Фан Клуб: Интер

Боби[Мкд];4230972 напиша:
Тргнат е, го поминал Ла Манж, негде во средна Франција е, Швајцарија па кај вас.

Тебе Думан наш дан ти предаваше Географија ? Браво, браво...

Ондак со кој памет Јуве ги викате ЈуБе ?
А новиот стадион ќе биде крстен инаку по Факети, немојте со вакви испади, Мурињо многу направи за тимот, точно, но не повеќе од Херера на пример, без разлика што станува збор за различни периоди, факт е дека Мурињо многу направи, но и ФАКТ е, колку и да го негира некој тоа, дека му го сврте грбот на клубот и ги остави на цедило, т.е., на ова дереџе, нит дојде да ја слави титулата, нит се залагаше за неговиот наследник многу.
Бар тоа можеше да го направи.

Знам дека новиот стадион ќе се вика по Факети , само ти го доловувам моментот дека Мурињо направи многу за Интер во наше време
Не се согласувам со тебе дека Мурињо требал да каже кој да биде следен тренер на Интер .
Прво тоа не е негова работа , си освои титула си отиде мангупски и тоа е тоа .
Сам знаеш дека голем дел од тренерите летоска беа зафетени , што значи и да кажеше Мурињо кој да се донесе мислам дека немаше можност да се донесат , знаеш и ти , почни со Капело , Хидинк , Спалети и кој било друг
Јас од кога го глеам Интер , од 1992 година па до 2005 беше Морати , со исклучок на неколку години кога беше Факети , Интер беше тиња невидена . Јас го ценам Морати , да не се разбереме погрешно , меѓутоа во мојот живот најблагодеран сум му за денот кога го донесе Мурињо и кога освоивме лига на шампиони . Се друго е во втор план

Јас од кога го глеам Интер , од 1992 година па до 2005 беше Морати , со исклучок на неколку години кога беше Факети , Интер беше тиња невидена . Јас го ценам Морати , да не се разбереме погрешно , меѓутоа во мојот живот најблагодеран сум му за денот кога го донесе Мурињо и кога освоивме лига на шампиони . Се друго е во втор план
Moрати го превзема Интер во 95та, го донесе Роналдо, се егзистираше во првенство каде се докажа подоцна дека имало и мафијашки структури кои работеле вон терените, да потесетам само дека зборот Калчополи е прв пат споменат во 98ма по фијаското на мечот Јуве - Интер со недосудениот пенал врз Роналдо каде судијата беше на 2 метри од целиот настан, години подоцна и самиот судија си призна дека тоа било чист пенал кој многу нешта ќе одлучеше таа сезона доколку беше досуден.
Потоа следеше и периодот со тешки повреди на Роналдо и бидна што бидна, кад је бал нек је маскембал беше работата неколку сезони, не се знаеше кој јаде кој пие освен првата година со Купер, за да подоцна сепак клубот се консолидира и да дојде до оној стадиум што е денес.

Тоа што велиш дека си му најблагодарен зашто го довел Мур е причина повеќе зашто не треба да се плука кон оваа институција во клубот, тоа е навреда, нека каже кој што сака, али да отидеш во Италија со ставови дека он е ваков или онаков има да бидеш обесен на бандера. Се си има свои граници, разбирам да се мава на тежок хејт за одредени поединци, ама Станкович, Занети, Морати и ред други кои значат премногу за клубот не, штета што мал е бројот на фанови на Интер стриктно во земјава што не се свесни што всушност претставува тој човек и таа фамилија за Интер, фактички, Интер = Морати, одземи Се што освоиле под нивна капа и Интер е на рамниште на Џенова, ма не, помалку титули и од нив ќе имаа.

За Мур не реков дека он требал да стави нож под грло и слично, туку бар да сугерирал одредени работи за да го насочи клубот во иднина без него, сепак, не беше отпуштен, самиот замина иако сите играчи, цела управа и сите фанови го молеа да остане, затоа и подоцна клубот одреден период го игнорираше, ако приметивте, ниту еден играч не го спомна за време на добивањето на наградите од УЕФА за минатата година во ЛШ за да подоцна откако Интер почна да тоне, откако беше евидентно дека Рафа ќе биде отпуштен сето тоа спласна па повторно се разви една добра комуникација на релација Интер - Мурињо.

Капак на работата на Морати ќе биде изградбата на нов стадион, повеќе од него и не можеме да побараме, тоа е уште еден енормен историски податок кој во иднина кога некој ќе отвори Википедија ќе стои за Интер во ерата на фамилијата Морати. Ја искрено едвај чекам да дојде денот кога Анџеломарио ќе го превземе претседателското место, само приметете со каква емоција го доживува секој гол на Интер, а и по слетувањето во Милано он искочи со пехарот од ЛШ ако не се лажам. Уште САРАС, нивната компанија да има прогрес во иднина ( минатата година им беше лоша поради економската криза што беше и причина плус за ' штедливоста ' на Морати, али ете, и тоа ретко кој го знаел ) и воала, богат претседател кој се поистоветува со клубот, нема подобра комбинација од ова во фудбалот за 1 тим.

Ако ми ги глеаш овие два поста кој ги напишав нигде не го исхејтав Морати . Пишав дека и со него имавме црни денови кој траеја од 95-2005 , се надоврзав на конверзацијата ако уопште беше за тоа
За Занети нема да кажам лош збор никад , ама реално доста му е
Станкович ми е следен на листата од кој ќе земам дрес на Интер , definitely
Ова ако те разбрав за Уефа наградите ако мислиш за тие во Лига на Шампиони грешка си голема ако збориме за истите , Снајдер јавно му се заблагодари на Мурињо кога на овој му се насолзија очите ( ако збориме за тие награди , а мислам за тие збориш )
Пак ќе ти кажам не го хеејтам никад Морати , имавме црни денови со него и многу светли , на секоја црна и светла серија има крај АЛИ за мене најдобар потег и занешто што сум му најблагодарен на Морати е носењето на Мурињо човекот кој ми ги донесе најголемите радости од кога навивам за Интер , се друго ми е во втор план јбг

Снајдер јавно му се заблагоради на церемонијата за Златна Топка, она од УЕФА беше на стартот од сезоната, таму името Мурињо буквално никој не го спомена, во пакет со Снајдер.

Pokraj Zaneti i Stankovic tuka ke go stavam i Lucio bidejki covekot iako e od ponovite vo Inter stvarno srceto go ostava na terenot sekoja utakmica!

да бе маме му ебам сега ги прегледав и никој не го спомна , ова не сум го ни приметил . Абе може му биле лути малце ама тоа е наметнато од структурите на клубот не дека играчите му биле лути , барем јас така мислам. Знам кога дојде у Милано со Реал да игра против Милан , матераци ето и компанија беа у хотелот да го видат и да го поздрават
Ама да рече се враќам има со раширени раце да го пречкаат

Абе ја нив онака на брзина ги спомнав, иначе и Милито такоџе, единствените голови за заверка на тројната круна беа негови, најдобар стрелец во првенство за Интер, исто и во ЛШ, направил нешто што ниту еден играч на екипата не го направил, и воопшто, единствен е таков во Италија.

658sb.jpg

Пак ке кажам = на ајка му ПИЧКАТА шо ХАРЏЧА го вика а Коутињо не .... ИДИОТ !!!!!!!!1

Еј Деко извини ама немој да ми го вреѓаш Харжа, најдобар везњак кој играл во Интер :)

Pokraj Zaneti i Stankovic tuka ke go stavam i Lucio bidejki covekot iako e od ponovite vo Inter stvarno srceto go ostava na terenot sekoja utakmica!

Каде и да играше (Леверкузен,Баерн,Бразил) секогаш даваше 110%, секогаш играше од срце и за да победи, таков дефанзивец ретко се раѓа.
Иначе од муабетот што го правите колку и да направил Занети за Интер, сепак самиот тој треба да му стане јасно дека треба да се повлече и да даде шанса на помладите. Никој во Интер нема срце да му каже дека нема да игра на клупа ќе е.
Летово треба да се покаже Морати со трансферите, зашто ако не се донесат квалитетни играчи , а не некои како Харжа или Карја како и да е тогаш ќе дојде периодот од пред 2005та.

Јас не знам сите што се запнавте во Харѓа како синкир само тој е едниствениот што треба да се избрка во тимот или единствениот неквалитетен играч.....јас разбирам дека многу направиле за клубот но мислам дека Камбиасо,Занети и Станкович треба да седнат на клупа што поскоро и на нивните места да дојдат помлади,поагилни и покреативни играчи бидејќи тие ги држат најклучните позиции на тимот(онаму акде што се градат акциите и каде што се врши пресинг на теренот)..тука исто така и Мајкон треба да си замини од Интер и еден од Милито или Пандев(за да се доведи Санчез/Тевез)...ако ова се оствари верувам дека ќе бидиме далеку поконкурентни догодина.

И сеа шо праиме со Интеров наш? 2.00 коефициент му дале... Да ја товариме ли за некоја поголема пара?

Јас не знам сите што се запнавте во Харѓа како синкир само тој е едниствениот што треба да се избрка во тимот или единствениот неквалитетен играч.....јас разбирам дека многу направиле за клубот но мислам дека Камбиасо,Занети и Станкович треба да седнат на клупа што поскоро и на нивните места да дојдат помлади,поагилни и покреативни играчи бидејќи тие ги држат најклучните позиции на тимот(онаму акде што се градат акциите и каде што се врши пресинг на теренот)..тука исто така и Мајкон треба да си замини од Интер и еден од Милито или Пандев(за да се доведи Санчез/Тевез)...ако ова се оствари верувам дека ќе бидиме далеку поконкурентни догодина.

Да не беше он сега Кутињо ќе имаше шанси да заигра барем неколку секунди и да, не да е неквалитетен... незнам со кој памет го земавме овој

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom