Тоа за Мур, и јас сум со Син, и пишав и во предходната тема, дека најголем виновник е Мур што не остави во цедило, ама не се слагам дека тој требаше да назначи кого да земе Интер за менаџер, не не, тоа не, тоа ке беше чисто глумење на лудило, а и Мур не би се осудил на таков идиотски потег, затоа што сега сите по него ке пљукавме, дека он ни го избра тренерот.
Чекич пред некој ден кратко и јасно кажа на темава, и беше 100% у право, тимот последниве 2 години беше граден за Мурињо, знаеше како дишат буквално, ко што знаеше и Челзи како дишат па бидејќи 80% истите играчи ги имаа и лани, ги уби ...
Затоа, можеше бар да сугерира негов наследник, да објасни што и како е бидејќи преевидентно беше дека голема е веројатноста клубот да дојде на ова ниво во моментов. Рачунај дека тимот тој период откако Мур си отиде имаше една единствена опција која ете гарантираше шампионски тим, само една, а таа беше Капело, ниту 1 друг тренер не беше со тој гарант, нит Михајлович, нит Спалети, нит Бенитез, нит Рајкард и тн и тн.
Еве на пример ќе видиш во иднина, кога Ферги ќе си оди, мислиш Јунајтед ќе бираат кој да го наследи ? Нц, он каква одлука ќе донесе таа и ќе се спроведе, а Интер, откако освои ЛШ за Мурињо веќе престанаа да постојат, буквално по последниот свиреж на судијата, си се прошета на тревникот на Бернабе, плачеше, и потоа наместо во автобус со тимот, со кола замина веднаш кај Перез, и толку.
Инаку за новата стратегија со млади играчи не смее да се замери, тимот ништо тука нема да губи, може само да добие а ќе добие, али уз пут да, треба да се негува една шампионска основа уз која тие играчи ќе имаат простор да просперираат, али таа шампионска основа може да се гради само со добар тренер, а до тогаш, веруј ми, џабе ти е и Санчез, и Тевез, и Сахин и Гансо и некој рандом добар играч.
--- надополнето ---
Немате појма само колку изгледате смешни со фразата ''мозокот на Морати''...небаре само тој одлучуваше и ќе одлучува се што се случува во фудбалскиот клуб Интер..разбирам дека е недопирлив газда но тој таму има уште(којзнае колку) директори,советници,курци,палци што споделуваат заедничко мислење за некој евентуален трансфер или за доведување на некој тренер....верувам а и сите знаеме дека досега можеби 70% откако Морати е во Интер се случиле грешни одлуки што на крајот вилјаеле со катастрофална сезона и нула трофеи....се случува човек да згреши ,никој не е безгрешен, НО поентата ми е дека Морати не е едниствениот кој наредува и кажува во Интер што и како ќе биди, бидејќи ова не е селски клуб од Нагоричани туку е фудбалска иснтитуција Интер со еден куп навивачи зад себе....
Единствениот е, бил, и ќе биде ...
Па ти си го разгледал бордот ? Пола од таму се со презиме Морати, жена му, син му ко негов наследник, готово, јавна тајна е веќе тоа, моментално е потпретседател, потоа ќерка му стана такоџе дел од бордот и тн и тн.
Еве, уште еден податок, т.е. факт, да не беше Морати никогаш немаше да се случи Калчополи, па сеа видете вие кој е и што е Морати, оној, без мозок, глупиот ...