Фан Клуб: Интер

Ne mislev vo 4-3-3 so krilni napagaci :D ....sepak :) kako sto rekov vie si znaete najdobro :)
Без разлика дали во 4-3-3 или во 3-4-3 неможе Милито да игра на крило се знае неговата позиција а таа истурен напаѓач:LOL:

Инаку не дека го бранам Морати, ама Ето немаше шанса да биде продаден за 40 милиони евра на русите, ако си ги следел настаните поврзани со него и Анжи ќе знаеше за што зборам, поготово не зашто од една страна они никад не планираа да дадат огромна сума за него, од друга зашто Ето откако виде колкава плата ќе добива буткаше за трансфер таму.
Ето 23 милиони(25, 27 макс), додека Шева за 45 милиони.
Изјавите на Морати, дека Ето вреди богатство паднаа во вода, како и многу други негови изјави, али мање-више битно.
Ето е играч од светски калибар, исто и Шева.
Да ти кажам зашто го даваме за 23 милиони? Зашто на Морати му требаат пари, не е дека он би го пуштил за толку. Да беше пред 3-4 сезони ќе се прашавме дали и за 50 ќе го дадеше.

Ето 23 милиони(25, 27 макс), додека Шева за 45 милиони.
Изјавите на Морати, дека Ето вреди богатство паднаа во вода, како и многу други негови изјави, али мање-више битно.
Ето е играч од светски калибар, исто и Шева.
Да ти кажам зашто го даваме за 23 милиони? Зашто на Морати му требаат пари, не е дека он би го пуштил за толку. Да беше пред 3-4 сезони ќе се прашавме дали и за 50 ќе го дадеше.
Toa го збореше во делот од летото кога немаше екипа способна да даде 24 милиони евра за годишна плата на еден фудбалер, кога се избација Анжи со таква понуда на Ето му светноа очите, а сите знаеме што прави Морати кога еден играч бутка свое заминување од екипата ...
Другата варијанта за Интер беше да не го продаде Ето но да му го продолжи договорот кој ќе беше каде-каде поскап од овој сега што го добива што значи ќе се врзеа за него и постоеше веројатност утре, кога ќе остари, да се влече во екипава, да биде декор азима многу пари и не сака да они во нискоразредни тимови, да го избркаш не можеш.

Точно е дека на Интер му се потребни пари, но точно е и дека Ето сака да зима огромна плата, плата која Интер никад нема да му ја пружи, и не само Интер, било кој друг клуб на светов освен Анжи очигледно, па во една таква ситуација Интер се решија да го продаваат, очигледно максимумот кој можеле да ги извлечат од русите бил тој.
Математиката е таа, Ето да си оди, да земат пари, да заштедат плус поради високиот договор кој Ето ќе го бараше доколку остануваше во Интер, и да атакуваат на Тевез плус други играчи што мене лично воопшто не ми смета ( значи збориме за варијантата Интер стварно добро да постапи по оваа продажба ).

Да бидеме малце реални,, и Лавеци и Зарате се one man army поточно себични. Но радо би избрал некој од нив место Кајт и Форлан, сепак ми мириса на Кајт како замена за Ето. Тие се најгласни имиња моментално а доколку еден од овие : Тевез , Лавеци и Зарате му се приклучи на Интер летово јас ке бидам презадоволен.

Time will tell...

Не бе, Син е во право ние ретардирани сме! Па 20 души ти викаат едно ти тераш со глава кроз ѕид дека Шева бил боље од Ето ... Да почнам сеа да ги набројувам головите што ги има дадено на сите Ел Класика? Да почнам да бројам низ текот на целата кариера што се има освоено Ето? Нема потреба, доволно си возрасен и доволно време пратиш фудбал за да знаеш што имаат направено и двајцата. А сега ќе ти кажам зашто Ето е боље од Шева- Ето у Мајорка- Ѕвер, Ето у Барса- Ѕвер, Ето у Интер- ЅВЕР, Шева само во Милан и на млади години во Динамо, кога отиде во Челзи се посра и немој сега да ми кажеш дека таму порано почнувале припремите и дека темпото е вакво онакво, ако си фудбалер од светска класа ќе се прилагодиш на секое првенство, НЕ ДЕКА ШЕВА НЕ Е, далеку од тоа, ама ова ти е само една причина за да сфатиш зашто ЕТО>ШЕВА. И само едно брат онака добронамерно од мене, не се повторувај у секој твој пост за едно исто цело време, бидејќи на мене, Бенеамата и уште два-три члена им го напиша истото, дека Милито ги дал сите голови во сите клучни натпреварувања итн итн.
--- надополнето: Aug 22, 2011 7:22 PM ---
И да, ако почна да тераш со голови со ова со она, не давал Ето битни голови, голот со Челзи ич не беше битен, нееее, голот за Барса против Манчестер во финалето ич не беше битен... Сеа лани што му се деси тоа, јебига се дешава.

Ова за Кујт било грешка пренесено тоа било изјава од пред една година,е сега замислете какви новинари има.

А Ето и Шева се фудбалери од ист калибар,за мене Ето е подобар Шева во Челзи беше за никаде Ето секаде кај играл успеал.А да Шевченко многу не сакаше незам колку гола има дадено на Интер сигурно се над 10.

Да имаше средства Интер требаше да не го продава па да видиме тандем Ето Тевез а не овде се надеваме дека Милито ќе влегол во форма или се надеваме Форлан да се врати во формата од пред две години кога даде 30 за Атлетико.
Да имаше средства Морати се знаеше кој ќе земе Тевез и Насри вака се молиме на позајмица да дојде некој.

@kobe
Уште не аргуменира, каде на индивидуален план Шева е послаб од Ето ...
Се што пиша е, " да ти набројам у колку Ел Класика дал гол '', Ето ѕвер во Мајорка, Ето ѕвер во Интер '' ... многу конструктивно од твоја страна.
Ај сеа да идеме по твојата перфектна логика, и перфектни аргументи, Роналдињо просечен во Милан, Роналдињо завршува во Бразил, Роналдо феноменот просек во Милан ( 9 гола даде само ), завршува у Бразил кариера, местото каде завршуваат обично кога ептен се down во своја кариера ради 100 проблеми и тн и тн ...
Е сега според оваа твоја логика, Ето е подобар и од нив само зашто бил ѕверка во 3 тима и сеуште е.

Ти реков, ти си еден обичен кгн член, ко мене, си има експерти од ФИФА,УЕФА и слично кои друго нешто велат за нивните кариери, тоа што некој на 30 некој на 32 години има дигресија во форма е друг муабет, Шева во врвот на својата кариера беше најдобар во Свет и сеуште статистички е подобар од Ето , Ето во врв од своја кариера бил или во сенка на Роналдињо, или во сенка на Меси, или во сенка на Милито во Интер.
Да ти резимирам уште еднаш, индивидуално ( не тимско зашто гледам пак ми го почнуваш муабетот што освоиле нивните тимови ), и статистички и според признанија од најрелевантните фудбалски институции, Шевченко > Ето, тоа е факт.
Според твојот начин на размислување и аргументирање на нештата " да ти набројам у колку Ел Класика дал гол '', Ето ѕвер во Мајорка, Ето ѕвер во Интер '' Ето > Шева.

Ако веќе си запнал да го водиш овој муабет уште на темава, најди некои асални аргументи а не типични форумски ставови, овој ваму бил ѕвер а оној не бил, доволен показател кој е кој.

Ито како може да игра како лев крилест напаѓач дури и има играно со Роки и Пандев одамна .2-3 утакмуци..Брз е , знај да дрибла и има предобар шут .....Јас би го одбрал него за 3-4-3 ....

---------Зарате----Пацини-----Милито

Сепак вие си знаете најдобро за вашиот тим ...
А милито знае ли да игра фудбал оште ?

Добро бе луѓе, еве искача PES 2012 уште малце, дајте да земеме некој физички јак играч ќе ми фали у тим, да се бутаме со тоа бизоните од одбранбени играчи.

Зашо без Ето у живо ај може ќе успееме, ама на PES голема загуба е тоа. :(

Добро бе луѓе, еве искача PES 2012 уште малце, дајте да земеме некој физички јак играч ќе ми фали у тим, да се бутаме со тоа бизоните од одбранбени играчи.

Зашо без Ето у живо ај може ќе успееме, ама на PES голема загуба е тоа. :(
Абе ајде бегај, на претходната Милито и Пацини се скоро неупотребливи, Ето маме ебава :)

Ти кажав и претходно никој не ти рече дека Шева не е играч од светски калибар, исто така ти кажав зашто Ето е боље, али океј како сакаш, у право си еве. Еве не сум само јас и Бене и уште 32432432 други членови ти го кажаа истото али океј нека биде по твое. Ипак твое мислење е тоа и го поштувам али по твоите муабети испаѓа како да го пљукаш Ето( не дека го пљукаш али така личи од страна). И да, Ето никат не бил у сенка на никого, кога го шитна Барса за Ибра (според мене најглуп трансфер во историјата на фудбалот) сезоната ја заврши како најбоље стрелец у шпанско со над 30 гола мислам и исто така имаше и гол у финале на ЛШ и таму беше еден од најдобрите стрелци. Толку од мене немам намера да дебатирам ни за Ето ни за Шева зашто никат нема да се согласиме. :)

Pazzini e баниран од форумов, само да ве известам. Продолжете со дискутијата на раат, без торковци.
Pazzini одма си направил нов акаунт. :LOL:
Си инсталирал МК поддршка и мисли нека да го познаеме. :LOL:

>
А милито знае ли да игра фудбал оште ?
<

Ти кажав и претходно никој не ти рече дека Шева не е играч од светски калибар, исто така ти кажав зашто Ето е боље, али океј како сакаш, у право си еве. Еве не сум само јас и Бене и уште 32432432 други членови ти го кажаа истото али океј нека биде по твое. Ипак твое мислење е тоа и го поштувам али по твоите муабети испаѓа како да го пљукаш Ето( не дека го пљукаш али така личи од страна). И да, Ето никат не бил у сенка на никого, кога го шитна Барса за Ибра (според мене најглуп трансфер во историјата на фудбалот) сезоната ја заврши како најбоље стрелец у шпанско со над 30 гола мислам и исто така имаше и гол у финале на ЛШ и таму беше еден од најдобрите стрелци. Толку од мене немам намера да дебатирам ни за Ето ни за Шева зашто никат нема да се согласиме. :)
Со муабетов сам себе се демантираш, зашто за истиве муабети Касиљас вс Цезар слично беше ако ти текнува, а сети се ти тогаш какви ставови имаше.

Не е битно тоа, форум е, ја никаде, значи пази, никаде не сум рекол дека Ето е лош играч, ниту пак сум рекол дека не е дел од големите, односно светска класа од фудбалер, проблемот е што не го величам до тој степен ко многу други што го величат Ето.
Ето и кога давал над 30 гола за Барселона случајно или не бил во нечија сенка, дури и во Интер кога даде над 30 гола беше во сенка на неуспехот на тимот од крајот на сезоната.

Не е битно ни ова, кога веќе го ставате во иста реченица со Шева, единствен начин за да се направат споредбите на индивидуален план е нивната статистика и признанијата кои ги добивале низ кариерата ( затоа Меси лани пак беше прогласен за најдобар ), останатото е веќе лично убедување и работа на вкус, а за тоа не се дискутира.
На крај краева, разликите се мали помеѓу Ето и Шева, а ја реагирав на постот на Бене каде кажа нема што да се разговара на оваа тема, се знае, ко Шева да е Пандев.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom