Фан Клуб: Интер

Како ќе одиграат со Икарди и евентуалната замена ќе ја дефинира следната сезона.

Одбраната подобра од сезонава не може да биде, а особено со 3-5-2. Мн играчи имаме за менување, и ќе кажев дека макс е второ место, ама па не сме до толку лоши да не можеме Киево да го тепаме, but then again, Milan fans says that also...

Како ќе одиграат со Икарди и евентуалната замена ќе ја дефинира следната сезона.

Одбраната подобра од сезонава не може да биде, а особено со 3-5-2. Мн играчи имаме за менување, и ќе кажев дека макс е второ место, ама па не сме до толку лоши да не можеме Киево да го тепаме, but then again, Milan fans says that also...
Шпекулациите моментални се дека ќе се земе џеко, плус Лукаку и се правеле напори за Киеза.
Вакво сценарио е и те како добро, во ситуација да е неизбежно заминувањето на Икарди.
Али реално, Конте уште не е ни седнат на своето работно место, денес го претставија и сместа отидоа сите у пакет во Мадрид, така да ко што рече и он, секој следен чекор и потег е веќе добро осмислен, и све што ќе направат ќе биде за доброто на тимот.
Може да има вистина само у муабетот дека сака 5 нови играчи, што е и горе доле генерално прифатен став на навивачите, за 5 нови имиња во тимот и чистење на непотребните.

Vidi go Urko ama zamara, poso Ronaldo ne kvicese javno u Real da mu pokacat plata, i Ramos isto, duri i na trening zamarase odredeni igaci, pa eve gledam izbrkan e od Real kutriot nema kaj da igra. Runi isto se ligavsse kaj Fergi za pogolema plata, mislam deka ne ni trenirase toa leto na pripremi. Ne kur zamaraj deka e edinstven slucaj da ne ti ebam sve najmilo. Ja eba i upravata, ja eba i Ikardi sto ne se izvini i toa e toa.

Шпекулациите моментални се дека ќе се земе џеко, плус Лукаку и се правеле напори за Киеза.
Вакво сценарио е и те како добро, во ситуација да е неизбежно заминувањето на Икарди.
Али реално, Конте уште не е ни седнат на своето работно место, денес го претставија и сместа отидоа сите у пакет во Мадрид, така да ко што рече и он, секој следен чекор и потег е веќе добро осмислен, и све што ќе направат ќе биде за доброто на тимот.
Може да има вистина само у муабетот дека сака 5 нови играчи, што е и горе доле генерално прифатен став на навивачите, за 5 нови имиња во тимот и чистење на непотребните.
Не знам, не сум убеден дека ова е добро сценарио. Пре би само Џеко со Лаутаро, а од Лукаку парите да се искористат за нешто попаметно. Лукаку, Џеко Киеза место Икарди мислам дека е невозможно.

Џеко во секој случај мора да се земе

Vidi go Urko ama zamara, poso Ronaldo ne kvicese javno u Real da mu pokacat plata, i Ramos isto, duri i na trening zamarase odredeni igaci, pa eve gledam izbrkan e od Real kutriot nema kaj da igra. Runi isto se ligavsse kaj Fergi za pogolema plata, mislam deka ne ni trenirase toa leto na pripremi. Ne kur zamaraj deka e edinstven slucaj da ne ti ebam sve najmilo. Ja eba i upravata, ja eba i Ikardi sto ne se izvini i toa e toa.
Сеа или си глуп, или па со сила слеп се правиш зашо у овие10 години само Икарди бил поквалитетне играч у тимов, па ај по секоја цена ќе се ложиме на него ( ок и ханда е тука али не ти е по ќејф, и сеа скринијар ) ...
Каква врска има договорот, покачувањето на плата и слично, со тргањето на капитенската лента, каде ситуацијата ескалираше ?
Апсолутно никаква врска нема, он нов договор сака година дена претходно, нарочито кога се пласираа во ЛШ а он ни беше најбољи играч, а колку што памтам, цел тој период он си беше капитен на екипата.

Зашо со сила сеа се праите наудрени не ми е јасно, Руни, рамос, роналдо, никогаш не одбиле да бидат дел од тимот на еден натревар, а притоа биле повикани од својот тренер, нит пак одбиле да тренираат ко што ми збориш за руни, само зашто сакал нов договор. Да одбие да тренира кај ферги ... :pos:
Дај бе, ок е, ко да не знаеш тоа што значи уствари, сместа зз ќе добиеше ко бекам што доби ( а ако добро иам прочитано, една од причините за неговото заминување беше што ферги не го сакаше спотлајтот негов со викторија ) , или погба.
Многу добро знаеш зашо икарди не беше капитен, и зашо не играше, а тоа нема допирна точка со договорот кој дефакто го заслужува(ше).
Мал милион играчи имале слични проблеми со договор, па играле на терен, давале голови, всушност и икарди беше таков, до пред мечот у Австрија.

Urko gomno, zgresi Ikardi nikoj ne vika ne, so Io ti vikame deka mozea da ja resat situacijata ovie od uprava, namesto da pravat vakov kursluz. Sega em ke go izgubime za pomalce pari, em ke izgubime strava igrac. Da imase kvalitetna zamena za nego na pazarot nemase mnogu da se zamaram, vaka maka mi e nekoj sto ke si lapne mega jak igrac, ne daj boze pa Juve da e toj slucaj.

Urko gomno, zgresi Ikardi nikoj ne vika ne, so Io ti vikame deka mozea da ja resat situacijata ovie od uprava, namesto da pravat vakov kursluz. Sega em ke go izgubime za pomalce pari, em ke izgubime strava igrac. Da imase kvalitetna zamena za nego na pazarot nemase mnogu da se zamaram, vaka maka mi e nekoj sto ke si lapne mega jak igrac, ne daj boze pa Juve da e toj slucaj.
Па тоа ти викам, КАКО другачие се решава ова, освен со тргање на капитенска трака, кога соиграчите не го сакаат, тренерот исто, како еве кажи ти требаше да го решат а да не трпи тимот ? Кои беа другите опции ? :)
Што тука требаше управата да прави, иако ова беше одлука на тренерот првично, а потоа и на марота и сите останати ...

Цело време викате, абе не требале така, а притоа друга опција не ни спомнувате, ваљда зашо нема, единственото сценарио после све што изнесе неговиот агент јавно, беше ова, во спортивно оставање на капитенска трака ќе значеше хаос бидејќи поише од пола тим, а 80% од нив стартери, не сакаа да биде нивни капитен.

Ако некој ова можел да го реши другачие, наместо да се дешава ко што викаш ти, таков куршлуз, е он, а не управата. Абе типот уште не се извинил јавно на навивачите, што одби да игра за клубов, ти ми збориш морале овие од управа другачие да го решат ова хаха, да, требаа 20м плата годишно да му дадат, вечна капитенска лента, акции во клубот, и ванда да биде потпретседател.

Сигурно тежок чоек е Мауро, згора на се папучар под влијание на грдата. Типот има лајфстајл што не проаѓа кај сериозни тренери што сакаат да воведат строга дисциплина (читај секој од топ тренерите). Па 20 профили на Инстаграм има само од кучињата :pos:

Мислам дека во едно вакво сценарио, било каде во светот ќе добиеше шут карта. Ферги ќе го тепаше ко да нема утре, па Форлан беше кренат на клоци само зошто не носел копачки со поголем крампон :D Конте може и да му се прогледа низ прсти за тоа што одбил да игра, сезонава ќе има нови играчи во ростер, па може се одново да се почне. Ама пак и ризикот е голем да му ебеш мајката.

Освен ако не договорат некој свап со Дибала, ондак ние секако губиме, зошто Мауро е подобар и од Лукаку и од Џеко, тоа е факт. Ја би го трампал за Левандовски, ама кој ме прашува па мене.

Топ му е лајфстајлот, не зезај, шо ако има инста профил од кучињата или пак слики со жена му.
Битно е кога ќе излезе на терен да дава 102.5% од себе, а тоа секад го правел. На терен е далеку од лигуш или манекен ко некои сегашни ѕвезди.

Топ лајфстајл има Шкрињар, си оди со женската на швајцарски Алпи, става една слика и поз. Реално, во право си за тоа дека на терен е професионалец, кога сака да игра, се гледа дека гине за секоја топка. Ама ја увек сум сакал скромни фудбалери, чиј што фокус е исклучиво на фудбалската кариера.

Не забегувајте сеа и вие, кур да не ве боли како живее дома и дали има инстаграм кучето негово.

Многу ме изнеривра што буквално на сред сезона ги зеде клубот/сезоната за заложник. Знаеше дека тоа е најповолна ситуација да исползува побогат договор и си зеде сила.
Ситуацијата околу Икарди ја разбирам така. Очекуваше да попуштат од управата и да му дадат + 2кк годишно кои што се ништо во споредба со ситуацијата што ќе следува доколку не му ги дадат. И тоа се случи, се искомплицира сезоната максимално. Доколку не првеше такви глупости, ќе се обезбедеше ЛШ многу порано. Е сеа, парите кои што ги бараше, ги заслужуваше. Ама таква џекштана продавање и курназлаци не мора.
Зошто не почека до мај/јуни и после сезоната да бара нов договор?
Ако не се договореа за сумата која што ја бара, ќе се раскрстевме и чао пријатно.
Немаше да има никаква штета на клубот. Ама вака знаеше дека ќе си угоди како што му чини на курката, па ако го одбијат појде сезоната јабана.
Лајно, мрш од клубот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom