Фан Клуб: Интер

Kako sto baras ti oste 2 kvalitetni igraci,a vikas dosega imat dadeno 30-40milioni evra,sigurno ke im bide potrebno ista ssuma na pari kako ona potrosenata dosega,za da se donesat tie 2,3 kvalitetni igraci.

Kako sto baras ti oste 2 kvalitetni igraci,a vikas dosega imat dadeno 30-40milioni evra,sigurno ke im bide potrebno ista ssuma na pari kako ona potrosenata dosega,za da se donesat tie 2,3 kvalitetni igraci.
Pa da, kon toa i posocuvam, da dades ti nakaj 35m evra do sega a uste da ne mozes da go stavis timot vo ista recenica so golema titula e apsurd, nema veze sto treba da atakuvaat na iminja od onoj vtor red, koj imaat kvaliteti i pretendiraat eden den da bidam i golemi igraci, ko Isla na primer koj zamina vo Juve.

Jebiga, mora da se investira uste, a eve otvaraat plus uste eden front, pozicija stranicen bek, Maikon si odi, znaci i tamu ke investiraat, ili eventualno levo, seedno, kon toa i posocuvam, loso se menadzirani rabotite, so dadeni 35m evra veke trebaa da imaat stabilen, jak tim, jak za calcio standardite, a ne ova.

Ne ne ne, ne me poistovetuvaj so vas haha, cekaj, ja parcijalno hejtam, imam razbiranje za toa sto se slucuva so Inter od finansiski aspekt, pogotovo koga ke vidis deka cela Italija pocna da se soocuva so toj problem sto e veke i apla evidentno.
Taka da od toj aspekt nema sto da se kritikuva, dojde toj period i Inter treba da se adaptira na istiot, a so gradenjeto na najmoderniot stadion vo Italija ke ima ubedlivo najgolem veter u grb vo toj pogled, za razlika od ostanatite.
No se postavuva prasanjeto, sto do togas ? do 2016 ima celi 4 sezoni, 2012-2013, 2013-2014, 2014-2015 i 2015-2016, do taa famozna 2016 klubot treba da funkcionira na vakov nacin, ili slicen na istiot, ke vidime, momentalno klubot nema covek koj e kadaren da gi menadzira nestata vo vakva situacija, nesto nalik na Dortmund, ili Napoli, Inter sezonava ke potrosi nad 50 milioni evra, ok, ne mozat da donesat igrac od tipot na Runi, toa go znaeme, ama 50 milioni evra vo edno leto i te kako mozat da napravat silen klub, pogotovo za vakvo nekvalitetno prvenstvo, bez razlika sto ne moze da se atakuva na golemi zvezdi so skapi dogovori.

Inter do sega gi donese Palasio, Guarin, najverojatno Silvestre, veke i go smetam za igrac na Inter i Handanovic. Dali se pojaki od lani ? Da. Dali se dovolno jaki za titula ? Nope, no can do, a veke se dadeni nad 30m evra, more skoro nakaj 40 dojdoa, 40m evra dadeni a seuste ne moze da se pravi muabet za titulata, sramota.
I toa ne samo sto ne se dovolno jaki za titula, uste se daleku od potrebniot kapacitet za takvo nesto, seuste e potreben jak igrac napred, koj ke cini sigurno nad 20m evra, odnosno 20 minimum a i plus eden igrac mozno e da dojde tamu koj nema da e mnogu skap ( Gomez od Katanija na primer ), i seuste e potrebno uste edno zasiluvanje vo sredinata, a toa da ne e Poli ( neka dojde slobodno, ama ne aludiram na nego ) i definitivno ne Mudingai ... se da mu ebam ja na nego.

Donesat kvalitetni igraci na tie pozicii, kvalitetni ala Jovetic na primer, mozeme da pravime muabet za golemi trofei.

Aman be shto me naprae sea, satana? :D :D

Mislish deka ja gi hejtam poradi finansiskata krzia? Ne bre, ubavo kazha i sam, se dadoa nad 40 i seushte iame lom tim, lani se dadoa, pred toa pak se dadoa, tolku mnogu pari se dale, i samo poslabi stanuvame. Milito ako ne se povampiri nekoi si 10 kola po red, shto pravime? :) Koj ke ne spasi? Snajdi? :) Snajdi e dobar (mnooogu dobar i toa) igrach ama daleku od efikasen ili lider.

Mene me machi zoshto so site tie pari ne se kupija 3-4 igrachi, kolku shto ni trebaa posle zaminuvanjeto na Mur, i sea druga pesna ke peevme, mozhebi ke ja peevme Im Sexy and I know it :D

А бе кога ќе биде презентацијата на новите дресови? Барем на нив му се радувам :pos:

И за Мудигнаи е завршена работата, така вика неговиот агент. Во знак на благодарност, Мудингаи ќе му купел шешир на бранка.

Сакате да кажете дека го крпите составот по желбите на Страмачони ?

Сакате да кажете дека го крпите составот по желбите на Страмачони ?
Да да.. Помеѓу Фернандо, Де Јонг и Сахин тој го одбра Мудингаи, Лавеци, Лукас го одбра Паласио, го стави Џонатан пред Маикон...

Нема никаква врска Старма со трансферите, ова е дело на легендарниот, супер експертот за фудбалски трансфери Марко Бранка!

Да да.. Помеѓу Фернандо, Де Јонг и Сахин тој го одбра Мудингаи, Лавеци, Лукас го одбра Паласио, го стави Џонатан пред Маикон...

Нема никаква врска Старма со трансферите, ова е дело на легендарниот, супер експертот за фудбалски трансфери Марко Бранка!

Абе немаат кеш.. божем Бранка е крив. Морати сигурно им дал стрикни инструкции и мал буџет, биди срекен ако земат некој надпросек играч.

Ја сезонава се надевам дека Бесса,Лонго,Алборно,Мбаје ке добијат поголема шанса во првиот тим. А од квази трансфериве еден ако изигра солидно задоволен ке бидам., знам дека сите сме навикнати на јаки имиња но не очекувам оваа сезона ништо конкретно.

Shto ne umira od nekoj rak be? Da mu ebam facata glupa..

Sta si reko ?

marco-branca_12581785_980x980.jpg

Абе немаат кеш.. божем Бранка е крив. Морати сигурно им дал стрикни инструкции и мал буџет, биди срекен ако земат некој надпросек играч.

Ја сезонава се надевам дека Бесса,Лонго,Алборно,Мбаје ке добијат поголема шанса во првиот тим. А од квази трансфериве еден ако изигра солидно задоволен ке бидам., знам дека сите сме навикнати на јаки имиња но не очекувам оваа сезона ништо конкретно.
Немаат кеш но немаат ни во главата.

Од каква корист ке биде Мудингаи во екипата? Треба да исплатиме 2 милиони на болоа и 2-3 годишен договор со 1,5 по сезона тоа се 5-6 залудно потошени милиони.
Зошто Оби да не гобие шанса? Поли е млад и покажа многу минатата сезона, Марига и онака не може да се продаде нека се проба и тој.
Јас сваќам да се земе играќ на позиција на која нема или играч кој навистина ке направи разлика.

За Паласио плакаме над 10 милиони плус 3 години договор.
Немам ништо против играчот, мислам дека е мн квалитетен играч и ке биде од корист но има 31 година.

Светска економска криза е неколку години, за ФФП се знае 4-5 години зошто не ги продадовме дел од постарите играчи додека сеуште можевме?
Маикон минатата сезона можеше да се даде и за над 15, Милито на 31 година можевме да го дадеме на Реал за 25-30.

Не ја сваќам нашава политика на штедење.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom