Фан Клуб: Интер

Олабави се бе,дали Мусачо дали Мусаќо,важно знаете на кого се мисли,аман.
Не мислев на тоа бе, не сум grammar nazi денес. И двете ме асоцираат на истото, од многу што го зборите :)
Немам појма кој е типот иначе.

lool, сиена го купиле Дестро целосно, ги поебале Џенова, Пресиози здивел зашто Џенова поим немале за ова.

lool, сиена го купиле Дестро целосно, ги поебале Џенова, Пресиози здивел зашто Џенова поим немале за ова.

Nemozat da go kupat bez soglasnost na genova
Dokolku ne se slozat ekipite kade igracot ce igra ili za koja cena ce bide prodaden togas sledi nadavanje za igracot odnosno davanje na ponuda vo pliko i cija ponuda e pogolema togas taa ekipa go dobiva igracot

Nemozat da go kupat bez soglasnost na genova
Dokolku ne se slozat ekipite kade igracot ce igra ili za koja cena ce bide prodaden togas sledi nadavanje za igracot odnosno davanje na ponuda vo pliko i cija ponuda e pogolema togas taa ekipa go dobiva igracot
Можат, картата беше во нивни раце, можат да го купат за 1.5 милиони евра во секое време. Тоа се знаеше уште пред 10-ина дена, но Пресиози фактички во име на Интер преговараше да им го откупи за 6-7 милиони, и овие се согласија. Вечерва изгледа им стигна нареџење од Јуве и се премислија.

Ова се вика војна на трансфер пазарот, а ние не можеме да ја добиеме зошто не сме кадарни да купиме играч и кога никој не ни пречи, а камо ли вака.

Тој 31 годишен играч сосема случајно е најдобар на својата позиција на светов, со нова мотивација ќе гази ѕверот уште три години најмалку. Who the fuck е Сахин и што уопште направил за да биде рамноправана трампа, или не дај боже да доплатиме, како што ќе доплатиме.

Нашиот тим се води според Бранка лоџик, а како што еднаш нашиот познат математичар Јонзе изведе формула:

Мојата логика е ваква: имам добар лап-топ, емотивно сум врзан за него. Го купив пред некоја година за 36000 и да чукнам во дрво, до сега перфектно си ја врши работата. Пред некое време решив да го продадам за да земам нов, подобар. Ми нудат 9000 за лап-топот, толку била цената на пазарот сега. Си реков, на 9000 да додадам уште 9000 пак ќе земам лап-топ кој ќе биде помлад од мојот ама со полоши перформанси. И греота е да го продадам за 9000 кога до сега толку работи ми завршил, навреда и е за него и за мене.

И така решив да си го чувам лап-топот, додека се расипе. Со тие 9000 ќе му плаќам поправки кога ќе затреба. Каков е - таков е, за тие пари нема подобар.

But that's just me. :гик:
Муабетов ми e, како че го попрајме Мајкон ако се расипи...
high-guy_090512022409.jpg

Че го поправаме дури може да трча бе после во отпад за старо железо.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 02:02 ---
Сампдорија само што се врати во лига, решиле пак да испаѓаат http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=56002
:pos:

Ја разбрав дека Сиена ја искористиле опцијата да купат половина од договорот на Дестро, што значи сега Дестро е пола од Џенова пола од Сиена. Ќе биде интересно да се види кај ќе замине. Сиена ќе форсираат да оди во Јуве, Џенова во Интер. Заебаното е тоа што играчот треба да добие согласност и од двата тима кои го поседуваат за да оди во трет клуб. :D

Рома одеднаш стануваат најсериозен кандидат за Дестро. :pos:

Половина е откупена, сето ова со играчи во косопственост е многу збунувачки ама прочитав уште пред 10 дена, а и денес, дека со 1.5 милиони Сиена може да откупи половина и да упадне во преговорите. Тие и до сега имаа половина, ова е веројатно некоја сума во договорот која можат да ја доплатат ако не сакаат да го вратат во Џенова туку да одат заеднички на договори со трет клуб.

Не знам дали во другиве земји постои таква работа како косопственост, мене искрено ми е смачено од тоа...

Чекај, не разбрав сега. Сиена веќе поседувале половина од договорот на Дестро, и сега ја купиле втората половина за 1.5 милион? Хаос еј...

Срање е ова ко-сопственоста. Вртење на пари само, италијанска работа.

Че го поправаме дури може да трча бе после во отпад за старо железо.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 02:02 ---
Сампдорија само што се врати во лига, решиле пак да испаѓаат http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=56002
:pos:
Шо те вртам, идеш на игнор :D (не морав да го отварам линкот за да знам што си пастирал)

Отиде Дестро уште кога ја шитнавме втората половина, ако вреди повеќе од 10 милиони, тоа е премногу за него, па и 10 е многу ако земеме во предвид дека беше наш играч... Мамата нивна...

Сега се пола-пола дефинитивно. Другото се обидував да го расчистам од италијанските сајтови ама не успеав.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 02:26 ---
Шо те вртам, идеш на игнор :D (не морав да го отварам линкот за да знам што си пастирал)
Кој ќе ти бара стримови за да гледаш Самп... :)

И јас така знам, пола пола се сега. Ме збуни ти со тоа Сиена и до сега имаа половина. :D Они уствари сега искористиле опција да ја продолжат косопсвеноста што ја имале од порано, што на двата клуба им дава опција да учествуваат во преговорите со трет клуб.

Како и да е, ќе биде неизвесно. Како што кажав, Сиена кон Јуве ќе го форсираат, Џенова кон Интер, а нема да може да оди било каде доколку двата клуба не се согласат. Ќе видиме дали ќе попушти еден од двата клуба или некој трет клуб (Рома) ќе си ја искористи приликата. :)

Искрено, сериозно ќе се размислам дали да ги гледам Интер или Сампдорија/Албинолефе...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom