Мене Икарди и Гуарин ми беа омилени играчи од овој понов период но ако Интер на крај како клуб склопи екипа по терк на тренерот и направиме значителен прогрес од сезона во сезона во играчки кадар и резултати, тогаш нема што да жалам ако некој мој љубимец си замине. На крај краева, навивам за Интер, не за поединци.
Играчите го прават клубот голем - фудбал
Знаењето го прави човекот "голем" - наука (или др. област небитно)
Итн...
Итн...
Клубот како институција сама по себе никогаш не може да биде голем без некој да се погрижи за тоа, затоа тука се играчите, се разбира подрагоцени се оние кои со љубов придонесуваат кон тоа а еден таков беше и Мауро, кој не реши сам да одбива да игра, туку го принудија.
Ако клубот реши да не инвестира и само да произведува и продава, јас немам што да гледам бајо мој!
Автоматски немам и за што да навивам, тука завршувам со клубот.
Во случајов со Икарди загубата не е само кај човекот, туку и финансиски, и тоа дебело. А зошто? Затоа што сакаме да глумиме карактер и непотреба од еден таков фудбалер.
Али вие ругајте и даље.
Последно уредено:

Кога го читам ова со „принудувањево“ ме фаќа срам, искрено, поглупо нешто не сум прочитал на интернет бајаги време, а замисли какви глупости има на интернет секој ден. Викаш дека „и ти не би играл кога клубот одбива да те плаќа“, а Ванда и Икарди викаат дека „парите не ги интересирале и одбивале богати понуди“. Хехе.

, uste inter bile spremni posle plasman vo LS, i 30 gola na ikardi, da go daat za iguain plus 50m evra, ama on ne sakal. Ok io, super. Nema veze sto ova se kosi so sekoja logika, sto navivacite togas ke zbesnea, a i marota i ausilio isto ova go imaat demantirano, a ako ne se lazam ii Paratici od juve lani, nebitno eve, wanda cim rekla taka, plus pistochi, super, sekoja cest na lojalnosta na ikardi eve sea malce poveke go cenam.
U megjuvreme nosat trener, igraci po negova merka, go vrakaat orijali, pregovaraat za novi igraci.