Фан Клуб: Интер

3a88c0704b336f96dafd3ace5a8bee2f.jpg
Во стил на сладолеџијата: ај, те молам преведи не разбираме сите.
:pos::pos::pos:

Се шалам, не се нафрлајте одма.

I utre na Inter ako mu falat 2 boda za LS site ke pisuvaat kako ovaa situacija bila nebitna za krajniot ishod, demek Inter ako zasluzuval LS ke tepal se do kraj...[DOUBLEPOST=1551197597][/DOUBLEPOST]Му дава десен жмигавец и врти лево

Ега така да биде:D

Ајде кој е послободен и му е досадно нека го преведе текстот
Глупо е од а до ш да ти го преведам, верувај , во 2 реченици може да се склопи. Многу го сакал Интер од секогаш, фамилија , љубоф , респект бла бла бла .. се би дал он за клубот и секогаш го давал, секогаш со респект и љубов се однесувал во фамилијата ( Интер) , но во овој момент не бил сигурен дека некои луѓе кој носат одлуки , го респектираат него и би дале се за Интер и да го решат проблемот . Со еден збор бара РЕСПЕКТ.

And in the most difficult moments, true love is shown.
And in those moments that I decided to stay at Inter, with Inter.
When I felt that with my goals I could help Inter to be stronger, of many things.
Stronger than financial fair play problems. Stronger than our difficulties, when there were so many
to judge that as a team we were not worth much.
At Inter. With Inter.
And despite everything, I've always decided to stay. And for the love of these colors.
I have refused offers that hardly a professional player would have refused, the more in
similar conditions.
I played with physical pains that brought me to tears after the game, and in the following days.
But I have always just insisted on taking the field, even against medical advice.
Because going on the pitch I managed to forget every pain, with the only goal to give
all I could to help these colors.
The st. With the inter
For LOVE of the Nerazzurri colors.
Because there is only Inter.
I showed my children that we must keep hope.
I taught him that winning is difficult, but that doing it with Inter has a unique meaning, that only one
true Interista can understand, and feel.
My children's eyes do not lie.

This love for Inter has learned it in my house.
I realized my dream, I realized the dream of all of us Inter, returning to the Champions League
League, with the team I was captain of.
Because I have always felt and transmitted love for these colors.

I have always disapproved of those who at the first opportunity tried to leave the club.
I respected the fans, my team-mates, the club, and all the coaches that passed during the
my stay.
I have collaborated with the club, both on and off the pitch, in the inclusion of each new player,
showing him that only with passion could we reach our goals.
I know what love is for Inter, and Inter fans know this because they saw how much I suffered,
cried, fought and finally rejoiced for these colors
At Inter. With Inter.

But as said, all the sacrifices were made for the love of these colors, and respecting everyone

I do not know if at this moment there is love and respect towards the Inter and towards me by some
who make decisions.
I do not know if there is somebody's desire to act and solve things only and exclusively for
love of Inter.
Many things can happen in a family, good or bad.
And out of love you can endure a lot, of everything.
But respect must never be lacking.
These are my values, these are the values for which I have always struggled.
In my story. At Inter. With Inter.

MI9

Не знам дали ке разбере дека треба да се потруди побрзо да ги реши работите лице во лице со своите соиграчи и раководството а помалку да пишува на социјалните мрежи.

Ако мисли дека е поголем од клубот и дека клубот му должи нешто, слободно нека си ги пакува куферите уште сега.

Добро си имаше пишано човекот... "останав во клубот и во најтешките моменти".
Но кога дојде време да му се оддолжат почнаа да му се ценкаат за парите кои му беа заслужени.

Не ја оправдувам жена му воопшто, но да бидиме реални Икарди со ништо ЛИЧНО и јавно не го навреди клубот.
Евидендно беше дека со срце игра, а не поради пари, а за тоа доволно зборува и фактот што после недоразбирањата кои настанаа со книгата тој направи сѐ за да повторно ги придобие.

Ок е, секој си има свој став, а ова е мојот.
Стојам на страната од Икарди фак ит!

Од управава се цигани бре, се решија на stand and bang со капитенот, со најдобриот фудбалер, со најзаслужниот (и гордо го велам ова).
За банална цифра го изгубија и не му оддадоа почит и "благодарност" за возврат за сѐ што направи.

Ок, во случајот со Наинголан бев на страната од управата и ја оправдав одлуката од клубот по повод санкцијата.
Но ако треба да бирам помеѓу управата и фудбалер кој со срце играл за тимот јас сум на втората страна, поготово во ваков случај во кој имаме невозвратен респект и благодарност.

Оди им во Јуве бате!

А оти братов не почека до лето и ако не можат да се погодат да побара трансфер?Или изминатово лето евентуално.Сака да исползува што е можно повеќе дури е сезонава поради тоа што ќе ги фати на страв т.е за мир во куќа ќе му попуштат.

Па, никогаш не можеш да бидеш сигурен колку човек е разумен, се додека животните ситуации не му го тестираат разумот. Јас очекував некој минимален стандард на рационалност од Икарди, што секој возрасен човек го има, ама очигледно типов има ментални капацитети на 14 годишно дете.
Да бараш почит, а се понашаш како вечен тинејџер и не се појавуваш да си ја вршиш работата за која си платен, е ново ниво на глупавост. Џабе се зборови кога типот очигледно воопшто нема развиено концепт за професионално работно место. Според постов изгледа како да верува дека сите овие години играл за клубот од почит и љубов и клубот му е должен за тоа, без разлика на платите што ги добивал низ годините, и дека клубот и навивачите и сите поврзани со Интер имаат долг кон него, за тоа што им ја овозможил привилегијата да гледаат како ја развива професионалната кариера кај нив.
Изгледа мисли дека он е клубот, или некоја друга делузија е во прашање. Како и да е, со вакви постови за внимание и официјално влага во војна со цел менаџмент, top to bottom, во некаков патетичен обид да им се додвори за навивачите или не знам што. Дури и да верува дека Спалети, Аусило, Марота работат против интересите на Интер, тие се таму по одлука на сопствениците на клубот. Со тоа практично тврди дека, или сопствениците не знаат да носат одлуки во својот интерес, или дека работат против својот интерес, односно против интересот на Интер. :pos:
Ако уште некој верува дека проблемот не е до него, нека ми каже една компанија во било која индустирја или професија, која ќе го толерира ова. Еве, тргнете од своето работно место, да им отидете на сопствениците и да им кажете дека не знаат или не сакаат да работат во интересот на својата компанија, и дека нема да работите се додека не ве слуша вас и не ви ја даде почитта што за заслужувате, што ќе се случи?

Можеби и непотребно многу хејт доби Ванда, зошто очигледно ова се работи што доаѓаат од неговата глава. Меѓутоа, затоа и фудбалските играчи најмуваат професионални агенти, за да има некој кој носи разумни одлуки за него. Не можеш да очекуваш дека ликови кои едвај знаат да си ги врзат врвците, ќе се снаоѓаат без проблем во професионален бизнис свет.
За жал, најверојатно, веќе е отиден од Интер, можеби и ја изигра последната утакмица за клубот. Ќе беше подобро за клубот да имаше созреан возрасен човек од другата страна, па без овие драми на лето да си заминеше во клубови каде е платен колку што бара, како што 99% од играчите и прават, кога веќе преговорите со Интер не одат никаде. Али во случајов се испосра на својата пазарна вредноста и индиректно го оштети клубот, што наводно толку многу го сака.
Сега ќе видиме на лето што ќе искочи.
Фантастичен напаѓач али и несозреан морон во исто време, за жал.

Абе само една реченица е доволно да ја протолкуваме и се е јасно околу ситуацијава, дека пробува да им се додворува на навивачите. Пази, типот вика дека го остварил својот сон, да игра со Интер во ЛШ. :pos: Другар ако ти бил сонот да настапиш за Интер во ЛШ фаќај одма патот, не чекај лето. Вовововов играл повреден, оставал срце на терен, пошо иначе друг таков немало до сега.

Ова според мене е очаен обид за да ги придобие фановите, ако беше вистински маж и ако стварно го сакаше Интер ќе седнеше на маса со управата и ќе најдеа заеднички јазик, без да се крева волкава фама. Само, мене ми се чини дека проблемот е далеку поголем отколку ние што си мислиме и замислуваме, овој ми делува дека е скаран со се што е поврзано со Интер, вклучувајќи ги и луѓето што ја косат тревата на Меаца.

Има уште 2 години и 3 месеци договор, летово ако не лета за минимум 130 милиони треба да си го заковаат на клупа и 2 години да му ја ебат кариерата во мал мозок... Не дека после нема да иде у Кина да си надохнади ама вакво непрофесионално понашање немало до сега во Интер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom