Фан Клуб: Интер

Не извртувам работи, зборувам по твојата логика и логиката на Талахасе. Нели, треба да се купуваат докажани играчи, а како може еден Милито од Џенова и Сарагоса да биде докажан? И не требало од Чезена/Бари/Џенова да се купувало, така?

А од кај знаеш дека Таиво ќе биде подобар од Нагатомо? Го гледаше на ЈуТјуб? И Хунтелар беше класа за Милито според ланските муабети, и Диего беше каде-каде подобар од Снајдер и Мело беше подобар од Мота... Чекај нека заигра прво.

Маикон ѕвезда беше кога дојде во Интер? И пред се дали беше „докажан“?

--- надополнето ---

Околу трансфериве, и Роналдо и Меси да се донесат ќе се јави некој липицанер и ќе каже дека не требало да се носат, многу биле скапи. Така да, има милион желби на фановите, а 6-7 на управата.
По моето зборење треба да се донесе Поли, мислам убаво го кажав тоа, а Поли не е докажан играч, така да лошо си ми ги сфатил логиките :)

Проблемот е тоа што и да се донеси тој Поли Моли кој ќе гарантира дека ќе биди солидно засилување и ќе биде корисен за тимот??..зарме стигнавме да се потпираме на играчи како Поли и Паломбо??..како прво сите тука да разјсаниме некои работи...за некој просечен играч да се исткатни со игрите во тимот треба да има квалитетни соиграчи околу него со добра основа ...неможите да ги споредувате трансферите на Мајкон,Камбиасо,Цезар,Милито,Мота со Харѓа,Поли,Паломбо итн итн.....пример кај нас моментално пола од играчите ни се истрошени да не речам застарени и потребната слава веќе ја достигнале значи евентуално пристигнување на некој просечен играч не очекувајте да прикажува брилијантни партии во дресот(читај Поли..ЛОЛ)...како второ нам ни треба играчи за прва постава(како што кажува Таланасе) а не да се задоволуваме со (дај шта даш) колку да имаме клупа..така не се освојуваат титули и сигурен сум дека Морати и Бранка тоа го знаат...како што напоменав Нагатомо не е проблемот кај нас туку мора да се ангажираат играчи кој се офанзивно орјентирани но да бидат ангажирани за да играат прва постава а не Поли да го купат..

Не извртувам работи, зборувам по твојата логика и логиката на Талахасе. Нели, треба да се купуваат докажани играчи, а како може еден Милито од Џенова и Сарагоса да биде докажан? И не требало од Чезена/Бари/Џенова да се купувало, така?

А од кај знаеш дека Таиво ќе биде подобар од Нагатомо? Го гледаше на ЈуТјуб? И Хунтелар беше класа за Милито според ланските муабети, и Диего беше каде-каде подобар од Снајдер и Мело беше подобар од Мота... Чекај нека заигра прво.

Маикон ѕвезда беше кога дојде во Интер? И пред се дали беше „докажан“?

--- надополнето ---

Околу трансфериве, и Роналдо и Меси да се донесат ќе се јави некој липицанер и ќе каже дека не требало да се носат, многу биле скапи. Така да, има милион желби на фановите, а 6-7 на управата.

Море море, види тоа само колку не си ме разбрал... Никој не вика да не се купат играчи од Чезена/Бари/Џенова (додуша искрен да сум, од Чезена и не сакам, ама од овие другиве да), зборов ми е од сосема обичен играч, во еден лузерски тим, не очекувај ништо повеќе од едно големо ништо, ова како прво дека сите ѕвезда го направивте, и како второ наместо Интер (еве не го спомнувам Сантон) да бара некоја квалитетна коњска сила по таа лева страна, ние ке седиме и ке се задоволиме со големото ништо - Нагатомо. Ова што го викам јас, и тоа што велиш ти дека јас го викам, не се исто.

Кој рече дека Хунтелар е класа подобар од Милито, најди ми таков пост, или пак за тоа дека Диего подобар од Снајдер, кога мене еден месец не ми се веруваше дека Интер купил играч од калибарот на Снајдер, каков Диего каков бакрач бе, исто и за Мело и Мота, додуша за Мота бев скептик дека се повредува почесто и од Робен, ама за Мело секогаш сум стоел на тоа дека е најнеталентиран бразилец, дури понеталентиран и тие сидашите што играа за Пелистер/Победа/Вардар. Убо ти вика Бене превртуваш работи, или во твојот случај не си ме/не разбрал.

Кога дојдоа Маикон и Максвел во Интер, од Интер заминаја Пјер Воме и Фавали, или некој сличен на овие двава гомна. Така да, тогаш од гомно одевме на подобро, сега од Маикон/Максвел/Киву/Сантон одиме на Нагатомо... Нагатомо бре еј?!

И уште ова за на крај: lets agree to disagree

Aбе Талахасе, по што заклучи дека Нагатомо е гомно играч, до сега буквално со ништо во твоите постови не посочи зашто е такво твоето размислување, сеа тоа што тебе не ти е по вкус играчот не значи дека он всушност е лош, погоре ти постирав како се оценети неговите игри на Светско Првенство, ставив и делови од неговите оцени на азискиот куп каде беше еден од најдобрите играчи на Јапонија и асистент за голот кој им донесе титула.

Он со ништо сега за сега не покажал дека е лош играч, односно полош од Максвел, Сантон од кого у моментов е подобар, Гросо, Киву и ред други кои играле на таа позиција последниве неколку сезони.

За тоа што ми побара по репутација, еве.

http://www.totalbarca.com/2011/news/barcelona-following-yuto-nagatomo/
Barcelona are reportedly considering signing Nagatomo during the summer transfer window. Several other European top clubs are reportedly also interested in the versatile defender. The list includes Inter, AC Milan, Juventus, Tottenham and Villarreal.
http://www.goal.com/en-gb/news/3277/la-liga/2011/01/29/2328465/barcelona-consider-summer-move-for-cesena-left-back-yuto

http://www.footballpress.net/?action=read&idsel=77820
AC Milan chief executive Adriano Galliani is planning to sign an additional left-back this week and he could make an attempt for Japan international Yuto Nagatomo. The 24-year-old plays for Cesena on loan from FC Tokyo.
Имаш одлични игри на СП, убедливо најсилно фудбалско натпреварување, солидни игри за Јапонија на азискиот куп, а Јапонија стандард е член од нокаут фазите на големите натпреварувања и не е репрезентација составена од класични фејл играчи, имаш солидна полусезона во Чезена по доаѓањето од Јапонија, имаш интерес од неколку квалитетни клубови во Европа и имаш изданија за Интер каде изигра без грешка, каде постигна исто голови ко и Пандев во Италија иако не ни добиваше огромен број на шанси бидејќи Киву сеуште беше избор број 1 за Лео, затоа и АПСУРДНО е тука, на кајгана некој да ми тврди дека он е гомно или просечен играч, и по тоа што го покажал до сега во кариерата и по тоа што го покажал во Интер, зашто ако Нагатомо бил просек во Интер и гомно, тогаш истото важи и за Киву со кого осовија тројна круна, и за секој друг играч кој бил дел од тимов од кога ние навиваме за Интер, освен Роберто Карлос.

Па уште и големо ништо бил, ко и Маикон што беше големо ништо пред да дојде во Интер и да му го лапне местото на Занети, ова ти е чисто зборење на памет, без никаква основа бидејќи ако ја земеш во предвид истата тогаш Нагатомо е далеку од она што тука дел од вас го прават бидејќи и самиот погоре можеш да видиш кои клубови пројавиле интерес за него, а за иднидна ќе видиме, наредната сезона ќе даде одговор дали е или не е и дефинитивно за тим ко Интер но во моментов ЗАСЛУЖУВА да добие шанса бидејќи на тој дел од теренот е подобар и од Киву и од Сантон, единствените други две опции на кои може да смета Интер за тој дел од теренот, а и од Занети, кој ко бек и дефинитивно веќе не може да игра.

Значи од 1 до 10, колку се шансите на играчиве подолу да дојдат во Интер според Морати.

Massimo Moratti was interviewed in Le Iene Show in the episode that will air tomorrow at 21 and 10. Asked what was the deal of which he is most proud of responding with the name of Ibrahim. How to blame him because the exchange Ibra - Eto'o has produced the results we all know. But he admits: "Free the resume." The answer is more interesting, however, that in its next market and in particular he was asked to give a score from 1 to 10, according to possbilità of some players to wear a jacket Inter. These are his "quote": "Pastor? 5; Sanchez? 4, is very expensive; Cavani? 1; Ibrahimovic? It would be nice to say 10, but zero is impossible, Milan do not sell. Milito? 10, certainly remains. Messi ? 8 would be nice, but zero. "

Пасторе повеќе шанси од Санчез дека Удинезе бараат ненормални суми. Кавани 1, Ибра 0, Милито 100% останува, Меси 0.

Лошо ни се пишува. :icon_lol:

Ако верувавме на вакви работи до сеа не знам што ќе се случеше со Интер..

Пасторе повеќе шанси од Санчез дека Удинезе бараат ненормални суми. Кавани 1, Ибра 0, Милито 100% останува, Меси 0.
Aбе ако глеаш со Морати и шансите кои ги дава за играчите да си одат или дојдат, за Ибра кажа дека 99% останува во Интер, ова вчера беше доста интересна информација и за медиумите бидејќи само се надоврзува на она што се најавуваше и претходно, за двајца играчи од напад а не 1, само ја не гледам зашто Пасторе би дошол во тимот во ситуација кога тука е Снајдер.
Хазард и Санчез би биле најиделаните засилувања за Интер за тој дел од теренот според мене.

Еве што се продава во Кина :) :pos:

4130562370810.jpg

Море море, види тоа само колку не си ме разбрал... Никој не вика да не се купат играчи од Чезена/Бари/Џенова (додуша искрен да сум, од Чезена и не сакам, ама од овие другиве да), зборов ми е од сосема обичен играч, во еден лузерски тим, не очекувај ништо повеќе од едно големо ништо, ова како прво дека сите ѕвезда го направивте, и како второ наместо Интер (еве не го спомнувам Сантон) да бара некоја квалитетна коњска сила по таа лева страна, ние ке седиме и ке се задоволиме со големото ништо - Нагатомо. Ова што го викам јас, и тоа што велиш ти дека јас го викам, не се исто.

Кој рече дека Хунтелар е класа подобар од Милито, најди ми таков пост, или пак за тоа дека Диего подобар од Снајдер, кога мене еден месец не ми се веруваше дека Интер купил играч од калибарот на Снајдер, каков Диего каков бакрач бе, исто и за Мело и Мота, додуша за Мота бев скептик дека се повредува почесто и од Робен, ама за Мело секогаш сум стоел на тоа дека е најнеталентиран бразилец, дури понеталентиран и тие сидашите што играа за Пелистер/Победа/Вардар. Убо ти вика Бене превртуваш работи, или во твојот случај не си ме/не разбрал.

Кога дојдоа Маикон и Максвел во Интер, од Интер заминаја Пјер Воме и Фавали, или некој сличен на овие двава гомна. Така да, тогаш од гомно одевме на подобро, сега од Маикон/Максвел/Киву/Сантон одиме на Нагатомо... Нагатомо бре еј?!

И уште ова за на крај: lets agree to disagree

Не дека не те разбирам, но контрадиткорен си.

Ме мрзи, а и немам намера да ти барам постови во кои што тврдеше дека Интер дошол на рамниште да купува играчи од Џенова/Киево/Чезена, а сосема нешто трето збориш.

Тоа дека Нагатомо е ништо е само твое мислење, за кое што гледам дека повеќето не се согласуваат. Добро, знаеме за тебе треба цел тим да се смени, океј е.

Интер и со овој тим оваа година ќе освоеше Калчо, само да не се десеше тоа катаклизмата до јануари, каде што се изгубија бодови против Болоња (без тренер), Сампдорија дома (испадна), Лече, Киево и остала ситна боранија. Е сега, до некаде и добро беше што ни се деси катаклизма, зошто ако освоеа и оваа година ќе бевме стерилни и немаше ништо да купат.

За разлика од тебе, јас сум задоволен со 3-4-ца играчи (покрај останувањето на Нагатомо) и не мора никаква светска класа, ниту докажани.

И ве молам, не ми реплицирајте на постов зошто ќе тераме до 1000 и назад.

Пис.

Не дека не те разбирам, но контрадиткорен си.

Ме мрзи, а и немам намера да ти барам постови во кои што тврдеше дека Интер дошол на рамниште да купува играчи од Џенова/Киево/Чезена, а сосема нешто трето збориш.

Тоа дека Нагатомо е ништо е само твое мислење, за кое што гледам дека повеќето не се согласуваат. Добро, знаеме за тебе треба цел тим да се смени, океј е.

Интер и со овој тим оваа година ќе освоеше Калчо, само да не се десеше тоа катаклизмата до јануари, каде што се изгубија бодови против Болоња (без тренер), Сампдорија дома (испадна), Лече, Киево и остала ситна боранија. Е сега, до некаде и добро беше што ни се деси катаклизма, зошто ако освоеа и оваа година ќе бевме стерилни и немаше ништо да купат.

За разлика од тебе, јас сум задоволен со 3-4-ца играчи (покрај останувањето на Нагатомо) и не мора никаква светска класа, ниту докажани.

И ве молам, не ми реплицирајте на постов зошто ќе тераме до 1000 и назад.

Пис.

:icon_lol: Не ме разбираш не за нешто. Ама ај чим викаш да не тераме до 1000 и назад, а и убаво реков, летс агри ту дисагри.

@stefan-lebron, не е вест на некој весник или портал од калибарот на гоал.цом, него се лично зборови на Морати. Сега можеби за Санчез не е 4, ама дека барат многу пари бараат, и дека ако и понатаму продолжуваат да се прават глупи како што Интер се прави за Мунтари, сигурен сум Санчез ке оди во Сити или ке остане во Удинезе, над 25 милиони за него Интер нема да даде па што сака нека е, не знам ни дали над 20 ке дадат ама никогаш не се знае. :)

@Syn, што знам за Хазард и Санчез, за двајцата не сум, за Санчез сум многу да се донесе, затоа што лево ке остане Ето, а сентрален напаѓач Пацо со златна резерва Кастањос, ако дојде Хазард, ке дојде само за многу пари, а резерва треба да му биде на Ето, може да игра на многу позиции напред ама нема да е тоа тоа. На Снајдер, освен Ето, додаи го и Санчез + еден комплетен играч од средина (Хамшик), и златни сме. Мота, Хамшик, Снајдер, Ето, Санчез. Ова личи на нешто, плус Оби ке добие многу повеќе шанси, тука е и Марига, а и Камби не оди никаде така да, за средина ке сме таман. Одбрана доаѓа Андреоли, Сантон (пукнејте сите:)), ама и тука треба еден кој само ке видиме. Потоа фали само еден напаѓач сличен на Ето, кој може да игра и како крило и како напаѓач, ако Хазард може ова, нека дојде и он и матер нека си ебат :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom