Па не се донесе никој на негово место.
Замена таму е Дамброзио. Замена за Бастони е Коларов, додека за Де Вриј го иаме Ранокиа или преведено, речиси и да немаме адекватни замени за тројцата централни.
Можеа да донесат некој од типот на Рудигер, Ругани...ама очигледно е дека сме на eco mode.
Па не се донесе никој на негово место.
Замена таму е Дамброзио. Замена за Бастони е Коларов, додека за Де Вриј го иаме Ранокиа или преведено, речиси и да немаме адекватни замени за тројцата централни.
Можеа да донесат некој од типот на Рудигер, Ругани...ама очигледно е дека сме на eco mode.
Па не можеш за три квалитетни играчи од одбраната да имаш уште три исто толку квалитетни замени. Една е доволно, и уште еден кој може да покрие од време на време, кога се мора. Види го Ливерпул, им се повреди Гомес Фабињо играше централен.
Па не можеш за три квалитетни играчи од одбраната да имаш уште три исто толку квалитетни замени. Една е доволно, и уште еден кој може да покрие од време на време, кога се мора. Види го Ливерпул, им се повреди Гомес Фабињо играше централен.
Па се виде дека Ливерпул има слабости.
Не е дека нашата одбрана е катастрофална...напротив, Шкриниар-Де Вриј-Бастони е топ трио.
Тоа што ме загрижува е доколку некој од нив се повреди на подолго или закачи корона кога ќе иаме густ распоред.
Ако мислиш на резултатот од вчера, 7 гола примија со првата одбранбена постава, немаше врска дека некој им е повреден. А и генерално тоа многу малку значи, онакви работи се случуваат еднаш на 100 години. Ништо тоа не зборува за квалитетот на одбраната, едноставно имаа колективен мозочен удар вчера.
Ако мислиш на резултатот од вчера, 7 гола примија со првата одбранбена постава, немаше врска дека некој им е повреден. А и генерално тоа многу малку значи, онакви работи се случуваат еднаш на 100 години. Ништо тоа не зборува за квалитетот на одбраната, едноставно имаа колективен мозочен удар вчера.
Не, воопшто не мислев на тоа вчера.
Мислев на мечот со Лидс.
Они немаат никаква замена на централен бек. Матип е повеќе повреден отколку здрав,Гомез е материјал за во Њукасл а ТАА и Робертсон се подобри како офанзивни отколку дефанзивни.
Не, воопшто не мислев на тоа вчера.
Мислев на мечот со Лидс.
Они немаат никаква замена на централен бек. Матип е повеќе повреден отколку здрав,Гомез е материјал за во Њукасл а ТАА и Робертсон се подобри како офанзивни отколку дефанзивни.
Лани имаа најдобра одбрана во лигата. Кај нив средниот ред е составен од силни фудбалери кои многу помагаат во одбраната и ги покриваат излетите на ТАА и Робертсон напред. Одбраната во модерниот фудбал е колективен напор.
Лани имаа најдобра одбрана во лигата. Кај нив средниот ред е составен од силни фудбалери кои многу помагаат во одбраната и ги покриваат излетите на ТАА и Робертсон напред. Одбраната во модерниот фудбал е колективен напор.
Да, ама вчера Вијналдум речиси да не допре топка. Хендерсон е повреден, Кеита по мене е најслаб во овој Ливерпул.
Тиаго им беше супер засилување ама ете, одма закачи корона и тоа ќе е еден од главните проблеми сезонава општо за сите клубови.
На тема Ливерпул и дефанзивци, мислам дека можеа да потрошат нешто екстра со оглед дека лани единствено на Минамино потрошија некој денар.
Имаше доста дефанзивци кои можеа за многу ефтино да ги добијат, ама ваљда ќе се потпираат на Вилиамс, Цазики и Милнер во случај некој да е недостапен.
Јас сум презадоволен, особено со останувањто на Перишиќ кој прифати да игра бек и Наинголан...
Годин не прифатил да игра од клупа и да носи искуство па побарал да замине, неговата замена е Дармијан...
Логика во Дармијан гледам пошто Дамбо и он ќе покриваат бекови и десен офанзивен бек, ќе мора некад и Хакими да одмори. Ранокија, Дамбросио, Коларов и Дармијан се замени за Шкрињар, Бастони и Де Вриј а леви бекови Јанг и Перишиќ.
Средина најјака до сега... Ниаголан, Видал, Сенси, Ериксен, Барела, Брозо и миленикот Гаља... Напад Санчез, Лаутаро и Лукаку сите се оган едина слабост е Пинамонти ако успеаа да го трампаат со Жервињо ќе беше перверзии иако е стар.
Тоа е тоа, до сега имаме најкомплетен тим со прејака клупа за сите 3 фронта, секој неуспех би паднал на Конте.
Па знам дека никој, се распаднала одбраната, пропаднал Интер, а во суштина си замина еден единствен играч кој мене ми беше врсник. Единствен проблем за Интер во овој преоден рок е што не купи квалитетен и пробивен лев бек, ама такви скоро и да нема на пазарот. Еве Манчестер ја купи резервата на Нагатомо од немајкаде.
Па да имаше барем уште еден првотимец за одбрана. Ама изгледа Конте ги гледа Дамброзио и Коларов ко такви, на раб на прв состав. Они двајца Шкринијар и Бастони ќе се мењаат цело време. Де Вриј е бетон, Ранокија е последна опција.
Од бековите за двете позиции иаме вака, Хакими, Јанг, Перишиќ, Дармијан. И од сите овие иаме точно 0 леваци, Коларов е исклучок со оглед на тоа што очигледно е планиран за штопер. Хакими, Дармијан плус Дамброзио десно, Јанг и Перишиќ лево. Мораше да се купи лев бек што игра со лева нога па макар тој се викал и Маркос Алонсо, мислам сеа макар се викал божем Марсело ни е у тим па ќе му бараме резерва. Алонсо ќе беше боље од овие двајца сигурно, од Јанг може не рака на срце ама од Перишиќ сигурно. Така и хрватов ќе можеше и десно да игра, не би требало да игра улога страната на која ќе биде лош ко бек. Идеално ќе беше Робин Госенс ама јеби га, не продадоа никој и нема пари, сепак потрошија на Хакими, Сенси и Барела и кхм Пинамонти. Се надевам го следат Госенс, ако ја повтори ланската сезона сакам да биде купен уште у јуни, ко Хакими.
Средниот ред е добар, јас сум задоволен, нападот да речам тенок со оглед на тоа што иаме 3 првотимци и Пинамонти. Тука може да се комбинира со Ериксен и Сенси во одредени моменти, само колку Конте ќе знае да го изведе тоа, некоја 3-4-2-1 формација. Па и Раџа знае да изигра напред штокур, само да е расположено копилево.
Иаме шанси бе што, Јуве ќе губи бодови сигурно само ние треба да поминуваме без проблеми против мртвите екипи, реално иаме 2 тима сосема во ред за да победат против Специја и компанија.
Хандановиќ
Шкринијар - Де Вриј - Бастони
Хакими - Барела - Сенси - Видал - Јанг
Лаутаро - Лукаку
Раду
Дамброзио - Ранокија - Коларов
Дармијан - Раџа - Брозовиќ - Ериксен - Перишиќ
Санчез - Пинамонти
Плус Весино и ова глупаков Жоао Марио се тука.
Ова е тимот на Интер за сезонава. Што ви е бе ќе плачат Специи со ова второво. Џабе квичиме у време кога Баерн Минхен потроши 9 милиони евра на играч од втора лига, и зема играчи као Даглас Коста и Чупо Мотинг. Реал купи 0 играчи. Барса купи ситници, Јуве со позајмици и слично, освен Челзи сите пазареа со ваучери што викаат низ форумов.
Автоматски споено мислење:
Абе Гаљардини го забораив толку е првотимец што не го ни мислам.
Па знам дека никој, се распаднала одбраната, пропаднал Интер, а во суштина си замина еден единствен играч кој мене ми беше врсник. Единствен проблем за Интер во овој преоден рок е што не купи квалитетен и пробивен лев бек, ама такви скоро и да нема на пазарот. Еве Манчестер ја купи резервата на Нагатомо од немајкаде.
Никој не рече дека е проблем тоа што го продале Годин, тој уште од декември сакаше да си оди. Проблемот е што донесоа двајца лоши играчи во одбрана и што преговараа за Шкринијар. Вака како што е, добро е, можеше да заврши многу полошо. Назад сме полоши од лани, примаме ретко глупи голови, и тоа многу. Колку ќе бидеме добри сезонава зависи од тоа дали ќе се оправи одбраната на време.
Ти сега немој да ретерираш, нели праволиниски играч беше, најпрецеценет, падавичар. Како сега два комада ќе ни дадел?
Можда некој од навивачиве на Јуве го зборувале дека е падавичар лично јас не! Ама убаво кажа еден тука како да сум ја гледал текмата пред десетина дена.. У секој случај ќе биде најомразен ирграч ради фацата..
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.