Фан Клуб: Интер

Прашањето е што ќе понуди Вршаљко од она што веќе го добиваме со Дамброзио? Ист тип на играч се, добро Дамброзио ако загусти може да игра и лево но тиква е на таа позоција.
Ни треба уште еден играч заради ротација и повреди. Ма да не знам, би ги играл Асамоа лево, Дамбо десно, и Далберт да ги менува по потреба.

Прашањето е што ќе понуди Вршаљко од она што веќе го добиваме со Дамброзио? Ист тип на играч се, добро Дамброзио ако загусти може да игра и лево но тиква е на таа позоција.
ne be, daleku od toa deka se isti, ne zezaj, diambrosio e nub klasicen, so dve levi ko da igra, nula e u centarsutevite i pas igrata, malce odbrana sto igra, a pomine polovina na protivnik mozocen udar dobiva, ovoj kolku tolku znae da asistira, daleku podobar e od diambrosio napred, ama pa od druga strana ovoj nasiov nikakov reper ne pretstavuva, koj i da dojde podobar ke od nego.

Nego da vidime spaleti sto ke igra, da ne uvali difesa e tre, miranda, de vrij, skriniar, eden ke mora na klupa sto mene nekako tesko izvodlivo mi e :), a sto e najtragicno posledniot del od sezonava veke proba vakvi kombinatoriki ako pamtite, i toa i so sasuolo i so lazio. Ranokija i diambrosio bi pokrivale za stoperi, a za krilnite pozicii tuka ke se dalbert, asamoa, vrsaljko i kandreva. Tek za vakva formacija ke mora da kupuva uste eden ofanzivec napred.

Се занесуваат со ова 3-5-2 ама ајде, ќе им помине.

Не се исти тип на играч, никој на светот не е послаб офанзивно од Дамброзио.

Демек ќе го седне Дамброзио на клупа ако дојде Вршаљко? Поверојатно е Дамброзио да го турат лево а Асамоа на клупа со Далберт. Ова ќе биде врв. Мора да игра Дамброзио бе, италијанец башка и главен им е у клан таму. Кингпин.

Што знам, нека го за ротација, немам ништо против. Само сакав да се појачаме приоритетно со играч од нападот пошто гол неможеме да дадеме против Емполи, Сиена, Миена тип на екипи.

На крајот од сезоната, уште пред да почне светското, барем тоа што беше пренесено во каталонските медиуми, е дека Интер би го земал Рафиња но повтоно на позајмица со можност за откуп, не со задолжителен откуп за 35 милиони. Ако е точно тоа, тогаш не гледам како тоа го сакате Рафиња, а имате пари за други играчи. Еве ако го земете Видал од Баерн, како ќе имате да платите за него, Баерн не верувам да го пушти на позајмица.
Ти одговорил @Tegla веќе, ако договорот е позајмица со задолжителен откуп, според новините во ФФП правилата, тоа се евидентира како целосен трансфер во тековната финансиска година, а не во следната. А Интер е врзан уште една година со некоја Спогодба која ја има склучено со УЕФА пред неколку години, според која е обврзан да внимава амортизацијата за влезни трансфери, да не надминува некои определени граници. Во изминатата финансиска година не успеале да задоволат некој од критериумите, па како некој вид на санкција, Интер е обврзан износот за амортизација на влезните трансфери на играчи кои ќе бидат пријавени за ЛШ за годинава, да не го надминува износот на оние кои биле пријавени во листата за ЛЕ, последен пат кога Интер играл во Европа. Тоа е услов за таа спогодба да се смета за исполнета и Интер да се откачи од неа. Барем така пренесуваа медиумите.
Кога позајмицата би била со опција, единствено би се сметал износот на платената позајмица и платата за една година во таа листа. Затоа Интер нуди платени со позајмици со опција, наместо позајмица со задолжителен откуп, зошто тоа би се сметало за транфер за нив. На Барселона тоа не и одговарало и тука завршила приказната.
Проблемот на Интер е многу повеќе сметководствен, отколку финансиски.

Иначе, Видал колку што разбрав, зависи од трансферот на Жоао Марио, затоа би имале да платат за него.

Немојте да тресите глупости.Исти биле Вршаљко и Дамбо.Значи Дамбо тие еден од најслабите играчи што заиграл за нас.Колку сака нека се труди,толку му е знаењето.Е сеа кога сме тенки со пари,прашање е дали треба да се пукнат 30кк за Шиме или да се вложуваат на други делови од теренот.Доколку купуваат бек,нека го купат Хенрикс од Леверкузен.100 пати подобро вложени пари отколку во хрватов.
И долку се официјализира Видал,далеку од завршена е работата за летово,кога не сме купиле десно крило.
Ех овај џупаков Марио да можеше да го стопиме и со неговите пари да се купи некое крило,кнап ќе беше.Сеа за 15 милиони неможеме да го стопиме,ебаму покваренио.
Раџа,Броз,Видал,Гаља,Весино,Валеро.Таман ќе бевме за летово ама некако губам надеж дека ќе купиме бек,крило + видал.Нема шанси со 50 милиони да се изведе ова.Видал и бек би коштале само толку,а за добро крило треба усте минимум 30-35кк.
Нека го продадат Марио за 40кк,20 под маса да му вратиме и тоа е тоа :D Јебеш ффп.

Десен бек мораат да купат. Проблемот е што воопшто немаат резерва за таа позиција, без разлика колку е квалитетен или не Дамбросио како играч на таа позиција. Не е катастрофален играч, ок си ја врши својата работа, меѓутоа дури и да е светска класа играч, да се потпреш само на еден играч, за една позиција, на повеќе од 50 натпревари, е потенцијална катастрофа. Дури и да одигра одлична сезона Дамбросио, нема теоретски шанси лимитиран играч како него, да ја одржи својата форма во текот на целата сезона. Варирањето на неговата форма, може да значи резултатска криза за Интер, па играчот да изгледа бетер од Сантон лани. Таков ризик, не смеат да преземат во никој случај. Мора уште еден играч таму, нормално, по можност поквалитетен од Дамбросио.
Видете што се случи со Перишич и Кандрева лани, во тие неколку месеци, а и двајцата имаа каква-таква замена. Овој ќе треба да игра среда-недела утакмици, како единствена алтернатива за десен бек.

Плус, се слагам дека Врсаљко е подобар играч. Ќе донесе некој минимален скок во квалитетот.

Мене лично не ми праи ќејф Хрватот, ама и мртовец да ставиш на терен би бил покорисен од Дамброзио.

Толку големо фудбалско непознавање нема кај ниту еден играч на планетава.

А исто страв ми е од тоа што го кажа Тегла. Сценарио во кое што Дамброзио би играл пред Шиме ќе биде катастрофа.

А овоје Хенрикс од Леверкузен нем шанси да го земат?Што бидна со него?Или обични шпекулации?

Искрено, најискрено, чим Леверкузен ти нуди играч на позајмица тука има нешто сомнително. Јас не би се залетувал по овој, зашо за добрите играчи они си кешираат пари, најчесто повеќе од што треба.

Ене и Чаканоглу му го дадоа за кафе-пари на Милан и не знаеше кај тера братот..додуша цел тим беше катастрофа ама пак и самиот тој не покажа дека е некаков талент каков што го правеа на 20 години кога беше во Хамбург..просечен Германски играч односно полоша верзија на Озил во последните 3 години.

Распоредот на Интер за следната сезона:
1 коло: Сасуоло - ИНТЕР
2 коло: ИНТЕР - Торино
3 коло: Болоња - ИНТЕР
4 коло: ИНТЕР - Парма
5 коло: Сампдориа - ИНТЕР
6 коло: ИНТЕР - Фиорентина
7 коло: ИНТЕР - Каљари
8 коло: Спал - ИНТЕР
9 коло: ИНТЕР - Милан
10 коло: Лацио - ИНТЕР
11 коло: ИНТЕР - Џенова