Фан Клуб: Интер

Со тој мозок се деси Лече , Бреша , Лацио , Јувентус , Милан , опет Милан , Шалке...
Се слушаш што кажвиш?!
Да се слушам, буквиве од монитор наместо у сетила за вид у сетила за слух влагаат ...

Лече, Бреша, Лацио се десија со Бенитез на клупата и со 100те повредени играчи уз неговиот фантастичен тренинг режим да пола Примавера екипа дебитираше во тие натпревари ( така иде зборот ), али тоа што не размислуваш пред да напишеш е твој проблем, читни подоле малку што пишав за Мурињо, ко Морати да го избркал Мурињо од тимов се понашаш, а не обратно, Мурињо да е онојшто го остави Интер со врзани раце за наредна сезона.

Али како и да е, тоа што се деси по него е класичен дебакл кој буквално ништо не го оправдува, затоа и креаторот на истиот беше избркан од екипата по 6 месеци.

Да не беше Морати, прашање е дали ќе имаше јузер на кајганава од шо срам ќе ти беше да праиш муабет за екипа која се бори за влез у Лига Европа стандард и е сенка на останатите гиганти во Италија, прашање и воопшто дали ќе навиваше за овој тим.

Да се слушам, буквиве од монитор наместо у сетила за вид у сетила за слух влагаат ...

1 - Лече, Бреша, Лацио се десија со Бенитез на клупата и со 100те повредени играчи уз неговиот фантастичен тренинг режим да пола Примавера екипа дебитираше во тие натпревари ( така иде зборот ), али тоа што не размислуваш пред да напишеш е твој проблем, читни подоле малку што пишав за Мурињо, ко Морати да го избркал Мурињо од тимов се понашаш, а не обратно, ко Мурињо да е тој што го остави Интер со врзани раце за наредна сезона.
1/а - Тоа е ради паметот на Морати!
1/б - Дојди помогни ми да размислам пред да напишам нешто, да составам реченица зошто тешко ми оди , се обидувам да ги најдам буквите но тешко се снаоѓам!

2 - Али како и да е, тоа што се деси по него е класичен дебакл кој буквално ништо не го оправдува, затоа и креаторот на истиот беше избркан од екипата по 6 месеци.
2 - Креаторот е Морати! - Точно , се искина од фрлање пари во изминативе години но тоа не е оправдување!

3- Да не беше Морати, прашање е дали ќе имаше јузер на кајганава од шо срам ќе ти беше да праиш муабет за екипа која се бори за влез у Лига Европа стандард и е сенка на останатите гиганти во Италија, прашање и воопшто дали ќе навиваше за овој тим.
3/а - Се знаеме ние па ти ми светиш од кога сум за Интер и дали е тоа од времето на Морати?
3/б - Срам ???! Не си арен изгледа!

П.С - Не планирав за сетилата да ти пишам но ти изгледа реагираш на се кога ке те чепни некој! Но ти дечко или не си арен , или ти фали некоја летва!?
Немој да се силиш , не летај толку високо , некој можи да те сруши!

Лече, Бреша, Лацио се десија со Бенитез на клупата и со 100те повредени играчи уз неговиот фантастичен тренинг режим да пола Примавера екипа дебитираше во тие натпревари ( така иде зборот ), али тоа што не размислуваш пред да напишеш е твој проблем, читни подоле малку што пишав за Мурињо, ко Морати да го избркал Мурињо од тимов се понашаш, а не обратно, Мурињо да е онојшто го остави Интер со врзани раце за наредна сезона.

Али како и да е, тоа што се деси по него е класичен дебакл кој буквално ништо не го оправдува, затоа и креаторот на истиот беше избркан од екипата по 6 месеци.

Да не беше Морати, прашање е дали ќе имаше јузер на кајганава од шо срам ќе ти беше да праиш муабет за екипа која се бори за влез у Лига Европа стандард и е сенка на останатите гиганти во Италија, прашање и воопшто дали ќе навиваше за овој тим.

А демек ова се немаше случено пред 2005 на чело со Морати. Каква само катастрофа беше Интер тогаш го јадевме немиен од кој стигнеме . На Мурињо треба спомен плоча да му направи Морати или новиот стадион да го крсти по него

• Ми се допаѓа
Reactions: HGD
Goalkeepers: 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni;

Defenders: 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 15 Andrea Ranocchia, 23 Marco Materazzi, 26 Cristian Chivu, 55 Yuto Nagatomo;

Midfielders: 5 Dejan Stankovic, 10 Wesley Sneijder, 14 Houssine Kharja, 17 MacDonald Mariga, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 29 Philippe Coutinho;

Forwards: 7 Giampaolo Pazzini, 9 Samuel Eto'o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev.

Повиканите за утрешниот дуел

И пак Карја ке има предост пред Кутињо, и прашање е дали Кутињо ќе биде повикан иако вака го најавува, нема да му е прв пат.

Неможе никој да ме убеди дека Карја е подобар од Кутињо, ни сега ни за 10 години, навистина не знам што се филма Лео, ист како Манчини тврдоглав и глуп.

И дај нека го земаат Шахин, зошто веќе нема смисла ова, нека не дават 30 милиони за Тевез. Ете, попаметен начин за трошење од тие пари (иако и за 20 милиони можат да го земаат Шахин) нема, ама ајде кој да им каже.

1/а - Тоа е ради паметот на Морати!
П.С - Не планирав за сетилата да ти пишам но ти изгледа реагираш на се кога ке те чепни некој! Но ти дечко или не си арен , или ти фали некоја летва!?
Немој да се силиш , не летај толку високо , некој можи да те сруши!
И шо кажа сеа ? Демек јако тераш на тастер, браво ! Нешо онтопик на темава слабо, сакам кажам ама незнам речам.
Ако Морати нема мозок што освои у последниве години неговиот тим преку 10 титули, што се дрзна контра Моџи за време на Калчополи, што е ПРВИОТ претседател во историјата на Калчото чиј клуб освоил тројна круна, што неговиот тим го израмни рекордот на Торино и Јуве со 5 последователни титули, ондак Ти ли бе имаш мозок ? Па маме му еам, ако до тој степен имаш вишок на неврони у глава, троши ги на друго место, не на форумов на ' рушиш ' други членови, земал за виртуелен свет ми збори кој лета високо кој ниско, земи преиспитај се малце со какви банални работи се замараш ...

СЕ ШТО Е УСПЕХ НА ОВОЈ ТИМ Е ПОВРЗАНО СО ЕДНО ПРЕЗИМЕ, МОРАТИ, ТОА 1000 ПАТИ СУМ ГО ПОТЕНЦИРАЛ, тоа што Морати е тука, фамилијата Ањели е за Јувентус, ИНСТИТУЦИЈА, тоа што е Ферги за Јунајтед, тоа е и Морати за Интер, тоа дека вие сте убедени дека никој не смее да згреши и одма се понашате ко фановине на Милан што до лани бараа арапи да им го купат клубот е друг муабет, и Ферги ги зема Џемба Џемба и Клеберсон и губеше титули, тоа не значи дека нема мозок.
До летово Морати имаше мозок, сега наеднаш истиот го снема, го немало демек, ебате детските логики.

Затоа, уште еднаш, размисли пред да постираш таква глупост, Морати немал мозок, па ако он нема, кој има ? Ние овде на форумов ли ? Тастатура експертите ? Ма дај ...

--- надополнето ---

А демек ова се немаше случено пред 2005 на чело со Морати. Каква само катастрофа беше Интер тогаш го јадевме немиен од кој стигнеме . На Мурињо треба спомен плоча да му направи Морати или новиот стадион да го крсти по него
Ондак со кој памет Јуве ги викате ЈуБе ?
А новиот стадион ќе биде крстен инаку по Факети, немојте со вакви испади, Мурињо многу направи за тимот, точно, но не повеќе од Херера на пример, без разлика што станува збор за различни периоди, факт е дека Мурињо многу направи, но и ФАКТ е, колку и да го негира некој тоа, дека му го сврте грбот на клубот и ги остави на цедило, т.е., на ова дереџе, нит дојде да ја слави титулата, нит се залагаше за неговиот наследник многу.
Бар тоа можеше да го направи.

Не се разбравме никој погоре.

Јас спомнав нов мозок за Морати заради трансферите во последно време, дека све некои играчи кој се ’’новиот Х-играч’’ купуваме, наместо да се потрошат пари некаде каде што треба, и океј све тоа дека млади талентирани, ама не е тоа тоа, сите знаеме, мора темел да има тимот па тие младинци да имат по кого да видат, што и како.

А сигурен сум дека и ХГД на тоа се надоврза. Ама и искрено досега срцето (љубовта кон клубот) на Морати не довело на ова што сме, на триплета и на сите успеси, затоа што разумен сопственик никогаш не би трошел толку пари со години а без некои позначајни резултати, се дур калчополи.

Тоа за Мур, и јас сум со Син, и пишав и во предходната тема, дека најголем виновник е Мур што не остави во цедило, ама не се слагам дека тој требаше да назначи кого да земе Интер за менаџер, не не, тоа не, тоа ке беше чисто глумење на лудило, а и Мур не би се осудил на таков идиотски потег, затоа што сега сите по него ке пљукавме, дека он ни го избра тренерот.

Искрено со добар тренер, и со 3/4 засилувања, ама засилувања за играчи со име и презиме не со ’’новиот Пеле’’, на коњ сме. Кастањос го сметам за засилување од исто ниво на тоа како Кутињо. Еве Андреоли го враќаме, сакам и Сантон да се врати а самурајов да си оди од каде дојде, ама ке видиме за тоа...

Ке се троши летово, само да не се глупираат 30 милиони за Тевез.

Немате појма само колку изгледате смешни со фразата ''мозокот на Морати''...небаре само тој одлучуваше и ќе одлучува се што се случува во фудбалскиот клуб Интер..разбирам дека е недопирлив газда но тој таму има уште(којзнае колку) директори,советници,курци,палци што споделуваат заедничко мислење за некој евентуален трансфер или за доведување на некој тренер....верувам а и сите знаеме дека досега можеби 70% откако Морати е во Интер се случиле грешни одлуки што на крајот вилјаеле со катастрофална сезона и нула трофеи....се случува човек да згреши ,никој не е безгрешен, НО поентата ми е дека Морати не е едниствениот кој наредува и кажува во Интер што и како ќе биди, бидејќи ова не е селски клуб од Нагоричани туку е фудбалска иснтитуција Интер со еден куп навивачи зад себе....

Тоа за Мур, и јас сум со Син, и пишав и во предходната тема, дека најголем виновник е Мур што не остави во цедило, ама не се слагам дека тој требаше да назначи кого да земе Интер за менаџер, не не, тоа не, тоа ке беше чисто глумење на лудило, а и Мур не би се осудил на таков идиотски потег, затоа што сега сите по него ке пљукавме, дека он ни го избра тренерот.
Чекич пред некој ден кратко и јасно кажа на темава, и беше 100% у право, тимот последниве 2 години беше граден за Мурињо, знаеше како дишат буквално, ко што знаеше и Челзи како дишат па бидејќи 80% истите играчи ги имаа и лани, ги уби ...
Затоа, можеше бар да сугерира негов наследник, да објасни што и како е бидејќи преевидентно беше дека голема е веројатноста клубот да дојде на ова ниво во моментов. Рачунај дека тимот тој период откако Мур си отиде имаше една единствена опција која ете гарантираше шампионски тим, само една, а таа беше Капело, ниту 1 друг тренер не беше со тој гарант, нит Михајлович, нит Спалети, нит Бенитез, нит Рајкард и тн и тн.

Еве на пример ќе видиш во иднина, кога Ферги ќе си оди, мислиш Јунајтед ќе бираат кој да го наследи ? Нц, он каква одлука ќе донесе таа и ќе се спроведе, а Интер, откако освои ЛШ за Мурињо веќе престанаа да постојат, буквално по последниот свиреж на судијата, си се прошета на тревникот на Бернабе, плачеше, и потоа наместо во автобус со тимот, со кола замина веднаш кај Перез, и толку.

Инаку за новата стратегија со млади играчи не смее да се замери, тимот ништо тука нема да губи, може само да добие а ќе добие, али уз пут да, треба да се негува една шампионска основа уз која тие играчи ќе имаат простор да просперираат, али таа шампионска основа може да се гради само со добар тренер, а до тогаш, веруј ми, џабе ти е и Санчез, и Тевез, и Сахин и Гансо и некој рандом добар играч.

--- надополнето ---

Немате појма само колку изгледате смешни со фразата ''мозокот на Морати''...небаре само тој одлучуваше и ќе одлучува се што се случува во фудбалскиот клуб Интер..разбирам дека е недопирлив газда но тој таму има уште(којзнае колку) директори,советници,курци,палци што споделуваат заедничко мислење за некој евентуален трансфер или за доведување на некој тренер....верувам а и сите знаеме дека досега можеби 70% откако Морати е во Интер се случиле грешни одлуки што на крајот вилјаеле со катастрофална сезона и нула трофеи....се случува човек да згреши ,никој не е безгрешен, НО поентата ми е дека Морати не е едниствениот кој наредува и кажува во Интер што и како ќе биди, бидејќи ова не е селски клуб од Нагоричани туку е фудбалска иснтитуција Интер со еден куп навивачи зад себе....
Единствениот е, бил, и ќе биде ...
Па ти си го разгледал бордот ? Пола од таму се со презиме Морати, жена му, син му ко негов наследник, готово, јавна тајна е веќе тоа, моментално е потпретседател, потоа ќерка му стана такоџе дел од бордот и тн и тн.

Еве, уште еден податок, т.е. факт, да не беше Морати никогаш немаше да се случи Калчополи, па сеа видете вие кој е и што е Морати, оној, без мозок, глупиот ...

Јас не потврдив дека Морати е без мозок или слично..туку објаснував дека Морати не е безгрешен човек или човек кој самој тој и тој носи одлуки за Интер при тоа без некаков совет или слично.

Јас не потврдив дека Морати е без мозок или слично..туку објаснував дека Морати не е безгрешен човек или човек кој самој тој и тој носи одлуки за Интер при тоа без некаков совет или слично.
Па затоа се тука Бранка, Паолило, Ориали на времето и ред други луѓе блиски до него, него тоа и сакам да го потенцирам, НИКОЈ НЕ Е БЕЗГРЕШЕН, ама глупаво е на темава да се понашаме ко до лани на фан клуб Милан, те овој бил онаков, те овој бил оваков, па и на фан клуб Манчестер имаше такви што го хејтаа Ферги, значи тоа е ептен непромислена постапка за некој кој тврди дека е голем фан на екипава.

Прво и основно правило, треба човек да е свесен дека без разлика за кој тим навива во фудбал, вечно на врвот неговиот тим никогаш нема да биде, проблемот кај многу фанови на Интер е што се навикнати на победи и сеа тераат на муабети кои заборавиле како изгледаат и се губат.
А да не зборам за оние што изникнаа у 2006та, тие више не ги ни перцепирам, уште Занети не почнале да го плукаат онака со хардкор термини па едноставно да поминат Се.

Али кога ќе се изанализира целата моментална ситуација, кога ќе дојдете до зачетокот на проблемот, тогаш ќе ви текне на онаа сликата како Матрикс липаше и го гушкаше Мур, зашто тука почна СЕ, капакот беше продолжувањето на соработката Капело - Англија.

Затоа ја лично нема да го критикувам Морати за оваа сезона, бидејќи од старт му беа врзани рацете, што нема да биде случај за нареднава сезона, затоа трпение малку, без разлика што нема да освојат титула во Серија А, сезонава веќе освоија 2, СКП и Супер Куп, така да нема да бидат со zero tituli на крајот од годината, не дека се пувам со овие 2 титули но не владее онаа ха це суша во Интер, можеше да биде и многу полоши со оглед на сликата во тимов у првите 6 месеци.

Не знам како можете така за Морати да зборите. 100% се сложувам со Син. Па он е еден од ретките газди кој е страсен фан на клубот, којшто се интересира за се во клубот, оди скоро на сите утакмици без разлика дома гости. Па споредете го само со газдите на Сити и се ќе ви стане јасно. Се кладам дека тие арапите не знаат како им се вика клубот, него кај нив финтата е колку повеќе пари ќе дадат. Само чекаат Манчини да каже дека сака да купи некој фудбалер и они одма излегуваат со 100 милионски понуди или бланко чекови(како оној за Меси) итн итн.... Ако не бил Морати прав газда немало 100 години да биде клубот во негови раце( што на татко му, што негов, што на син му во иднина)!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom