Фан Клуб: Интер

ЕЈ а Хуан ќе го дававме на позајмица за да игра СИЛВЕСТЕР ц ц ц
и ФАЛА на Наполи за позајмицата на Гаргано....:cool:

Тоа е, за Рафа ми е, а ние пак играме ЛЕ...

Чудно како моите прогнози за ЛЕ се остварија а вашите за Барса игра на Интер под водство на Гвардиола не се остварија...

Небитно, тоа што го пишав е слабост, дали е Рафа или Мурињо тренер, слабост и грешка е таква поставеност, факт...

само сум реален,да дојде поспремна екипа од оние умренине со кои игравме вечерва,па ќе не отворат бе,не си прајте бајрам со мозокот.
Ај што тепавме на мускули тепавме,ама онаква игра со рогање топки напред без идеја и концепт,тешко нас.

П.С Што ќе кажеш за Милито вечерва,и за неговиот “гол’’ ? :D
A по што го заклучуваш ова, и со Мурињо се бранеа со цел тим назад, и со Мурињо знаеа да играат бункер, да не бевте задоволни од првата текма Интер - Барса од групната фаза ? Интер со автобус пред гол играше на домашен терен, среќа за нив што заврши дуелот 0-0, добро ги памтам тогашните ставови, вака освојување на ЛШ никад.

Премногу цепидлачите, што се однесуваше до мене и 400 минути можеа да играат ко што играа, гол не примаа, зашто да комплицираат и да им отворат поголем простор на нивниот напад кој беше составен стриктно од универзалци ... плус Емануелсон, па токму тоа они и го сакаа, зашто да изиграат нешто што нив би им одговарало ? А водат.

Реков, не можете да знаете која била концепцијата на Страма бидејќи цело второ играа со играч помалку, во фудбал некад и свесно се препушта посед на противник во ситуација кога тимот и нема играчи што би можеле ко Барса тика така да тераат и да ја држат топката во свои нозе, поготово не кога Милан од старт смени у 6та зашто за нив само една опција имаше денес, победа. Во второ заморот ги удри, ама како тоа Интер да го искористи кога беа со играч помалку на терен ?

Интер никад не играле таков фудбал, Лига на Шампиони освоија со стандард помал посед од сите противници ( Баерн 70% наспроти 30те на Интер, Интер - Челзи првата дома, 2-1 за Интер, посед за Интер 40%, за Челзи 60%, со Барса не мора ваков податок да ти барам, исти е ко и претходниве ), тоа се дешаваше и денес во прво, дадоа гол и ги оставија Милан да диктираат темпо ( играат офанзивно, имаат профил на играчи за таков фудбал, мораат да победат, домаќини се и ја имаат подршката од поголемиот дел од стадионот ), а со тоа нивно темпо и игра можеа до нареден месец да си тераат вака, импотентност до јаја, гледаш и знаеш дека Интер не прима гол, Васиљ на Кирца од 60та минута му ги честиташе парите. :pos:
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 01:51 ---

Чудно како моите прогнози за ЛЕ се остварија а вашите за Барса игра на Интер под водство на Гвардиола не се остварија...

Небитно, тоа што го пишав е слабост, дали е Рафа или Мурињо тренер, слабост и грешка е таква поставеност, факт...
Добро ок не мора негативна енергија да шириш, делуваш ко да ти е криво што Интер заличи на тим и ги победи Милан, сериозно.

Морам да се сложам , настрана вечерашниов натпревар , против Фиорентина со играч повеќе Интер се повлече и ја препушти контролата. Според тоа што го гледам од Интер сезонава премногу ниско поставена одбрана (премногу се збиени стоперите и средниот ред што наликува на бункер), со 2 паса му се дозволува на противникот да дојде на 30 метри.

A по што го заклучуваш ова, и со Мурињо се бранеа со цел тим назад, и со Мурињо знаеа да играат бункер, да не бевте задоволни од првата текма Интер - Барса од групната фаза ?

што би рекол IoSono,тука прекинав да те читам.

Добро ок не мора негативна енергија да шириш, делуваш ко да ти е криво што Интер заличи на тим и ги победи Милан, сериозно.
Да бе, тоа што не пишувам јавно дека сум задоволен од мизерни победи не значи дека ми е криво што Интер почнал да победува(и лани ги победи Милан, 2 пати, а ние играме ЛЕ, џаст сејин...)...

Еве едно делче од муабет со ИОсоно: АБе што ги ебам, 4-0 конечен :D

Разочаран сум зашто очекував повеќе, многу повеќе, лани не очекував и не се разочарав, сега сум разочаран, а убаво потсети и дечкото што е за јувентус за повлекувањето со играч повеќе против Фиорентина, или и тоа беше како Мур со Барса... Којзнае... Премногу копирање на Мур не е на арно...

Слушни го Кареза, еден од најдобрите коментатори на Скај Италија што вели за таа ситуација, чист фаул, deal with it ...
Немој и ти ко Алегри да плачеш, тоа е одлика само на лузери, играч повеќе има цело полувреме а вика судиите ги оштетиле :pos:( наместо да објасни како Милан за 90 мин, 45 со играч повеќе, немаа асална шанса за гол и беа безидејни ) , вакви фаули на средина на терен свират а не па со голман, примери мал милион, ако веќе планираш оваа дискусија тука да ја начнуваш, тогаш би ти препорачал у темата за дербито тоа да го направиш или онаа за Серија А зашто ете и сам се увери дека ние тука глумиме објективност а во суштина сме многу субјективни. :icon_lol:
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 01:29 ---

Мхм, сигурно, затоа Милан шанса за гол не направија, остај го Бене, криво му е што практикантов е бољи од Рафа а има полош тим од неговиот.
Незнам каде виде да плачам, во темата за дербито многу објективно си кажав како стои ситуацијата а овде само сакав споредам навидум слични ситуации.
Толку трубиш за лошата игра на Милан па кажи каде е таа добра игра на Интер молим те? Не негирам дека Милан беа мизерија ама барем се обидуваа, трчаа,сврзуваа пасови, шутираа што незнаат сеа тоа е тоа ама па Интер даде гол од прекин, имаше една шанса поради грешка на голманот и тоа е тоа остатокот од натпреварот го помина на својата половина (шеснаесетник)

што би рекол IoSono,тука прекинав да те читам.
Ај ај, не мора да дочитуеш, што има врска ако играле со Барса, Интер слаби да не беа таа сезона па да играат таков фудбал дома ? Па на крајот тројна круна освоија па сеа види каков тим имаа ( еве нека не се Барса, Динамо Киев дома истата година, едвај нерешено ) , ама очигледно не можеш да ми ја укапираш поентата па сеа ми глумите лудило дека Страма утнал денес, демек Интер тепаа ама ние незадоволни сме, ова е големиот Интер, Милан се мизерија, требаше 10-0 да ги победиме, па еве бе, Интер лани беа мизерија, што се деси на двете текми со Милан ? Поготово на последната, 4 парчиња пиеа, ништо не значи тоа дека Милан биле бедурија, какви и да се увек ќе бидат кадарни да го земат скалпот на Интер и да ги победат у буквална смисла на зборот, у секој можен поглед да ги издоминираат ...
Да играа со Пескара, ќе ве разберев, вака јок.

Олабавете со ширењево на негативна енергија, досадно е и непотребно е ... и тоа по победа над Милан со играч мање пола текма вие со муабетиве и цепидлачењава, дали некој ова приметил дали некој она. :eek:
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 02:13 ---
Незнам каде виде да плачам, во темата за дербито многу објективно си кажав како стои ситуацијата а овде само сакав споредам навидум слични ситуации.
Толку трубиш за лошата игра на Милан па кажи каде е таа добра игра на Интер молим те? Не негирам дека Милан беа мизерија ама барем се обидуваа, трчаа,сврзуваа пасови, шутираа што незнаат сеа тоа е тоа ама па Интер даде гол од прекин, имаше една шанса поради грешка на голманот и тоа е тоа остатокот од натпреварот го помина на својата половина (шеснаесетник)
Прво одговори си на прашањето дали Милан ги задоволија вкусовите за тим кој МОРАШЕ да победи и победата им беше једина опција денес за да го имаат потребниот моментум за сезонава ?

За Интер не се замарај како играле, ни ја многу не се умарам со тоа, дадоа гол на сам почеток од меч, тоа сакал ти или не влијае на цела концепција и кај ДВЕТЕ екипи, не можеш да знаеш како ќе играа Интер доколку не го дадеа тој гол, ама ете, го дадоа, го имаа потребното водство, Милан од тој момент, ко екипа за која реков, МОРА да победи, убаци у 6та и удри апла на напад, Интер свесно им ја препушта играта ( мада, Интер стандард тоа го практикуваат, дадов примери и со Мур ) и тоа беше тоа, незнам дали ти ( а и дел од останативе тука ) сваќаш дека по голот на Самуел, Милан беа на потег, не Интер, поготово не откако и Нагатомо беше исклучен.

Е сеа Милан, ко екипа која мора да победи, екипа која на почетокот од мечот го прими од Самуел, екипа која имаше цело полувреме играч повеќе, што успеа да направи ? Едно ебано ништо, а вие се фаќате тука за Интер, абе Интер дојдоа, видоа, победија, чао џаци, немаа потреба да комплицираат кога од другата страна имаа екипа некадарна да создаде асална шанса за гол цел меч, погоре поставив прашање, зашто во таква ситуација, покрај водството, да ја играат Интер играта која апла би им одговарала на Милан и нивниот напад ? А водеа ...

Нонсенс.

^
Не ги задоволија вкусовите еве ако сакаш ова да го кажам за да се осеќаш подобро, многу едноставно е да ги задоволеа "вкусовите" ќе победеа.
Ти си тој што и тука, и на темата за дербито пишуваш за тоа каква била играта на Милан.
Еве ти друго прашање која шанса за гол ја направи Интер?

^
Не ги задоволија вкусовите еве ако сакаш ова да го кажам за да се осеќаш подобро, многу едноставно е да ги задоволеа "вкусовите" ќе победеа.
Ти си тој што и тука, и на темата за дербито пишуваш за тоа каква била играта на Милан.
Еве ти друго прашање која шанса за гол ја направи Интер?
Јас играта на Милан ја потенцирам од аспект на тоа дека беа прочитани ко селски буквар, не беше случајност тоа што 90 минути беа безидејни, како и да ја вртиш, глупо е човек да не каже дека Милан беа убер бедни, од друга страна за Интер ти реков, дојдоа, видоа, победија, дури и ова денешно нивно издание беше замисли, повеќе од доволно за победа.

Инаку Интер првата шанса за гол ја направија у 2ра минута по што и падна голот, втората момент подоцна, кога Милито се избламира, не ме интересира дали од мртва игра паднал голот, или имале 100% шанса по грешка на Абијати, све е тоа дел од оваа игра, за едно полувреме во ваков голем натпревар, гол на сам старт од меч и остатокот од сликата на првото полувреме е повеќе од задоволително за мене, инаку мечот се игра 90 минути, не можеш да знаеш дали Интер во второ ќе немаа пак зрели шанси за гол од изградени акции овој пат, на крај краева најсериозната шанса у второ пак ја имаа Интер ... по изградена акција.

Во фудбалот постојат мал милион тактики и варијанти, денешниов пристап на Страма беше одличен за ваков натпревар, штета што во целост не можеше да го спроведе својот план ради Нагатомо, рачунај, убер офанзивен пристап на Милан, плус замор, простор за контри колку сакаш, и со играч мање имаа простор за вакво нешто, само Гуарин беше доста неприсебен при пасовите, а Паласио лошо финишираше.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 02:35 ---
Морам да се сложам , настрана вечерашниов натпревар , против Фиорентина со играч повеќе Интер се повлече и ја препушти контролата. Според тоа што го гледам од Интер сезонава премногу ниско поставена одбрана (премногу се збиени стоперите и средниот ред што наликува на бункер), со 2 паса му се дозволува на противникот да дојде на 30 метри.
Ајде за ова до некаде да се сложам, ама кога ќе го земеш во предвид фактот дека Интер со Страмачиони до тој меч со Фиорентина само еднаш играше со формацијата која сега ја форсира, 3ца во одбрана, нормално е да очекуваш дека на старт ќе имаат проблеми, со Киево беа лоши, со Фиорентина прво го изиграа маестрално, во второ паднаа на кондиционен план, али ете, после играчот плус на терен, имаа простор да дадат уште 1 гол али не запнаа ко у прво, дали инструкции на Страма или едноставно, замор, не можеме да знаеме, факт е дека тимот не беше навикнат, а и уште не е потполно навикнат на овој нов формат па нормално е да има фалинки.

Периодот со Страма лани, плус летово, значи подготвителни мечеви, тренинзи и слично, во ниту еден наврат не користеа ваква формација, па сеа победа против Киево гости, со Фиорентина дома, тим кој е одличен сезонава и кадарен за 3то, 4то место, оние азербејџанцине гости, плус Милан ко гости, so far, so good, битно е што имаат подобрување во играта, добија на стабилност во сите сегменти на теренот, односно, го добија потребниот баланс ... сега за сега, во иднина, ќе видиме.

Според мене не е формацијата во прашање , со формација не се брани или напаѓа, туку пристапот и менталитетот на тренерот. Значи не ми е тука целта ра критикувам , туку само изнесувам мислење од тоа што сум го видел , а сезонава Интер сум го гледал 5-6 пати во овие 7 кола.

Од почеток на сезона Интер игра во тој стил, еве на пример и против Торино при 0-1 секој напад на биковиве беше потенцијална шанса за гол токму поради таа ниско поставена одбрана и само неприсебноста (неспособноста) на играчиве од Торино и среќата која ја имаше Интер таа вечер дојде и до втор гол и победа.

И за вечерашниов натпревар , црвениот картон не беше клучен фактор за Интер да се повлече, едноставно така делува тимот оваа сезона, што според мене не е правилно на секој противник да му се дозволува да ја контролира играта , без разлика дали тоа бил Торино или Милан или Јуве...

Без разлика што сум навивач на Јуве , мислам дека Интер не би поминал добро со вака ниско поставена одбрана против агресивни тимови како што се Јувентус и Наполи оваа сезона, кои гризат 90 минути на средината и вршат постојан пресинг на 30-40 метри од противнички гол.

Ќе видиме ... ќе видиме.
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 03:00 ---

:D

Ај ај, не мора да дочитуеш, што има врска ако играле со Барса, Интер слаби да не беа таа сезона па да играат таков фудбал дома ? Па на крајот тројна круна освоија па сеа види каков тим имаа ( еве нека не се Барса, Динамо Киев дома истата година, едвај нерешено ) , ама очигледно не можеш да ми ја укапираш поентата па сеа ми глумите лудило дека Страма утнал денес, демек Интер тепаа ама ние незадоволни сме, ова е големиот Интер, Милан се мизерија, требаше 10-0 да ги победиме, па еве бе, Интер лани беа мизерија, што се деси на двете текми со Милан ? Поготово на последната, 4 парчиња пиеа, ништо не значи тоа дека Милан биле бедурија, какви и да се увек ќе бидат кадарни да го земат скалпот на Интер и да ги победат у буквална смисла на зборот, у секој можен поглед да ги издоминираат ...
Да играа со Пескара, ќе ве разберев, вака јок.

Syn што ти е бе со реферативе,очигледно не ме разбираш што сакам да кажам,жими мајка ќе ме натераш со капс лок да ти пишуем :D

Абе овој Милан со онаа Барса што ја споменуваш е во најмала рака жално за споредување.Значи Интер даде гол уште на почеток на грешка на Абијати,после тоа Милито утна од идеална позиција во која Саша Матич ќе направеше ред други работи,дури и песна ќе напишеше,па пак ќе имаше време да даде гол.
Е сега доаѓаме до оној момент каде што играта мене не ми се допадна,после шансата на Милито со дрвените нозе.
ЗОШТО ООО ЗОШТО се повлекоа како пичиња против онаков очаен Милан без идеја и концепција,зошто им дозволија така лесно да ја заземат цела средина и да ги напикаат во 16-те метри пред голот на Ханда оооо зошто ?
Зошто не ја играа играта против Барса,штом веќе ја споменуваш,ќе се осмелам и јас да ја споменам,кога на Џуземе Меаца ги изедоа за вечера со 3-1.
Не ми кажувај дека немало такви играчи за таква игра како против Барса,да ги пуштеа младинците против оној Милан вчера,ќе ги утепаа уште на полувреме.
Значи да финализираме,оној Милан е очаен,требаше да се дотолчи уште на полувреме со константни напади по крилата каде што беа факинг слаби,а не да им ја препушти цела средина на Монтоливо и Де Јонг,па уште и се рашутираа бе :eek:
Абе оној Милан од вчера не смееше да си отиде без три комада у нивна мрежа,не смееше !!

Ај после црвениот на Сакатиот,логично е да се повлечеш,ама до пред тоа бе,нема ни најмала логика.

Може Страма имал друга концепција во главата,ама ипак не треба да се плаши ни најмалку од онаков никаков Милан со одбрана швајцарско сирење и со џуџиња од напаѓачи кои вчера Хуан ИСУС ги изеде за вечера.

Шо ве глеам за никаде. Дерби си било дерби. А бе ваков Милан ако не го тепаш со 3 хендикеп иди отепај се. Со Бонера, Јепес и ДеШоЗнамКакоГоВикаа во одбрана. Со Милан чиј напад не може 6 дена да даде гол покрај Ранокиа, Самуел и Хуан. Со пре-Берлускони Милан шо би рекол Лупхол. Со soon-to-be-in-relegation-zone Милан.

Сто пати сум рекол дека победа со грда игра е подобра од пораз со одлична игра, и тоа секако е така посебно во дерби. Ама, кај е средината бе луѓе? Од што сте толку задоволни со Гаргањо и Камби, како играа одбрана? А тоа што Милан ни стигнуваше до 16ка кога сака и како сака? Среќа наша што не можеа да погодат од што се утепани.

Нормално дека се очекува екипа што губи да нападне, ама кај е контрата? Ова беше 10 пати полошо од Фиорентина, со нив барем контра имавме. Ако играш со 3 во одбрана играта ти зависи од брзо пренесување топка и контранапади. Вчера Касано-Милито-Кутињо, координација нула.

Освен 3 бода нема ништо добро за нас. Илузијата дека сме направиле нешто значајно ќе ни ја разбие Лацио или некој друг кога ќе ги подбере овие и ќе ни покаже како зрела екипа игра со пацери.

До тогаш да се радуваме, го тепавме Милан.
Милан who?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom