Фан Клуб: Интер

Koлку и да се Милан мизерни, ипак миланско дерби е, тоа што се мизерни ништо не ми значеше мене пред почетокот на мечот, пак се способни да доминираат во поглед на поседот, имаат таков профил на играчи, Де Јонг холандска школа и плус во Сити играше, Монтоливо креативец у средина, потоа нападот им беше составен од универзалци и Емануелсон кој не е за тој дел од теренот.

У второ убеден бев дека Интер ќе дадат уште 1 гол и ненормално се изнервирав кога видов овој дека играше со рака, одма станав од место у Мондано, ме прашуваат од позади што ми е и оп, укапираа одма, оправдано добиен втор жолт, преседан ќе беше да не му го дадеше. Скептик бев дека ќе тепаат со играч мање али тоа е, дури и во една ваква ситуација со играч повеќе на терен ги преценив Милан и пред Се Алегри.

Милан имаат квалитетни играчи ама не на сите позиции. И шо е најстрашно моментално немаат тим. Одбраната им е тиња, во нападот се просечни. Неможи со Бојан Кркиќ да играат бе. Детето е подпросек , во Рома не можеше да се снајди не нападот на Милан да го крепи. Робињо ми е се освен фудбалер, можи циркузант е најубав опис. Урби и Фараонот имаат уште фурни леб да јадат.
И за крај, Алегри изгледа е следниот Закерони. Една среќна титула и ништо више. Баш мислев дека е добар дури беше во Каљари ама ... си ги покажва рогојте.

Тоа е таа машка игра со срце,и со играч помалце се боревме како лавови.Одбранта супер,Камби,Гаргано исто,браво за овие момци.Фала и за убавиот коф 2.75 (слатки пари на омилениот тим)

Милан имаат квалитетни играчи ама не на сите позиции. И шо е најстрашно моментално немаат тим. Одбраната им е тиња, во нападот се просечни. Неможи со Бојан Кркиќ да играат бе. Детето е подпросек , во Рома не можеше да се снајди не нападот на Милан да го крепи. Робињо ми е се освен фудбалер, можи циркузант е најубав опис. Урби и Фараонот имаат уште фурни леб да јадат.
И за крај, Алегри изгледа е следниот Закерони. Една среќна титула и ништо више. Баш мислев дека е добар дури беше во Каљари ама ... си ги покажва рогојте.
Пишав минатата недела мислам на темата за Серија А, Милан сезонава нема тим ни за пласман во ЛШ, али има тим да поебува екипи кадарни за титула, пример денес да им скратеа бодови на Интер или во иднина на Јуве и Наполи, во тој стил, да ги поебува.

Послаб Милан од овој немало во мојата ера на гледање фудбал и без разлика што се ривали на Интер не ми е мило што го глеам ова, тоа им го пишав на фан клуб, доволно е да се види и кореографијата на навивачите на Интер на тема начинот на кој Милан е моментално воден од оние од горе.

Абе да не се праиме ко да сме освоиле ЛШ со победава над комшиките скапани,онаква игра до пред црвениот картон воопшто не ми се допаѓа,барем не мене.Она не е игра,дозволуваме на противникот да не бутне во 16 метри пред гол,му оставаме простор за да развие игра,а со тоа и да не силува јако.
Да беа малку поприсебни и да имаа повеќе мозок у тоа главите празни комшиките,ќе не ебеа ептен јако.
Затоа мора Интер да наметне своја игра уште од старт,напаѓачка игра.
Играчи за тоа имаме,ама немаме напаѓачи.Милито го видовме денеска што се може да промаши :sipukaukoleno:
Средниот ред е технички поткован и може да се склопи јак среден ред со здрав Снајдер,ама нападот е тој што ебе.
Топката треба повеќе да ја задржуваат во своите нозе,да не ја исфрлуваат безпотребно како муви без глави,одбраната е само на ниво,додека средниот ред вечерва беше за никаде,ама буквално за никаде,не сврзаа три паса и не направија асален напад,ги убија во поим.
Те сфаќам што сакаш да кажеш али ипак дерби е ова, не смеат да ризикуваат и да напаѓаат кога веќе имаат предност. Три бода си се три бода без разлика на тоа дали се стекнати со добра игра или со паркирање автобуси.
Башка Милан не разви никаква игра, ако мислиш дека очајните центаршутеви на Емануелсон се некаква игра ондак океј, али треба да си малоумен како Алегри за да форсираш таква игра во ситуација кога во напад ти се Кркич и Шарави а во одбраната на Интер се Хуан, Ранокија и Самуел.

Шансата на репот пари ме чинеше...ја играв дупла победа. Ливчето ме кутна, но најбитно од се е тоа што му којзнае кој пат им држиме лекции на миланезите за тоа кои се газдите во Милано!

Тоа е тоааа :D

Добра игра во прво полувреме,да го дадеше Милито тоа ке паднеа комшиките уште толку,али ајде добро е тепавме на крај.Лелел Нагатомо толку и нема мозок овој играч бе,ради него стресови цело второ кркав,нема по глуп играч од него немам видено.Да не беше црвениот сигурен сум дека ке им дадевме уште еден... и нема утка играч на натпреварот Ханданович звер е човекот свака част.

П.С Кутињо што повеке тестенини нека крка,ств му треба малце килажа го дуваат на терен ...

Те сфаќам што сакаш да кажеш али ипак дерби е ова, не смеат да ризикуваат и да напаѓаат кога веќе имаат предност. Три бода си се три бода без разлика на тоа дали се стекнати со добра игра или со паркирање автобуси.
Башка Милан не разви никаква игра, ако мислиш дека очајните центаршутеви на Емануелсон се некаква игра ондак океј, али треба да си малоумен како Алегри за да форсираш таква игра во ситуација кога во напад ти се Кркич и Шарави а во одбраната на Интер се Хуан, Ранокија и Самуел.

Центаршутевите не ги ни рачунам,играта на средината на теренот каде што Монтоливо и Де Јонг во буквална смисла на зборот ГИ ЕБЕА нашиве “средњаци“.
Очајно ме нервира тоа,не ни пробаа да им наметнат против игра туку ги оставија да си ја играат нивната игра.
Башка и утката на Милито,башка и тоа што го немаше цела утакмица...

Шансата на репот пари ме чинеше...ја играв дупла победа. Ливчето ме кутна, но најбитно од се е тоа што му којзнае кој пат им држиме лекции на миланезите за тоа кои се газдите во Милано!
Па не беше најидеална шанса тоа, али требаше да иде на кинење на мрежа па што биде биде, ко Гуарин што вика при неговите шутеви од пола терен кои фамозно исчезнаа. :icon_lol:

Па не беше најидеална шанса тоа, али требаше да иде на кинење на мрежа па што биде биде, ко Гуарин што вика при неговите шутеви од пола терен кои фамозно исчезнаа. :icon_lol:
Се опаметил изгледа :pos:

Центаршутевите не ги ни рачунам,играта на средината на теренот каде што Монтоливо и Де Јонг во буквална смисла на зборот ГИ ЕБЕА нашиве “средњаци“.
Очајно ме нервира тоа,не ни пробаа да им наметнат против игра туку ги оставија да си ја играат нивната игра.
Леле леле Камби и Гаргањо денес играње ауууу, ги изедоа у пакет со Ранокија, језиви беа за гледање од перспективата на Милан, потсетија на старите добри времиња со Мур, поготово Ранокија ала Лусио и Самуел кога се испружи на земја за да блокира еден шут.

Чудно стварно али ко добра се покажа дифезава е тре за Интер, иако сум против оваа формација и сеуште сум да форсира еден '' лажен '' стопер ко што тоа го правеше Гвардиола со Бускетс, со тоа што тука Камби ќе биде тој играч, али ок, Ранокија и Хуан завршуваат работа кога се изнесува топка напред, сега за сега форматов функционира одлично. (y)
--- надополнето: 8 октомври 2012 во 00:16 ---
Се опаметил изгледа :pos:
Го опаметиле.

Зимоска мора да земеме напаѓач, ни фали уште еден голгетер во тимов, Принцот разочарува од коло во коло иако јас не губам доверба во него, знам каков играч е но сепак и годинките го јадат, неможе 60 минути да издржи, јас мислев ќе приумре на терен денеска. Затоа во Јануари еден напаѓач и таман сме, десен бек немора во Јануари, може Занети да покрива десно, Переира лево, а Нагатомо на клупа. Вака со умрениов у тим имаме дупка по десната страна, сите го проаѓаат и само губи дуели.

Зимоска мора да земеме напаѓач, ни фали уште еден голгетер во тимов, Принцот разочарува од коло во коло иако јас не губам доверба во него, знам каков играч е но сепак и годинките го јадат, неможе 60 минути да издржи, јас мислев ќе приумре на терен денеска. Затоа во Јануари еден напаѓач и таман сме, десен бек немора во Јануари, може Занети да покрива десно, Переира лево, а Нагатомо на клупа. Вака со умрениов у тим имаме дупка по десната страна, сите го проаѓаат и само губи дуели.

Голгетер мора да се земе,ама така помлад да може да издржи цела утакмица и да трпа голчиња,не некој ко Касано да донесат,па да се сликаме.
Сакатиноги ни на клупа бе,продавај тоа ѓубре у Специја,па таму нека игра ракомет.
Милито бе,како го утна,а имаше мал милион начини како да даде гол и како да ја подаде до Касано.

Принцот лани до Златна Канта дојде, ваков фудбалер цела сезона да има проблем со реализација не е можно, Касано си вети, ќе го направам најбољи стрелец во Италија, ова тешко али пак може да истера до сезона со плус 20 голови.
Тешко дека ќе се инвестира во нападот зашто и Паласио може да игра на истото место на Милито, и онака Страма сака што е можно поуниверзални напаѓачи, затоа и сакаше да се отараси од Пацини. Во моментов напред може да ги користи сите освен еве Коутињо кој не може ко најистурен. Не се форсира веќе игра на високи топки, на глупи центар шутеви, свесен е и тренеров очигледно дека таква игра на Интер не може да му донесе резултат.

За Страма се имам изјаснето, практикант е тука, али во последниве неколку недели покажува голем напредок, има шанса и тренериште да бидне од него :D , од тоа што го припитомува Гуарин до измените на тактички план кој донесоа резултати и подобрување на играта, поготово во одбранта, keep it up kiddo.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom