Фан Клуб: Интер

Мене ако ме прашуваш Спалети го спасува само освојување на ЛЕ, така би прифатил доколку одлучат да остане, а секоја друга варијанта го носи кон отказ кој му е сосема заслужен под услов да имаат договорено некој од Мурињо, Конте или Чоло. Со останување на Спалети само ќе стагнираме и ќе патиме уште една сезона.
Ако освоиме ЛЕ се согласуваш да патиме другата сезона и во Октомври да правиме муабет кај згрешивме и кој е крив, дал бог ил судбина ко што пееше Владо на времето.

Сега освен второ место или ЛШ полуфинале, ништо не треба да ги спречи да го исшутираат.

Ако освоиме ЛЕ се согласуваш да патиме другата сезона и во Октомври да правиме муабет кај згрешивме и кој е крив, дал бог ил судбина ко што пееше Владо на времето.

Сега освен второ место или ЛШ полуфинале, ништо не треба да ги спречи да го исшутираат.
Бене, ако добро прочита во мојот пост пишав дека доколу освои ЛЕ би прифатил Спалети да остане и следната сезона доколку овие од управа одлучат така. Значи тука клучна улога игра зборот би прифатил, а не ми е по мерак тоа од авион се приметува мислам, јас не сум некој фан на Спалети. Муабетот ми е дека во таква ситуација ќе има основа да го остават, сепак ЛЕ титула не е мала работа.

Живо ме интересираат реакциите во фан клубов, ако Спалети остане тренер и следната сезона. :)
giphy.gif

Бене, ако добро прочита во мојот пост пишав дека доколу освои ЛЕ би прифатил Спалети да остане и следната сезона доколку овие од управа одлучат така. Значи тука клучна улога игра зборот би прифатил, а не ми е по мерак тоа од авион се приметува мислам, јас не сум некој фан на Спалети. Муабетот ми е дека во таква ситуација ќе има основа да го остават, сепак ЛЕ титула не е мала работа.
Ама истиот муабет ко Син го правиш за лани, доставил 4то место, wow, годинава таргет не му било 4то место и ЛЕ сигурно. Не ти смета што во Ноември веќе сме аут од било каква борба за првенство и се тепаме за ЛШ?

Ја би го оставил само ако Раниери е опцијата.

Како и да е, треба што побрзо да се реши ситуацијата со новиот договор. Ваков Икарди не вреди ни 10м, а тимот игра со играч помалку секој натпревар.

Конечно проработи и наркоманот, знаел да игра само требаше да се потруди.

Перо исто одигра солидно, ама мора уште подобро.

Со Балде и Политано од нареден натпревар очекувам и нападот да проработи.

За бековите не знам што да коментирам. Покажаа дека од лошото има и полишо...

Никој не го искоментирал Бастони вчера. Ми делува доста солиден за годините. Мрзам што морам да кажам дека по градба ме потсеќа на Ранокија многу, така да ќе ни заврши наредна сезона работа и како шпиц по потреба, ако ни остане Спалетко тренер.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

За бастони најдобро е барем уште една година да остане во позајмица во парма. На овие години треба да набие минутажа баш во таков мидтејбл тим. Бонус е што игра заедно со бруно алвес кој е доста искусен и од кој може многу да научи.

Живо ме интересираат реакциите во фан клубов, ако Спалети остане тренер и следната сезона. :)
Прилично сум убеден дека на крај од сезона ќе лета освен ако не врзе пак 2-3 кикса во серија и да заостанат овој пат од битката за ЛШ, па тогаш да бидат приморани да реагираат бидејќи у таква ситуација дефакто ќе има слободен пад што би значело и чао ЛШ.
Моментално најизгледно сценарио за мене е дека управата т,е, Марота ја направил следнава калкулација во која останување на Спалети до крај на сезона е најидеалното решение со оглед на околностите.
А тие се, отпушање моментално = голема оштета, идеално решение во моментов нема, нит мурињо нит конте сакаат кертејкерска улога за пола сезона па фаќање летото за шминкање на тимот, носење на неискусен тренер ко камби, со 0 искуство, нешто што апсолутно ништо не гарантира дека работите ќе се оправат. Само во една ваква ситуација има логика Спалети да остане до крај на сезона, затоа и верувам дека и Марота инсистира ова да е случај и се трудат нештата да ги оправат со Спалети ко тренер, а не без него, периодов затоа и се разговараше и со тренерот и со играчите..

Најголемиот дел од главните играчи на Интер и наредна сезона ќе се тука, барем тоа очекувам да се икарди, скринијар, наинголан ( ако тера ко вчера и се оправи надвор од терен), брозович, де вриј, ханданович, така да и нив не би им одговарало неиграње во ЛШ, вчерашниот перформанс е дијаметрално спротивен од последните 4-5 утакмици на Интер, тоа најмногу се почувствува кај Перишич и Наинголан кои беа мета на критика периодов, очекувам и Икарди драстично да се подобри.

Останување на Спалети и наредна сезона буквално ќе значи тапкање у место, управата ќе покаже класична неамбициозност а и контрадикторност со оглед на нивните желби. Дури и во ситуација да имаат супер трансфер лето со истиот став сум али ова тешко дека би се случило, тимот се гради постепено, башка што има и доста играчи за продажба така да ќе ни треба и тренер што од овој тим може да изнуди многу повеќе од она за кое е способен Спалети.

Друга работа, Лаутаро со 10 минути просек играње сезонава има 4 гола даено, што е (само) 5 помалку од Икарди ( кој лани овој период имаше 18 ), 1 помалце од Игуаин у Милан, дефинитивно мора да добива повеќе простор за да се наметне и он ко голем фактор годинава, 2 од тие гола беа клучни у победите над наполи и парма, и тоа одма како влезе ги постигна. Не знам што повеќе треба да направи за да игра ко стартер, може и ко 10ка, не плеј ама полушпиц, лажна 9ка сеедно, сеа 200 имиња имаат овие позиции, факт е дека може да придонесе а и да го растерети Икарди кој делува отсечено, плус и да се наметне сериозно во тимов ко еден од носителите на играта. Преквалитетен фудбалер е овој како и да е, супер иднина имаат у него.

п.с. И бастони има потенцијал уште од наредна сезона да е опција за клубов, во парма годинава е одличен, добар пик од аталанта собраа пред 2 години ако не се лажам. Де Вриј, Скринијар, Годин, Бастони ... и Ранокија, не е лошо, таман за difesa e tre. :tvg:

Прилично сум убеден дека на крај од сезона ќе лета освен ако не врзе пак 2-3 кикса во серија и да заостанат овој пат од битката за ЛШ, па тогаш да бидат приморани да реагираат бидејќи у таква ситуација дефакто ќе има слободен пад што би значело и чао ЛШ.
Моментално најизгледно сценарио за мене е дека управата т,е, Марота ја направил следнава калкулација во која останување на Спалети до крај на сезона е најидеалното решение со оглед на околностите.
А тие се, отпушање моментално = голема оштета, идеално решение во моментов нема, нит мурињо нит конте сакаат кертејкерска улога за пола сезона па фаќање летото за шминкање на тимот, носење на неискусен тренер ко камби, со 0 искуство, нешто што апсолутно ништо не гарантира дека работите ќе се оправат. Само во една ваква ситуација има логика Спалети да остане до крај на сезона, затоа и верувам дека и Марота инсистира ова да е случај и се трудат нештата да ги оправат со Спалети ко тренер, а не без него, периодов затоа и се разговараше и со тренерот и со играчите..

Најголемиот дел од главните играчи на Интер и наредна сезона ќе се тука, барем тоа очекувам да се икарди, скринијар, наинголан ( ако тера ко вчера и се оправи надвор од терен), брозович, де вриј, ханданович, така да и нив не би им одговарало неиграње во ЛШ, вчерашниот перформанс е дијаметрално спротивен од последните 4-5 утакмици на Интер, тоа најмногу се почувствува кај Перишич и Наинголан кои беа мета на критика периодов, очекувам и Икарди драстично да се подобри.

Останување на Спалети и наредна сезона буквално ќе значи тапкање у место, управата ќе покаже класична неамбициозност а и контрадикторност со оглед на нивните желби. Дури и во ситуација да имаат супер трансфер лето со истиот став сум али ова тешко дека би се случило, тимот се гради постепено, башка што има и доста играчи за продажба така да ќе ни треба и тренер што од овој тим може да изнуди многу повеќе од она за кое е способен Спалети.

Друга работа, Лаутаро со 10 минути просек играње сезонава има 4 гола даено, што е (само) 5 помалку од Икарди ( кој лани овој период имаше 18 ), 1 помалце од Игуаин у Милан, дефинитивно мора да добива повеќе простор за да се наметне и он ко голем фактор годинава, 2 од тие гола беа клучни у победите над наполи и парма, и тоа одма како влезе ги постигна. Не знам што повеќе треба да направи за да игра ко стартер, може и ко 10ка, не плеј ама полушпиц, лажна 9ка сеедно, сеа 200 имиња имаат овие позиции, факт е дека може да придонесе а и да го растерети Икарди кој делува отсечено, плус и да се наметне сериозно во тимов ко еден од носителите на играта. Преквалитетен фудбалер е овој како и да е, супер иднина имаат у него.

п.с. И бастони има потенцијал уште од наредна сезона да е опција за клубов, во парма годинава е одличен, добар пик од аталанта собраа пред 2 години ако не се лажам. Де Вриј, Скринијар, Годин, Бастони ... и Ранокија, не е лошо, таман за difesa e tre. :tvg:
И јас мислам дека ќе пакува куфери на крај на сезона, али, нема да лажам, сакам да видам како кампот против оризарите на @Fredy Guarin, преку ноќ добива нови членови. :D

Иначе, во најновиот пр masterstroke, Ванда го обвинила клубот дека не го штити доволно Икарди од медиумски притисок. Ова доаѓа од лепотицата што реши да дава неиспровоцирана изјава по медиумите, дека менаџментот на клубот тајно преговарал да го продаде Икарди кај најголем ривал. И што, во истата изјава, го обвинува цел тим на Интер дека е причината што Икарди не може да даде гол 7 натпревари, а паралелно дава и тренерски совети.
Преголем товар за клубот стануваат капитенот со неговиот привезок/агент. Очигледно е веќе дека добар дел од лошата атмосфера од нова година па наваму, е предизвикан од оваа драма што Икарди и агентот негов ја предизвикуваат. Не може клубот да станува заложник на секое барање на Икарди за корекции во платата, во моментот кога он или неговата сопруга одлучиле дека е потребна корекција. Посебно што, такви изјави за целиот тим, дадени во јавност, се комплетно контрапродуктивни за целата атмосфера во тимот. Се посерува на сезоната во моментов. Не знам зошто да не искочи сега и агентот на Перишич, Кандрева или трет и да изјави дека неговиот клиент не ги дава бројките што може да ги дава, зошто улогата му е сведена на центаршутеви во шеснаесетник до Икарди, кој не мрда од него. Буквално секој играч може да најде изговор во тимот, тактиката или нешто трето.

А за Спалети, го менувам ставот и мислам дека, во секој случај, треба да замине на крај на сезона. И тоа, не заради тоа како си ја врши тренерската работа, веројатно јас сум единствениот кој мисли дека он не е најголемата причина за проблемите на Интер. Туку заради коментарите кои ги даваше за ситуацијата со Перишич претходно и коментарите за договорот на Икарди сега, кои се целосно непрофесионални. Не знам какво влијание мисли дека има во клубот, ама давање на неповикани јавни коментари за нешто што воопшто не е негова работа, е комплетно недозволиво. Не е негова грижа како менаџментот си ја врши својата работа, он не се прашува за тоа. Има пред кого одговараат тие луѓе, хиерархијата мора да се почитува од сите што се дел од неа. И тука нема ifs and buts, посебно не смее во јавност да излагаат такви коментари, во спротивно цела организација трпи. И тоа треба да му е јасно на човек со толку искуство во оваа работа.

Пукната е тиквата помеѓу него и Марота, коментарите се на човек кој знае дека ќе добие отказ и се обидува да се заштити себе си.

Последно што читав е дека Марота не сака да чуе за повеќе од 7м и бара да нема клаузула, додека Ванда бара 8.5 и клаузула. Како стојат работите, нема да ме изненади ако дојде до трансфер летово.

Пукната е тиквата помеѓу него и Марота, коментарите се на човек кој знае дека ќе добие отказ и се обидува да се заштити себе си.

Последно што читав е дека Марота не сака да чуе за повеќе од 7м и бара да нема клаузула, додека Ванда бара 8.5 и клаузула. Како стојат работите, нема да ме изненади ако дојде до трансфер летово.
Нема курташак со „All seeing eye“

Ама и Икарди испадна ептен пешко човек, земи таму најди си некој асален агент што знае да ја врши работата за што е задолжен, пушти ја Ванда да снима туторијали за правење деца на Порнхаб, ебате тоа коркачот...

Нека му извадат добри пари и нека се гони у пм.Преку куров од вакви саги и цицајкурина.Се видел поселдниве утакмици на што личи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom