Фан Клуб: Интер

Димарко вчера го изора теренот 90 минути, значи сепак можел, а не дека бил неспремен како што сите мислевме додека беше Инзаги тренер пошо редовно го вадеше во 60та минута. Уф све да му ебам на Инзаги, како одминува времето поише го мразам.
Факт е дека сезонава е у многу подобра физичка подготовка од лани, и на око се приметува тоа.

Факт е дека сезонава е у многу подобра физичка подготовка од лани, и на око се приметува тоа.
Брат, а како би се подобрила физичката кондиција ако редовно го вадиш играчот во 60-та минута?

Он збореше за ова на интервју пред месец дена, дека нормално е да паѓаш физички у тешки мечеви кога некој те навикнал дека секогаш после 60 минути излагаш од терен, и тераш така со години, сеа се знае на кого алудираше, ама и генерално сега сменет е целосно начинот на кој тренираат, и добиваат повеќе слободни денови исто, и играчите наводно, според газета дело спорт, многу добро реагирале на новиот тренинг систем.

Вчера изненаден бев како играше Димарко на крајот ама општо сезонава е еден од најдобрите наши играчи, страшно делува со Киву моментално, и од кога пратам фудбал и Интер, он мислам дека у моја ера на гледање на Интер е играч со најголем напредок ever, нарочито што до пред само 4 години го гледавме ко некој со епизодна улога тука и дека е дел од тимот само зашто нема други квалитетни играчи на тој дел од терен. И носењето на Госенс беше показател за тоа, буквално никој немаше верба во него и во самиот клуб.

Овој и Броз ми се такви кај нас, потценети на старт, отпишани, и на крај се наметнуваат ко нераскинлив дел од тимот и супер важна карика.

п.с. Бони до сега, 4 гола и 4 асистенции. Not too bad.

Брат, а како би се подобрила физичката кондиција ако редовно го вадиш играчот во 60-та минута?
Не биди спортска незналица каква што не си, секако дека кондиција се подобрува на тренинг, не на меч. Што не е никакво оправдување за измените у 60та фиксни.

Јас не можам да разберам со што хрватот заслужи да игра пред зиеленски?
Дечкото коа и да го стави киву поштено испорачува...

Не биди спортска незналица каква што не си, секако дека кондиција се подобрува на тренинг, не на меч. Што не е никакво оправдување за измените у 60та фиксни.
Абе колку сакаш биди спремен ама ако немаш меч ритам џабе е се. Едно е да тренираш, а сосема друго е меч форма или меч фитнес. Колку и да бил спремен Димарко до лани, како ќе издржува 90 минути ако никогаш не ги ни игра? Се слагам со тебе дека сезонава изгледа на поспремен во однос на лани, ама за вадењето константно во 60та минута е крив само Инзаги и никој друг.

Димарко малку му го дудла на Киву, да се наметне кај шефот, затоа го фали а демонот арапски подмукло го куди.

Кога Инзаги дојде се пењавеа сите колку се среќни дека им давал "слободно да се изразуваат на теренот".

Покрај измените во тренинзите и ствари надвор од натпреварот, многу ми се допаѓа храброста на Киву да прави in-game адаптации какви што Инзаги никогаш не научи да прави. Лимунот си имаше зацртано измени уште 2 дена пред мечот и тоа е, ама Дамфриз играл слабо, небитно, Ди Марко треба у 60 да напушти, исто и кога се брка резултат, нема ништо поразлично, чист шаблон. Киву пробува да затвори утакмица со пример напаѓач-Фратези измената, а делува дека знае и попаметно да ги изротира играчита. И да, сеа ќе збориме дека имал подобар состав од Инзаги лани, ама Инзаги да останеше, Еспозито ќе го гледаше Интер само на тв.

Јас не можам да разберам со што хрватот заслужи да игра пред зиеленски?
Дечкото коа и да го стави киву поштено испорачува...
Зиелински дефанзивно е полош и помалку трча од 4ката што у средина е избор пред него.

Затоа е 5та карика.

@Syn (десно) на некои сумЉиви супстанци пробува да се расправа за настапите на Мктаријан со @Stefan-kobe и @SK-92 (лево) кој се обидува да преведе што зборува Урко.

Последно уредено:
Деки е легенда.

Не знам дали го следите Станковиќ јуниор во Бриж. Се шпекулира за интерес од многу големи клубови, а Интер има опција да го врати наредно лето.

Ке имаат многу работа Марота и Аусилио наредно лето.

Мики и па и Чалхноглу веројатно заминуваат, Фратези и Диуф треба да си бараат нова средина, Зиелински има време да покаже нешто ама високата плата може да значи дека би се прифатила понуда и за него.

За наредна сезона приоритет ќе биде средината.
Нико Паз е најдобра но и тешка опција.
Јас би сакал да го видам и Тонали во дресот на Интер.
Од поефтините опции се интересни Ковачич и Бернардо Силва.

И кој кур пукаа 25 милиони за Диуф а го дадоа Станковиќ за сеа пак да плескаат 20 милиони за Станковиќ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom