Фан Клуб: Интер

Ти изнесуваш заклучок кој е несоодветен, и пак тераш со истото, нема што да се дискутира ...
Во кој аспект прашав погоре е подобар ? Поради трофеите со тимовите ли ?
Повеќе голови во ЛШ има Шева, повеќе голови во кариера има Шева, повредни награди на индивидуално ниво има Шева ...

Не ми е јасно како тука нема што да се дискутира, ако правиме муабет на индивидуален план, реков погоре за Меси, Меси лани освои само Примера, не даде гол на светското ама индивидуално пак беше прогласен за најдобар на планетата, каде е тука Снајдер, зашто според твојава логика ни они двајца за лани не можеа да се носат.

Шева кога дојде во Челзи беше лично желба на Абрамович, Шева од старт беше во немилост кај Мурињо и он е и една од главните причини зашто Абрамович и Мурињо беа во големи фрки.
Мурињо играше со 1 напаѓач, тоа беше Дрогба, Шева џабе беше доведен во тимот на Дрогба, Мурињо мењаше сто тактики за да го удоволи големиот шеф со што и сезоната ја завршија позади Манчестер по две години доминација а Мур на сам старт од наредна сезона продолжи со кавгите со Абрамович и беше избркан.

Тоа е едно, и муабетот за Шева беше за него до последниот настап во Милан кога беше продаден за 40м евра, никој не негира дека потоа си имаше голема дигресија во формата најмногу зашто изгуби драгоцени години од кариерата во Челзи каде воопшто и не рачунаа на него, ама до 2006, до негова 29та година од животот он беше еден од најдобрите фудбалери во Светот, ако одиме по твојава логика каков тек на кариера доби Роналдињо на пример ?
Сеа и он според тебе ќе испадне под нивото на Ето, нема везе што освои и светска титула со Бразил и 2 пати златна топка, глеј го денес на што личи.
--- надополнето: Aug 22, 2011 4:23 PM ---

На шала удрив со него, неам ништо против неговото постирање тука.
Муабетов, и баба ми да беше Меси, ќе беше фудбалерка :)
И како беше донесен Ето? По барање на Му? Нее бе, Мурињо сакаше да остане Ибра, па после мораше да го уклапа Ето во тимот, па и бек да го игра. Тука се гледа големината..

Го поштуваш Шева океј, и мене ми се допаѓаше како играч, премногу, ама не го брани Морати за се(така започна муабетов ми се чини) :)

Јано ми е зашто за тебе Милито е пред Ето, тоа го пишав во првиот пост во првата реченица, али кога ќе се земе СЕ, Милито у цела кариера имал само една подобра сезона од Ето и тоа заради улогите кои ги имаа таа година на терен.

А за болдираното, после она лани, со триста претумбации кои им се десија на Интер, НЕ, али преклани, со Мурињо и цела таа атмосфера која владееше во Интер, цела онаа самодоверба која им ја всади МУр, сетоа она кое играчите го пружаа на терен ( читај 110 % од своите можности ), едно големо ДА.
Значи, таа година, Ето да беше шпицот, Ето да беше замената за Ибра, мислам дека Интер ќе го имаа истиот успех.

Ја не се согласувам со тебе, зашто пак ќе ти кажам, Интер не беа екипа која со Мурињо негуваше офанзивен фудбал, Интер имаа 3-4 шанси у еден меч кои знаеа да бидат реализирани од Милито, за Ето да биде она што беше Милито у форматот на Мур, Интер ќе требаа да играат офанзивен фудбал со повеќе многу шанси во еден натпревар.

Еве Милито како знаеше да реализира таа сезона, прва шанса за него у голем меч, гол, и тоа со лева

Прва шанса за него и Интер со Баерн, гол

И сам знаеш дека Ето никогаш немал перфектна реализација, а токму таа перфектна реализација на Милито беше една од главните причини што Интер ги освоија тие три трофеи. Не ти негирам дека Ето во истиот тој формат немаше да се истури од голови, ама ваква перфектна реализација во оние најважни мечеви немаше шанса да има, како што гледаш Ето си оди од Интер а не успеа да даде ниту 1 гол во дербито со Милан, во еден од тие мечеви Милан играа цело второ полувреме со играч помалку.

И воопшто, ваква реализација ко Милито таа сезона ја не памтам кога некад била случај во Интер, може во ерата на Ибра ама он потгрлаше во ЛШ. Иначе се на се земено низ нивните кариери, нормално дека Ето е поуспешен, Милито го фати буквално последниот воз конечно да заигра во голем тим, Ето рано заигра во Барса и стигна до третото место на најдобри стрелци во историјата на тој тим.
--- надополнето: Aug 22, 2011 4:38 PM ---
Муабетов, и баба ми да беше Меси, ќе беше фудбалерка :)
И како беше донесен Ето? По барање на Му? Нее бе, Мурињо сакаше да остане Ибра, па после мораше да го уклапа Ето во тимот, па и бек да го игра. Тука се гледа големината..

Го поштуваш Шева океј, и мене ми се допаѓаше како играч, премногу, ама не го брани Морати за се(така започна муабетов ми се чини) :)
Ето е универзален фудбалер, Шевченко игра на една позиција на теренот, главен напаѓач, таму они го имаа Дрогба, Шева во 433 системот на Мурињо беше користен ко крило, ко и Адријано што беше лево крило во 433 формациите на Мурињо и нормално беше мизерија, кога Кварезма или Мансини играа десно, Адри лево а Ибра напред, па по 7 кола Мурињо мораше да менува.

Во Англија темпото на мечеви е поинакво, почињаат на старт од Август и тераат, купувањето на Шева може беше и причина број 1 зашто не освоија и трета последователна титула во Англија, не дека Шева беше лош, туку зашто Мурињо воопшто не го сакаше во својот тим.
Не можеш да кажеш дека е исто со продажбата на Ибра, Мурињо за Ето кажа, никој не сака да замине играч ко Ибра но и ретко кој би бил против ангажман на играч ко Ето, играч кој беше на мета на Челзи уште кога Мур беше таму ама Барса не сакаа да го продадат. Да, Мур беше против одење на Ибра но никад не бил против ангажман на играч од типот на Ето, идеален за неговите тактички замисли.

Инаку не дека го бранам Морати, ама Ето немаше шанса да биде продаден за 40 милиони евра на русите, ако си ги следел настаните поврзани со него и Анжи ќе знаеше за што зборам, поготово не зашто од една страна они никад не планираа да дадат огромна сума за него, од друга зашто Ето откако виде колкава плата ќе добива буткаше за трансфер таму.

Абе што се секирате ке дојде Кајт и ке газиме....:pos:...Како што гледам шпекулацииве што вртат за заминување на играчи од интер се поточни, него овие што треба да дојдат.

Абе и лани се споменуваше Кајт за во Интер или грешка сум јас?
Во времето на Рафа.. :rolleyes:

Абе и лани се споменуваше Кајт за во Интер или грешка сум јас?
Во времето на Рафа.. :rolleyes:
Се спомнуваше друже, ама многу бараа тогаш Ливерпул и Интер не им плати.
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=56028 На линков изјава на Агентот Пепино Тире - Останале уште детали и утре ке се затворел договорот.
--- надополнето: Aug 22, 2011 5:02 PM ---
И кај комшијата не е се така блескаво Il Milan in clinica: Taiwo, out un mese. Van Bommel, Flamini, Boateng e Ibra da valutare!

Зошто не Зарате ? Лацио изјавија дека ке го продадат но треба да се дадат 20+ милиони за него
Ако се даваат веќе 20 милиони и плус подобро е да се дадат за ЛАвеци тие пари него на Зарате.

Ако се даваат веќе 20 милиони и плус подобро е да се дадат за ЛАвеци тие пари него на Зарате.

Не работате братче за талент него кој е повеќе потребен ...

Па Лавеци каде каде е попотребен од Зарате.

Лавеци е повеќе како плејмејкер, креатор или во краен случај SS а тука го имате снајдер знам дека и за него ви треба замена ама сепак мислам дека CF повеќе ви треба кога веќе ето замина ... Зарате е хибрид од SS и CF убинствен пред гол и знај да дрибла ама има еден гооолем проблем ( слаб ментално )....

Лавеци е повеќе како плејмејкер, креатор или во краен случај SS а тука го имате снајдер знам дека и за него ви треба замена ама сепак мислам дека CF повеќе ви треба кога веќе ето замина ... Зарате е хибрид од SS и CF убинствен пред гол и знај да дрибла ама има еден гооолем проблем ( слаб ментално )....

Зарате неможе да игра ние бараме играчи кој ќе можат да играат на крило како што е Лавеци да издрбила да создаде шанса за Милито/Пацини тој е потребен во форматот 3-4-3 или 4-3-3, за Снајдер си има замена Коутињо, Алварез. Зарате неможе да игра на крило.

Зарате неможе да игра ние бараме играчи кој ќе можат да играат на крило како што е Лавеци да издрбила да создаде шанса за Милито/Пацини тој е потребен во форматот 3-4-3 или 4-3-3, за Снајдер си има замена Коутињо, Алварез. Зарате неможе да игра на крило.

Ито како може да игра како лев крилест напаѓач дури и има играно со Роки и Пандев одамна .2-3 утакмуци..Брз е , знај да дрибла и има предобар шут .....Јас би го одбрал него за 3-4-3 ....

---------Зарате----Пацини-----Милито

Сепак вие си знаете најдобро за вашиот тим ...

Pazzini e баниран од форумов, само да ве известам. Продолжете со дискутијата на раат, без торковци.

Ито како може да игра како лев крилест напаѓач дури и има играно со Роки и Пандев одамна .2-3 утакмуци..Брз е , знај да дрибла и има предобар шут .....Јас би го одбрал него за 3-4-3 ....

---------Зарате----Пацини-----Милито

Сепак вие си знаете најдобро за вашиот тим ...

Секако дека си знаеме и плус Милито неможе да игра крило. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom