CurvaSudMilano
Бате, нијансите види ги на табелата и ќе стигнеш дo равенство во кое вика 2x = y
Aко ги замениме непознатите x и y соодветнo доаѓаме до тоа дека Интер е дупло подобар од Милан. Или ако вие завршите со 35 бода, ние ќе имаме 70, тоа нијанси ли се? Ако продужиме со ваква разлика у "нијанси" крајниот исход на табелата ќе биде тој, па еве сам одговори си на прашањето и стави прст на чело.
Syn
Со оваа игра ако треба да се дичиме, ондак кај ни е крајот. Ми се се*е од 87 минутно бранење, да црвен имавме, а од 3та до 45та минута што беше разликата со тоа после. Уствари има една разлика, у прво се браневме со 11, у второ со 10.
Менталитетот е никаков, тоа е муабетот, дај шугав гол и брани се?!
Остај ти Милан не можеле гол да дадат, уморни биле, ова биле, она биле. Па и нашиве беа на гостовање преку неделата, Милан играше и ден-2 пред нас, ние у четвртокот игравме, од каде муабетот дека нашиве поодморени биле?! Кого одмараше? Милито? Па боље да не го одмараше... Бар тоа ќе му беше алиби, "стар е, треба да одмори, а-у...“
Ќе ни дојде некоја опасна екипа и ќе ни брцне 2-3 парчиња (Удинезе тип на екипа), извини која сигурност ја имаш ти со Самуел и Ранокија назад? Ранокија е лептир невиден, да влага у “форма“ ама не ми е Интер-капацитет, искрено. Вчера рацете ќе му ги скршеше на Ханданович, коа овој со прсти му ја тргна на Пацо од глава топката. Хај-хуј е.
Самуел го газат годините, побрз напаѓач и ела да те видам. Ќе се бркаат по терен.
Хуан што игра, имавме среќа со него, иако вчера направи глупост коа Боатенг ја рогна поред гол у прво полувреме, со клизач му ја земаа.
Муабетот дека уште 300 минути не можеле гол да дадат е безвезе, и сам викаш дека и Кристијано и Меси да се кај нас, Милан ќе бидат кадарни да скинат бодови. Истото е, само скратено, Милан у секое време може да даде гол, да бидеме реални и вчера беше така.
Да не беше црвениот за Нагатомо, судијата ќе свирнеше пенал вчера (Робињо), јас така мислам. Им поништи гол по кој рипнаа сите на него, ќе компензираше после тоа.
У ваква победа не уживам, па последна да е. Такво мачење вчера, одамна неам гледано.
После 2-3 кикса да не почнете и вие да кукате по Страмачиони, ми се филма тука лажна скромност и гушкање ко ЛШ да освоил после секој гол.
Изглеа одбојка тренирал ко мал, па после секој поен (чив и да е) е научен на “гушкање“.
И на аути коа ќе има, нек се гушка со тој најблиску до него, му ебам тоа пациентот. Катанаџото гомна да јаде у споредба со неговава игра.
Коа стигнавме да гледаме утакмици ко со оние од Азербејџан у четвртокот и у старт да не знаеме што не чека, еби му мајката.
Интер во моментов у двомеч со екипи ко Рубин, ПСВ, Ајакс, Хамбургер, Анжи, Шахтјор (ќе ни ја скријат топката овие), Бате Борисов, Селтик, Евертон, Лацио... едноставно не е фаворит.
Порано овие екипи секогаш сме ги гледале ко лесен залак и ко 6 бода у групна фаза. Сеа... .!.
Ќе дојде моментот коа масовно ќе го колнеме младинецов од тренер, али ај. Дај боже да грешам.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 17:53 ---
Да не сте со Syn у некое нет кафе низ градов, исто мислите мајку му. Па и исти фрази глеам.
Уште оној зборон за “утакмица“ да го прочитав, уште не можам да му се изначудам, а и да го запамтам како беше
Чудо, чудо...
Сампдорија, Катанија... Не е исто Киево и Торино?! Па види ја играта, со Торино поготово ми текнува. Таа е играта, една те иста = никаква.