Фан Клуб: Интер

А зашо го стаи слобониот молим те кажи ми . Што дека слободен Кутињо е добар ?? Има осет за игра , визија има , брз е , корисен за тимот . Пандев година ипол игра у Интер , Камбијасо има дадено повеќе голови дадено од Пандев за овој период а игра далеку поназад од него , далеку

И да можеш да видиш според еден меч каков потенцијал има Кутињо

Не бе, грешка си, Пандев знае да задржи топка.

Од многу сератори на нашиов фан клуб,ептен ретко пишувам,така и ќе продолжам...

Ќе кажам само,голот на Коутињо=:vozbud::sekss::pehar::olee::aplauz::zver::cuc::cuc::cuc::cuc:

Jeбем ли га кај се калел, ама не ми е верно да дошол овака како што дојди Кутињо во Интер, „спремен“ за во прв состав :)

Тренираше со тимот една полусезона затоа што не смееше да игра и после тоа редовно си е стандарден во прв тим.
Голема е разликата меѓу него и Кутињо,вашиов од цела година тренирање не напредна физички ич а без тоа не може да игра во Сериа А.

Добро бе... Вредеше Карја да се земе зимава? Зошто некој да ми објасни, за кој кур го зедовме?

Кутињо и во најслаб настап е 10 пати подобар од Карја, и поквалитетен и по корисен. Да ти ебам Леонардо да ти ебам... Нема изговор тука, крај.

Nah , ne beshe tolku dobar koutinho ko sho sea go velichame :P ali na zadnjava utakmica zver ...napred/nazad/napred/nazad neka dae nekoj da vidime kolku KM ima pretrchano ...

Една скоро небитна утакмица изигра добро и сеа зидан го напраивте. Следната сезона или позајмица или сите од куп мора да ги ига минимум.

Една скоро небитна утакмица изигра добро и сеа зидан го напраивте. Следната сезона или позајмица или сите од куп мора да ги ига минимум.

Ај ќе ти реплицирам дека индиректно и јас сум прозван .
Како прво и најважно , пишав и во еден од претходните постови па ќе нагласам пак , јас вчера не ја гледав утакмицата и појма неам како изиграл
Идемо даље : За зидан , не може да биде , тоа е факт . Дека има потенцијал има . Оваа сезона КУтињо не изигра ниту една утакмица . Па како сакаме ние да напредне , прва сезона му е во Интер , прва во Италија , на почетокот а може и сега претпоставувам проблеми со акмлиматизација , говорна бариера и остали ефекти што се јавуваат кај млади фудбалери .

Ако чекаме само од куп утакмиците , ништо . А дека ќе добие од некој тренер шанса и тоа ништо . Ако ме прашуваш мене , ја би да биде на место на Пандев , односно Пандев да добива минути како Кутињо , зашо таа плата што ја зима ( прочитав колку Лусио и Мота ) и игрите што ги прикажува ги заслужува минутите на Кутињо и ништо повеќе .
Ако се планира да се даде на позајмица и после да врати кај нас , тоа нека само Италија и ниедно друго место . А треба да се најде клуб каде што ќе игра барем 60 минути по утакмица и повеќе
Како што пиша Тала погоре , ако планираат да носат играчи од типот на Каржа во екипа како Интер , тогаш нека не носат и Кутињо и Оби нека добиваат повеќе шанса

Никогаш не сум го величел Кутињо, барем не за нешто што не заслужува. АМА, од Карја, со живот тврдам дека е далеку подобар играч, бил и ке биде. Тоа е муабетот.

Уште нешто, сите очекувавме околу него да се врти играта кога он стигна во Интер, а забораваме дека на 18 години повеќето играчи кои подоцна направија име за себе (тука влегува и Зидан) биле никој и ништо, многу малку ја имаат таа среќа да стигнат во тим на толку рана возраст да добијат довоолно шанси, ама во тим каде што се знае кој како дише, такви примери се Роналдо во Манчестер или пак Меси во Барса, кога дојде нивното време, нивните тимови (УТД и Барса) беа 10 нивоа над тоа што беше Интер кога дојде Кутњио. Крш тренер, крш све. Да беше Мурињо сеуште, можеби друга приказна ке гледавме. Ама со “можеби“ муабети до задутре може да играме.

нигде не пишав дека Кутињо е послаб од Карја и ја со живот го тврдам спротивново АМА има уште време за него. Следната сезона Пандев по мое мислење мора да биде избор пред кутињо исто така следната сезона Кутињо мора да изигра барем 13 меча без куп, а ако оди на позајмица мора во сериа а и тоа во тим каде што ќе има со кој да игра. Ја би го пуштил заедно со Кастињон во генова. Ем ќе се научат на итаљански фудбал ем ќе се уиграат и за една до две сезона ќе газат.

Следната сезона, ако имаме среќа Пандев ке сме го продале за 7/12 милиони евра. Ненормално го засакав после постигнатиот гол против Баерн, а уште повеќе кога разбрав дека им помогнал на неколку македонци во Италија, ама не, не е за во Интер.

Не е за во прв тим, он може во Интер али ко втора опција, со Кварезма на клупа ЛШ освоија, 100 пати е покорисен од него ...
Пуна капа ќе е купување на квалитетен играч од нападот и останување на Пандев ко опција од клупа ама како тргнала работава ќе мора продавање на одредени фудбалери за купување на она што треба во тимов па можно е и он да влезе во онаа група која ете '' треба '' да замине од тимот.

У секој случај, месец и кусур до почеток на трансфер период, и цело лето траење на истиот, ладете си го и не се умарајте многу многу за работа на која немаме апсолутно никакво влијание, не за друго, со оглед на деликатнава состојба мал милион варијанти се во игра кои се комплицирани за нас, обичните смртници.

Ама еве пример, да мора да се одлучи помеѓу Милито и Пандев (затоа што не мислам дека црвен крст ке станеме па сите да ги држиме), јас сум за Милито да се држи а Пандев да се продаде. Што знам, кога ке ми текне лани што правеше Милито, морници ми лазат :)

Абе видете, Милито со тоа што го направи лани влегува во оние легендарни играчи на Интер и тимот со него нема да се однесува ко со Мунтари на пример, или некој друг рандом фудбалер. Затоа не верувам дека тимот ќе бара купец за овој играч ко да нема утре зашто он во едно интервју најави дека по Интер сака да се врати во Аргентина каде сака да ја заврши својата кариера, во Расинг чинам сакаше да се пензионира, неговиот матичен клуб.

Сега незнам што ќе се случи но доколку се оди на оваа варијанта, тоа значи дека он ќе остане тука уште минимум година дена и ќе замине за мали пари, не е изводливо да се добие некоја поголема сума од аргентински клуб, све ќе биде тоа една симболика и тоа е тоа.

Пријателов од Хаг за fcinternews при следењето на тренингот на Феенорд.

линк

Утре и на сајт ќе биде превземено интервјуво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom