Фан Клуб: Интер

Го упропастија и овој...
Не е ни прв ни последен... додуша тој на време си замина така да ништо страшно за него, ама имам чувство дека еден ден ќе се каеме. Сепак мислам дека Лонго има поголем потенцијал ама него допрва ќе го упропастуваме.

Сакав да дојде Џовинко али има и подобри решенија од него мислам.Ете како што пишаа погоре Јоветич е многу подобар играч од Џовинко,а веке ако сака Морати таков брз крилен напагач јас попрво би го земал Гомез од Катанија.Него мора и средни играчи,и лев бек и што е најбитно според мене добар штопер,али ајде после европсково ваљда Морати сериозно ке си ја свати работата и ке почне да не радува :D

Не е ни прв ни последен... додуша тој на време си замина така да ништо страшно за него, ама имам чувство дека еден ден ќе се каеме. Сепак мислам дека Лонго има поголем потенцијал ама него допрва ќе го упропастуваме.

И Кастаињос не е лош,има огромен потенцијал во него,ама тренери како Гзперини и Лузеро не знаеја да го извадат максимумот,башка и не добиваше шанса воопшто.
Криво ми е што ќе си оди,се гледа дека сака да остане и да се бори за место во прв тим,има самодоверба во себе што е најбитно и верува дека може да избори место во тим.Ако оди во Вест Хем,до полусезона ќе се покаеме што сме го дале :)

MORATI: "PAMETAN PRELAZNI ROK"

Navijači ne očekuju neka velika imena, problem je, osim novca, i činjenica da Inter neće igrati u Ligi šampiona.

"Imaćemo pametan prelazni rok", rekao je Morati i ostavio javnost da nagađa o čemu se radi.

Klub pokušava da se oslobodi igrača sa velikim ugorima, pre svih Forlana, Maikona, Lusija i golman Cezara, ali je problem što oni ne žele da odu.

U slučaju da naprave prostor u budžetu dovešće nekoliko igrača, nijednu super zvezdu, ali takvi fudbaleri su za italijanske klubove uglavnom nedostižni.

Izgubili su već bitku za Islu od Juventusa, ali i Đovinka, koji će se vratiti u matični klub. I dalje je prvo ime u napadu Destro, a traže način da dovedu Kolarova koji bi bio rešenje za levu stranu.

Pominje se još nekoliko mlađih igrača, ali prvo treba rasčistiti stvari kada su odlasci u pitanju. Tako na primer Slovenac Handanović čeka odlazak Cezara iz kluba...

Паметен преоден рок :facepalm:

Пред малку информација дека Џенова и Сиена постигнале договор за Дестро, т.е. Дестро оди во Џенова, што е предуслов за да дојде во Интер. Ако Сиена ја откупеше втората половина, ќе завршеше во Јуве. Би требало ова да се потврди официјално во текот на денов, а потоа Интер и Џенова ќе преговараат за Дестро.

BTW: епик транфер фејл направивме со Кучка, плативме половина сега ќе им го вратиме веројатно за помалку... изгубија пари без да шутне топка човекот :)

Ќе зажалиме за Кастањос. Типот има страшен талент. На 17 години во холандска лига даде 15 гола. Кај нас одигра само 3-4 натпревари, премалку простор за да се процени играч. Плус има ненормални физички карактеристики. И тоа сега додека е тинејџер, кога ќе наполни 23-4 години ќе доминира.Не знам зошто го продаваат стварно.
Ама па од друга страна навикнат сум, играчи од овде да одат во други клубови и таму да си го покажуваат потенцијалот. Особено ако се млади. Интер во последните 20 години не развил добар млад играч, сигурно тоа нема да се смени сега.

BTW: епик транфер фејл направивме со Кучка, плативме половина сега ќе им го вратиме веројатно за помалку... изгубија пари без да шутне топка човекот :)

Не да направивме. Иако не ми е јасно како во старт воопшто помисливме на него, а не па и да купиме половина.
Ја уште од тогаш се бунев за него. Просек, од авион се гледаше, како Мудингаи сега.
Ми се смачи веќе и воопшто да ги проверувам овие трансфер вести. Нека прават што сакаат.

Значи Силвестре е 99% наш играч,дали сме направиле грешка или не,ќе видиме до полусезона,мада јас мислам дека подобро ќе беше да се фокусираат на Мусачо,ама што е тука е.
Таму Интер беше најранлив,башка Лусио оди во Турција,на Киву не требаше да му се продолжи договор,требаше и Мусачо да го доведат.
Сега Бранка (да му ебам матер) треба да се фокусира на Дебуши и Коларов и на еден класичен ДМЦ играч.
Ако успее да им го провали Мајкон на Реал,а тие да ни дадат нешто пари плус Диара или Сахин ќе биде топови.
И дај нека наоѓа јаки спонзори Морати како потпора,гледа дека не може сам да ги покрие сите трошоци и секоја година влага од минус во поголем минус.
Разбираме дека го сака Интер у му мисли се најдобро,ама факат факт е дека не може се сам да стори.

Никако не ја гледам логиката во пари плус Диара или Сахин за 31 годишен играч кој има само 1 година од договорот. Еднаш ви успеа тоа со Ето да ги зезнете катарлонците... ама веќе ви снемува магија само чудо може да направи такво трансфер :)

Никако не ја гледам логиката во пари плус Диара или Сахин за 31 годишен играч кој има само 1 година од договорот. Еднаш ви успеа тоа со Ето да ги зезнете катарлонците... ама веќе ви снемува магија само чудо може да направи такво трансфер :)
Не ја гледаш логиката ама кога ќе изигра 10 утакмици Маикон место дрвоно Арбелоа и те како ќе ја видиш, ќе се извиниш за напишаново. :cool:

Маикон може до 34 години ко и многу други бекови да игра на ниво, а тек па со Мурињо, на пола сезона пола од оние што го отпишуваа Маикон ко играч ќе си ја свиткаат опашката и ќе признаат дека грешеле, ко и за Милито што беше. Немаат врска годините, зашто за бек правиме муабет, Кафу до 35 беше подобар од 90% од играчите на негова позиција, најмал проблем е тоа, ја не сумјам дека Маикон во Реал ќе гази, дури и сметам дека ќе си го врати приматот за најдобар на неговата позиција.

Така да вреди да се даде еден од тие двајца за Маикон, само ако веќе прават договор, треба да се глупи ако не го изберат Сахин.

Инаку што се однесува до Интер најверојатно и Ханданович ќе доаѓа, што значи папааа за Цезар.
--- надополнето: 20 јуни 2012 во 18:20 ---
Добар е Дестро, амо најверојатно жртвата за да он дојде ќе се вика Кастаињос, 8м евра понудиле од Вест Хем, не верувам дека ваква понуда ќе одбијат.

Значи Силвестре е 99% наш играч,дали сме направиле грешка или не,ќе видиме до полусезона,мада јас мислам дека подобро ќе беше да се фокусираат на Мусачо,ама што е тука е.
Таму Интер беше најранлив,башка Лусио оди во Турција,на Киву не требаше да му се продолжи договор,требаше и Мусачо да го доведат.
Сега Бранка (да му ебам матер) треба да се фокусира на Дебуши и Коларов и на еден класичен ДМЦ играч.
Ако успее да им го провали Мајкон на Реал,а тие да ни дадат нешто пари плус Диара или Сахин ќе биде топови.
И дај нека наоѓа јаки спонзори Морати како потпора,гледа дека не може сам да ги покрие сите трошоци и секоја година влага од минус во поголем минус.
Разбираме дека го сака Интер у му мисли се најдобро,ама факат факт е дека не може се сам да стори.

аман бе секој пост мусачо , мусакио и како и да е ... у моментов на памет ми паѓаат мин.10 дефанзивци кои се подобри од него (достапни до интер се разбира )... плус сите во интер топтан со киву.

Тој 31 годишен играч сосема случајно е најдобар на својата позиција на светов, со нова мотивација ќе гази ѕверот уште три години најмалку. Who the fuck е Сахин и што уопште направил за да биде рамноправана трампа, или не дај боже да доплатиме, како што ќе доплатиме.

Нашиот тим се води според Бранка лоџик, а како што еднаш нашиот познат математичар Јонзе изведе формула:

Branca, also known as Branch. Branch (eng) - Гранка (мкд). Гранка - ДРВО, матер твоја.

Мојата логика е ваква: имам добар лап-топ, емотивно сум врзан за него. Го купив пред некоја година за 36000 и да чукнам во дрво, до сега перфектно си ја врши работата. Пред некое време решив да го продадам за да земам нов, подобар. Ми нудат 9000 за лап-топот, толку била цената на пазарот сега. Си реков, на 9000 да додадам уште 9000 пак ќе земам лап-топ кој ќе биде помлад од мојот ама со полоши перформанси. И греота е да го продадам за 9000 кога до сега толку работи ми завршил, навреда и е за него и за мене.

И така решив да си го чувам лап-топот, додека се расипе. Со тие 9000 ќе му плаќам поправки кога ќе затреба. Каков е - таков е, за тие пари нема подобар.

But that's just me. :гик:

Лонго сега 100% во сопственост на Интер, а Куцка на Џенова

Лонго сега 100% во сопственост на Интер, а Куцка на Џенова
Да биде вака 2 недели нема да ги хејтам за трансфери, колку и да е тешко ќе се воздржам. Сепак мислам дека ова е прва фаза од преговорите - Лонго ваму, Кучка таму, и кога ќе расчистат со тоа ќе се премине на преговори за Дестро во кои пак ќе нудиме нешто во врска со Лонго.

Цел ден преговараат, да се надеваме дека ќе се знае денес, да симнеме една шпекулација од дневен ред.

аман бе секој пост мусачо , мусакио и како и да е ... у моментов на памет ми паѓаат мин.10 дефанзивци кои се подобри од него (достапни до интер се разбира )... плус сите во интер топтан со киву.

Ај наброј ми ги тие 10 дефанзивци,ама пази Интер нема да фрли повеќе од 10 милки,па сеа ти види.
Не верувам ни дека го имаш гледано Мусачо.
Дечкото може на грб да ги качи и Лусио и Киву и да ора по терен.
Последнава година беше тапа како и цел тим на Виљареал,ама затоа претходната сезона на грб го однесе Виљареал до ЛШ. :sneaky:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom