Фан Клуб: Интер

Mnogu izgleda se krie negde aslani i misli nema da go primetat do prvi septemvri deka uste e vo inter.
Се скара со сите овој Џонс, од жена му ќе се разведе само да дојде кај нас, секој пост им го лајка на Интер инстаграм профилот. Неправда во универзумот ќе биде да не заврши кај нас ради Фратези дибекот.
Ova najrandom nesto e, od nigde nikade se resil bas u inter da saka, bogznae kako doslo do ova, grebe so meseci i toa e totalno netipicno za nekoj od Anglija pa i dete na Liverpul, a ako dojde, tret englez ke bide u ekipa pokraj Spens i Stouns a do ovaa sezona vkupno vo istorijata na klubot do sega igrale trojca anglicani, Hitchens, Ins i Jang od koi samo Ins se zadrzal tuka 2 sezoni, drugite dvajca po edna.

крвта да им ја ебам ако дадат 20мил за Енрике, нејќам ни да помислам дека се договориле за 30мил.Го гледав овој на видеа вчера, ме потсеќа на Дефрел ако го памтите, прием никаков, целиот се стегнал како у грч да игра. Кога е во ситуција да шутне мислам дека не одлучува тој каде ќе шутира, туку топката како му удира во нозете и така одбивајќи се ако влезе-влезе.
Инаку ми нема логика да лупнат за перманентен трансфер 20-30мил за Енрике кога Тотнем бара 30 за Удоги а овие го бараат на позајмица, очигледно клубовите имаат некој начелен договор за платена позајмица со право на откуп или нешто слично …

Лапај си го Спенс за 31.5 милиони на 36 рати!

крвта да им ја ебам ако дадат 20мил за Енрике, нејќам ни да помислам дека се договориле за 30мил.Го гледав овој на видеа вчера, ме потсеќа на Дефрел ако го памтите, прием никаков, целиот се стегнал како у грч да игра. Кога е во ситуција да шутне мислам дека не одлучува тој каде ќе шутира, туку топката како му удира во нозете и така одбивајќи се ако влезе-влезе.
Инаку ми нема логика да лупнат за перманентен трансфер 20-30мил за Енрике кога Тотнем бара 30 за Удоги а овие го бараат на позајмица, очигледно клубовите имаат некој начелен договор за платена позајмица со право на откуп или нешто слично …
Енрике е добар играч, остави ги другите фанови на Интер што се хејтерски настроени кон него бидејќи очекуваат да е силен колку Дамфрис и Хакими, а заборавија дека и Хакими играше во грч првите 6 месеци во Интер и делуваше како флоп.

Едноставно Енрике сеуште нема самодоверба стекнато и малце лошо игра без топка ( ама ова се учи ) бидејќи сеуште нема искуство да игра во тим како Интер со 3-5-2 формација и плус прва сезона беше и нормално е да има прилагодување.

Иначе фудбалот го има во малото прсте, се познава дека има техничка, дриблинг, визија и плус има брзина...сите можни атрибути ги има за да биди одличен бек и крилен играч, само што пак ќе напоменам нема самодоверба стекнато, а тоа се стекнува најмногу со голови и асистенции .

Се надевам дека Киву го увиде неговиот квалитет и нема да го продадат кај вас бидејќи навистина сметам дека е добар играч и имаше многу добри моменти за Интер минатата сезона и чудно ми е што е толку критикуван.

А ако го земите верувам ќе добиете одличен играч и ќе се види тоа на подолг рок.

Енрике е добар играч, остави ги другите фанови на Интер што се хејтерски настроени кон него бидејќи очекуваат да е силен колку Дамфрис и Хакими, а заборавија дека и Хакими играше во грч првите 6 месеци во Интер и делуваше како флоп.

Едноставно Енрике сеуште нема самодоверба стекнато и малце лошо игра без топка ( ама ова се учи ) бидејќи сеуште нема искуство да игра во тим како Интер со 3-5-2 формација и плус прва сезона беше и нормално е да има прилагодување.

Иначе фудбалот го има во малото прсте, се познава дека има техничка, дриблинг, визија и плус има брзина...сите можни атрибути ги има за да биди одличен бек и крилен играч, само што пак ќе напоменам нема самодоверба стекнато, а тоа се стекнува најмногу со голови и асистенции .

Се надевам дека Киву го увиде неговиот квалитет и нема да го продадат кај вас бидејќи навистина сметам дека е добар играч и имаше многу добри моменти за Интер минатата сезона и чудно ми е што е толку критикуван.

А ако го земите верувам ќе добиете одличен играч и ќе се види тоа на подолг рок.

а стекнал самодоверба да траже поголема плата од таа што ја зима во Интер ..

Енрике и самиот изјави дека полесно му е да игра лево отколку десно, што мислам во голема мера влијае на неговиот перформанс и самодоверба. Ама ако можеш да му извадиш 30М и да го покриеш Спенс со тие пари, поздрав.

Мораат да продадат нешто за да земат нешто.

Глупо е да го споредиш Енрике со Хакими.
Хакими уште во Дортмунд се гледаше дека е играчиште и за нас беше ептен скапо засилување иако го добивме со попуст од Реал.
И не, не играше во грч Хакими првите 6 месеци туку беше помалку присутен дефанзивно, нешто на што Конте инсистираше. Ама таков бек како Хакими сме немале 15 години.
Енрике можеш повеќе да го споредуваш со Вршаљко или Беланова. Никој не вика дека е толку лош но ништо не покажа. Првиот пат кога се повреди Думфриз, Киву реши да игра со два леви бека. Еве и на подготовките инсистира со Диуф таму зашто не му верува на Енрике. Тој може и да има некои квалитети ама дефинитивно не му лежи овој Интер па кеширање сега е идеално за клубот зашто догодина ќе иде како Фратези за 1+14 милиони.

Enrike e krilo nie sto sakame od sve bek da pravime, vklucitelno i Diuf, i taka da sudime, e drug muabet. Dosta kompleksna pozicija e wing bek u vakva formacija, treba podednakvo dobro da dostavuva i napred i nazad, ovoj odbrana ne znae da igra ko sto znae nekoj sto cela kariera igral bek, ne znae da se postavuva, da brani vozdusni dueli, da postavuva ofsajd stapici, da kine tranzicija ili 1 na 1 so nekoi jaki igraci da brani, ko sto bese slucajot so Django ili Hakimi.

Ovoj i vo intervju pred nekoj den kaza deka poveke saka da igra levo, otkolku desno, poveke mu odgovaralo tamu da igra a pretpostavuvam deka ako ide vo Roma, Gasperini go saka pred se za da mu igra krilo vo 3421 formacija, kade nemaat mnogu igraci, wing bek moze da mu igra apla po potreba, ako fali igrac tamu, taka da poveke opcii mu nudi.

Ne znaci deka ako bil dupe kaj nas, i kaj niv ke e slab, klasicen primer vsusnost za Enrike vi e Buchanan isto igrac koj prirodno si e krilo, a Inter od nego sakase da napravi wing back, bez uspeh, otide u Viljareal i im e eden od pobitnite igraci, zasto igra desno krilo vo 442 formacija.

Inter se izletaa za Enrike zasto De Zerbi smeni formacija u Marsej, od 4231 u 3421 i ovoj mu se pogodi da ima dobri partii edna polusezona, taa sezona mislam imase dobra statistika. 8-9 gola, 10 asistencii.
Vo Roma ubeden sum deka ke bide podobar, ili pokorisen seedno, zasto pretpostavuvam Gasperini ke go igra na idealna pozicija, ama sea za sea si stoi u mesto ovoj potencijalen transfer, dobro bi bilo za nas da zavrsi, za Roma, ke vidime, ama ja ne bi go otpisuval instantno kako propali transfer zaso mnogu sudat od negovite izdanija u Inter.

кхм, кхм...

Не го оствари потенцијалот што го има во Интер, ама даде 3 гоа што ќе се прераскажуваат на генерации. Нека му е со среќа во Лацио.

Back
На врв Bottom