Фан Клуб: Интер

СТАНКОВИЧ ВО ЈАНУАРИ ВО АМЕРИКА

Дејан Станкович би можел од јануари да се пресели во некој од тимовите во САД како јавуваат италианските медиуми. Тој е надвор од тимот поради повреди. Исто така во јануари во САД би можел да оди и играчот на Челзи Френк Лампард во тимот на Ла Галакси каде би му правел друштво на Бекам.

Првото полувреме очајно играа..на тоа се должи смешната поставеност која ја направи Страма со Мудингаи,Камбиасо и Занети на средина и Паласио и Милито трчаа за сите бидејќи овие тројцата немаат ни к од креативност..на Оби му ја згрешија позицијата...

Во второто полувреме веднаш се почуствува разлика кога влегоа Гаргањо,Алварез и Гуарин и веќе тогаш задржваа топка и почнаа да прават шанси..а Камбиасо страшно ме нервира..ќе изигра една добра утакмица и 15 лоши и после добар бил..арно Катанија што се очајни да беа малце попристрасна екипа немаше теорија да не изгубиме со Камбиасо и Занети на средина...со Болоња ќе биди пеколна тешка утакмица бидејќи тие се квалитетен тим

Ја не знам што те нервира кај Камбиасо? Најдобар и најконстантен играч ни е до сеа сезонава.

Супер одигран натпревар, одлична победа.
Против Милан не бев задоволен со играта, ама дерби си е дерби, па си поќутив, а денес ме демантираа.
Прво да почнам од одбраната.
На Оби позицијата не му беше погодена, се сложвам, а и свежо вратен е по повредата, ама Катанија не ни напаѓаше на неговата страна, па не се осети толку дека нешто фали. Останатите тројца стандардно солидни, немам замерки, Катанија скоро и да немаше некој посериозни шанси, па мислам дека можи да се речи дека одбраната беше на ниво.
Средниот ред беше исто така солиден, Мудингаи воопшто не беше лош, не се истакна премногу, ама направи то шо и можи да се очекува од негов профил на играч, бркаше топки, пресече некоја акција и то е то, сосема доволно.
Камби ѕвер! Мислам дека ни Снајдер да играше немаше да ги изигра тие пасови, нафрлања и се`. Мен оф д меч, барем за мене.
Е са нападот беше малце проблем денес. Се создаваа многу шанси, нема збор за то, ама мислам дека на моменти фалеше присебност, особено кај Паласио кој беше малку деконцентриран, па заеба неколку потенцијални шанси, ама то е разбирливо ради повредата. Милито судиите го имат тро на удолу земено со офсајдите, имаше 2 чисти позиции за кои беше свирен офсајд, то е то, јебига..
На крај се` си дојде на место, предобар гол на Паласио, кој очекувам да биди и подобар во наредните утакмици.

Исто одлично изиграно од Страма на тактички план (со исклучок на позицијата на Оби, грешка која за среќа не не` кошташе примен гол).
Во првиот дел, претпоставувам по налог на тренерот, се форсираа тие долги топки кој очигледно им беа проблем на одбраната на Катанија, па така дојдовме до неколку шанси, така падна и голот.
Во одбраната имаше неколку ситни трзавици, малце имавме среќа шо Катанија утна, ама реално Катанија не е екипа која е кадарна да ги казнува сите грешки на одбраната. Битно во случајов е то шо немаше резултатски последици. Настрана од то, имаше и добри интервенции од Ранокија и Хуан, кои се` поќе и поќе ми се свиѓат, многу ми е мило да ги гледам.
Во второто полувреме пак, Катанија беше приморана да нападни, па за нас се отвори мноогу простор. Се редеа шанси, а замените беа многу логични, Алварез е играч кој знај да дај добар пас, да ја отвори лесно одбараната, исто и Гаргано и Гуарин не се лоши во тој поглед, особено во однос на Мудингаи и со вадењето на Оби и враќањето на Капитенот на бек, имаше и простор и играчи за да се создаваат многу шанси. Така падна уште еден гол, а можеа да паднат и поќе.

Сума сумарум, мислам дека одигравме добар натпревар, барем јас сум задоволен.

Ја не знам што те нервира кај Камбиасо? Најдобар и најконстантен играч ни е до сеа сезонава.

бидејќи кога играј тој исто е како да играме со играч помалце...го претрчваат како дете мало,во напад е бескорисен,освен уфрлување во празно ништо друго не прави во напад,со подобра и потркачка екипа го нема никаде изгубен во просторот е,што е интелегентен е ама човекот веќе е издишан балон како да неможи да трча и тоа е евидентно а со тоа губи тимот веќе две години..и скоро 50% од пасовите ги греши а другите назад ги враќа..

Добро второ полувреме. Уште ги играме на раб натпреварите, ама ајде, победуваме.

Ранокија беше многу добар денес. Одличен. Оваа сезона игра за парите кои ги плативме за него. Точно е и дека, тоа што играме со 3-ца централни и двајца дефанзивци во средина му помага, ама се гледа и кај него напредок. Доби континуитет во играта.

Ај сеа да не случајно и Партизан направат историја против нас. :)

бидејќи кога играј тој исто е како да играме со играч помалце...го претрчваат како дете мало,во напад е бескорисен,освен уфрлување во празно ништо друго не прави во напад,со подобра и потркачка екипа го нема никаде изгубен во просторот е,што е интелегентен е ама човекот веќе е издишан балон како да неможи да трча и тоа е евидентно а со тоа губи тимот веќе две години..и скоро 50% од пасовите ги греши а другите назад ги враќа..
Ти брат сериозно мора да посетиш некоја институција, извини вака што ти кажувам али боље некој на време да воочи дека нешто не е у ред со тебе. Пред некој ден тврдиш дека Пелисие и Кардозо се боље играчи од Марио Гомез, сеа го велиш ова за Камби, стварно неам зборови.

Ти брат сериозно мора да посетиш некоја институција, извини вака што ти кажувам али боље некој на време да воочи дека нешто не е у ред со тебе. Пред некој ден тврдиш дека Пелисие и Кардозо се боље играчи од Марио Гомез, сеа го велиш ова за Камби, стварно неам зборови.

Чекај малце бе ти трвдиш дека за Камбиасо не сум во право???..па демантирајме со аргументи а не да пишиш глупости..за Гомез ќе си пишиме во соодветната тема не сакам тука да тролам безврска..а за Камбиасо се што напишав е чиста вистина..ајде вака размисли каде згрешив??..Не ги греши повеќе од пола пасови???..не го претрчуваат како мало дете???..можи да трча ид а брка по сите страни???..не се уфрла на секое беспотреба???..бескорисен е во напад??..ајде размисли дали овие работи не се чиста вистина па после соодветно реплицирајми со аргументи а не дека треба да ги посетам душевните болници во бардовци и демирхисар...

Џони не збори глупости, на овој меч беше најдобар, а ме боле Стојко за изминатите.
Збориме за овој меч,а не за против Хајдук.

Џони не збори глупости, на овој меч беше најдобар, а ме боле Стојко за изминатите.
Збориме за овој меч,а не за против Хајдук.

ајде сега не бидете контрадикторни и како децата од 4врто оделение да менувате мислења..јас не пишав за овој меч читај малку пред да реплицираш...

до пред две утакмици сите плукавте и пцуевте по Камбиасо поради неговите лоши изведби сега изигра една добра против просечен тим Катанија и ајде добар бил...господ да чува

Камби сезонава е еден од најдобрите играчи у тимов, пред фактите и боговите молчат, и ја сум за што подинамични фудбалери у средината, ама Камби си ја подигна својата игра и јебига, не можам пред тоа да замижам, али и Гаргано и Гуарин се доста интересни фудбалери кои заслужуваат првотимски статус.
На слатки маки е сега Страмачиони, освен ако не игра со сите тројца, а напред да отпадне некој, или по потреба Камби ко стопер да игра во формација со 3ца во одбрана.

п.с. Партизан е одлична прилика конечно некој тим да се размонтира на Меаца, слаби се доста сезонава а потребна е една таква победа, ако не, ќе ги почекаме оние дрвата Нефчи или како и да се викаа.

Чекај малце бе ти трвдиш дека за Камбиасо не сум во право???..па демантирајме со аргументи а не да пишиш глупости..за Гомез ќе си пишиме во соодветната тема не сакам тука да тролам безврска..а за Камбиасо се што напишав е чиста вистина..ајде вака размисли каде згрешив??..Не ги греши повеќе од пола пасови???..не го претрчуваат како мало дете???..можи да трча ид а брка по сите страни???..не се уфрла на секое беспотреба???..бескорисен е во напад??..ајде размисли дали овие работи не се чиста вистина па после соодветно реплицирајми со аргументи а не дека треба да ги посетам душевните болници во бардовци и демирхисар...
Брат фигуративно беше кажано не паничи да го ебам, или стварно помисли дека треба да посетиш некоја институција? :icon_lol: Кажи ми дали се потребни аргументи после денешнава утакмица? После утакмиците со Милан, Нефчи, Виола? Не ми е целта сеа да ти пишувам колку претрчал Камби, колку топки исекол, едноставно се виде тоа денес, се бореше како лав, 200 акции им скрати, имаше и асистенција, страшен перформанс. Камби не е Роналдо па да дрибла и цело време да биде во кадарот на телевизорот, он си ќути и си работи, негова задача е да ги крати акциите на противниците и да ја олеснува работата на одбраната. Оваа сезона тоа го прави на фантастичен начин и може да кажам дека досега тој ни е најдобриот играч заедно со Касано. За лани се слагам дека имаше страшна дигресија во формата, но знаеме сите зошто беше тоа така, не беше само кај него таа дигресија туку кај 90% од фудбалерите.

п.с. Партизан е одлична прилика конечно некој тим да се размонтира на Меаца, слаби се доста сезонава а потребна е една таква победа, ако не, ќе ги почекаме оние дрвата Нефчи или како и да се викаа.

Со онаква поставеност како што тера Страмачиони ни Дрита од Боговиње тешко дека ќе ја размонтираме
--- надополнето: 21 октомври 2012 во 17:57 ---
Брат фигуративно беше кажано не паничи да го ебам, или стварно помисли дека треба да посетиш некоја институција? :icon_lol: Кажи ми дали се потребни аргументи после денешнава утакмица? После утакмиците со Милан, Нефчи, Виола? Не ми е целта сеа да ти пишувам колку претрчал Камби, колку топки исекол, едноставно се виде тоа денес, се бореше како лав, 200 акции им скрати, имаше и асистенција, страшен перформанс. Камби не е Роналдо па да дрибла и цело време да биде во кадарот на телевизорот, он си ќути и си работи, негова задача е да ги крати акциите на противниците и да ја олеснува работата на одбраната. Оваа сезона тоа го прави на фантастичен начин и може да кажам дека досега тој ни е најдобриот играч заедно со Касано. За лани се слагам дека имаше страшна дигресија во формата, но знаеме сите зошто беше тоа така, не беше само кај него таа дигресија туку кај 90% од фудбалерите.

знам точно која му е задачата на Камбиасо но човекот едноставно станува бескорисен без разлика што си ја подигна формата и е подобар од минатата сезона каде и цел тим беше раштиман оркестар и не се зема за репер кој било играч..
Ти пишувам дека Камбиасо не заслужува прва постава пораид многу причини а една од тие причини е трчањето(најбитната) и секако неповрзаноста во средниот ред при градењето на акциите..многу просто и едноставно

Ne sakam da slusnam nitu eden LOS ZBOR za deckite so igraat vo odbrana i drugite so pokrivaat vo odbrana

Sezonava od 8 utakmici samo na 3 imam primeno golovi ako prodolzat taka liga sampioni ne ni bega so mislam deka e maksimalniot dostrel na ovaa ekipa na inter (daj boze za pojce)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom