Супер одигран натпревар, одлична победа.
Против Милан не бев задоволен со играта, ама дерби си е дерби, па си поќутив, а денес ме демантираа.
Прво да почнам од одбраната.
На Оби позицијата не му беше погодена, се сложвам, а и свежо вратен е по повредата, ама Катанија не ни напаѓаше на неговата страна, па не се осети толку дека нешто фали. Останатите тројца стандардно солидни, немам замерки, Катанија скоро и да немаше некој посериозни шанси, па мислам дека можи да се речи дека одбраната беше на ниво.
Средниот ред беше исто така солиден, Мудингаи воопшто не беше лош, не се истакна премногу, ама направи то шо и можи да се очекува од негов профил на играч, бркаше топки, пресече некоја акција и то е то, сосема доволно.
Камби ѕвер! Мислам дека ни Снајдер да играше немаше да ги изигра тие пасови, нафрлања и се`. Мен оф д меч, барем за мене.
Е са нападот беше малце проблем денес. Се создаваа многу шанси, нема збор за то, ама мислам дека на моменти фалеше присебност, особено кај Паласио кој беше малку деконцентриран, па заеба неколку потенцијални шанси, ама то е разбирливо ради повредата. Милито судиите го имат тро на удолу земено со офсајдите, имаше 2 чисти позиции за кои беше свирен офсајд, то е то, јебига..
На крај се` си дојде на место, предобар гол на Паласио, кој очекувам да биди и подобар во наредните утакмици.
Исто одлично изиграно од Страма на тактички план (со исклучок на позицијата на Оби, грешка која за среќа не не` кошташе примен гол).
Во првиот дел, претпоставувам по налог на тренерот, се форсираа тие долги топки кој очигледно им беа проблем на одбраната на Катанија, па така дојдовме до неколку шанси, така падна и голот.
Во одбраната имаше неколку ситни трзавици, малце имавме среќа шо Катанија утна, ама реално Катанија не е екипа која е кадарна да ги казнува сите грешки на одбраната. Битно во случајов е то шо немаше резултатски последици. Настрана од то, имаше и добри интервенции од Ранокија и Хуан, кои се` поќе и поќе ми се свиѓат, многу ми е мило да ги гледам.
Во второто полувреме пак, Катанија беше приморана да нападни, па за нас се отвори мноогу простор. Се редеа шанси, а замените беа многу логични, Алварез е играч кој знај да дај добар пас, да ја отвори лесно одбараната, исто и Гаргано и Гуарин не се лоши во тој поглед, особено во однос на Мудингаи и со вадењето на Оби и враќањето на Капитенот на бек, имаше и простор и играчи за да се создаваат многу шанси. Така падна уште еден гол, а можеа да паднат и поќе.
Сума сумарум, мислам дека одигравме добар натпревар, барем јас сум задоволен.