која Интер бележи добри резултати, поради овој пресинг вчера Јуве беше ставен во џеб, немаа идеја што да прават, се погубија тотално. И тука Камби одлично ги организира и ги распоредува играчите. И тука палец горе за Страма, што знае да го искористи потенцијалот и интелигенцијата на Камби.

И гледам никој не пиша до сега, Интер оваа сезона игра пресинг по целиот терен, вчера ги бркаа играчите на Јуве буквално од нивниот шестнаесетник. Ова е една од главните причини поради која Интер бележи добри резултати, поради овој пресинг вчера Јуве беше ставен во џеб, немаа идеја што да прават, се погубија тотално. И тука Камби одлично ги организира и ги распоредува играчите. И тука палец горе за Страма, што знае да го искористи потенцијалот и интелигенцијата на Камби.

Добро де знаеме одамна дека ти е Камбиасо симпатија но не знаев дека дотолку сериозна била работата:D..ако не искажи се убо ќе го исконтактираме некако чоекот ако сакаш да се запознаете:icon_lol:

иначе
Palacio-Inter.jpg

Ezequiel-Lavezzi.jpg

Buy Lavezzi they sayed
He will be better the sayed

426595_339386192815123_1287509086_n-300x196.jpg

haters gonna hate
trollers gonna troll

:pos:
Не го гибај ќелавкото, да не ни е он ќе се чешаме. :D
Следно коло против Аталанта во Бергамо, екстра тешко гостување ќе ни е, Аталанта стандард тврд орев е на домашен терен, ќе мораат многу да се запотат за да победат.

Де бе, што го направите Паласио вие, демек Меси е...

Лавеци, Кавани, Санчез, Јоветиќ... се играчи што во секој момент би ги земал во тим, пред Паласио секако...

Оценки според Гоал.ком
Жуан треба многу повисока оценка.
иначе неможам да си поверувам на очиве која ѕверка е занети, секоја година си велам оваа ќе седне на клупа стар е човекот, тој гази ко да е во најдобри години животот. ако продолжи вака ќе игра до 70 години.
ме интересира Сантон како се снаоѓа во Њукасл, го гледав денеска добро изигра против ливерпул

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom