- Член од
- 22 февруари 2007
- Мислења
- 7.076
- Поени од реакции
- 1.940
Koлку и да се Милан мизерни, ипак миланско дерби е, тоа што се мизерни ништо не ми значеше мене пред почетокот на мечот, пак се способни да доминираат во поглед на поседот, имаат таков профил на играчи, Де Јонг холандска школа и плус во Сити играше, Монтоливо креативец у средина, потоа нападот им беше составен од универзалци и Емануелсон кој не е за тој дел од теренот.
У второ убеден бев дека Интер ќе дадат уште 1 гол и ненормално се изнервирав кога видов овој дека играше со рака, одма станав од место у Мондано, ме прашуваат од позади што ми е и оп, укапираа одма, оправдано добиен втор жолт, преседан ќе беше да не му го дадеше. Скептик бев дека ќе тепаат со играч мање али тоа е, дури и во една ваква ситуација со играч повеќе на терен ги преценив Милан и пред Се Алегри.
Милан имаат квалитетни играчи ама не на сите позиции. И шо е најстрашно моментално немаат тим. Одбраната им е тиња, во нападот се просечни. Неможи со Бојан Кркиќ да играат бе. Детето е подпросек , во Рома не можеше да се снајди не нападот на Милан да го крепи. Робињо ми е се освен фудбалер, можи циркузант е најубав опис. Урби и Фараонот имаат уште фурни леб да јадат.
И за крај, Алегри изгледа е следниот Закерони. Една среќна титула и ништо више. Баш мислев дека е добар дури беше во Каљари ама ... си ги покажва рогојте.