Фан Клуб: Интер

Ќе не даваат утре на Канал 5, стандард си ги даваат утакмиците од 18:00.
За утре очекувам победа и ништо друго, не им играат главните играчи Хонда и голманот Акинфеев, згора на тоа полека полека отпаѓаат од трка за титулата во руското првенство а имаа доста солидна предност пред Зенит, а моментално до ова коло паднаа и позади Динамо Москва од кого и примија 4 комада пред недела дена и тоа на домашен терен. Треба рутински да ја изиграме утрешната утакмица и со победа вервувам дека победничката атмосфера во тимот ќе се врати и тимот ќе биде повторно на прав пат.

Ај превод:
Ranieri "Alvarez? In questo momento lo vedo per quello che mi serve quindi lo posso vedere da trequartista, da esterno o da centrocampista, ma nelle difficoltà io ho bisogno di chiedere a tutti dei sacrifici. Alvarez è un giocare di qualità, che ha fatto bene, poi può avere sofferto una differente preparazione, ma sono sicuro che nel corso della stagione farà molto comodo alla squadra"

(бене?)

Сега баш тоа го читав, за Алварез вели дека во моментов го гледа аналогно на неговите потреби, односно, како плејмејкер, играч од средина и страничен напаѓач.
Како што разбрав од ова шугавиов гугл транслејт, во зависност од состојбите во тимот дел од играчите ќе се жртвуваат ( дал мисли на тоа дека нема да играат или ќе менуваат позиција по потреба не сватив ), Алварез е квалитетен фудбалер кој игра добро но бил жртва на поинакви подготовки ( претпоставувам на 343 форматот мисли ), но сигурен е дека во остатокот од сезоната ќе биде прикладен за тимот.

п.с. Ќе искочи и преводот на англиската верзија од Inter.it, појасно ќе е тогаш.

На пљус можно е да оди, а и програма се менува многу лесно, не е прв пат на порталиве на нашиве телевизии едно да им пишува во програмата а друго да оди.

2 години веќе практикуваат да ги даваат овие мечеви.

Ај превод:
Ranieri "Alvarez? In questo momento lo vedo per quello che mi serve quindi lo posso vedere da trequartista, da esterno o da centrocampista, ma nelle difficoltà io ho bisogno di chiedere a tutti dei sacrifici. Alvarez è un giocare di qualità, che ha fatto bene, poi può avere sofferto una differente preparazione, ma sono sicuro che nel corso della stagione farà molto comodo alla squadra"

(бене?)
Тоа што го пиша Син е у принцип, иако мислам дека поточно би било: Моментално гледам што ми е потребно, а потоа може да го гледам(не сум сигурен дали збори за него или општо за сите играчи) како плејмејкер, играч од средината или страничен играч, но во тешки ситуации би можел да барам од сите играчи да се жртвуваат.

Мислам дека сака да каже, најпрво ќе ги играм на својата природна позиција, доколку немам потребни играчи за тие позиции може некој друг да се жртвува...

На ваше место би си причувал од нетот ако има уште останато.
http://kanal5.com.mk/default.aspx?mId=107&date=27.09.2011&cal=1
Не знам што им е годинава на Канал5.
што има нејасно со Канал 5 ?
--- надополнето: Sep 26, 2011 4:14 PM ---
Ќе ја даваат 1000% и 1000% ќе победиме :D
1 000 000 % не ја даваат :) знам !! таму работам... а 1 000 000 % ќе победиме

што има нејасно со Канал 5 ?

Па тоа што не ја пренесуваат таа од 18h (или барем не им е така пишано на страната). Дека до лани тие натпревари од 18 ги пренесуваа, затоа ми е чудно.
Но ете, што викаат погоре дека можно е и на плусот да оди.

1 000 000 % не ја даваат :) знам !! таму работам... а 1 000 000 % ќе победиме

Е што им е на тие бе ми го дава аЛион за глупости кога играше за пласман, а сега кога почнаа групите нема да даваат.:mad:

Имало или немало на Тв....затоа ке ја има на Нет.

На нет асално порка неможам да глеам у 6 попладне, на стрим Интер ќе ги глеам на раат, маломорген ...
Ти ебам кАналот шугав, 2 години практикуваа да ги даваат тие мечеви сега им текна да не ги пренесуваат, а ко што ни е атрактивна групава може Интер воопшто и да не ги гледаме.

Ма мрш у пм.

Пратен е мејл во име на сите фанови на Интер, преку фан пејџот, и онака нема што да се загуби.

И Ранокија се повредил на тренинг, дефинитивно нема да игра со ЦСКА, ги рипа и Наполи и Катанија, суспендиран е, знак ? е за Лил и Киево, за Јувентус 100% ќе е подготвен, сеуште не е прецизирано точно колку ќе отсуствува али утре сигурно не игра.

Не е битно,ке си идеш фино и лепо и ке си ја гледаш во кладилница,а овие од Канал 5 нека даваат бош утакмици,златна МТВ кога пренесуваше,али тоа е јбг.

Пак да не плаќате претплата.
Единствено светло на крајот на тунелот :pos:

Ранокиа повреда, Оби иста повреда како лани кога беше Бенитез, Станковиќ повреден, Мота повреден, Снајдер повреден, Маикон...

Среќа оваа година имаме повеќе опции, да немаше некои засилувања сега почетниот состав во средина ќе ни беше: Нванвко-Занети-Камби-Мунтари

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom